Отговори
# 390
Пуфпаф, честит рожден ден! Много здраве, щастие, късмет!!!

# 391
Пуфпаф, честит рожден ден! Много здраве, щастие, късмет!!!

и от мееен   bouquet

ЗА КОЛИЧКИТЕ-аз мисля лятото вече да сме с триколка,а на по дълга разходка с количката,но ми се ще да си взема тип чадърче,защото моята количка е много тежка и не влиза в асансьора е е голяма мъка,само като се сетя ,че трябва да я свалям и вече не ми се излиза,но засега така мисля,ще видим как ще е
ЗА ЛАМПИТЕ-нигога не е светила лампа през нощта,трябва да знае и да свиква,че е вечер и че се спи,не го е страх,и мисля,че ако свикне на лампа така ще е до голяма възраст да спи на лампа,защото ще го е страх  Rolling Eyes

# 392
И ние имаме триколка, до центъра ни върши добра работа, въпреки, че трудно я качвам по тротоарите.За пътешествията ни  бях взела една много лека количка, вършеше ми работа и по самолетите, 3.5г е, сгъва се и се прибира в една раничка.Не става за спане обаче, тъй като е само с изправено положение на гръбчето.Дая обаче спеше вътре , седнала Laughing
такава е-

http://ymka.com.ua/baby-relax/vizok-baby-relax-surf-p-507.html

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 11:25 от mari:)

# 393
Мари, пиша тук, а е на ЛС, защото може и на друг да му е интересно.
Сподели моля те какви кълнове си правиш и на кое дете в каква форма ги даваш  Hug
Аз съм заложила жито, но нещо бавно покълва, на опаковката пише за 48 часа. Те минаха, а е прокарало съвсем леко. Може ли да се мели в шейкър примерно или така губи от витамините?
... още нещо... слагаш ли подложка в тавичката или направо наръсваш семената?
Вие докъде сте със захранването на Алето?
ПП: Ако можех да кърмя щях да го правя навсякъде щом детето е гладно  Laughing Който не иска да гледа, има избор - не гледа  Joy

KaliZ, шейна - най обикновена дървена. Плъзгат се хубаво и в малко сняг, дупето не е на земята като в пластмасовите. Не се пука от камъни. Само гледай да е с по-голяма облегалка (висока дъга), че за малко дете е удобство. А вътре можеш да я возиш с чувалчето от количката.

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 11:41 от dobra

# 394
Пуф паф,честит рожден ден и от мен!Бъди здрава и щастлива!Много късмет,любов и детски радости;)  bouquet

Мари,как е заспала миличката...супер яка снимка!А количката е страшна!Ах как ми се иска това мое детенце да свикне...ще я возя по цял ден JoyА притчата я бях чувала някъде,наистина е така!

Ели,а ти пък как добре ме разбираш на тема колички HugКак сте с Тея?Предполагам у дома ви се отразява чудесно HugПак да те попитам...Знаеш ли кой ще я оперира?

Иве,дано това е било вече! HugА той защо сега пие АБ,че явно не съм доразбрала?Нали това е някакво вирусче...

Дайте някакви хубави шейни,че искам да й взема вече:)

Ники, Hug Heart Eyes

# 395
Ееее Добра,страхотна си HugБлагодаря ти!Предполагам в повечето големи детски магазини има,ще вземем тези дни:)А и за чувалчето,страхотна идея:)

