Епидурална упойка-за и против

• 56 882
  • 454
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Така е, болката спира при напъните. Друг е въпросът доколко ще имаш сили да напъваш, ако си омаломощен от часове наред болезнени контракции.

# 421
  • където мечтите се сбъдват

Според мен няма смисъл да се мъчиш от болка, при положение, че хората са го измислили...
И ако съм погълната изцяло от болката, аз лично няма да мога да напъвам ефективно
Когато раждах и започнаха напъните болката спря,даже се учудих,нио всички акушерки ми казаха-започнат ли напъните,не се усеща никаква болка,ако искате поговорете за това с лекаря и акушерката си,сигурна съм,че ще дадат добри съвети
Да,не се усеща болка,обаче напъните са по-гадни и от самите контракции.

# 422
  • София
Как не се усеща болка, мен си ме болеше. Напъните бяха по-болезнени от контракциите....

# 423
Явно при всяка жена си е различно - мен въобще не ме болеше като напъвах, а жената с която бяхме после в една стая ми разказа, че много я болели напъните - усетила бебето как излиза, смисъл всяка част от телцето му усещала къде е и било много болезнено  Rolling Eyes

# 424
  • Бургас

Според мен няма смисъл да се мъчиш от болка, при положение, че хората са го измислили...
И ако съм погълната изцяло от болката, аз лично няма да мога да напъвам ефективно
Когато раждах и започнаха напъните болката спря,даже се учудих,нио всички акушерки ми казаха-започнат ли напъните,не се усеща никаква болка,ако искате поговорете за това с лекаря и акушерката си,сигурна съм,че ще дадат добри съвети
Да,не се усеща болка,обаче напъните са по-гадни и от самите контракции.
Да,не е най-приятното чувство,но както чета при някои боли...просто различните хора имат различен праг на болка,след разждамето за съжаленение ми минаха през главата две тежки коремни операции и ме боляха много,много повече от раждането,така че се редактирам и за предишните си постове в темата-аз не съм критерий,а и както чета явно съм родила леко,макар че не беше скорострелно раждане,имаше 9-10 часа,но почти през цялото време играх на една игра на телефон,не ме боля кой знае колко

# 425
Здравейте, напоследък доста се ровя из форумите понеже скоро ми предстои раждане и се чудя къде и как. И понеже преди 13 години "родих" дъщеря ми чрез секцио, помня какво ми обясняваше анестезиолога за епидуралната упойка. Тя намалява болката, но не и сетивността. Отпуска мускулите от кръста надолу и жената става "като кофа", същевременно родилката може да напъва и да участва активно в родилния процес. Което е много по-важно от болкоуспокоителното й действие, защото ако бебето не излиза при сложена епидурална, означава че има проблем, който не е в недостатъчното напъване от майката, или от лигавщини и нещо от сорта. Тези неща ми ги обясняваше, защото лекарите бяха решили че ще раждам нормално, въпреки че дъщеря ми беше седалищно предлежание. Така и не стигнах до епидуралната, защото водите ми изтекоха в 1,00 часа  през нощта, и до 8,00 сутринта когато дойде анестезиолога вече имах пълно разкритие и..... можех да стана и да си ходя, защото нямах напъни и бебето изобщо не се смъкна надолу. Заключиха че с този таз няма да станат нещата и ме резнаха. Сега ако ми кажат че ще раждам нормално - задължително ще искам епидурална - не заради болката, а за да знаят лекарите че ако раждането не напредва грешката не е в мен.

# 426
Не знам дали всички лекари знаят това, което си описала, или не, защото при мен с епидуралната упойка, като не искаже да излиза бебето, решиха да ми "помогнат" с натискане на корема, никой не тръгна да ми прави секцио, а тазът ми не се е разширил и милиметър при раждането, не знам как успях да родя естествено.

# 427
  • София
а тазът ми не се е разширил и милиметър при раждането, не знам как успях да родя естествено.

искаш да кажеш, че си родила без никакво разкритие ли?

# 428
Ееее как без разкритие - те системите ти правят разкритие за половин час, но докато стигнем до там да ме сложат на система изминаха 32-33 часа, друг е въпроса че май и за разкритието ми  'помагаха', но няма как да съм сигурна.

# 429
Масово в Европа жените раждат с епидурална упойка и то не само заради болката,а защото тя отпуска мускулите, а в същото време си имаш сетивност. Има си специалисти, които си я слагат в болниците в България и не виждам смисъл чак толкова да се панира човек. В САЩ всяка жена ражда с епидурална, а тук повечето момичета и млади майки ги хваща паниката и раждат със спинална или пълна упойка секцио....всеки да си решава, но аз не виждам смисъл от този "героизъм" 14 часа контракции и накрая ще напъваш и то на 100% I don't think so Simple Smile Предстои ми раждане, чакаме всеки комент, решението е взето отдавна-с епидурална упойка, та като се съвзема веднага ще пиша за всички, на които им предстои как е било. Ще раждам в Майчин Дом при Д-р Анна Атанасова, имам й пълно доверие и знам че всико ще е ок  Simple Smile

# 430
Аз и този път ще съм с епидурална! Не си представям раждането без упойка Confused
Хайде контракциите ще ги изтърпя ,напъните да кажем,адреналина ще си свърши работата,ами после това шиене как става без упойка бе хора  Rolling Eyes Това се чудя тези дни,уж били някаква месна ,но дали изобщо обезболява  Rolling Eyes

# 431
  • София
Аз и този път ще съм с епидурална! Не си представям раждането без упойка Confused
Хайде контракциите ще ги изтърпя ,напъните да кажем,адреналина ще си свърши работата,ами после това шиене как става без упойка бе хора  Rolling Eyes Това се чудя тези дни,уж били някаква месна ,но дали изобщо обезболява  Rolling Eyes

Разбира се, че обезболява  Peace
Казва ти го човек, раждал 2 пъти без епидуралка Wink
Но за шиенето вече си в такава... кондиция, че не ти пука. Случва се (много рядко, но се случва) да те шият на живо, защото, например, има хора, които трудно ги хваща упойка или им трябва по-конска доза. Но шиенето и на тях не им е проблем, колкото и да звучи абсурдно...
Контракциите са голямото гадно, а по-скоро засилването им посредством окситоцин. Напъните, макар при някои да са болезнени (при мен не бяха!) са някаква минимунда - те да траят максимум 10-15 минутки... Но контракцииите...

# 432
Да де ,моята информация е от рода на "една жена каза..."
Но всичките ми познати казват ,че шевовете са доста кофти момент,та оттам съм наплашена.
При моето раждане точно за зашиването ми пуснаха последната доза от упойката  и нищо не усетих ,лафихме си с доктора и се хилехме Whistling

# 433

Но шиенето и на тях не им е проблем, колкото и да звучи абсурдно...

На мен ми биха местна упойка (мисля, че е лидокаин) заради епизотомията, но явно не ме хвана и си ме шиха на живо. И си ме болеше и ми беше проблем при условие, че ме шиха повече от половин час ooooh!.

Данчето с трабантчето не се плаши с истории, колокото раждания толкова и истории, но е факт че две еднакви раждания няма  Peace. Лека бременност и раждане Hug

# 434
Аз пък си бях с епидурална и с лидокаин, и пак си усещах като ме шиха, особено вътрешните си шевове си бяха "на живо" Simple Smile, така че...

Общи условия

Активация на акаунт