Бургаски мамчета - 7 - ма тема

• 30 884
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
на мен в 12г.с. ми казаха пола, а на ЖК не ме преглеждат, само в 7г.с. ми видяха сърдечната дейност и в 20г.с. дължината на шийката. 3-тия преглед не знам кога ще е.

# 241
На мен към 18 седмица ми казаха пола и от там всеки път като ме гледат на ехограф ми го припомнят Simple Smile

И да се похваля - днес видях бебека в ДМ. С главчката надолу сме, пулсът беше 140, вече сме 2543гр и по-всичко личи, че ще сме над 3500гр. Доки каза, че всичко е наред и й харесва. Плацентата и водите са добре, но има още много време докато узрее плацентата.

# 242
Добро утро майчета:)

Тази вечер някъде до 1.00 часа ми беше малко тежко. Жорката беше малко неспокоен - може и от коликите милия знам ли. Плака по малко, въртя се. След това повърна ама доста - на фонтан както се казва. Много се притесних тогава. Обърнах си го на една страна докато отмине и си поплаках с него. Дрешките му се намокриха и го преоблякох разбира се. След това пак повърна. Май ще го наблюдавам днес как ще са нещата. Ако това стане често явление ще трябва да звънна на педиатърката. От 1.00 до момента вече си е спокоен и спинка и нямаме такова повръщане. На какво се дължи това според вас?

January - как сте с малката Стефи. Много рядко се разписвате. Надявам се, че сте добре. Но май ще ви звънна да ви проверя, че все ви мисля:)

CabuHka - радвам се за хубавите новини при вас Simple Smile

Как са мамите с наближаващите термини?

# 243
Добро утро!

Таня, да не би от преяждане да е почнал да повръща?

# 244
  • Бургас
Добро утро!

Ние сме си тук - без симптоми и признаци, но чакащи !  Laughing
Сабинка, радвам се за добрите резултати от прегледа при доки за бебо, браво!
Тане, може да му е дошла в пов1е храната, да си го поразлюшкала нещо и да му се е раздразнило стомахчето, да му е било топло, не знам.Наблюдавай го и ако пак повърне много на фонтан, звънни на педи!
Мами, за какви стикери говорите - нещо за детските стаи ли и тук в Бургас ли?
Хайде, сега да разпишат и ветераните в темата, и новите бременни коремчета  Simple Smile
Спокоен ден на всички!

# 245
  • На морето!
Добро утро! Аз пак кърмя и ви чета, но този път ще се и разреша.
Ние сме ок. Вера е супер лакома, кърма имам, то няма и как да нямам с тези 1часови кърмения. Та тя вече е направила бузки, пу-пу, моите бебета добре ги охранвам и са пухкави. Иначе пъпът още си сте,  стягам връзката, слагаме компреси и на подутите гърдички и сега най- новото е конюнктивит, който борим с физ. разтвор и кърма. И това е. По цял ден кърмя и се ровя в нета или дремя с нея, даже имам време за баткто и за даже домакинствам малко. Извинете липсата на интервали и обърканите букви, но наистина ми е мъка още с 1 ръка през телефона.

# 246
Добро утро!

Таня, да не би от преяждане да е почнал да повръща?

И това си помислих като вариант. Но много е лаком милия:) като е галден реве та се къса Simple Smile

# 247
Добро утро!
На всякъде снежна приказка, а при нас... Sad

tania_burgas , и аз си мисля, че му е дошла в повечко храната. Алекс, като го натъпчех и такива фонтани ми правеше от единия край на стаята до другия. Но, ако и днес е така търси педито за всеки случай.
Menina , поздравления за девойката...нека все така си има апетит. Аз след едно злоядо момче си мечтая вече за дете с апетит, да видя и тази тръпка каква е  Laughing Нашето пъпче падна на 25-тия ден чак, ама и мен много ме беше страх и не съм го пипала и стягала особено  Embarassed
Шоколадово бонбонче , говорим за стикери за бебешки колички. Ама аз от вчера ровя и не намерих нещо такова...но опитите продължават.
Хубав ден на всички, и за разлика от мрачното време навън нека ни е слънчево в душите!  Hug

# 248
  • Бургас
zdraveite momi4eta! Lap topa mi se razvali ne6to i tiq dni 6te vi ma4a s ieroglifi, za koeto se izvinqvam predvaritelno.
Tan4e, i az mislq 4e e preqjdane. Mihaela mi e povra6tala taka ot preqjdane kato ima6e koliki. Kazvat 4e bebetata ne razli4avat nerazpolojenieto ot glad i koliki i mislqt 4e sa gladni, zatova se stremqt da hapuat kato gi boli korem4e. Drugiq variant e dobavkata, koqto dava6 da mu idva po-trudna za obrabotka. Az puk 6te te posavetvam da karmi6 po-4esto po malko i da dava6 po-malko am dokato si po4ine stomah4eto. (saveta mi sigurno nqma da iznenada nikoi)
Menina, ti za6to mislish sam tolkova redovna az. Mqtam cicata i sqdam da 4eta Simple Smile ina4e konuktivit i nie imahme. Karmata mi pomaga6e vremenno, posle s otvara ot laika go dovar6ih. Malkata i buzi ima vika6 pu-pu.
Pri nas ni6to novo, edvam q udarjam, iska da sedi, izpava se kato struna, posqga kam hranata mi kato qm, vaob6te svar6i mi kurorta!

# 249
и такаааа,ние сме и с колики,кажете вие какви капки ползвате или ще ползвате

# 250
ние онзи ден бягахме до спешното,заради това повръщане,било много опасно,да не се обезводни,за малко да ни вземат за наблюдение,обаче вчера Димитрова ми обясни кога да се шашкам и кога не,ще ги опиша друг път че сега нямам време

# 251
sexylove86 за коликите на нас ни помогнаха Инфакол, с 3 шишенца се оправи. Когато имаш време сподели какво ти е казала Димитрова за повръщането.

# 252
Здравейте, момичета!
Най-сетне успях да седна за отчет. Няколко дни се опитвам да ви изчета и днес успях. Темичката е станала много пъстра и приятна за четене - много нови попълнения в редиците ни - настоящи и бъдещи мамчета!!! На всички - ДОБРЕ ДОШЛИ и дано се чувствате уютно сред нас!!! Hug Hug Hug
Ех, Танче, не се сдържа ти и ни прослуша днес по телефона... Heart Eyes  bouquet
За нас - на кратко. Днес бяхме на профилактичен преглед с бебка в Девата. Родихме се 2.570, изписаха ни 2.470 и сега - 15дни след изписването сме наддали и сме 3.130кг. Пъпчето още не ни е паднало, ама като го гледам добре се движи и до няколко дни трябва да сме без него. Утре мисля да започна пак да я мъча на гърда - дано има силички и не заспива на 5минута. Аз ще опитам, пък ако пак спре да ака и пишка, т.е. не се храни достатъчно - ще се връщаме на пак на позната ни, макар и не така желана схема - мама се цеди, а Стефания папка доволна от шише. Казаха, че вече може да я извеждаме, стига времето да не е дъждовно и много ветровито. Малката ми шушулка преди няколко нощи започна да отказва да хапва в 3.00ч, после и в 4.00ч през нощта  започна сама да се буди нощем - в 4.30 или 5.30 и то хапва, ама много по-малко в сравнение с др.хранения. Явно скоро сама ще ни подари по-голяма пауза за сън. Иначе големия D3BEP-ММ я нарича галено - малкия терорист и като си мрънка с бебепките звуци й обяснява, че е мрънкало/като майка си/.
И ние сме с колики/още от родилното/, ама нещата са доста по-добре, отколкто очаквах - даваме Еспумизан/преди всяко хранене по половин пипетка/. Като пропуснем и се криви повечко, че и до гърчене стигаме, иначе е по-спокойна, та си въобразявам, че капките действат.
Утре съм отредила да разглеждам снимки и да кача във ФБ - знам, че съм обещала и не забравям!
Аз ходя на физиотерапия за проблемите с кръста, които неминуемо рефлектират и върху крака ми. Правят ми всеки ден по две процедури и мисля има ефект - по-добре са нещата, макар че, ако тръгна с по-бърза и широка крачка да вървя или да крача смело нагоре-надолу по стълби, веднага започвам да куцам, но се надявам скоро да съм като нова и да се наслаждавам на 100% на бубонката си!
Момичета, това е за сега от мен. Надявам се да смогвам по-често да се включвам, за да споделям вълненията си с вас и да чета за вашето ежедневие. Честичко поглеждам, за да не пропусна някой новопоявил се на света бебок, ама вие стискате кълки. Чакам ви скоро да се похвалите, то като ви гледам лентичките - бебевалеж следва.
Целувки и до скоро!!!  bouquet

# 253
Момичета, предполагам всички или повечето от вас познават Светлина Николова - кой от лекциите в Девата, кой от личен допир с нея във връзка с оказана помощ за кърмене или друго за бебчето си. Ако някой има желание, може да я подкрепи в тазгодишния конкурс"акушерка на годината". Прилагам линк за гласуване по-долу:
http://vote.iventas.bg/index.php?option=com_vote&view=vote&Itemid=12

# 254
  • Бургас
Добро утро, мами!

Как сте?
Ние все още сме си 2 в 1 и си трайкам доколкото мога и се чудя кога ли ще му се прииска на бебче да излиза вече  Laughing
Хайде, продължавам с готвенето!

Общи условия

Активация на акаунт