Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 102 698
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
От компактния Ариел се слагат 88 мл, които са равни на 75 г.
От компактния Персил мегаперли се слагат 85 мл, които са равни на 67.5 г.
Горното се отнася за Германия, защото в Англия компактни прахове няма (ако не броя таблетите).
Говоря за прахове.

При концентрираните течни перилни препарати дозата е 35 мл за Персил/Скип/ОМО смол енд майти на Юниливър, 37 мл за Персил/Диксан Актик на Хенкел и 37 мл за Ариел ексел гел на Проктър.

Чекмеджето ми е идеално чисто. Прахът се отмива без остатък. Ако искаш, да ти го снимам.
Кой каквито си иска прахове и препарати да ползва, но да бъдем коректни все пак.

# 721
Оххх,относно чекмеджетата Tired Не мога да си изкарам моето да го измия,че хич не е чисто.Как да го извадя,дърпах дърпах,ама накрая ще го счупя така ooooh!

# 722
  • There I was on a July morning
Оххх,относно чекмеджетата Tired Не мога да си изкарам моето да го измия,че хич не е чисто.Как да го извадя,дърпах дърпах,ама накрая ще го счупя така ooooh!

Не знам каква ти е пералнята, но в моето чекмедже има нещо като бутонче, което натискам. Това си е показано в инструкциите за употреба, предполагам имаш книжка?

# 723

Не знам каква ти е пералнята, но в моето чекмедже има нещо като бутонче, което натискам. Това си е показано в инструкциите за употреба, предполагам имаш книжка?

Мдам,имам книжка,нямам бутонче като твоето,Но в книжката пишеше Blush Божееее,едно година се боря с това чекмедже,гледах я книга сто пъти и ...все нищо не виждах Crazy Няма да ви казвам колко е мръсно Blush

# 724
Каква марка е пералнята?
При по-старите модели италиански перални чекмеджето се вади като го издърпаш докрай, после повдигаш нагоре, дръпваш и се освобождава. На по-новите има копче, както е отбелязала Скубиду.

# 725

При концентрираните течни перилни препарати дозата е 35 мл за Персил/Скип/ОМО смол енд майти на Юниливър, 37 мл за Персил/Диксан Актик на Хенкел и 37 мл за Ариел ексел гел на Проктър.

Чекмеджето ми е идеално чисто. Прахът се отмива без остатък. Ако искаш, да ти го снимам.
Кой каквито си иска прахове и препарати да ползва, но да бъдем коректни все пак.

Прахообразните прахове не ме интересуват . А дозата за течния концентрат на Персил , Ариел , Сърф, Болд и др е 30мл!  Mr. Green Опаковката е 1 литър и пише 28 пранета .... капачката е точно 30 мл ... Mr. Green

За чистотата на чекмеджето ...другите момичета го казаха много ясно  Wink

# 726

Прахообразните прахове не ме интересуват . А дозата за течния концентрат на Персил , Ариел , Сърф, Болд и др е 30мл!  Mr. Green Опаковката е 1 литър и пише 28 пранета .... капачката е точно 30 мл ... Mr. Green

За чистотата на чекмеджето ...другите момичета го казаха много ясно  Wink

Troy,
аз обикновено споря за съществени неща, ама ти си много готина Joy Да сметнем 1000 делено на 28 ? Точно, колкото Гес е писала? Hug

# 727
Troy,
Тук обсъждаме праховете, ако не си забелязала. Има тема за течните.

Неколкократно ти казахме, че с Дедо коментираме колко концентриран е прах Сано и дали има и други толкова концентрирани прахове. Не разбирам защо намесваш течните.

Течният концентрат Персил и Сърф дозата е 35 мл, а на Ариел и Болд - 37 мл.
Ето ти за Персил, например: http://www.persil.co.uk/laundry-tips/dosing-for-liquid/

Чекмеджето много ясно, че ако не го чистиш 1 година, ще мухляса и течен да ползваш.

