Отговори
# 450
Скрит текст:
Утре ми е първи ден, между другото, не съм работила от 01.07.2010  Wink

и аз от тогава, но мисля още година да откарам  Simple SmileУспех на теб с първия работен ден и бърза адаптация. Дано и Коцето го приеме леко. Вие отбихте ли се ?

# 451
  • София
здравейте Simple Smile

Ники  Hug

Рика, ужас добре че сте се разминали само с уплаха за Йо. Аз съм падала така с племенника ми и незнам кое повече ме беше ужасило страха за бебето или болката от падането.

Калина, аз киви дадох за първи път миналата седмица и очаквах, че няма да му хареса ,защото отказа мандарините, ноооо на Гоги много му хареса. Нямаше никаква реакция. А семките ги изаква , както помеждудругото и помелото.

Момичета вашите деца катерят ли се, че Гоги просто ме ужасява само се катери и даже се опитва да подскача.

# 452
Айде пак да се пробвам да пиша докато Алекс рови в шкафа на брат си ...

Той днес стана в 5:30ч много бодър, съответно в 7ч му се доспа заверски и докато оправя брат му за у-ще той се наспа и в момента, в който излязоха и аз си пуснах кафе най-после той отвори очи. Сега пак му се спи ама ще го задържа малко ,че то хем му се спи, хем се наспива много бързо. Шантава работа. Много плака тази нощ, направо ужас. Незнам от какво и тия пусти 2 горни зъба не щат да избият и това е. Виждат се много добре, но са под венеца още ...

Рика, много лошо. С тия стълби много трябва да се внимава. Добре че на малкия му няма нищо, дано и ти не си се ударила лошо.
Пак за шейите , нашата е подобна на тази на Рика. Алекс сяда в нея и не иска да се държи. Може би е падал поне 5-6 пъти по лице в снега. Аз докато го дърпам много внимавам от къде и как минавам, но понякога пада. Не слагам одеало защото още една вещ , която да се влачи по земята и да нося не ми трябва. Не вярвам ,че му е неудобно, нали е облечен с пуловер, яке, едва ли му убива. За колани и аз мислех да слагам някакви , но не съм много изобретателна ,а и време не ми остава и все се сещам като сме на врата да излизаме и май няма да сложа ... надявам се скоро да почне да се държи...

За триколките/ колела аз  също съм на мнението на Рика, че всички са къде повече къде по- малко боклуци. С баткото имахме подобна на тази, която Бебеш е дала като линк. Дръжката за род. контрол беше отвратителна, няма да казвам колко пъти ми остава в ръката. Освен това самия метал ми какво е и аз незнам е много слаб и се разпадаше многократно. ММ я заварява поне 10 пъти, но така и не стигнахме до етапа да я кара като колело. Затова сега гледах да купя такава от по-устойчив метал, това , което гледах е да не е боядисана в бяло.
Добра, хубаво ме подсети за зъбите. Скоро си мислех и исках да ви питам. Как  и кога ги миете и с какво? Преди време обсъждахме Ненедент пастата и силиконовия накрайник, ние имахме , но таткото явно преди време го е изсипал с коритото и от тогава не му мия зъбите ( 4-те) Но9 мисля ,че е време. Чудя се обаче кога. Ние го къпем преди да вечеря, ако ги измия тогава като яде какво правим. Ако пък трябва след като се навечеря да му ги мия ще трябва да го събличам гол , че той види ли мивка и почва да пляска и да хвърчи вода навсякъде. Споделете вие какво правите ?  

Цвети и ние се катерим много.... по дивани, дори имаме едно пластмасово столче от тия в ДГ и се качва на него на колене и после се изправя. Ако не го гледам следващата стъпка е да се обърне със стола ooooh! Много е страшен, а още не ходи, какво ще става по нататък ?!?!?

Ох ставам ,че вече се разсърди много

# 453
  • София
мацки, кажете някой добър детски специалист УНГ - на моята приятелка детенцето има трета сливица и искат да му я вадят и тя си търси второ мнение. Много ви благодаря предварително.