# 396
Добра, правила съм само кълнове -люцерна, аз много ги обичам.Правя ги в стъклен буркан, измивам добре, слагам да кажем една трета от буркана дори малко по-малко, защото кълновете от люцерна доста набъбват.След като ги сложа в буркана изцеждам хубаво водата от тях, за целта слагам тензух около главата на буркана.Важно е да се изплакват с вода и хубаво да се изцеждат поне по няколко пъти на ден защото се вмирисват.Моите винаги стават на втория ден, един пълен ден изчаквам и на втория по обяд да кажем са готови.Държа буркана в близост до светлина, до прозореца.Подложка не слагам, но пък и аз ги правя в буркан.Ще прочета сега за житните кълнове, че скоро си мислех за такива.
На каката ги пробутвам я в спагети или в зелена салата, но на Алето не съм давала, тя яде само определени храни.Ако ги пасирам ще мога да и давам, но пък май наистина се губят голяма част от качествата им. newsm78
Ивка, Рика , доколкото знам те също приготвя кълнове, могат да споделят опита си с други видове. Hug
Аз си ги  вземам от един био магазин, колко са био не знам. Simple Smile

Кали, между другото пробвах Алето в тази количка, стои повече в нея, явно и е интересно , има по-голяма видимост, докато в другата изобщо не иска и да седне.

# 397
Калинче, аз ще ти препоръчам една шейна, но от сега казвам -  скъпа е. http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8131&cat=155 Но за сметка на това гарантирам ,че е много удобна както за малки деца , така и за по-големи. Аз на баткото щях да му купя така, но нямахме толкова пари навремето и взехме дървена обикновена. Не че не върши работа, не че не му е било кеф,но докато стане стабилен и разбере какво се прави с шейната ( някъде към 3г) доста падаше и определено не можеше да го пуснеш по някое склонче. Сега пък трябваше да купим шейна с волан и милия Алекс ще се вози в старата на батко си.. но от време на време ще го возим и в тази с волана Simple Smile Ей голяма реклама направим, но сме се возили на такава шейна и е много добра. 

Пуф паф, честит рожден ден. Желая ти много здраве на теб и на всички в къщи и много сбъднати мечти.  Hug

# 398
  • София
ПуфПаф , Честит Рожден Ден Simple Smile Да си жива и здрава и много обичана Simple Smile.

Калина, нашата шейна е от СпортДепо и е пластмасова , има си колани за връзване и много леко вози без почти никакво усилие. А се спряхме на нея, защото почти няма допир на седалката със снега, аз я наричам трона.

Иве, радвам се, че сте по-добре Simple Smile

# 399
Честит рожден ден, Пуфпаф.
Ние нямаме никаква шейна, то и сняг нямаме като хората. Ако вземе, че навали хубаво смятам да й купя дървена.
За лятото смятам да си останем с нашата си количка, много ми е удобна, маневрена е и е лека. Евентуално и една триколка, но досега като сме излизали, в повечето случаи, Малена спи навън. Та ако и лятото е така си мисля, че ще си кретаме с количката.
Ние спим на лампа, не толкова защото нея я е страх от тъмното, колкото да мога аз да я виждам като стана. Не смятам скоро да я махаме. Тя е закачена на стената и е с регулираща се светлина, на нея не й свети в очите.
Вчера бяхме на лекар, понеже малката няколко дена е с разстройство. Не често, ака по 1-2 пъти но рядко. Гърди, гърло и нос са чисти, лекарката смята, че може да се дължи на зъб. Каза, че горните венци са много надути. По принцип Малена много реве на прегледи, само като види слушалките и се почва и так до края. Но този път чак посиня от рев. Като реши лекарката да й прегледа гърлото и нашата кат каза, че ще повръща. Лелеее няма спиране. Що нещо излезе. Реве и повръща, дави се. Направо ни изкара акъла. На прегледа с нас беше и племенника, та и той се изплаши. И днес като дойде свеки, той веднага и разказа как Малена е повръщала. А реакцията й беше : "Сучват се такива работи", без да попита защо е повръщала, какво е казала лекарката  Shocked Направо се гръмнах. После й обяснявам, че е имала Т и за разстройството, а тя само "аха,аха".И това беше. Нямам думи.

