Отговори
# 465
  • Пловдив
Здравейте и от мен и честит рожден ден на патерица на Пуф-Паф и Вилкони!Бъдете здрави момичета и дано се сбъднат всичките ви най-съкровенни мечти  bouquet

Гледам ,че сте подхванали темата за свекитата,та реших да разкажа за маите премеждия от които няма оправия.Та моята свеки е огън негасен,много властна жена и все командори.Постоянно ми се меша за детето-винаги върви срещу мен-аз кажа така ще е -тя НЕ-иначе.След раждането на Вики живяхме 1 година у тях,защото нашето жилище беше в основен ремонт-Какво съм преживяла само аз си знам.........Нон-стоп глезене на детето,постоянно носене на ръци,та чак и кърмата ми спря от стресът.Бях постоянно като под чехъл-със изгряването на слънцето ми се влизаше в стаята без да се чука,детето ми се взема от ръцете и си го носи в нейната стая,да си я глезка наспокойствие далече от МЕН.Постоянно ме следеше кога и колко я кърмя-един път се беше напънала да ми откачи детето от цицата ,защото си решила жената,че стига толкова сукане.Колко разправии,колко молби-Не,опъка жена и това си е.Както и да е-преместихме се отделно в новото жилище и не след дълго---------какво мислите-Свеки заяви ,че идва при нас и докато е наработа на смени през седмицата ще отсяда у дома.Мен никой не ме пита искам ли неискам ли-ей така един ден ми се заяви по скайпа-Аз съм си събрала багажа и ИДА..............без коментар.И най-лошото което се случва в момента е ,че детето иска само нея,като я види откача,дига ръцете,игнорира всички и рев за нея,не я пуска ,веси и се по краката.Мен ме блъска ,не ме иска изобщо,не ме търси къде съм ,що съм-само БАБА СИ признава.И то е нормално-децата не са глупави и търсят мекото-който глези и обръща внимание-той е важен.Та направо се чудя вече къде да избягам и да се скрия,това е голям психически тормоз-да гледаш,че детето ти не те иска,а се гушка и ходи и реве по баба си.И цялата работа,защото аз съм много против глезотиите Cry Cry CryНаправо ми се реве-страхме е ,че после като порасне и почне и да говори постоянно ще иска баба си и ще се срамувам от хората,че собственото ми дете не ме желае.А те вече се намериха хора,които да подчертаят,че това дете сякаш го е раждала баба му,а не аз Cry Cry Cry

Извинявай, че така го казвам, но в такива ситуации трябва да се намеси мъжа ти. Само той може да оправи нещата. Моя мъж много държи на семейството си и не позволява нито неговите , нито моите родители да се месят. Майка му и баща му не могат "гък" да кажат, а какво остава да идват в дома ни и да проявяват своеволия .  Когато свекървата се меси до такава степен, според мен е виновен сина й, защото й позволява  Naughty

# 466
Николинко , мила и аз съм съгласна с ивка ...просто сега е момента твоят мъж да се понамеси млако...

Пламс , спокойно , ние изкарахме варицела преди да навърши малкият годинка. Няма страшно. Като по-малки уж се кара по -леко (не сме имали нито температура , нито нищо, само пъпки) не ,че е притяно де , ама няма как...

Бебеш , хайде сега пък грип.... Бързо оздравяване  Hug Hug

Калинче и ние се приспиваме по 10 пъти , ама поне не е на ръце. Не ,че не го вдигам , ама той се опъва като магаренце... Трудна работа с това спнае. Вашите зъбки поне се виждат , а при нас няма изгледи за ново зъбче (а сме само с 2) Смятай докато изкараме другите сигурно вече сама ще си говоря
Laughing

# 467
Бебеш бързо оздравяване на всички  Hug

И при нас дойде този грип, каката го е прихванала от градината, където вече са на сборни групи от болни деца. Почнахме с Тамифлу, даже докторката ни го даде безплатно и ако днес вече не вдига температура ще продължим на него, ако не антибиотик. Малката вчера я пратих в майка ми, но вече бяха контактни, защото аз мислех в началото че каката е настинала. Днес и тя е с кашлица, но засега няма температура, дано не вдига, добре че сме на 10 минути пеша, че снова между двете къщи. Абе ужас, ама няма как.

Николинко и аз смятам, че мъжа ти трябва да и обясни някой правила  Hug

Вилкони на патерица   bdbaloni Здраве, здраве, здраве и тази година запис при бъдещите майчета Hug а след това и при родените  Praynig Peace

# 468
Охххххххх милите мо,той моят мъж неведнъж остава насаме и и говори-и тя всеки път обещава,макар ,че в тонът и се усеща ,че и е неприятно.Проблемът ,че и аз и мъжът ми сме добри душици-много ни е лоша породата,много сме притеснителни,търпеливи,постоянно обсъждаме нещата-все гледаме да не нараним и да не обидим някой,а да запазваме добрите отношения,затова всички ни се качват на главата и дори когато ни писне и се вдигне скандал-свеки знае,че бързо ще ни мине и пак си прави квото си знае.Просто е невменяема а последният път когато мъжът ми и каза,че е невъзможна и че занищо не го слуша,тя отвърна-ти ще ме слушаш мене,айде вика потърпи още малко,докато не съм клекнала и съм на крака ,аз водя парада-точно такъв беше контекста.Ще видим как ще се живее-аааааа то просто ще иазбие нанякъде и накрая така ще изтрещя и ще се изпокараме за цял живот-до гроб както се казва,а никак не ми се ще-не обичам такива работи Cry.А иначе моето майче почина преди 8 години,баща ми е вчужбина-просто от моя страна нямам никаква подкрепа и свеки е яхнала метлата и си се разпорежда.

Извинявайте ,че ви надувам главата,но така и така се реших да разкажа..........много ми тежи

# 469
nikolinko ,моето мнение също е  ,че в случая трябва твоята половинка да се намеси . ooooh! много властни жени има и особено в началото ако си мълчиш и те си позволяват много.Моята не е лоша жена,но пък е много загрижена и много се вайка и тюхка и притеснява ако стане нещо примерно да се разболее и т.н.Последно когато и бяхме на гости ,Петя тъкмо беше проходила  и постоянно ходеше след нея и мърмори-по полека да не паднеш,ще се удариш ,там недей отива,това недей пипа,ще се удариш  ooooh! и накрая последната вечер не издържах и и казах дай да я затворим в една  празна стая и да я оставим там и каквото ще да става,обиди се и се разплака,но какво да правя ,не издържах.Лятото пък постоянно ме питаше кога трябва да яде .Имаше предложение сега зимното време да идва при нас,понеже е сама /баща му е починал ,мир на праха му/ и да се гледаме тука,еми извинявай ама не се съгласих.Когато се роди Петя майка идва 10дена да помага,после свеки дойде ,ами те вместо да помагат повече вредят ,на мен също ми спря кърмата.Хиляди пъти съжалявам ,че ги извикахме ,но каквото било било .Когато се разплачеше по някое време през ноща,свеки влиза и ой на баба дъра-бъра и посяга да я взима ,като че ли тя е майката.Луда работа ,но както съм нервна и ако беше тук ,всеки ден щяхме да сме в контра,та по добре отдалече да се гледаме.Хайде  ,че дълго стана ...
B_NADI  да се оправят твоите принцески бързо  Hug
Бебешондел  вие също оздравявайте и бързо да минава всичко  Hug

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 15:28 от ikamenova

# 470
Nikolinko Hug Hug Hug Много сложна ситуация с тази инатлива женица.. И аз по -рпинцип съм от типа хора , дето все гледа да не нарани някой, да запазим добри отношения, ама то това си е направо "лоша черта" . Явно няма да има оправия със свеки . А не става ли да я отбягвате? Или пък да и кажеш в малко по-прав текст , че ВИЕ с мъжът ти не искате да глези толкова детето , че не е добре за него...  Предполагам ,че ти е тежко , особено като нямаш никой зад гърба си...  Hug

