Хубаво е , че детето обича баба си, за глезенето, ако тя го глези то ще разбере, че глезенето минава само при нея, ако му покажеш , че при теб не минава няма да има проблем.Всъщност бебетата имат страшно развита интуиция и аз вярвам, че те надушват добрите хора, не че защитавам свекърва ти, но сигурно е добър човек, недостатъка е , че ви се меси много и явно си налага мнението.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4940
Моята е много властна , обича да дава мнението си, но пък знам, че го прави от добро.При нас с половинката нещата се развиха доста бързо, бързо дойде първото дете, свекървата не ме познаваше в началото, и веднъж я чух да казва на половинката, дали е сигурен , че детето е от него. Знам, че не го е казала с лошо, в началото се карахме, не бяхме на едно мнение, но с времето разбрах, че много ни обича.Не и се сърдя , че гледа и е гледала повече другите си внуци, те са по-близо до нея.Случвало се е и да забравя рождения ден на каката, но знам, че не е умишлено, много и е работата.
Ако погледнеш под един друг ъгъл на ситуацията може да не ти се струва толкова натоварваща.Всъщност можеш да и кажеш това , което мислиш, не е казано да се караш , можеш да и го кажеш със съвсем спокоен тон.От опит мога да кажа, че караниците водят и двете страни до много горчилка, много отрицателни емоции, които ядат човека отвътре.
От както започнах да прощавам и да искам прошка , мислено на хората , които са ме наранили и тези , които може би аз съм наранила се чувствам като преродена.Това е най-голямото лекарство за душата.
Разбира се можеш да направиш както сметнеш за добре , дано нещата да се наредят така, както ти искаш.
и аз я карах
.
Мен ме почна не веднага,а когато беше пика на коликите към края на първия месец..просто постоянните ревове и писъци,притеснението дали са просто колики...си каза думата.То и затова ми секна кърмата така за една нощ.Просто се сринах психически накрая на втория месец...То цедене нон-стоп,няма кърма,неспане...Момичета,честно не искам да се сещам...Но май ме трещи и досега на моменти:)
Мен хич ме няма в труд и творчеството...
А за цигарите съм безкомпромисна.Около детето никакъв шанс.Който иска да пуши навън!Аз съм страстен пушач,едвам спрях и още ми се пуфти вече 3-та година,но около дете да запаля никога не е било...Не го разбирам това!