ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 75 015
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • Beyond the Frontiers
Дами, уточнете, как ще пътувате. Ще се организирате сами или с агенция?

От хотелите, които Тез тур предлагат, мога да препоръчам следните:
- Хилтън - всичките са ок
- CITADEL AZUR RESORT 5 *- нов и доста луксозен
- MOVENPICK EL GOUNA 5 * и MOVENPICK RESORT SOMA BAY 5 *
- този не е лош - SUNNY DAYS EL PALACIO HOTEL 5 *, SUNRISE ROYAL MAKADI 5 * - голяма територия, в район, който харесвам Макади.
- TITANIC BEACH SPA & AQUA PARK 5 * - доста препоръчван, най-вече заради аква парка. Подходящ е много за деца.

Пътуването от Хургада и до Луксор и до Кайро е дълго. Екскурзията отнема цяло денонощие буквално. С риск да ме охулят, лично аз препоръчвам по-скоро Луксор. Програмата е доста наситена, а някак храмът там е доста по-внушителен. Да се разходиш между колоните, да докоснеш - усещането е страхотно. Посещава се и една от гробниците, прави се разходка по Нил, посещава се и Храмът на Хатшепсут. Аз лично съм категорична, винаги бих се върнала и разходила из Луксор....

# 496
Всяка година се заричам, че тази година вече ще отидем в  Египет и все пътуваме по други дестинации.Но за мен е Египет са Пирамидите и Сфинкса,не мога да си представя до отида там и да не ги видя  #Crazy Само красотата на подводния свят на червено море ме тегли към чартърите за Хургуда,а не просто да си купя едни билети Истанбул-Кайро(въпреки че много се изкушавам)

# 497
Според мен задължително го съчетай с почивка. А колкото до натоварането, дъщеря ми ходи до пирамидите, върна се в 12 и в 3 през нощта тръгнахме за Луксор, имаше и други хора, които направиха така и не умряха от умора, то емоцията зарежда

# 498
  • Beyond the Frontiers
Както казах, всичко е въпрос на лично усещане.

Да - Пирамидите са си пирамиди, виждаш ги веднъж...

# 499
Дами, уточнете, как ще пътувате. Ще се организирате сами или с агенция?

От хотелите, които Тез тур предлагат, мога да препоръчам следните:
- Хилтън - всичките са ок
- CITADEL AZUR RESORT 5 *- нов и доста луксозен
- MOVENPICK EL GOUNA 5 * и MOVENPICK RESORT SOMA BAY 5 *
- този не е лош - SUNNY DAYS EL PALACIO HOTEL 5 *, SUNRISE ROYAL MAKADI 5 * - голяма територия, в район, който харесвам Макади.
- TITANIC BEACH SPA & AQUA PARK 5 * - доста препоръчван, най-вече заради аква парка. Подходящ е много за деца.

Пътуването от Хургада и до Луксор и до Кайро е дълго. Екскурзията отнема цяло денонощие буквално. С риск да ме охулят, лично аз препоръчвам по-скоро Луксор. Програмата е доста наситена, а някак храмът там е доста по-внушителен. Да се разходиш между колоните, да докоснеш - усещането е страхотно. Посещава се и една от гробниците, прави се разходка по Нил, посещава се и Храмът на Хатшепсут. Аз лично съм категорична, винаги бих се върнала и разходила из Луксор....

По принцип бях решила сама да организирам,като си купя билети от Истанбул(на 350км ми е,а София на 250км) с Пегасус. Но с течение на времето цената на хотелите за датите които бях избрала се покачи с поне 200 евро. Поинтересувах се от тук колко ще ми излезнат билетите за двама с чартър-поискаха ми 330евро на човек,и сега като си правя сметка май няма смисъл да се затормозявам и по-добре ще е с агенция,но пък по достъпните хотели които  те предлагат имат доста ниска оценка в Букинга и сега съм в голяма чуденка.Всички агенции предлагат почти едни същи хотели
Пирамидите са ми задължителна дестинация.Защо са толкова далеччч...
Давайте съвети за агенции и пр.
Благодаря

# 500
Ние ползвахме Алфатур, нямам никакви забележки, те препродават на ТЕЗ ТУР, и друг път съм ги ползвала, никога съм нямала забележки.