Troy,
аз обикновено споря за съществени неща, ама ти си много готина Joy Да сметнем 1000 делено на 28 ? Точно, колкото Гес е писала? Hug
Да не споменаваме, че ние говорим за прахове, пък тя - за течни.
Дедо, ти ползваш прах. Чекмеджето ти чисто ли е? newsm78

# 728
Нямам представа за прахообразните ,пък и кой ги ползва вече Simple Smile  

И аз. Обичам си прах, течни ползвам по-рядко и то с определени програми и материи.
Капсули моята баба не иска - има защита и изплюва почти неразтворената капсула на стъклото и така до края на прането.

Гес, моето чекмедже е ок. Чистя го редовно, единствено има налепи черни от тиня, които с четка падат.

# 729
Чекмеджето ми свети, Гес.  Laughing
Момичетата се оплакват обикновено от зацапване на отделението за омекотител или от налепи на некачествен прах. Аз обаче съм сигурен, че в темата некачествени прахове не се ползват Grinning
А, и Чери се мъчи със софийската тиня  bouquet

# 730

Добре де, не мога да разбера нещо -
Мъжа ми ми носи Ариел Активлифт 70 пранета от Германия и го купува 20 евро от Реал, а тук го продават около 30лв - пак немски.Как става тоя номер?

Аз и преди казвах, все по-рядко се намира немска стока тук. Виждам на френски, белгийски, холандски, италиански стоки лъжливи надписи - "произведено в Герамания". Затова и съветите на Гес за разпознаване са правилни и ги подкрепям.
Карамел, ако покажеш добра снимка на тукашния ще коментирам колко е немски. А 20 евро за 70 дози В Германия е дори ниска цена. Обикновено е около 24-25
Благодаря за отговора.Реших, че аз нещо не съм в час.
Снимка нямам, просто в няколко магазина влизам и го виждам на тази цена и реших, че жестоко съм се набутала Simple Smile
Ще помоля да ми препоръчате нещо, което може да поръчам аз на мъжа ми от Германия.
Прахове, гел, за петна...всичко.Искам малко да експериментирам, защото от край време действам само с Ариел.По-скоро за цветно, защото рядко пускам бяло.А и ще се радвам и да ме открехнете и за някои техни препарати, които тук не са популярни, а са добри.

# 731
Чери се мъчи извънредно със софийският тиняк. Под ръба на тоалетната чиния е вече приказно, как го чистя аз си знам Laughing.

# 732
Troy,
Тук обсъждаме праховете, ако не си забелязала. Има тема за течните.

Неколкократно ти казахме, че с Дедо коментираме колко концентриран е прах Сано и дали има и други толкова концентрирани прахове. Не разбирам защо намесваш течните.

Течният концентрат Персил и Сърф дозата е 35 мл, а на Ариел и Болд - 37 мл.
Ето ти за Персил, например: http://www.persil.co.uk/laundry-tips/dosing-for-liquid/

Чекмеджето много ясно, че ако не го чистиш 1 година, ще мухляса и течен да ползваш.

Troy,
Да не споменаваме, че ние говорим за прахове, пък тя - за течни.
Дедо, ти ползваш прах. Чекмеджето ти чисто ли е? newsm78

Права си , сега погледнах опаковката и пише 35 мл  Laughing
иначе за чекмеджето не си права Simple Smile чекмеджето никога не го чистя ,тъй като концентрата се слага с капачката вътре с прането  Mr. Green
Знам ,че пазара в Бг е твърде различен от този в западна европа , но тук 90% от праховете са течни , или ако са прахообразни то те са пресовани като таблетки . Обикновения прахообразен прах е антика  Mr. Green

# 733
Знам ,че пазара в Бг е твърде различен от този в западна европа , но тук 90% от праховете са течни , или ако са прахообразни то те са пресовани като таблетки . Обикновения прахообразен прах е антика  Mr. Green
Добро чувство за хумор. Joy Праховете били антика. hahaha
Пък аз съм с впечатление, че и прахове си има, и течни си има, и таблетки (тук-там из Европа), и капсули (също тук-там).

# 734
Аз съм от античните,бяло пера само с прах.А ти Troy защо не попрочетеш малко ,преди да се изявяваш с некомпетентни мнения.?

Общи условия

Активация на акаунт