Епидурална упойка-за и против

• 56 990
  • 454
  •   1
Отговори
# 270
Е, не. Не може изобщо така да се обобщава... разбира се, че може "някоя" на 4см да иска упойка, да не говорим, че и на 7см съвсем не би било във всеки случай безсмислено да се слага - ако се закучиш и останеш примерно 3часа така, една упойка сигурно би съхранила силите на родилката.. Предполагам поне.. Но и хората различно понасят болка, има различни интензитети на болка. Различно се стига до определени сантиметри - някои бързо и лесно, а други се мъчат с часове..
Това, че аз съм стигнала примерно бързо и лесно до 10см, не значи че всяка друга жена ще е така.

Така че.. не се присмивайте на другите отстрани - по принцип, няма как да знаем какво им е, нито можем/имаме право да се смеем на избора им  Peace

# 271
Никой не се е присмивал, а пък обобщавал  Naughty Stop

# 272
edna ot nas, честита рожба!  bouquet

Някак си ми е странно в днешни дни да раждаме децата си в такива болки. Не се умира, вярно, но е нечовешко, според мен. Crazy

# 273
  • София
На мен на 7 см. ми сложиха система, от която болките се усилиха много и раждането буквално спря. В резултат, 2 часа по-късно, когато трябваше да напъвам бях парцал, едва издържах половин час напъни. Тези, раждали с епидурална са си спестили поне тази умора и болка. Не съм викала, страшно държеливо псе съм, но сега си заявих упойка, колкото и да ме е страх от нея.

Пипи, честита рожба!

# 274
Не помня дали съм писала в тази тема,но съм писала,че съм раждала с епидурална упойка първия път и не съжалявам Peace

# 275
  • Сфия
Little Evil, aа ти си пак бременна, даже едва ли не ще раждаш вече!  newsm44 Много се радвам! Искай си упойката задължително!
Най-обичам квалификациите, че е до това кой колко носи на болка... Момичета, никога не знаете човекът отсреща какво му е и колко го боли. Изтърках си клавиатурата да пиша във тоя форум за моята история и няма да я пиша пак. Но от болка до болка има разлика. И мисля, че много се спекулира с въпросният праг на търпимост. По-скоро е различен интензитета на болка при различните жени и дори при различните раждания. Няма да двам за хилядден път примери с моите две раждания. Това, че ти си на 1 см, а жената отсреща на 4 не значи нищо, ама НИЩО. Даже на колкото повече сантиметри си, толкова повече боли. Като си спомня само аз как се гърчех на 4 см с първото раждане и мислех, че ще умра, ама си скимтях тихо, а отсреща едно момиче си скубеше косите и крещеше истерично, а аз си викам - е, глеззоти се сега. И мен ме боли ужасно, ама на стискам. 1-2 часа по-късно разбрах защо се дереше. Даже сравнение с моето дране беше тиха.... И се извинявам предварително за следващите си думи, ама вие, които твърдите, че носите на болка, а другите не, се правите на интересни... Да, точно така и не си връщам думите назад. Имате право на избор, което аз уважавам. АКо искате позлвайте упойки, ако искате не. Но не може да се квалифицирате така, без да сте изпитали това, което някой друг. Защото наистина болката се различава при всеки. И не търпимостта, а болката. В това съм убедена...

# 276
  • София
Little Evil, aа ти си пак бременна, даже едва ли не ще раждаш вече!  newsm44 Много се радвам! Искай си упойката задължително!

Поисках си....само да не отида твърде късно в болницата  Mr. GreenPeace

# 277
  • Сфия
Ами така би било най-добре де... Всъщност, както споменах в по-предният си пост, на мен ми сложиха на 8 см упойка, малко по-слабо явно я бяха дозирали, защото си усещах контракциите, но поносими съвсем. (Не защото съм герой и нося на болка, а защото беше притъпена, а и очевидно по-поносима от първото раждане). Успех ти пожелавам - леко раждане и драво и пухкаво бебче!... И да се похвалиш!

# 278
Little Evil, благодаря! Hug
С живот и здраве, чакам и от теб Благата вест!  bouquet Hug

# 279
аман ..то да не смееш да кажеш  нещо  Stop все някой ще ти се хване за някоя дума като удавник за сламка  ooooh!

# 280
  • Сфия
аман ..то да не смееш да кажеш  нещо  Stop все някой ще ти се хване за някоя дума като удавник за сламка  ooooh!
не, просто ми се иска да се замисляме, като твърдим нещо. Не съм ли права?

# 281
Докато бях в Предродилна, с мен имаше още две мацки, които чакаха за секцио. Едната ражда за втори път. Първия е родила със секцио и се молеше на лекарите и акушерките да роди нормално. В момента, в който почнах да се гърча, а по-късно и да крещя, мацката се спотаи и млъкна.  Crazy
Е, вярно, че аз след два часа вече вървях и си гушках бебето, а тя лежеше в интензивното, но... Rolling Eyes

# 282
не, просто ми се иска да се замисляме, като твърдим нещо. Не съм ли права?
ми понякога пишем инстинктивно  както го чувстваме и не се замисляме дали е с правилните думи и как ще го възприеме този, който го чете  Peace простете за което

# 283
Ааа, не боли ли. И мен така ме убеждаваха.  В родата ни всички раждат бързо и леко. Така се и бях настроила да раждам, но ако си спомняте преди няколко месеца бях писала, че ще раждам с епидурална. Е, не успях да родя с епидурална, защото наистина при мен раждането се разви супер бързо и нямаше време за упойка, нооо ... болката беше ужасна. В онзи момент ми се искаше да се срещна с всички, които ме убеждаваха, че не боли и че само „претенциите“ ги боли, за да ги питам що ме излъгаха.
Но съм съгласна с едно – болката се забравя.
Така, че след моя опит бих казала отново – „за“ епидуралната упойка!

# 284
Ми те изобщо не са те излъгали - и мен ако ме питаш, ама за моето си усещане (явно няма как да го.. "вградя" на другите Wink ), бих ти казала чистосърдечно "не боли". Е, по-точно боли, ама нищо кооой знае какво. И е за кратко, та не си струва да му се шашкаш...

Затова - хич не слушайте другите, те/ние няма как да знаят/знаем какво е/ще е при вас Peace
Но не ги слушайте и като ви плашат  Wink

Общи условия

Активация на акаунт