Отговори
# 480
Николинко, съчуствам ти но и четох подхилквайки се Laughing, сетих се и за филма "Свекървище"
Хубаво е , че детето обича баба си, за глезенето, ако тя го глези то ще разбере, че глезенето минава само при нея, ако му покажеш , че при теб не минава няма да има проблем.Всъщност бебетата имат страшно развита интуиция и аз вярвам, че те надушват добрите хора, не че защитавам свекърва ти, но сигурно е добър човек, недостатъка е , че ви се меси много и явно си налага мнението.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4940

Моята е много властна , обича да дава мнението си, но пък знам, че го прави от добро.При нас с половинката нещата се развиха доста бързо, бързо дойде първото дете, свекървата не ме познаваше в началото, и веднъж я чух да казва на половинката, дали е сигурен , че детето е от него. Знам, че не го е казала с лошо, в началото се карахме, не бяхме на едно мнение, но с времето разбрах, че много ни обича.Не и се сърдя , че гледа и е гледала повече другите си внуци, те са по-близо до нея.Случвало се е и да забравя рождения ден на каката, но знам, че не е умишлено, много и е работата.
Ако погледнеш под един друг ъгъл на ситуацията може да не ти се струва толкова натоварваща.Всъщност можеш да и кажеш това , което мислиш, не е казано да се караш , можеш да и го кажеш със съвсем спокоен тон.От опит мога да кажа, че караниците водят и двете страни до много горчилка, много отрицателни емоции, които ядат човека отвътре.
От както започнах да прощавам и да искам прошка , мислено на хората , които са ме наранили и тези , които може би аз съм наранила се чувствам като преродена.Това е най-голямото лекарство за душата.
Разбира се можеш да направиш както сметнеш за добре , дано нещата да се наредят така, както ти искаш. Hug

# 481
Аз пък нямам проблем с моите свекър и свеки, защото просто те не идват, ние също. Виждали са малкия 3 пъти и то защото ние бяхме там за по 10мин. Като бременна ми трябваше помощ, свеки каза, че аз може да имам тежка бременност, но тя си има работа, жената. Какво й пука, хахаха ... Иначе като разбраха, че бебето е момче и трябваше да се казва на свекъра ... е, не е на свекъра! Лоша, лоша снаха ... дреме ми!
Едно време обаче си гледах детето в тяхната къща. Не се съобразяваха с това как аз искам да я гледам. Плюеха ме, че на 3м. бебе не давам манджа, плюеха ме, че съм си купила вафла и т.н. Нямах и нямам подкрепа от никой, нямам къде да ида ако недай боже стане нещо ... Никога не съм се оставяла да ме хокат без да се защитя ... А ММ ... той все едно го няма, сама се оправям със сериозните неща - лекари, пари, работа, инстанции, изследвания ... Иначе вкъщи помага много, страшно много.
Приятна вечер на всички!!!

П.П. Карах следродилна депресия до преди около 2-3 месеца., при вас такова животно появи ли се и колко време беше!? Уууу, много зор ...

# 482
Темата за свекитата, Звънят всеки ден по 2-3 пъти най малко. Живеят на 5 минути от нас и идват най-малко един път на седмица понякога 2-3 пъти а е имало периоди когато родих идваха да вечерят всеки ден тогава бебето спеше и аз спях и те идват и ни събуждат. Верно носеха храната, но после в повечето случаи аз раздигвах. Те имат ключ за нашият апартамент и чукат един път ако никой не отговори, направо си отключват и влизат, кой гол, кой облечен, влизат си и това е. На коледа се скарахме защото ме обидиха много, историята е доста дълга, но от обидите много ме заболя бяха и подигравки. Почти всичко стана когато мъжът ми беше за малко навън. Те викаха, аз виках, разплаках се накрая и си тръгнах. Не им говорих 2 седмици, но сега уж се оправихме. Аз се държа много студено сега защото не мога да забравя обидите. Много се месят в всичко  даже заповядват.