# 501
  • Beyond the Frontiers
Всички, абсолютно всички продават Тез тур. Агенцията, където ще резервирате няма особено значение.

# 502
Ние живеем в Белгия и искаме да ползваме Некерман или Томас кук, но те имат многооо голям избор от курорти и хотели в Египет и цената е долу-горе еднаква.. Та как да избера курорт, като не знам къде са и какви са... Mr. Green
Те предлагат пакет със сам.билети, трансфер до хотела, хотел и ол инклузив... Само незнам дали имат организирани екскурзии до пирамидите например..Та ако може някой да сравни отделните курорти, като големина, брой туристи, развле4ения, водни паркове за деца, плажовете.. Другото което ме интересува, ако избера хотел какво около него мога да ползвам? Гледам пове4ето са в комплекси с доста хотели, много басейни, водни пързалки, наколко плажа и т.н. Вси4ко ли мога да ползваме или само зоната около хотела ни?

# 503
Аз мога да кажа само за Ел Гуна където бяхме, райско местенце, ама ставам вече досадна все едно и също пиша. Аз като избирах влизах в гугъл и четях, така избрах Ел Гуна. Иначе според приятели Шарм ел Шейх е по-хубав от Хургада, това са основните 2 курорта, но това ако си любител на гмуркането. Екскурзии няма начин да не предлагат. Пирамидите са отдалечени и от двата курорта. Луксор е по-близо до Хургада, а на мен там много много ми хареса. За водните пързалки предполагам може да се ползват само тия в комплекса. Въоще Египет не ми се стори като място където ей така свободно да тръгнеш из курорта с деца да се забавляваш. В Ел Гуна е по-спокойно.

# 504
Гала, ние не сме по гмуркането, не сме и по "лудницата" от много туристи и луд купон.. С деца сме все пак. За6то не става да се разхожда6 из курорта свободно? Аз не искам да се затворим за 7-10 дни в един хотел с един басейн пред него, пълен с туристи и да не мога да намеря къде да легна или ако искам спокойствие, да няма къде да отида.. Това не го разбирам за по4ивка..За това и питам за тези комплекси, голяма лудница ли е и има ли децата къде да се забавляват.. Аз искам да е затворен комплекс с плаж, няколко басейна (за да не става суматоха ако е само един), детски басейн с водни пързалки...И колкото по-малко народ има - толкова по-добре, и за нас и за децата...Но само по едни снимки на предлагания хотел, трудно се ориентирам..Може ли линк на комплекса където сте били вие?

# 505
  • Варна
Хайдееее,защо никой не иска съживи малко темата,за желаещите да отидат в Египет като мен и Lunna pateka.
Препоръчайте някой хотел в Хургада.
Ходенето до пирамидите с автобус много ли е изморително,тъй като видях че са на 500км от курорта?

Тръгва се в 12 часа в полунощ, нощен преход до Кайро.  Връщането е пак в 12 часа вечерта. Сама си преценете.  Определено не е леко, но ако можете да поспите в автобуса не е толкова зле. Просто за еднодневна екскурзия до пирамидите от Хургада няма друг вариант.
Относно хотела организирано ли ще пътувате или самостоятелно, защото хотелите, които се предлагат от Тез тур не са много. 
За съжаление виждам , че вече не се предлагат хотелите  Лейла Валейла и  Джангъл аква парк. Имал съм удоволствието да почивам във Джангъла и да разгледам Лейла Валейла , тъй като са един до друг и мога да кажа , че са чудесни хотели въпреки, че не са на първа линия. 