# 454
Благодаря много за пожеланията Hug Да ви се връщат двойно  bouquet
Вилкони, малко на патерици Честит Рожден Ден с пожелания за много здраве и безброй сбъднати мечти  bouquet Hug
Гледам обсъждате триколки, все още нямаме и оглеждаме. Аз много не си го представям моя синковец с такова нещо,всичко му омръзва бързо.Вчера бяхме навън следобеда, ами бутахме количката двамата Flutter Но после блажено и доволно заспа в нея.
Слушам пак за някаква грипна епидемия се задава ooooh! дано успеем да ги опзаим здрави Praynig
В този ред на мисли има ли мами,които дават коластра? Напоследък всяка втора позната споделя,че е много доволна.
Още щях да пиша,но една приятелка дойде да пием кафе Party
По-късно ще се включа пак Simple Smile

# 455
  • София
Добро утро момичета!
За триколката- няма да купувам- с каката имахме, но по тротуарите беше трудно да я качвам и свалям така че само на двора излизахме с нея, не ни е свършила кой знае каква работа.
За сукането- Влади все така заспива, не мисля в скоро време нещо да променям. Решила съм пролетта като тръгнем по разходки да го отбия, че да е по-лесно да го баламосвам. А каката до 3  Embarassed Embarassed Embarassed години пи от шишето мляко по 2 пъти на ден преди сън. И бибата я махнах на 2 и нещо, така че си беше голямо бебе. Въпреки това dobra мисля че си е до зъбки защото до сега ттт няма кариес и вобще проблеми със зъбките.
За спането- каката не спи през деня и заспива в 23, след това почвам да чистя, готвя и т.н. така че вечерно време само падам в леглото и през ноща Владито е на самообслужване и се събуждам чак сутринта малкия като стане. Mr. Green
За свекито- това беше една от причините да заминем от Москва и сега ни разделят 2500 км и съм просто безкрайно щастлива и мнооого по-спокойна. То такова чудо като мойто всеки даже собственните и синове не издържат и даже телефона затварят макс. след 5-10 минути  Joy Нейния девиз е "нито ден без скандал".  Ама като гледам не само мойта е "злато"
И моето момче е диване и половина. Качва се по дивани и столове, застава прав, започва да подскача там и само успявам да го ловя в полет.... да ама един-два пъти не го хванах и си мислих че ще го хване шубето ама не #Cussing out

# 456
Здравейте момичета!

Иве,с тебе значи пак сме си будували...гледам и Роси с нас ooooh!Ая не реве,но през половин-един час става и да я взимам.В 5 даже Панадол й дадох...викам егати чудото...10-ина пъти се приспиваме.Лекичко си скимтеше в съня,сигурноне от пробиващите горни два зъба.Вече се виждат ама кога ли целите ще избият...

За кивито-благодаря ви HugСега като стане ще й дам малко преди да дойде време за обяда.Мандарини много харесва.Фреш сме правили от морков,ябълка и портокал заедно,пиййва по малко.Да видим дали ще й хареса...

За зъбките мия ги като я къпем,това е след вечеря, преди да спи.Но тя заспива с малко АМ,аз правя 100 г,тя не винаги ги пие.Просто се унася.Та голяма файда от миенето не знам.А и то засега ни е с една малка бебешка четка без паста.Просто я измивам на гореща вода и й я давам.Тя върти из устата като луда и чеше зъбите hahahaНо поне свиква...

Вчера нямах време за по-далечни магазини вечерта и се шмугнах до Вис Виталис на Стамболийски...ми имаше само 2 шейни #CrazyЩе видим в Комсед тези дни.

Рика,ужасно с тия нашите стълби...Мен това ми е голям страх и все стъпвам леко,бавно но...На слизане и аз си я нося винаги точно така с една ръка.Тия дни да идват поне да я заградят да не е такава открита,че сега ако се подхлъзнем... ooooh!Сетих се за чорапките със силикон и аз затова ги хвърлих.Обувах й чорапогащник и отгоре тях...изпотени крачета и ги разкарах.

От няколко дни Ая прави по няколко крачици като пате се люлее и се хвърля със смях в ръцете ми...аз стоя срещу нея и я чакам...на 1 метър hahaha

Пуф паф,и аз чух за грипа...Половинката ако устиска в неговата работа,може и да го пропуснем...пу пу!Ние с нея сме си само в нас и навън двечките.Просто аз нямам близки приятелки,и да са наблизо,с дечица.Все са далеч,по-големи са...Абе,все сме си самички:)Та хубавото на това ще е ако не я хване...