# 471
 newsm59 Вилкони  Hug Hug Hug Много хубави моменти те очакват мила  Hug Hug Hug

Nikolinko, не ти е лесно и най-тежкото е, че детенце така доверчиво предпочита бабата, а не мама...на всеки би му дотежало това...съвет не мога да дам...
Всички болни да оздравяват бързо и безпроблемно  Hug
Ники  Hug

# 472
Николинко,ужасна ситуация...Аз се вайкам,че Ая е залепнала за мен и няма мърдане,естествено по моя си вина,аз я разглезих и размъквам и досега на ръце,ама то и това е сложно....даже повече!Не искам да си мисля какво бих наговорила и направила със свекърва и сина й при това положение...Но е лесно да го кажем,защото гледаме от друга камбанарийка...Аз си казвам Тегля му една и си взимам детето и при татко и мама...А когато човек няма тази подкрепа става сложно:(Съжалявам за майка ти,а и че татко ти не е тук!В този момент единствената ти подкрепа трябва да е половинката.Явно сте много търпеливи и добри,но край трябва да се сложи!Та ти не можеш да се радваш на детето си спокойно заради тази вещица!Само разговори с мъжа ти докато той се убеди да вземе по-сериозни мерки!В крайна сметкя по-добре да се изпокарате накрая и да не ти се меси в живота.Аз съм за компромисите,но явно тук така не става.Трябва сериозен отпор!У нас ако само решат да дойдат без предупреждение половинката ще ги изяде колкото и да ги уважава.

Мила,сигурно ти е много тежко!Не беше го споделяла това,а то такова чудо!Дано намерите с половинката начина,но колкото и да си внимателна,бъди твърда.Щом имаш силата да не глезиш малката,с една свекърва ли няма да се оправиш??  #2gunfireЕто аз например излязох мекушава по отношение на Ая,уж бях много курназ,много твърда...а то ooooh!

Ели,оправяйте се всички!Егати нямат ли край тия вируси???

Дадох малко киви,понамуси се че киселко ама хапна...Simple SmileА наобед като се наяде с нейното като взе да бърка в мойта боб-леща и да яде зрънцата...чак ме хвана страх,че досега не е яла никакви такива бобови...само леща веднъж малко от ДК и грах.Засега й няма нищо...

Ники Hug Heart Eyes

# 473
...Извинявайте ,че ви надувам главата,но така и така се реших да разкажа..........много ми тежи
Споделяй, затова сме тук. Мисля си, че изричайки на глас какво те мъчи ще събереш сили да я сложиш където и е мястото. Как така тя води парада, пообъркала се е жената! Парада сте ти и мъжа ти, тя е на опашката, ако и позволите.
И аз търпя, но като реша да кажа съм болезнено пряма. Събери кураж, реши пасивно или агресивно, но и дай график и ако не го спазва, райбера  Peace Ще ти е трудно само първия път, после ще ти хареса  Wink
Пусни си филмчето "Свекървище" да те стимулира  Laughing

# 474
  • София
nikolinko, аз няма да ти давам съвети - не познавам ситуацията, нито участниците в нея. Нито пък съм много опитна, за да ти казвам, а е лесно да се правя на много наперена.
Само ще отбележа, че свекърва ти не те уважава и зачита като човек. Помисли върху това и направи нещо не само заради детето си, но и заради самата теб.

Това време вече ми дотегна. А от утре го дават и сериозно да вали, ако може да се вярва на БТВ-то. Такава кал, гадост, вода, тук там лед - невероятна комбинация. Направих мускули да я бутам тая количка, ега ти....