# 483
Аз и викам кърмаческа,не следродилна Wink и аз я карах

# 484
  • София
аз такава депресия карах веднага след като родих и беше гадно. Сега от време на време изпадам в самосъжаление колко задръстенявам, но бързо ми минава Simple Smile.

Бебешондел, да се оправяте бързо. Hug

# 485
каква прекрасна снежна приказка е навън Simple Smile Simple Smile Simple Smile днес вече със сигурност трябва да приспособя някакви колани за шейната newsm78 newsm78 Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman

# 486
каква прекрасна снежна приказка е навън Simple Smile Simple Smile Simple Smile днес вече със сигурност трябва да приспособя някакви колани за шейната newsm78 newsm78 Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman
1. Ако имаш слинг-шал може да го вържеш с него за шейната.
2. Можеш да вземеш коланите от детската количка или столчето за хранене, ако се демонтират. Като се замисля, моите от стола Чико Поли ще станат.
3. Тапицерията на някой колички на гърба е на принципа на джоб, ако твоята е такава я смъкваш и я нанизваш на 1шейната....

# 487
1. Ако имаш слинг-шал може да го вържеш с него за шейната.
2. Можеш да вземеш коланите от детската количка или столчето за хранене, ако се демонтират. Като се замисля, моите от стола Чико Поли ще станат.
3. Тапицерията на някой колички на гърба е на принципа на джоб, ако твоята е такава я смъкваш и я нанизваш на 1шейната....

Благодаря ти! тъкмо мислех да рзфасовам столчето за хранене Mr. Green

# 488
Момичета, така се надявах да падне сняг и при нас, ама няма, вали само дъжд.Чувам из цялата страна доста е натрупало.
В края на другия месец мислим да ходим с каката и бебето на ски училище, да видим дали ще го осъществим, свекървата ни покани, всяка година ходят с децата.

Да попитам и нещо друго, понеже каката гледа много филмчета, и все се каня да и купя мини двд плеър , когато пътуваме да гледа, някой има ли , да ми препоръча марка.Добра , вие сте по техниките. Wink

Аля вчера се изрина цялото и дупе към гръбчето, сигурно са около 30пъпки, на гнезда, само там са съсредоточени и на част от крачетата.Чудя се какво е при все , че аз се изривам на гнезда от някой хранителни продукти.Новото , което яде е овесени ядки . newsm78

# 489
Добра , вие сте по техниките. Wink
Аля вчера се изрина цялото и дупе към гръбчето, сигурно са около 30пъпки, на гнезда, само там са съсредоточени===
Нямаме, Мари. Но ще черпя идеи от теб като купиш. По-миналото лято до морето стоях на задната седалка с лаптоп на колене, много досадно. Замислям се, че един таблет закачен на стойка на седалка ще е по-практичен...

# 490
Мари ,много гадно с тия обриви ,не знам какво да ти кажа,много вероятно е да са от овеса newsm78 newsm78

за шейната-коша от количката ни влиза много добре и се затяга перфектно в шейната,обаааче става доста тежка конструкция за дърпане и мъкнене по улиците и се отказах...
свалих коланите от столчето за хранене и  ги монтирах и стана много добре ,за облегалка пъхнах една кутия от обувки Mr. Green Mr. Green

ако кажете как се качват тук снимки ще ви покажа самоделката ни Joy

# 491
Ники, HugМного силно те прегръщам!

Мари,сигурно е към храна.Ая овесените ядки нещо не им се кефи,изяде малко,дразни се..Но може да е към тях.Тя какво яде сега миличката?Посвикна ли с повече вкусове?

Lady N,понякога си мисля,че още не съм съвсем излязла от депресията... ooooh!Мен ме почна не веднага,а когато беше пика на коликите към края на първия месец..просто постоянните ревове и писъци,притеснението дали са просто колики...си каза думата.То и затова ми секна кърмата така за една нощ.Просто се сринах психически накрая на втория месец...То цедене нон-стоп,няма кърма,неспане...Момичета,честно не искам да се сещам...Но май ме трещи и досега на моменти:)

Ние днес ще сме на смесено меню-спаначена супа от Държавната и Телешкото от Ян Бибиян:)Аз съм доволна от тях колкото пъти са идвали,но ние ядем обикновеното меню,разнообразно е.Сега поръчвам като видя телешко или спанак,че за желязото да наблегнем.Дано й хареса яденето,не сме поръчвали скоро.

Рика,поздравления за самоделката  bouquetМен хич ме няма в труд и творчеството...

# 492
Мари може би имаш право-аз никога не съм твърдяла,че свеки е лоша жена,много е добра даже,нека Вики да си я обичка много,но неискам привързаността и любовта на детето да се печелят чрез глезене,подмятане,носене на конче и тн.............Така след време ние с баща и няма да имаме никакъв авторитет пред детето и то все ще тича да се спасява при баба си.Един прост пример-ние с мъжът ми не и позволяваме да штрака по клавишите на лап-топа,защото вече няколко клавиши са изхвръкнали,постоянно я учим и и казваме-НЕ ТАМ,за да разбере,че не всичко и е позволено,да се научи ,че има и откази и ето онзи ден идва бабата,отвори лап топа и вика-давай Баба,само така и я остави половин час да си натиска,докато не и се бъгна компа-Аз няколко пъти и намекнах,че ние не и позволяваме така да прави и постоянно и се караме ,когато се заиграва по контакти,кабели и разни опасни машинарийки,ама кой да слуша.Еми кажете ми аз как занапред ,ще възпитавам това дете-от една страна аз налагам забраните и затова ще бъда лошата,а от другата бабка и и позволява всичко и в стремежа си да и угоди вече всяка седмица има произшествия-един път я изтърва на глава на пода,разби се детето от рев,после като бяхме на село я изтърва до печката и сега и двете ръце на детето са в плюски-айде пак рев,друг път пък и изгори лицето с цигара,защото неможе да я остави дори когато пуши............и ред други неща-еми то бива лиготия,ама това нашето никъде го няма.

Не желая да се впускам в някаква битка за детето си -то най-лесно е и аз да почна като баба й-спирам да готвя,да чистя.........и само по цял ден ще я дондуркам,нищо няма да забранявам и много бързо ще стана най-добрата мама,но мисля,че едно дете наистина се възпитава първите 7 години и ако сега изпусна юздите,после ще си имам една глезла,която ще ни се качи на главите!!!

Оф стана много дълго и ви обещавам,че е за последно по тази тема,че станах май банална.Извинете ако съм прекалила и съм ви дотегнала Hug

Навън е зимна приказка и ви пожелавам хубав ден,а който има и шейна приятно пързаляне днес Laughing

# 493
Току що се връщаме от снежна разходка! Разкошно е навън! Няма вятър, времето меко, вали сняг на парцали  Mr. Green
И аз като RikaRurika вмъкнах коша от количката, влезе трудно, но съм доволна, че е стабилно. Сложих го със си колани и чувалче. Стана идеално!

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 12:26 от dobra

# 494
Катенок,как мина работата вчера?Все се сещам за теб Hug

Николинко,ти съвсем ме замисли колко всъщност разглезвам Ая...То наистина няма минута да правя друго...Само разнасяне,обикаляне с нея,нагоре надолу...Мрази да я оставям и за минута в кошарата да свърша нещо,писка...и в тоалетната е с мен...абе гербова марка...Simple SmileТо сега ми е и смешно ама дето казваш по-натам...Нооо това пък с бабата е потрес...А да я изпусне или нещо друго такова...Ще й отрежа главата #2gunfireА за цигарите съм безкомпромисна.Около детето никакъв шанс.Който иска да пуши навън!Аз съм страстен пушач,едвам спрях и още ми се пуфти вече 3-та година,но около дете да запаля никога не е било...Не го разбирам това!

Дано се справите с туй Свекървище!И не ни товариш,споделяй каквото ти е на сърцето!Нали затова е форума Hug

Ехх Добра,какъв е сладур снежен Гошето HugМай е заспинкал,а?Wink

Общи условия

Активация на акаунт