Епидурална упойка-за и против

• 56 991
  • 454
  •   1
Отговори
# 60
  • София
хипотетични са докато не попаднеш в процента на пострадалите Wink

# 61
  • Сфия
Последици може да има и след нормално уж раждане. За това се притеглят на кантара - полза и риск. Обикновено, като става дума за обезболяване ползите са повече от рисковете.

# 62
  • София
може да има след всичко... за това всеки се информира за възможните рискове и ползи иси преценява вече сам, според собственият си кантар.
Ползата от упойката е само една, рисковете са повечко, но пък по-рядки...но пък не и невъзможни.

# 63
  • Сфия
Така е, всеки трябва да се информира. Ползата е една от упойката, но тя носи други скрити ползи.

# 64
Мисля, че като всяко нещо има и положителни и отрицателни страни.
Най-важно е да прочетеш, да се посъветваш, да сложиш нещата на кантар и да решиш кое ще натежи.
Аз лично не съм ползвала упойка, не заради нещо друго, а защото преди да родя в интервал на 10 години ми направиха 4 операции с пълна упойка, едната от които 6 месеца преди да забременея.За това някак не исках да се подлагам на повече упойки, било то и епидурални.

Честно казано обаче, съжалих за решението си.

# 65
  • София
 За мен най- важно беше мнението на лекарят ми, не исках приятелки да ми разказват страшни истории за Иванка и Петканка, не четях и много по форумите.

# 66
Здравейте  Wink
Исках да ви питам някой знае ли защо упойката се слага на 5 см, а по-късно не искат?
Аз отидох в болницата с 7см разкритие. Лекаря ми спука мехура и след това каза да ми закачат система окситоцин. Заявих, че ще се съглася само след като ми сложат епидурална Laughing Спряха вливането едва когато трябваше вече бебето да излезе, за да усещам всичко. Всичко стана много бързо. Два часа след отиването ми в болницата бях родила и си бях в стаята.
Живот и здраве сега отново ще искам да родя с епидурална.
И твърдението на мамите тук, че не им е подействала упойката ме учудва Rolling Eyes Тя не се поставя еднократно. Влива се-т.е. усилва и  намаля. Анестезиолога беше през цялото време при мен и регулираше упойката.

# 67
Shocked ThinkingНаистина ,споделете ,на колко от вас са предлагали или захаквали(каквото и да означава това)пълна упойка,без да ги питат

Абсолютно на всичките ми приятелки, дето родиха нормално в Пловдив, масова практика във всички държавни болници и въобще не питат - как излезе бебето и бам пълна упойка!!!

Единствено една от приятелките ми вторият път се размина с пълната упойка понеже нямаше шефове.  Peace

# 68
Здравейте  Wink
Исках да ви питам някой знае ли защо упойката се слага на 5 см, а по-късно не искат?
Аз отидох в болницата с 7см разкритие. Лекаря ми спука мехура и след това каза да ми закачат система окситоцин.

Защо на 7см е нужен окситоцин, това не го разбирам? newsm78

# 69
Също и какво налага принудителното спукване на мехура? Тук го оставят да се спука от самосебе си, не е ли това по-логично и правилно?  Thinking

# 70
  • София
еми бг практики, няма те да те чакат сто години - окситоцин, мехур, епизиотомия...и айде чао.... ама че с това са ти направили раждането ад....не е  техен проблем, после що почти всички искат упойки или секцио Wink

# 71
  • На село
Раждах със спинална, не с епидурална упойка, но си позволявам да изкажа мнение ЗА или ПРОТИВ, защото имам раждания и по двата начина. Три от ражданията ми бяха без обезболяване, четвъртото - със спинална анестезия. И четирите пъти родих леко, сравнително бързо (5-6 часа от първата контракция), имам висок праг на болка. И въпреки това съм твърдо ЗА такъв тип обезболяване по време на раждане. Четвъртото ми раждане беше особено приятно и най-осъзнато.

# 72
  • в рока
Цитат
еми бг практики, няма те да те чакат сто години - окситоцин, мехур, епизиотомия...и айде чао.... ама че с това са ти направили раждането ад....не е  техен проблем, после що почти всички искат упойки или секцио Wink

Точен сценарий на ммоето раждане Sad

# 73
  • somewhere over the rainbow
Цитат

Точен сценарий на ммоето раждане Sad
И моето. Но аз пък не съм сигурна дали искам да ме боли адски за кратко или по-леко, но за дълго Thinking

Маринова, спиналната нали те обездвижва от кръста надолу? Използва се за секцио и други коремни операции и такива на краката. Ти секцио ли ражда, щото спинална и нормално раждане хич не се връзва Thinking

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=313413

# 74
  • Сфия
N_A_N™, сигурно е раждала в Тина Киркова. Много е странно, но там не ползват епидурална, а спинална.

Общи условия

Активация на акаунт