За кухнята нещо да питам - освен Ян Бибиян (на която сме и ние) и държавна, някой ползва ли друга и да е доволен от нея?
То вярно, че няма да е лесно да я сменя, щото ни трябва диетично меню, ама Ян Бибиян почват много да ме дразнят.
Напоследък се носят невероятни помии, които Филип отказва да яде и се принуждавам да му давам пуешка шунка и хляб на Слънце и луна....Мноооого здравословно, няма що.
Ама за 82лв на месец очаквам Ян Бибиян не само да ми доставят храната до вратата сутрин (правят го в 8:30, когато съм още по пижама и чорлава, та доставчика си изкарва акъла всеки път  hahaha), ами и да има нещо различно от ОРИЗ, ОРИЗ и пак ОРИЗ....  Sick  Sick  Sick

# 475
Жос, що така ориз? И аз вземам диетично меню за малкия, но като изключим вечните кисели съм доволна. Не ми прави впечатление да прекаляват с ориза ... май оня ден имаше нещо такова ... и в основно и в десерт ... за тогава ли визираш?
Знам, че собственика на Вълшебник е бил съдружник към Ян Бибиян и после са се разделили. Преслушай и тяхното меню, имат диета: http://www.valshebnik.net/menu-for-children-from-10m-to-3d-allergic-to-milk
Нашият куриер идва в 7:25ч  hahaha Във вида, в който го посрещам направо вече сме си интимни  Joy

# 476
Пусни си филмчето "Свекървище" да те стимулира  Laughing

Хехе ,dobra  този филм ,колкото и пъти да го гледам ,няма да ми омръзне ,а рядко гледам филми по няколко пъти.Този даже го даваха наскоро и пак го гледах с удоволствие  Mr. Green

# 477
Нашият куриер идва в 7:25ч  hahaha Във вида, в който го посрещам направо вече сме си интимни  Joy
Shocked аз направо няма как да го посрещна в този час , когато съм почти току-що заспала  Joy Joy Joy

# 478
  • София
dobra, мерси!!!
Сега ще ги разгледам тези "Вълшебник"
Ами снощи опитах да дам супа със спанак и ориз. Днес - гювеч по славянски - бъкан с ориз.
В събота беше супа домати с ориз - еми детето вече е със запек от тоя ориз.
А киселите са ноу комент!!! Аз правя чудеса от храбост за да ги пробутам, че не знам кво да давам вече в 18ч  Close
Аууууууууу, аз мислех, че няма по-ранен час от нашия и то щото съм тъй чаровна сутрин, разбирай като чума, пък то....
Викаш ще почнем да си пием кафето с момчетата скоро - вече в какъв ли не вид са ни виждали.
 Joy  Joy  Joy  Joy  Joy

Само да вметна - dobra, не знам дали сте на диетичното меню или на обикновеното, но ако сте на диетичното може би забелязваш, че спряха киселчетата от банан.....Туй благодарение на мен!
Филип се обрина 20 пъти от т.нар. им мус от банани и аз им писах.
Ако ви е бил сред любимите, се извинявам, ама ми се стори тъпо да не знаят, че тва е един от най-силните хистаминостимулиращи храни...

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 18:02 от Josepha

# 479
Жос, в предния пост писах, но коригирах да не става дълго. Когато е спанак или коприва не давам, че моя пък има колики от тях. По-точно имаше веднъж, но мен страха ме държи, знаеш как е.  Затова не ми е направило впечатление.
На диетично меню сме, тези кисели нямат хранителна стойност, но моя ги омита със замах. Детска му работа  Joy За банана не страдам, миналата седмица в банановия мус на каката имаше разни нежелани елементи, нещо черно. Пратих обратно по куриер, ни звук ни стон. Дадох им 7 дена и се обадих да ги насмета със спокоен тон. Уж щяха компенсация да измислят, чакам си я ...   chef дано дочакам, че въпреки някой забележки съм доволна.
Погледнах Вълшебник, те имали и неделни доставки.... хмммм замислям се  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт