ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 976
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Храната при нас беше добра, е не колкото в Турция, но ставаше. Ако детето хапва всичко не би трябвало да има проблеми, макар че в доста от нещата слагаха местни подправки. Нашето дете е на 5 г. и не сме го вземали с нас на екскурзиите. Но отидохме, първо мъжа ми сам, аз гледах детето, после аз с голямата, мъжа ми гледа детето. Има такава възможност. Просто ако си сама трябва да се прикрепиш към някоя група или екскурзовода да не те закачат много.

# 556
Много ми се ходи,вече нямам търпение,но изникна малък проблем.Оказва се че няма кой да гледа малката- на 1г.и 6м е . Миналата година я водихме с нас в Турция,но сякаш,като е по - малка е по-лесно.А ми се искаше поне до пирамидите да идем????
Дали ще е добре да я вземем с нас или... ?
И как е храната в Египет? Като турците ли са щедри.., или са по-скромни в менюто си?
Предполагам че зависи от хотела в който ходиш, но в хотелите в които сме ходили до сега изобилието е доста повече от колкото това което сме видели в хотелите в Турция, но пак казвам може би зависи от хотела.

# 557
Мими, разкажи повече, с какво те впечатли и дай подробности къде сте били?

# 558
Запис в темата. Като една желаеща април-май да посети Шарм. Има ли екскурзии в който се разглежда столицата и след това се отива в курорта? Април -май добър сезон за посещение на Египет ли е?

# 559
Запис в темата. Като една желаеща април-май да посети Шарм. Има ли екскурзии в който се разглежда столицата и след това се отива в курорта? Април -май добър сезон за посещение на Египет ли е?

И мен мен вълнува,кой месец е най-подходящ. Искаме и в морето да се топнем

# 560
Била съм в Хургада в един от Хилтъните - 5 *на ол инклузив база. Храна много, разнообразие като национални кухни също. Аз съм вегетарианка и бях доволна. Достатъчно салати и пресни плодове, както и други интересни попадения. Видях, че имаше и за радост на капризните албионци бобове и подобни, присъщи за готвената им английска закуска. Така че считам, че си зависи от хотела. Имаше и напитки - не си спомням конкретно, но останах приоритено с добри впечатления.

# 561
  • София
Много ми се ходи,вече нямам търпение,но изникна малък проблем.Оказва се че няма кой да гледа малката- на 1г.и 6м е . Миналата година я водихме с нас в Турция,но сякаш,като е по - малка е по-лесно.А ми се искаше поне до пирамидите да идем????
Дали ще е добре да я вземем с нас или... ?
И как е храната в Египет? Като турците ли са щедри.., или са по-скромни в менюто си?
Предполагам че зависи от хотела в който ходиш, но в хотелите в които сме ходили до сега изобилието е доста повече от колкото това което сме видели в хотелите в Турция, но пак казвам може би зависи от хотела.
Явно не сте били в "правилните" хотели в Турция Simple Smile.
Много е храната в Египет, но е абсурдно да се сравнява с ол инклузива на турските хотели в Анталия. Дори само десертите да вземеш и разликата е от земята до небето. Да не говорим за останалото.....
А и разликата между беден Египет и просперираща Турция е толкова голяма, че няма как ол инклузива им да е по-добър
Но наистина има какво да се хапне, няма да останете гладни Peace.

# 562
Била съм в Хургада в един от Хилтъните - 5 *на ол инклузив база. Храна много, разнообразие като национални кухни също. Аз съм вегетарианка и бях доволна. Достатъчно салати и пресни плодове, както и други интересни попадения. Видях, че имаше и за радост на капризните албионци бобове и подобни, присъщи за готвената им английска закуска. Така че считам, че си зависи от хотела. Имаше и напитки - не си спомням конкретно, но останах приоритено с добри впечатления.

Аз не се притеснявам дали ще остана гладна, по-скоро се чудя за салатите и плодовете /не съм вегетарианка, но това ми е основната храна, другото е допълнение/ - всички казват да се избягват храни, които не са минали термична обработка, плодовете да се белят/е, това не е проблем/. Седем дни без пресни зеленчуци.... и това се преживява, ама знам как ще ми се отрази на перисталтиката, деликатно казано Sunglasses

# 563
Ние постоянно си хапвахме салатки, никакъв проблем, добре че не го знаех това за термичната обработка.

# 564
Ами дори и в сайта на нашето Външно май го имаше в препоръките - защото може да не са измити добре, или пък не се знае с каква вода.... Аз по принцип не съм маниачка на тази тема, но, да хвана стомашно-чревен вирус и то на път, с тези големи преходи....

А, освен това четох, че не се препоръчва къпането в Нил, не че мисля да го преплувам, де, хаха.

# 565
  • София

А, освен това четох, че не се препоръчва къпането в Нил, не че мисля да го преплувам, де, хаха.

Ние се къпахме в Нил. Нищо не ни стана. А и все пак имахме доверие на ТЕЗ тур, че няма да ни заведат на място, което е опасно за къпане. Simple Smile Беше под язовирната стена в Асуан, а там уж реката не е замърсена. И крокодилите не можели да преминат през стената.  Laughing Но със салатите и плодовете внимавахме. Обаче на едно място ни почерпиха с каркаде и после видяхме, че мият чашите директно в Нил.  Mr. Green Само мъжът ми беше пил, но оцеля.  Mr. Green

# 566
С това инфо май ще ме откажете и ще си посетим Турцията пак.
Мислите ли че наистина са толкова зле нещата???

# 567
  • Beyond the Frontiers
С това инфо май ще ме откажете и ще си посетим Турцията пак.
Мислите ли че наистина са толкова зле нещата???

Защо зле? Нищо няма странно. Аз пък само салати ядях и нищо ми нямаше. Колежката ми даже разхлабителни пиеше.... Hug

Но определено храната е далеч от турските all inclusive.

# 568
  • Бургас
до кои месеци са приемливи температурите, искаме да става за плаж, но не и да е 40 градуса

# 569
  • София
Нали не си мислите, че в 5-звездния хотел ще мият чашите в реката?  Laughing  Това ни се случи при една от екскурзийките. В случая беше в нубийска къща, но предполагам, че същото важи и при други подобни посещения. Просто не съм предполагала, че подобно нещо може да се случи и като видях как мият чашите в реката, се потресох.  Mr. Green  Ако сме предупредени предварително, няма да вземем от предложения чай и готово.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт