От Франция до България-превоз на покупките ни (11)

• 40 433
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • София
При мен имаше разминаване от няколко дни в датата, на която според Колиссмо кашонът е бил доставен, и тази, на която от Смарт диливъри твърдят, че е пристигнал при тях.
Защото те приемат пратки по 3 дни в седмицата....мисля Rolling Eyes

Което по никакъв начин не обяснява как доставчикът го е връчил на превозвача на една дата, а превозвачът го е получил няколко дни след това.
Нали отчиташ това, че Колисимо сочи пристигането на пратката в местния пощенски клон? На адреса на доставчика може да е и след 2-3 дни особено като се има предвид, че Смарт-а приема поръчките в определени дни.
това не е точно така - имам пратки, на които в понеделник, сряда и петък в колисимото си изписва, че получателят не е намерен на адрес, а във вторник и четвъртък вече са датите на доставяне, т.е. датите не са за получаване на пратката в пощенския клон, а кога е получена от СД

# 496
Току що минах през офиса на СД в Младост 3 и си взех първите две поръчки от намаленията, поръчани на 11.01. Доволен съм, двете поръчки са обединени в една при смятането на теглото и заплащането на услугата.
трудно ли го намери адреса. Кажи това какво е, офис, магазин или нещо друго. Не ми стана ясно  newsm78

Лесно го намерих, използвах линка даден и на сайта , който е препратка от бгмапс. 385 блок е нова кооперация, като приземния етаж е изцяло направен за търговски площи и тъй като е нова 90 процента са празни. Като застанете с лице към входа на кооперацията тръгвате на дясно и завивате на първия ъгъл на блока. Офиса на СД е 2-3 мисля подред. На вратата има за сега малка табелка офис "Смарт Деливъри". Вътре се вижда едно бяло бюро. Все още го оправят офиса , не е готов изцяло.

Относно дата на доставка която дискутирате, мисля че човек има смисъл да спори, когато става въпрос за поръчки извън намаленията, когато курсовете са по-нарядко. В момента със сигурност е лудница в склада им и мисля че забавянето на 10% от пратките, както те сами казват със седмица едва ли ще е фатална. Мисля че в този период, трябва да бъдем по търпеливи и толерантни.

# 497
При мен имаше разминаване от няколко дни в датата, на която според Колиссмо кашонът е бил доставен, и тази, на която от Смарт диливъри твърдят, че е пристигнал при тях.
Защото те приемат пратки по 3 дни в седмицата....мисля Rolling Eyes

Което по никакъв начин не обяснява как доставчикът го е връчил на превозвача на една дата, а превозвачът го е получил няколко дни след това.
Нали отчиташ това, че Колисимо сочи пристигането на пратката в местния пощенски клон? На адреса на доставчика може да е и след 2-3 дни, особено като се има предвид, че Смарт-а приема поръчките в определени дни.

Не е така, изпращала съм пакети на частен адрес, посочва се датата на връчването на получателя.

# 498
  • София
kaio - незнам защо ,но всеки твой пост ми звучи ,сякаш с цел реклама на СД.  Peace

# 499
  • София
kaio - незнам защо ,но всеки твой пост ми звучи ,сякаш с цел реклама на СД.  Peace
Joy Joy Joy то нали на телефона на СД отговаря един мъж, може и той да е  Joy Joy Joy

ПП Иначе момчето на телефона е много любезно, нищо против него нямам, както и против кайо  Mr. Green

# 500
kaio - незнам защо ,но всеки твой пост ми звучи ,сякаш с цел реклама на СД.  Peace

А аз не знам защо, когато някой не се оплаква от нещо веднага търсите нещо гнило. Нямам нищо общо със СД, и аз предполагам като много други именно в този форум съм се научил кои превозвачи и как да използвам, както и много други неща. Форума е страшно полезен и единственото нещо което се иска е повече четене.

Сигурно щях да говоря по същия начин и за Франсето(не съм писал нищо лошо за тях) , ако бях поръчвал чрез тях, но аз съм на принципа че докато нещо ми върши работа както съм очаквал, по-добре да не го променям, тъй като когато започнах да поръчвам с посредници Франсето нямаха офис в София. Сигурен съм че и при тях нещата са ОК. Моите постове са в подкрепа на превозвачите като цяло(без тях тия теми за ларедут и другите щяха да са по 5 страници за 3-4 месеца) и с препоръки за по-малко нерви и повече спокойствие.

PS: Въпросното момче днес ми даде поръчката, като отидох да си я взема. Та както казах нямам общо с тях занимавам се неща далеч от тоя бизнес. Ама тука си е така като пише някой нещо в подкрепа, а не мрънка веднага е човек на някой, но както и да е. До сега съм писал единствено в темата лятото за седмокласниците , тъй като голямата ми дъщеря мина по този път. Та заради нея в момента съм в училищното настоятелство на Испанската гимназия, знам че има дами чийто деца са там, на следващата родителска среща може да се запознаем, ако иска някой. Но спирам със спама че това най ме дразни в темите с пазаруването, 60-70% от постовете се занимават с нещо друго, то и за това много хора, които по-рядко следят форума не могат да намерят това което търсят.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 17:43 от kaio

# 501
kaio - незнам защо ,но всеки твой пост ми звучи ,сякаш с цел реклама на СД.  Peace
Joy Joy Joy то нали на телефона на СД отговаря един мъж, може и той да е  Joy Joy Joy

ПП Иначе момчето на телефона е много любезно, нищо против него нямам, както и против кайо  Mr. Green

Peace Това е много полезно инфо. Вместо да им пиша и да чакам, а те да не ми отговарят, по-добре да звъня.

# 502
Стига де, не стига че мъжете ни са кът ами и кусури им намирате  Grinning Не стига, че е със знак ами и грамотен, и услужлив, и може да пише дълги постинги....дайте да си го къткаме, кокошкарникът ще е по-весел!
Аз също виждам, че са ми опаковали няколко пратки в една, така общото тегло им е малко под 2 кг и заедно с Еконта ще е 8 лв всичко на всичко, доволна съм! Peace
Вчера определено след 18.00 звъннах на СД и ми вдигна "Мъжът"  bowuu, беше много любезен и ми отговори на въпросите, въпреки, че работното му време беше приключило. /не съм им роднина, не ги рекламирам/

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 17:53 от Чаено момиче

# 503
aaa, момичета, нямаше го Каio днес в склада на Смарта Mr. Green
 аз също съм си доволна от тях, за разлика от Русенския превозвач, който смених още на втората ми поръчка и се радвам че го направих Peace

# 504
  • София

ПП Иначе момчето на телефона е много любезно, нищо против него нямам, както и против кайо  Mr. Green

Дзвер,да поканим и него в темата ? Laughing

Преди 4 години по намаленията януари месец поръчките ми пристигнаха чак месец МАРТ и то се ходеше до Централна гара (накрая на света).

Мда,но се води широк център на София. Grinning

# 505
  • София...........
Както каза чаената имаме си и без това малко мъже и трябва да ги глезим, а не нападаме ! Wink

kaio, съгласна съм с теб   beer

И аз съм от доволните от СД Simple Smile  Е има тук там дребни неща, но е пъти по-добрия вариант от това да плащаме 5,95 Е + 25%  Wink  За мен е важно да плащам по-малко за транспорт/доставка и да ми идват доставките, а дали седмица по-рано или по-късно не е фатално.
Преди 4 години по намаленията януари месец поръчките ми пристигнаха чак месец МАРТ и то се ходеше до Централна гара (накрая на света).

Хубава вечер Wink

# 506
Аз на Смарта им намирам следните недостатъци, които ако изчистят ще е супер:
1. Тонът - в последните промени, някои от изреченията звучаха доста заплашително, както някой беше казал, все едно сме деца, които ще ги наказват.
2. Новия офис - ако искат да запазят и спечелят още клиенти, би било разумно едното раздаване да е уикенда.
3. Куриера - доста пратки имат и ако положат малко усилия, биха могли да договорят преференция в цената с някоя куриерска фирма и да ни карат поръчките до врата или офис за по-малко пари. Това и преди го бях писала и дадох за пример английския превозвач Габко, ако поръчката ми е под 5 кг. ми я носи куриер на Спиди и му плащам 2.95 лв.
4. да си отговарят на мейлите - много ме дразни това, пишеш, пишеш и оставаш като глас в пустия  #Cussing out

Иначе новата им система ми харесва, жалко е че не успяват да отразяват всичко навреме, но ако почнат и това да го правят ще е супер.
Аз си пуснах последните поръчки с Франсето, за да ги изпробвам и те как са, но ако Смарта предложат преференция в цената за куриера, се връщам при тях. Вече не мога да ходя до новия им офис  Sad

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 19:22 от anbibian

# 507
  • гр.Варна
Извинявайте,има ли превозвач,който доставя до Варна?

# 508

и давта превозвача ще ти ги изпратят до Варна с куриер

# 509
  • София

и давта превозвача ще ти ги изпратят до Варна с куриер
или по пощата  Peace

абсолютно подкрепям това
Аз на Смарта им намирам следните недостатъци, които ако изчистят ще е супер:
1. Тонът - в последните промени, някои от изреченията звучаха доста заплашително, както някой беше казал, все едно сме деца, които ще ги наказват.
2. Новия офис - ако искат да запазят и спечелят още клиенти, би било разумно едното раздаване да е уикенда.
3. Куриера - доста пратки имат и ако положат малко усилия, биха могли да договорят преференция в цената с някоя куриерска фирма и да ни карат поръчките до врата или офис за по-малко пари. Това и преди го бях писала и дадох за пример английския превозвач Габко, ако поръчката ми е под 5 кг. ми я носи куриер на Спиди и му плащам 2.95 лв.

Иначе новата им система ми харесва, жалко е че не успяват да отразяват всичко навреме, но ако почнат и това да го правят ще е супер.
Аз си пуснах последните поръчки с Франсето, за да ги изпробвам и те как са, но ако Смарта предложат преференция в цената за куриера, се връщам при тях. Вече не мога да ходя до новия им офис  Sad
но като отчитам, че Гъбите преди година бяха... светлинни години назад, нещо като СД в момента, се надявам, че и смарта ще ги стигнат Peace

Дзвер,да поканим и него в темата ? Laughing
не ни и трябва - ще го изядем  Mr. Green

Но спирам със спама че това най ме дразни в темите с пазаруването, 60-70% от постовете се занимават с нещо друго, то и за това много хора, които по-рядко следят форума не могат да намерят това което търсят.
от време на време хората трябва да отпуснат парата - особено на новобранците хич не им е лесно поръчката им да обикаля някъде из европа, или по балканите, така че няма лошо в спама, когато е контролиран, а който иска да намери полезна информация, намира  Peace

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 19:07 от Дзвер

Общи условия

Активация на акаунт