# 400
Момичета,благодаря за отговорите за шейните HugИве,много добре изглежда тази...ще взема да я потърся наживо да видя.Имаш ли идея къде ги има?А иначе дървената според мен си е класика и ще й вземем една:)

Мари,аз лятото още я забелязах Ая,че много повече се кефеше в триколката на село отколкото в количката...Дали щото е ново,открито...различно:)Нооо повече колички няма да види моя каприз JoyИзкушаваш ме малко с тази идея,ама няма да се заривам с повече вещи дето не ги поглежда...

Пламс,дано бързо отмине и да си е от зъбките!А за прегледа-ужасно!А за свекитата- #2gunfire

Оня ден като се панирах за изследванията точно бяха в нас да я видят...Свекъра ме побърка с констатации Даа височки са...сякаш аз не виждам...После Много е кисела-ми не иска да си играе сега с вас,иска да си е залепена за мен,но Нееее...точно сега трябва аз да си почивам,а те да я занимават...После-да мерим Т,светят й очите,сигурно кара нещо... #2gunfire #CrazyСвекървата пък великото спокойствие дето половинката все ми дава за пример JoyА виж аз съм...хипохондричка,луда,все съм в стрес...и т.н....Та разказах си и аз:)

А днес за пръв път навън от много време я усетих,че може да заспи..от студа явно,тя сгушена в чувала,така се укроти:)Да не е такъв студ,може да пробвам някой път пак:)Ама като се събуди на 40-тата минута как да я вадя и да я люшкам... #CrazyТа затова вътре...

# 401
......По принцип Малена много реве на прегледи, само като види слушалките и се почва и так до края. Но този път чак посиня от рев. Като реши лекарката да й прегледа гърлото и нашата кат каза, че ще повръща. ..
Ами и аз в тона на свекърва ти ще кажа да свикваш. Някой деца просто са такива - наречи го както ти е приемливо - емоционални, страхливи.... Голямата и сега така ми реагира на прегледи при лекар. Има известно подобрение от 2-3 месеца да речем. Но колко се е въргаляла, тръшкала, полилавявала от рев само аз си знам. И е повръщала. Лятото като и правихме зъбите, от рев си разби устата та хем плюеше кръв, хем повръщаше - картинка. После се наложи да я водя на кожен за едно обривче по ръцете - там половината отделение дойде да наднича кой реве така. А просто трябваше да си покаже дланите на доктора. Чакай да го израсте, до тогава просто се въоражи с огромна доза търпение  Peace Може да и купиш лекарски комплекти да си играете в къщи. Ти да я преглеждаш, да и се възхищаваш колко е послушна, ей такива работи. При нас не проработи, но съм чувала от майки, че понякога помага.
KalinaZ, ако на свекърва ти и се гледат внучета прати я при мен. Търся баба дето иска да се занимава. При нас такава не се намира  Tired Едната се вълнува от по-различни неща - фитнес, модни дрешки и т.н. Другата пък е далече и уж много иска да дойде да помага, но от рожденните дни насам не е намерила как да се случи. Иначе всички много живо се интересуват как са децата - било по скайп, било по телефон  Crazy

# 402
Моето учудване относно реакцията на свекърва ми не беше за това че е ревала или повръщала, а че дори не се поинтересува какво му е на детето и какво е казала лекарката. А за рева аз си я знам, че е такава, но до повръщане досега не се беше стигало.

# 403
А сега ви пускам една скромна почерпка от мен, че днес пораствам

newsm59  newsm38  newsm67 ...а почерпката е страхотна  Hug

# 404
Добра,да ти кажа не знам дали толкова й се занимава...или като идват веднъж-два пъти в седмицата то си е нормално.Мен ме дразни това,че с идването се взима Ая и в следващия час-два ТРЯБВА да се занимава самл тя с нея.Детето иска да дойде при мен примерно,мрънка...Нее,мама сега ще си почива ooooh! newsm78Остави мама да си почине...с парцала примерно...поне да уплътня времето...

Общи условия

Активация на акаунт