Епидурална упойка-за и против

• 56 988
  • 454
  •   1
Отговори
# 285
  • Сфия
Ми те изобщо не са те излъгали - и мен ако ме питаш, ама за моето си усещане (явно няма как да го.. "вградя" на другите Wink ), бих ти казала чистосърдечно "не боли". Е, по-точно боли, ама нищо кооой знае какво. И е за кратко, та не си струва да му се шашкаш...

Затова - хич не слушайте другите, те/ние няма как да знаят/знаем какво е/ще е при вас Peace
Но не ги слушайте и като ви плашат  Wink
Peace
И аз, ако бях раждала само веднъж и това ми беше, като второто раждане... и ме бяха питали боли ли - щях да кажа: Абе понася се. Не е болка за умиране. Ами при мен почнаха контракциите предната вечер,а ма такива едни кратки, не особено силни и не особено ргулярни. Ту на 15 мин, ту на 5, а ние играехме карти с едни приятели и аз току се изпъна на дивана при контракция. И те ми викат - да не почваш да раждаш? А аз: Ами, аз си имам подготвителни контракции от 1 седмица вече, едва ли. Обаче не спират и не спират. Поизкъпах се, предремах дори, ама нищо особено. Посъбуждах се от всяка следваща контракция и пак задремвах. Сутринта викам дай да отиваме до МД, че нещо цяла нощ все пак контракции и им викам: Ами аз не знам, едва ли ще раждам, че са ми нерегулярни, ама все пак второ раждане, макар и след 12 години... Прегледаха ме и ми заявиха: Браво бе, не знаеш дали ще раждаш, а? 6 см имаш разкритие. Такива си останаха болките и до 8 см, сложиха ми епидурална, тя колко ме хвана, коко не не знам,а до края ох не казах. За сравнение с първото раждане се гърчех по пода, като червей още на 4 см, а като ми спукаха водите на 6 вече се дерях нечовешки...

# 286
Ми те изобщо не са те излъгали - и мен ако ме питаш, ама за моето си усещане (явно няма как да го.. "вградя" на другите Wink ), бих ти казала чистосърдечно "не боли". Е, по-точно боли, ама нищо кооой знае какво. И е за кратко, та не си струва да му се шашкаш...

Затова - хич не слушайте другите, те/ние няма как да знаят/знаем какво е/ще е при вас Peace
Но не ги слушайте и като ви плашат  Wink

Аз после им исках сметка на тези, които ме излъгаха. Та, сетиха се и те, че боли, но са забравили.
Съгласна съм, че трябва да отидеш положително настроена да раждаш и че все ще устискаш  за няколко часа /изключвам тежките раждания/, но защо трябва да си го причиняваш, след като хората са измислили упойките? Аз бих си го спестила, но явно съм от бързо раждащите, така че едва ли и вторият път ще ме огрее.

# 287
  • Бургас
И аз преди раждането помня,че ме бяха наплашили  приказки за нечовешка болка,а се оказа,че при самите контракции имаше слаба болка,при това напълно поносима,защото 8 часа играх на игри на телефона,когато се появиха напъните спря всякаква болка,раждането продължи около 10 часа,но наистина нямаше нищо общо с филмите и разказите на приятелки,тази упойка за мен е излишна

# 288
mariqivanova799, затова се казва че всяко раждане е различно, просто си била от късметлийките.

# 289
  • Сфия
mariqivanova799 , както теб са те наплашили излишно, така ти сега пък объркваш нераждалите майчета все още. Щото някой ше ти прочете поста и ще си каже: да бе, явно не е болка за умиране... и ще откаже ЕУ, сетне може тук в тази темичка да те проклина, че така грозно си го объркала. Категорични мнения не трябва да се изказват. Както не веднъж писахме, явно всяко раждане е различно. Та добре е да си вземеш думите: "тази упойка за мен е излишна"   назад...

# 290
  • София
А и не казва система сложили ли са й, или не.

# 291
  • Бургас
Система не са ми слагали,аз категорично отказах,защото имам алергия към обезболяващи и не исках да рискувам,може би за самото раждане наистина изкарах късмет,но това,което последва и доведе до тотална хистеректомия не е за завиждане,против упойките съм,защото след раждането,не веднага разбира се,претърпях две тежки коремни операции и знам какво ми беше след упойката,знам и че отказах епидурална упойка,предпочетах пълна,но пак не ми слагаха обезболяващи и си мисля,че просто е песен да родиш нормално в сравнение с хирургични интервенции и упойки

# 292
  • София
Системата не е обезболяващо, а хормон оксцитоцин, от който болките от поносими станаха страшни и вдигнах много високо кръвно. Слага се, за да се засили родовият процес и ставаш буквално като сиамска котка. Аз също родих без упойка, вероятно щеше да е доста по-леко без тази екстра.

# 293
  • Бургас
Да,ако тоновете на бебето са нормални и не е наложително бързане е по-леко без система,бяха ми го обяснили предварително,раждането продължава по-дълго,но няма нетърпими болки,вече има добри ехографи и се вижда позицията на бебето,ако е в нормално положение,ако има разкритие изобщо не виждам защо е нужна системата

# 294
При мен тоновете си бяха нормални през цялото раждане, и имаше адски болки и преди да ми сложат системата, докато стигна заветните 4 см. минаха пет часа в нетърпими болки. Затова се казва че всяко раждане е различно, при цялото ми нежелание да ми сложат система и страха ми от нея, накрая направо се молех за окситоцин за да свърши по бързо всичко, затова съм за упойката е две ръце.

# 295
  • София
Да,ако тоновете на бебето са нормални и не е наложително бързане е по-леко без система,бяха ми го обяснили предварително,раждането продължава по-дълго,но няма нетърпими болки,вече има добри ехографи и се вижда позицията на бебето,ако е в нормално положение,ако има разкритие изобщо не виждам защо е нужна системата

Защото в някои болници слагат на всички, без значение, учудвам се, че не сте чули за тази практика  Mr. Green.

# 296
Та добре е да си вземеш думите: "тази упойка за мен е излишна"   назад...

Тя затова е казала, че е според нея и за нейния случай  Peace Не е нужно да си ги връща, има достатъчно мнения и страшни и нестрашни истории. Ако пък някой чува само това, което му се иска да чува, си е негов проблем. Както аз например  Mr. Green Все си мисля, че ще издържа, но определено след тази тема вече имам едно сериозно на ум и съм доста разколебана.

# 297
  • София
Та добре е да си вземеш думите: "тази упойка за мен е излишна"   назад...

Тя затова е казала, че е според нея и за нейния случай  Peace Не е нужно да си ги връща, има достатъчно мнения и страшни и нестрашни истории. Ако пък някой чува само това, което му се иска да чува, си е негов проблем. Както аз например  Mr. Green Все си мисля, че ще издържа, но определено след тази тема вече имам едно сериозно на ум и съм доста разколебана.

Аз съм "парен каша духа"...Живот и здраве скоро ще споделя.

# 298
Както не веднъж писахме, явно всяко раждане е различно. Та добре е да си вземеш думите: "тази упойка за мен е излишна"   назад...

Така е  Peace И двете ми раждания минаха без упойка и нормално, но!  второто беше доста по-болезнено. Ако не се случи всичко толкова хипер бързо, щях да искам упойка  Crazy

# 299
  • София
Както не веднъж писахме, явно всяко раждане е различно. Та добре е да си вземеш думите: "тази упойка за мен е излишна"   назад...

Така е  Peace И двете ми раждания минаха без упойка и нормално, но!  второто беше доста по-болезнено. Ако не се случи всичко толкова хипер бързо, щях да искам упойка  Crazy

Блонди, колко дълго трая второто раждане?

Общи условия

Активация на акаунт