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 22:48 от ninoto

# 506
http://teztour.bg/bg/hotel/panorama_bungalow_resort_el_gouna
Това беше нашия хотел. Ел Гуна е спокойно местенце, тип семейна почивка. Там всички хотели са 2 3  етажни. В нашия имаше само 1 басейн, но имаше къщички със собствен басейн. Детски басейн с пързалки нямаше, имаше детски кът. До плажа ни извозваха с лодки. Не мога да кажа, че имаше много забавления за деца. Мисля, че трябва да търсите някакъв по-голям комплекс с аква парк, имаше в Хургада такива, но ние избрахме по-малък но спокоен хотел, нямаше много хора, всичко беше до апартамента ни. В големите комплекси се оплакваха, че по 20 мин ходели от ресторанта до стаята, но пък има предполагам повече забавления. За ходенето извън комплекса, в Ел Гуна ссвободни плажове нямаше, имаше център с заведения и магазини, нищо особено. В Хургада беше голяма лудница, хора, народ, коли. Не знам дали сте били в арабска държава, но ние без мъжа ми не смеехме да мръднем /с голямата ни дъщеря/, отвсякъде ни дърпаха и закачаха. Но за мен там си остана прекрасна почивка, с много емоции.

# 507
  • Beyond the Frontiers
Гала, ние не сме по гмуркането, не сме и по "лудницата" от много туристи и луд купон.. С деца сме все пак. За6то не става да се разхожда6 из курорта свободно? Аз не искам да се затворим за 7-10 дни в един хотел с един басейн пред него, пълен с туристи и да не мога да намеря къде да легна или ако искам спокойствие, да няма къде да отида.. Това не го разбирам за по4ивка..За това и питам за тези комплекси, голяма лудница ли е и има ли децата къде да се забавляват.. Аз искам да е затворен комплекс с плаж, няколко басейна (за да не става суматоха ако е само един), детски басейн с водни пързалки...И колкото по-малко народ има - толкова по-добре, и за нас и за децата...Но само по едни снимки на предлагания хотел, трудно се ориентирам..Може ли линк на комплекса където сте били вие?

Просто изберете по-голям комплекс. Категорично в Египет нямат проблем с площите и плажовете. Пустиня за завземане има бол.
Ако вземете хотел в Хургада има плюс - има място къде да се разхождате и извън хотела, но има и минус хотелите особено в центъра нямат такава територия, обикновено са по-малки и по-стари.
Относно курортите Шарм е една идея по-луксозен. Ако ви устройва като цени и локация, е за предпочитане.

Ел гуна е красиво и изключително поддържано място, ако човек обърне внимание на факта, че всичко е насред пустиня, но иначе не виждам какво повече предлага. Съжалявам, но точно този хотел Панорама е един от най-непретенциозните, да не използвам по-силни думи, който съм посещавала в Египет. Извън атрактивните къщички във водата не намирам нещо особено в него. Категорично цената му не си струва.

# 508
  • София
lunna pateka , аз харесах най-много курорта Сал Хашиш ( от всички курортите около Хургада). В Шарм Ел Шейх не съм ходила, но ако искате да посетите Луксор, а това горещо ви го препоръчвам, е по-удобно да сте в района на Хургада.
Сал Хашиш е затворен тип курорт с хубава крайбрежна алея за разходка и доста хубави хотели. Моите фаворити там са  Citadel Azur Resort и Premier Le Reve, но са по-скъпи. Но пък много си заслужават.... Peace

# 509

Тръгва се в 12 часа в полунощ, нощен преход до Кайро.  Връщането е пак в 12 часа вечерта. Сама си преценете.  Определено не е леко, но ако можете да поспите в автобуса не е толкова зле. Просто за еднодневна екскурзия до пирамидите от Хургада няма друг вариант.

Има със самолет от Хургада до Кайро  Wink Ние поне смятаме да не прекарваме много време в хотела и затова сигурно ще заложим на евтин хотел ,но много екскурзии  Grinning Сега видях,че Тез тур имат двудневна до Кайро и Александрия  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт