Отговори
# 570
Идва при мен и сочи гърдите и започва да мрънка  hahaha през деня суче от 10-15 пъти , вечер през час. Днес се изцедих и и дадох кърма - не я искаше, което ме навежда на мисълта че просто иска да ме дъвче  Tired

# 571
Привет!
Опитвам се да чета тези дни, но все не успявам да пиша.
Макс беше болен и вкъщи и пълна лудница. Само следях за физическото им оцеляване. Той тъкмо почти оздравя и в момента Мона се опитва да се разболее.
Запомних само, че говорите за възпитанието и аз като dobra смятам, че всяко нещо с времето си. Всеки ще усети по детето си. В този ред на мисли исках да споделя с вас една статия, която е много попътна на моите разбирания http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2012/01/26/1749262_triabva_ … _budat_poslushni/.

nikolinko, това със свекърва ти звучи отвратително. Дано намериш начин да се справиш с проблема за да си спокойна и да не се ядосваш с глупостите й.

Изпуснах някои рожденички - vilkoni, pufpaf- бъдете здрави, щастливи и много обичани!

Бебешондел, оздравява ли Тея? Много се измъчихте вие и се надявам вече да е по-добре принцесата та да си отдъхнеш и ти.

Ники  Hug Hug Hug

# 572
Забравих да се похваля че от няколко дни Явор прави изречение от две думи /първото ми - Тея плаче  hahaha

Тея е с хрема и кашлица....

# 573
Еха, вънка е разкош...
Никоя софийска мама да не пропуска дори и кратка разходка днес...
Поздрави!!!

# 574
Снежен привет и от нас! Simple Smile
Не сме пропускали да излезем навън, предимно Емо да се накрещи, а майка му да се повъргаля из преспите. Никога не съм обичала снега, дори като дете. Сега ми е толкова приказно и хубаво да съм с момчето си навън и лекичко да ни вали над главите. Той да е щастлив и аз с него.   Kissing Heart Странно е (а може би така трябва в зигзага на времето), че възприемаме нещата по-различно, отколкото в нашето детство и то чрез своите деца. А може би това е самата любов...

Шейничка не сме си купили, гледах тези в интернет, но ми харесват все някакви прекалено скъпи модели... Дано този уикенд се спрем на нещо достъпно и читаво Simple Smile

Зърната ми ги опъва и върти, докато суче, понякога едвам се сдържам да не извикам, особено ако има порастнало нокътче. От няколко дни му давам една капачка или друга дреболийка в свободната ръчичка да си върти нея, вместо мен  hahaha

За заспиването: понякога на гърда, но в повечето случаи - сам. Няма гугута и любими играчки, обича да се сгуши в единия край на креватчето в поза ембрион и така си заспива. После само го намествам и го завивам.

Понякога денем си казвам Нямам сили повече...Но нощем като протегне ръчички към мен и заспи спокойно веднага като я взема...гушкам я,гледам я и само благодаря на Господ,че ми даде точно Нея!

Това е много мило и много познато.  Hug

# 575
http://vbox7.com/play:0eb6dcd1

ето защо нашите дребчовци не се вписват в общоприетите норми -те са от друга планета Mr. Green

# 576
Но пък се чудя докога може да продължи това приспиване на ръце,катерене по мен,скубане и т.н.Simple SmileМоже ли на 3 годинки да продължава???

Хм, може и повече, всичко зависи от теб.
Племенницата след 3 месеца ще навърши 4 год., а тези дни като ходехме казва "искам тати" и той я хваща като бебе (даже Вальо не нося така) и тя така му виси на врата и се глези, много е смешно и отблъскващо. Кали, дано не станете така!  Hug

Когато беше бебе я приспиваше като я люлееше и като и кажа " ще я свикнеш и после не можеш да се оттървеш" и тя отговаряше "На мен затова ми дават майчинство - да я люлея". Повече акъл не давам, пък и няма смисъл, сега леглото и стои само за красота, тя спи при тях, като това е най-малкият проблем. Не могат да гледат и ТВ, защото трябва да се гледа "детско". И всички и угаждат. Работата е там обаче, че това става проблем не само на родителите, ами после ще я избягват и другите деца. Когато едно дете е разглезено то става егоистично.
Съдя сега от много примери за това. Едно от съучениците на дъщеря ми от малка е супер глезена (може би защото е диабетичка, не знам), сега това момиче няма приятели, тя гледа да привлича внимание като яде сладко, понеже и е забранено и няколко пъти постъпва в болница, като е на училище пък само се подиграва на другите че не били облечени марково, а тя носела само маркови дрехи и може би се поолях малко, но исках да дам пример как едното следва другото и всяко нещо си има последици.
Перфектно възпитание няма, но мисля, че има някакви разумни граници, които да се спазват, ако искаме детето ни да расте нормално с другите деца. Пък то хич да не ги глезим и не става, но с мярка да е.

# 577
Светле HugЯвно ще трябва в един момент да я отвикна,но май не е дошъл:)А дано не допуснем чак такава лигавщина по-натам:)Все си казвам Само да са здрави...някак ще се нареди другото.

Ели,и ние нощем сме си през час гушнати и се люшкаме да се унесем отново.Та може би наистина вече не й е от глад...Просто се успокояват.Ая и чайче не пие,само да я взема на ръце,понякога приема бибката дето й набутвам...друг път я маха...Тази сутрин към 6 я взех и остана до мен до 8,че ми писна да я връщам в леглото.Ми пак се върти само...най-спокойна е на ръце.

# 578
Аз започнах да го привиквам да спи в неговото креватче. Обаче през два часа се налага да се будя и да го връщам пак там, защото се търкаля при мен. За сега спалнята е залепена за неговото легло, махнах решетката. Като свикне ще сложа решетката, а после ще отдалеча спалнята.  Laughing
Иначе и ние сме на кърмене на поискване, но през нощта суче 1 най - много 2 пъти. А денем колкото и когато си иска. Това не влияе на другите хранения.

# 579
хубава статия!

Али спеше м/у нас на спалнята докато се роди бебето. После остана да спи пак там с баща си. Чак на 3г. и половина я преместихме в нейна стая. Стана от раз, много леко и безпроблемно. След гостуване цял месец в Русе когато се прибра още първата нощ и обясних, че големите деца трябва да имат цяяяяла стая само за себе си. Идеята и хареса, поласка я и готово.
dobra, и аз на подобна кооперативност разчитам. Вярвам, че като стане достатъчно голяма ще успея да я изместя в детската.

Пък за гушкането, ще дойде ден когато ще си трият бузите, когато ги целунем. Така че сега гушкам и мачкат на воля. Пък и Калина е станала голяма гушка напоследък. Сама идва да ме прегръща и целува. Е, няма по-щастлива от мен тогава.

Забравих да пиша, че и аз бях решила, че е време да се спи с някой плюшко. Избрах такъв с коса (нали като ме пипа по нея се успокоява). Ама ударих на камък - Кики почва да му говори нещо, да играе с него, развеселява се и саботира цялото начинание.

# 580
Идва при мен и сочи гърдите и започва да мрънка  hahaha през деня суче от 10-15 пъти , вечер през час. Днес се изцедих и и дадох кърма - не я искаше, което ме навежда на мисълта че просто иска да ме дъвче  Tired
Shocked Shocked 10-15 пъти , явно наистина иска да си те дъвче  Joy Joy Joy Голяма е сладурка Теа Simple Smile

# 581
Алето спинка при мен от първия си месец, тоест след него,много ми е удобно , тя все още суче нощем , милата ми как се гушка в мен.
Каката я научих да спи при мен след петия си месец, отучи се преди третата си година.
Напоследък забелязвам Аля да се бие по главата след като и забраня нещо или пък кака и ако и го издърпа от ръцете.При някой от вашите деца има ли такова явление?Напоследък и е много интересно да повтаря всичко , днес направо ме изуми като каза пингвин, по бебешки се получи нещо като пивин.Иначе като иска да суче , идва при мен и ми смъква блузата. Simple Smile

# 582
nikolinko, ако знаеш как си мечтая за свекърва като твоята. Да дойде да ми занимава децата аз да поспя, да се изкъпя и да хапна  Tired
Според мен решението на вашия проблем е - когато свеки иска да гледа детето - и го водите У ТЯХ.Така детето ще прави разлика - у баба може, вкъщи не може. Хем и ти ще починеш пълноценно. Отношението и ми говори че те смята за безгласна буква, и единствения който може да го промени е мъжа ти.

# 583
Алето спинка при мен от първия си месец, тоест след него,много ми е удобно , тя все още суче нощем , милата ми как се гушка в мен.
Каката я научих да спи при мен след петия си месец, отучи се преди третата си година.
Напоследък забелязвам Аля да се бие по главата след като и забраня нещо или пък кака и ако и го издърпа от ръцете.При някой от вашите деца има ли такова явление?Напоследък и е много интересно да повтаря всичко , днес направо ме изуми като каза пингвин, по бебешки се получи нещо като пивин.Иначе като иска да суче , идва при мен и ми смъква блузата. Simple Smile

Моята Сияна също се налага по главата, когато не и позволя нещо или и се скарам. Направо се чудя от къде изобщо и хрумна това.... newsm78  Не съм и показвала.  Shocked
Много е смешна, но се притеснявам да не се удари по-сериозно.
Браво на Аля. Сиси и тя казва словосъчетания като "Бати нани", " Сиси ам-ам", "Мими пей", " Айде бъзо"(това последното е като изпращаме някой, така го гони... Joy) Направо съм изумена как бързо попива и повтаря всичко. А как обича да се кипри...Нали е госпожица. Взема ми червилата и търка капачките по устните си, както аз правя. Или сочи шкафчето ми с бижута и вика "Гъ-ъ-ъ", което значи гердан. Все иска да се кичи с гердани... Laughing

Днес я изведох да се потъркаля в снега наволя. Голяма игра беше заедно с батко си. Изобщо не се стресна от снега и от това, че е студен. А още помня батко и на тази възраст как пищеше от снега, защото беше студен... hahaha Абе, мъже!!!!!

nikolinko, ако знаеш как си мечтая за свекърва като твоята. Да дойде да ми занимава децата аз да поспя, да се изкъпя и да хапна  Tired
Според мен решението на вашия проблем е - когато свеки иска да гледа детето - и го водите У ТЯХ.Така детето ще прави разлика - у баба може, вкъщи не може. Хем и ти ще починеш пълноценно. Отношението и ми говори че те смята за безгласна буква, и единствения който може да го промени е мъжа ти.

Бебеш, аз ви предлагам с Николинко да сключите сделка...Тя да ти прати нейната свеки на гости известно време, докато си отспиш, пък през това време и тя ще си почине.... Mr. Green

# 584
Навън е голям студ, -8 e при нас, дано да се постопли да изведа децата с шейната по-късно.
Поли, така е , всичко попиват, копират нашето поведение , да са ни живи и здрави, моми са, искат да са хубави. Hug

Аз за Паничище се отказах, едно , че таткото ще си идва март и пак трябва да се разкарваме/аз отказах да отида , стрес ми е с две деца по самолетите/, второ , че ми се видя малко скъпо.Май ще заведа децата до Узана /на 70км ние е/ или Беклемето, и там има скри учители и детски писти, не , че каката много напира да кара ски, ама съм си наумила поне един път да я кача.

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 10:12 от mari:)

Общи условия

Активация на акаунт