Русенки,честито АГ;)Светле,то като извънземно звучи...Simple Smile

# 457
Ники, силно те прегръщам миличка  Hug Hug Hug
Лелеее момичета, като чета вашите деца как щъкат и започвам да се притеснявам за моята мома. Тя поти не може да се предвижва сама. Ако я държа ходи, но хваната за легло или диван, от вчера взе да прави 1-2 крачки настрани. С проходилката е като ракета, но... Има ли друго толкова мързеливо дете като моето? newsm78 Знам, че наскоро вихриме тази тема, но в малко по-друга насока - за говоренето. Знам, че тя прави други неща, които са нормални за възрастта й, че дажи и някои неща които връстниците й не правят и знам че се развива добре. Но много ми се иска и тя да започне да ходи, да обикаля, а пък нека ми взима тока.
Рика
, добре,че сте се разминали само с малко ожулване. Много кофти с тия стълби.

# 458
Здравейте и от мен и честит рожден ден на патерица на Пуф-Паф и Вилкони!Бъдете здрави момичета и дано се сбъднат всичките ви най-съкровенни мечти  bouquet

Гледам ,че сте подхванали темата за свекитата,та реших да разкажа за маите премеждия от които няма оправия.Та моята свеки е огън негасен,много властна жена и все командори.Постоянно ми се меша за детето-винаги върви срещу мен-аз кажа така ще е -тя НЕ-иначе.След раждането на Вики живяхме 1 година у тях,защото нашето жилище беше в основен ремонт-Какво съм преживяла само аз си знам.........Нон-стоп глезене на детето,постоянно носене на ръци,та чак и кърмата ми спря от стресът.Бях постоянно като под чехъл-със изгряването на слънцето ми се влизаше в стаята без да се чука,детето ми се взема от ръцете и си го носи в нейната стая,да си я глезка наспокойствие далече от МЕН.Постоянно ме следеше кога и колко я кърмя-един път се беше напънала да ми откачи детето от цицата ,защото си решила жената,че стига толкова сукане.Колко разправии,колко молби-Не,опъка жена и това си е.Както и да е-преместихме се отделно в новото жилище и не след дълго---------какво мислите-Свеки заяви ,че идва при нас и докато е наработа на смени през седмицата ще отсяда у дома.Мен никой не ме пита искам ли неискам ли-ей така един ден ми се заяви по скайпа-Аз съм си събрала багажа и ИДА..............без коментар.И най-лошото което се случва в момента е ,че детето иска само нея,като я види откача,дига ръцете,игнорира всички и рев за нея,не я пуска ,веси и се по краката.Мен ме блъска ,не ме иска изобщо,не ме търси къде съм ,що съм-само БАБА СИ признава.И то е нормално-децата не са глупави и търсят мекото-който глези и обръща внимание-той е важен.Та направо се чудя вече къде да избягам и да се скрия,това е голям психически тормоз-да гледаш,че детето ти не те иска,а се гушка и ходи и реве по баба си.И цялата работа,защото аз съм много против глезотиите Cry Cry CryНаправо ми се реве-страхме е ,че после като порасне и почне и да говори постоянно ще иска баба си и ще се срамувам от хората,че собственото ми дете не ме желае.А те вече се намериха хора,които да подчертаят,че това дете сякаш го е раждала баба му,а не аз Cry Cry Cry

# 459
Ние сме семейно грипави. Изписаха една торба хапове, за сега няма аб.

# 460
Сега разбрах, че племенника, който беше у нас три дена на гости сега е с шарка, то цялото училище било пламнало. Чух се и със свеки и тя ме успокои, да знам, че ако Малена се опъпчи не било нещо страшно, просто щяла да изкара шарка  Shocked Аз все си мисля, че й е малко раничко да каза шарки.
Бебешондел, дано бързо се оправите.
nikolinko егати и жената, направо ужас. как се търпи такова чудо. Не ти  е било леко  Confused

# 461
  • София
Nikolinko,  много гадно. Аз не мога да си представя, че ще дойде майката на мъжа ми у нас без да е поканена или да дойде да живее у нас без аз да съм дала съгласие. А ако стане нещо такова просто ще си останат син  и майка да си живеят дружно. Явно има страшно нахални и несъобразителни жени. Това си е твоето дете - не нейното, тя си го е отгледала да остави и ти да си отгледаш твоето.

# 462
nikolinko, не знам какво да кажа и какво да те посъветвам. Shocked Ще ти трябва много търпение и здрави нерви, аз надали бих издържала на такъв живот. Тя и моята е опака, но не живеем при тях, та се търпим от разстояние. Като се виждаме по-рядко се разбираме, иначе дразнители колкото щеш. Confused

Бебеш, бързо да оздравявате всички, най вече Тея да е здравичка и скоро да ви викнат в болницата. Hug

Пламс, рано или късно, по-добре е да я изкарат децата докато са малки, аз се чудя каката кога ще я хване, до сега са имали шарка в групата, но нея все я пропуска. Възрастните я карат доста по-тежко.
За прохождането не се притеснявай - имам познати с дечица родени през октомври, още не са проходили, просто са по-спокойни деца, играят си, лазят и до там. За ходене желание никакво. Децата не се развиват еднакво, така че споко. Peace

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 13:44 от Кимбърли

# 463
...Гледам ,че сте подхванали темата за свекитата,та реших да разкажа за маите премеждия от които няма оправия.Та моята свеки е огън негасен,много властна жена и все командори.нея,като я види откача,дига ръцете,игнорира всички и рев за нея,не я пуска ,веси и се по краката....
Много ти съчувствам мила, то това не е живот. При мен също имаше доста вихри в началото като се роди първото дете, но къде с компромис, къде с кавга и най-вече с времето нещата малко се кротнаха. Пиша го това, не за да надцаквам, че видиш ли моята свекърва е по-зле, а за да те успокоя. Малко по малко тези вълнения ще се уталожат. В ранна възраст детето търси най-вече вниманието, но като поотрасне няма да има по-важна от мама  Hug Бъди сигурна!!!
За себе си приех, че бабата и дядото са много важни в живота на едно дете и майката е тази, която трябва да не допуска конфликтите да пречат на връзката.
От друга страна изобщо не е речено, че трябва да се съгласяваш, защото не те питат. Свекърва ти ще приеме много трудно, ако ти и кажеш да не идва без покана. Но мъжа ти е този, който трябва да го заяви и да го отстоява. Имам приятелка, която не отваряше вратата когато свекърва и идваше неканена. Малко пасивно за моя вкус, но тя така си реши проблема. После лъжеше съпруга си, че са спали с детето и не е чула звънеца. Естествено никой не и вярваше, но нямаше как да я обвинят, че лъже.
Много е тежко, имаш нужда от подкрепа и от твоите родители. Ако те са пасивни към тормоза над дъщеря им, свекърва ти съвсем ще мародерства във вашето семейство. Моите изобщо не се месят и бях сама в бурята... Затова се наложи да кажа право куме в очи някой истини, след което станах още по-черна, но и това мина. Казах им , че те за мен са чужди хора, не са част от семейството ми и най-доброто което можем да постигнем е да се уважаваме. Тук свекърва ми изпадна в потрес  Joy Били сме семейство и съм длъжна да ги обичам  hahaha Отговорих и, че ако желае да присъства в живота на МОЕТО семейство ще се държи прилично и така приключихме. Взе си от дума, макар да обича при всяка възможност да клъвне. Не и обръщам внимание, не и правя дуплики. Виждам, че полага много усилия предвид разбиранията и характера си. Оценявам го.

# 464
Николинко, както е написала и Цвети, аз не бих я изтраяла тази женица нито секунда. #2gunfire
Но в такива взаимоотношения трябва нейният син да я сложи на мястото и, иначе все ти ще си крива. Щото ако мъжът ти прави така, че да става на нейната, не те виждам как ще се пребориш с нея. Значи се разбери с него, да вземе и да направи нещо, все пак тя е неговата майка.... #Cussing out
Аз имам добра свекърва, разбираме се и се уважаваме. Но не живеем в една къща, както и синът и (моят мъж) не би допуснал нейната намеса за каквото и да е....Освен ако ние изрично не сме я помолили.

Или както е писала Цвети, да си живеят майка и син....

Надявам се, че заедно с твоят мъж ще стигнете до решение и вещицата да си ходи там, от където е.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт