Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 102 754
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Сравнението между и категорично е в полза на Ариел.

# 61
И да ви питам  - последно си купих течен Ариел от Гърция, има си дадени градуси, но са в 2 колонки. Едната бяла, другата синя - предполагам в зависимост от твърдостта на водата. Но как да разбера коя коя е?
Да не би да е в зависимост от това, дали са бели или цветни дрехите? Laughing

Знам ли го?! Точно този Ариел имам от картинката, но май зеленикав беше (не ми се става да го гледам). Ако някой го има, да му снима гърба, моля, че и в гугъл се рових, но не открих инструкции.

# 62
  • София
I see you , аз като пазарувам от Гърция препаратите ей това най-много не харесвам,че нищо не разбирам от написаното на етикетите  Joy

Страхотна тема, ще ви чета с интерес!   bouquet

# 63
Знам ли го?! Точно този Ариел имам от картинката, но май зеленикав беше (не ми се става да го гледам). Ако някой го има, да му снима гърба, моля, че и в гугъл се рових, но не открих инструкции.
Ето ти гърба на един гръцки Ариел.

Какво точно имаш предвид?

# 64
  • София
Някой ползвал ли е това нещо и има ли разлика с онова, което е по нашите магазини?
http://bornbg.com/index.php?page=shop.product_details&flypag … mart&Itemid=1

# 65
Аз австрийски ОМО не съм ползвала все още. Разлика има. Първата е, че австрийският е по-компактен - на румънския (нашия) дозата е 100 г (160 мл), на австрийския е 85 г (135 мл). Освен това има разлика в състава, но не е нещо, което да направи австрийския по-добър, а нашия - по-лош. Да не кажа голяма дума, но като сравнявам състава, нашият ми изглежда по-добър, newsm78 което е странно. Уточнявам, съставът на прах OMO Supreme 12, публикуван на българската страница на Юниливър, ако е верният, е на по-добър прах, отколкото съставът на ОМО, публикуван на австрийската страница.
Но нека тези, които имат опит "ин виво" Grinning, да споделят.

# 66
След като поизчетох част от темата ми стана интересно винаги ли слагате омекотител и защо? Обсъжда се опазването на природата,търсенето на прахове без фосфати и хлор, а в същото време системно ползване на омекотител. Той също е химия и малко или много замърсява природата.  Да не говорим колко малко градове в България имат пречиствателни станции за отпадни води.

# 67
Аз австрийски ОМО не съм ползвала все още. Разлика има. Първата е, че австрийският е по-компактен - на румънския (нашия) дозата е 100 г (160 мл), на австрийския е 85 г (135 мл). Освен това има разлика в състава, но не е нещо, което да направи австрийския по-добър, а нашия - по-лош. Да не кажа голяма дума, но като сравнявам състава, нашият ми изглежда по-добър, newsm78 което е странно. Уточнявам, съставът на прах OMO Supreme 12, публикуван на българската страница на Юниливър, ако е верният, е на по-добър прах, отколкото съставът на ОМО, публикуван на австрийската страница.
Но нека тези, които имат опит "ин виво" Grinning, да споделят.
aз съм прала с австрийски, но беше преди години и няма нищо общо със сегашните прахове. Така че не мога да съм полезна. Не знам обаче защо в магазина този го предлагат за немски. В Германия няма ОМО от доста години.

След като поизчетох част от темата ми стана интересно винаги ли слагате омекотител и защо? Обсъжда се опазването на природата,търсенето на прахове без фосфати и хлор, а в същото време системно ползване на омекотител. Той също е химия и малко или много замърсява природата.  Да не говорим колко малко градове в България имат пречиствателни станции за отпадни води.

абсолютно съм съгласна, не обичам допълнителни аромати и допълнителна химия. За омекотяването почти не съм срещала да омекотяват както аз искам, затова поне в 80% от прането си не ползвам Peace

# 68

Колонките - има 2 варианта за всяка степен на замърсеност. Предполагам, че за Сф е по-малкото количество.

# 69

Колонките - има 2 варианта за всяка степен на замърсеност. Предполагам, че за Сф е по-малкото количество.

на снимката колонките са за степен на твърдост на вода, редовете за замърсеност. Но си права за Сф е по-малкото количество

# 70
Както след измиване на косата си слагам балсам, така при пране слагам омекотител и то слагам такова количество, каквото е препоръчано на опаковката, а не предозирам, и съответно намалявам, ако дрехите са по-малко. Излишно големите количества не само не правят дрехите по-меки, а и натоварват отпадните води.

Не спомена ли нещо за градуси? Както и да е.
Лявата колонка е за твърда вода, дясната - за мека и средно твърда.
Редовете са от долу на горе за леко замърсени, нормално замърсени и силно замърсени дрехи.

# 71
  • При децата ми
След като поизчетох част от темата ми стана интересно винаги ли слагате омекотител и защо? Обсъжда се опазването на природата,търсенето на прахове без фосфати и хлор, а в същото време системно ползване на омекотител. Той също е химия и малко или много замърсява природата.  Да не говорим колко малко градове в България имат пречиствателни станции за отпадни води.

Откакто знам, че омекотителите са вредни за природата не ползвам. Никога! Аз и преди много рядко ползвах, но вкъщи не само аз пускам пералнята, та се случва да се сложи омекотител. : Sad
I see you, става въпрос за прах "ОМО". Simple Smile

# 72

Не спомена ли нещо за градуси? Както и да е.

Вярно градуси съм писала  ooooh! Ама къде градуси, там и милилитри  Mr. Green

Hrispa76, мерси.

# 73
Момичета взех един прах течен Dixan.Хареса ми как мирише,а и продавачката каза,че е добър и е немски.За цветни дрехи го взех.Трябва ли да добавям и антистатик?Директно в барабана ли да изсипвам праха,върху дрехите ли?

# 74
Течен прах няма. Има течен препарат.
Слага се в мерителна чашка, директно в барабана при прането.

Общи условия

Активация на акаунт