Парфюмни размисли и страсти - 148

• 42 928
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Оле, много те моля вземи виалчето или флакона /каквото имаш/ на срещата, за да не водя за него битката при Косово поле. Той беше едното от нещата, които много държах да сложа в багажа, понеже е малко срещан из бандата. Така ще водя сражения с Великите сили за някой  друг, а за теб специално ще нося Ex Libris да го душнеш.

Взимам Липата и още как! Целия флакон ще нося, за да се наЛипим всички  Grinning Аз си мислих, защо не споделиш кои аромати ти се иска да вземеш със себе си (вързани с катинар на кръста ти, то се подразбира), а ако съвпадат с някои от притежаваните от нас - една битка по-малко.

Ex Libris  newsm44 От година му се чудя (както и на още поне 15 аромата на бранда), ама не искат да доставят до Бг  Crossing Arms Що гръцки колена съм ударила и в официалния сайт, и в още един, където предлагат т.нар. инди аромати. Не и не. Ама аз съм упорито, през няколко месеца ги питам за доставка  Mr. Green

Обич, Calyx Prescriptives?

# 166
  • София
Натали, Денс, Атти, благодаря за инфото за Сааб-а - сега се сетих, че Денси го беше оприличила на Джуси и това ме охлади внезапно. Лудостта е овладяна.

Натали   bouquet за списъка - има интересни неща. Аз търсих скоро за сваляне The Perfect Scent, стори ми се интересна по ревюта, но не я открих - значи трябва да се купува Mr. Green

# 167
  • Варна
Днес разносих 21,започна много гушливо и леко опушено,нежен и с характер наистина,като кашмирена дреха.Точно както го описва Сънчо.Пожелах го на мига,но преди малко като се преобличах,го усетих като Галиано едп,това ми стопи ентусиазма,да го придобивам Sad

Мимс,прочетох нещо малко по-назад за CdG,ти сериозно ли Mr. Green

Ами да, обмислям нещо такова. Скоро ММ ме подсети отново за него - абе сещаш ли се дето ми беше поръчала един парфюм, един легнал, жълт, в криво шише  Mr. Green Голямо чудене падна. От тогава ми се е загнездил и ако изреве скоро пак ще го взема, пък ще пробвам да понося.

21 и аз харесах много. Не мога да избягам от приликата със Сент и Сент интенс, но разбрах какво ми е липсвало в тях, че реших да ги махна. Топлата, карамелена сладост и изразителните подправки. Сложили са доста черен пипер в 21, което е супер ок за мен. Този парфюм е едновременно и женствен, и мъжествен. Точно както, когато обичам да кажа за някоя жена, че е пич  Simple Smile

Ковачева, и моите усещания съвпадат повече с тези на рускините. Немски форуми не съм чела, а мненията във Фрагрантика 50 на 50 са ме обърквали и помагали.

# 168
Руми, The Perfect Scent може да се свали на Киндъл, но не е фрий.  Бър споделя много интересни идеи и факти, и това е по-добрата му книга,. Книгата му The Emperor of Scenт е като компилация от имейли, предимно от Тюрин, без много анализ. И като стил не ми допада.

Една от най-добре написаните книги за парфюми, които четох миналата година, е A Scented Palace: The Secret History of Marie Antoinette's Perfumer, базирана на мемоарите на личния парфюмер на М.А. Има доста интересни детайли за парфюмерията от онова време, дори коментар за маслото от Българска роза (лошо качество защото е смесвано с мушкато за да е по-евтино; това ме накара да се замисля за много съвременни парфюми, които са "роза,"  но в които усещам мушкато главно).  

Годес, напълно съм съгласна за ролята на влагата. Не е толкова температурата, колкото влагата, която определя как възприемам един и същ парфюм.

21 върху мене е главно черен пипер. Това е един от малкото парфюми, който ми събужда алергиите.

# 169
  • виртуално
за загадката

Eden или Poeme  newsm78
изгърмях куршумите , но нещо езерото ми се губи

# 170

Много пищно и красиво изглежда тази композиция.  Peace

Жокер: Търсеният парфюм е по-семпъл като пирамида и се е появил около десетилетие по-късно от създателя на Ange ou Demon.
за загадката

Eden или Poeme  newsm78
изгърмях куршумите , но нещо езерото ми се губи

и то е жокер, в  смисъла на асоциациите, които буди  Peace (сама дали си разбрах...)

# 171
  • виртуално
L'Eau par Kenzo ?

гадая според усещанията ми  Peace

# 172
Право в десятката, Рапунцел!   bouquet

# 173
  • виртуално
Право в десятката, Рапунцел!   bouquet

една набързо от мен:

Бебето е гладно пак
И реве като юнак
Каша бързо направи
И детето нахрани

# 174
  • София
Pixie, търсих го точно за Киндъл, но моята регистрация е за английския Амазон и там няма Киндъл версия - има я в американския  Confused
Много ми е интересно кой е парфюма на Рапунцел, аз тотално не познавам последните загадки  Laughing

# 175
  • Козлодуй
Стане ли дума за манджа и парфюм,неизменната ми асоциация е за Мицуко и живописното описание на Мимс Grinning Знам обаче,че в случая не е това...
Petits et Mamans Bvlgari ?

CdG за който говорите помня само като яко изпуснат черен пипер,повече от Ню ЕДП и всички останали парфюми с любимата подправка на Ути,взети заедно.Имах отливчица,но явно съм я изпръскала и карам по спомен.И за мен беше доста мъжествен.Мимси,ако го вземаш за ММ ок,но не вярвам много да са се променили твоите възприятия Hug

# 176
  • виртуално
явно трябва жокер - има само една съставка

Бях чела, че парфюмът е създаден с идеята да мирише точно като бебешка каша
(на мен по-скоро ми мирише като повръщана такава)

# 177
  • Варна
Сънчо, толкова не черен пипер според моите спомени, а много горчиви билки. Направо като пелин.
Не знам наистина дали ще мога да го нося. Най-малкото заради това, че съм свикнала да го мириша върху мъжка кожа. Ама го мисля де.

(на мен по-скоро ми мирише като повръщана такава)

К`о й туй нещУ, дет` прилича на онуй нещУ  Crazy  Laughing

# 178
Baby Touch Burberry? Но пък той не е само с една съставка  newsm78

# 179
Рапунцел, соева каша? - Simply Clinique  chef

Общи условия

Активация на акаунт