Хламидия - тема 2!

• 93 425
  • 779
  •   1
Отговори
# 480
  • София
момичета,

аз само едно не разбрах - стара инфекция може ли да се излекува? т.е. има ли смисъл да се пие АБ за сваляне на титъра на имнгл Г?  (и други работи не съм разбрала със сигурност но това не ме оставя на мира от няколко дена) : )

Да, лекува се задължително - с АБ, и двамата и без секс докато трае лечението
Контрола 40 дни след лечението / в същата лаборатория/

# 481
благодаря денис : )
направо не знам от къде имаш този неизчерпаем запас от търпение и съвети   bouquet

# 482
Здравейте и от мен... искам да споделя с вас моя случай...пък ако има някой да посъветва добре би било.
Миналата година (началото) ми откриват хламидия(стара инфекция), имах подути и болезнени стави. Почнах антибиотици- Авелокс, Доксицилкин и Роксистад( не съм сигурна дали такава беше последователността). Това го пихме аз и приятелят ми от януари до към април може би, като по назначение на лекар имаше почивка между отделните антибиотици 2 седмици. Сега, грешка от моя страна беше това , че между първите и вторите антибиотици закъснях с 5-6 дни. След като спрях с лекарствата пак направих изследвания и какво..... #Crazy излиза , че хламидията още повече се еразвила в организма ми...Как е възможно това ??? Лекарката каза, че може би заради закъснението ми тя се е развила по-силно.....
( За протокола...изследванията в началото на годината преди антибиотиците беше :
-Хламидия Г- 14,3 при над 11-полжителна.
След антибиотици-
Хламидия Г 34,4 при над 22-положителна)
Аз се хванах за главата. И лекарката каза, че толкова антибиотици за тази година ми стигат и ми предписа Цитросепт капки за засилване на имунната система. Вече ги пия 4 месеца, остават още 2.
Храня се здравословно, спортувам, никога не съм боледувала...,но все още ме наболяват ставите и са леко подути на някой места. Не съм я уморила тази гад. Февруари трябва да си правя изследвания, но то като ме болят ставите-аз си знам, че не съм я уморила.
Моля дайте съвет, някой от вас има ли подобен случай.

П.с. на 25 съм, вече се замислям за бебе, такива ужасяващи неща чета в и-нет, страх ме е.

# 483
  • София
Здравейте и от мен... искам да споделя с вас моя случай...пък ако има някой да посъветва добре би било.
Миналата година (началото) ми откриват хламидия(стара инфекция), имах подути и болезнени стави. Почнах антибиотици- Авелокс, Доксицилкин и Роксистад( не съм сигурна дали такава беше последователността). Това го пихме аз и приятелят ми от януари до към април може би, като по назначение на лекар имаше почивка между отделните антибиотици 2 седмици. Сега, грешка от моя страна беше това , че между първите и вторите антибиотици закъснях с 5-6 дни. След като спрях с лекарствата пак направих изследвания и какво..... #Crazy излиза , че хламидията още повече се еразвила в организма ми...Как е възможно това ??? Лекарката каза, че може би заради закъснението ми тя се е развила по-силно.....
( За протокола...изследванията в началото на годината преди антибиотиците беше :
-Хламидия Г- 14,3 при над 11-полжителна.
След антибиотици-
Хламидия Г 34,4 при над 22-положителна)
Аз се хванах за главата. И лекарката каза, че толкова антибиотици за тази година ми стигат и ми предписа Цитросепт капки за засилване на имунната система. Вече ги пия 4 месеца, остават още 2.
Храня се здравословно, спортувам, никога не съм боледувала...,но все още ме наболяват ставите и са леко подути на някой места. Не съм я уморила тази гад. Февруари трябва да си правя изследвания, но то като ме болят ставите-аз си знам, че не съм я уморила.
Моля дайте съвет, някой от вас има ли подобен случай.

П.с. на 25 съм, вече се замислям за бебе, такива ужасяващи неща чета в и-нет, страх ме е.

Дай всички изследвания на Иг.- те  /Иг. А, Иг. М, Иг. Г/ по дати

# 484
Първи изследвания: 19.01.2012г
Хламидия IgM     7.3    ( отр. до 9;9-11 сива зона; над 11-пол)
Хламидия IgG    14.3   ( отр. до 9;9-11 сива зона; над 11-пол)  

Втори изследвания: 27.8.2012
Хламидия IgG   34,4 Ru/ml    (под 16-отр; 16-22 сива зона; над 22-пол)

Ще съм много благодарна на някакъв съвет....
П.с. от няколко дни (като има застудяване) пак си ме наболяват ставите.

Да отбележа, че изследванията са правени в една и съща лаборатория, но ми е интересно защо дават различни референтни стойности  newsm78

# 485
  • София
Полина, ще Ви трябва по-дълго лечение явно. Аз  и мъжът ми пихме азитрокс и вибрамицин по схема 15 дни, след това направихме контрола и имахме граничен резултат, след което пихме още 7 дни азитрокс и чак тогава бяха отрицателни резултатите.
В НЦЗПБ има специалист по хламидиите, може там да се консултираш.
След като ги излекувате е хубаво да си направиш цветна снимка на тръбите, да се види какво е положението.

# 486
Полина, наистина е странно защо дават различни референтни стойности за IGg, може би са си сменили реактивите Rolling Eyes newsm78

# 487
То лечението ми продължава...нали пия Цитросепт, но май нищо няма да се е променило. А като се направи цветна снимка на тръбите и ако се окаже, че са запушени какво се случва след това някой знае ли.....

# 488
  • София
Първи изследвания: 19.01.2012г
Хламидия IgM     7.3    ( отр. до 9;9-11 сива зона; над 11-пол)
Хламидия IgG    14.3   ( отр. до 9;9-11 сива зона; над 11-пол) 

Втори изследвания: 27.8.2012
Хламидия IgG   34,4 Ru/ml    (под 16-отр; 16-22 сива зона; над 22-пол)

Ще съм много благодарна на някакъв съвет....
П.с. от няколко дни (като има застудяване) пак си ме наболяват ставите.

Да отбележа, че изследванията са правени в една и съща лаборатория, но ми е интересно защо дават различни референтни стойности  newsm78

Сменили са реактивити и затова рефер. стойности са различни

Не си ли правила контрола 40 дни след лечението?

И двамата ли се лекувахте едновременно /и без секс докато трае лечението/?

Пускат се винаги, задължително и двата Иг.-на.

Според мен се е получила някаква реинфекция с нов щам /поради слаб АБ или неспазване на някои изисквания при лечение/
Не си ли пускала ново изследване след  27.8.2012?

# 489
  • София
То лечението ми продължава...нали пия Цитросепт, но май нищо няма да се е променило. А като се направи цветна снимка на тръбите и ако се окаже, че са запушени какво се случва след това някой знае ли.....
цитросепта е за подсилване на имунитета, но няма да убие хламидиите. Първо ги излекувай, пък дано да няма поражения върху тръбите.

# 490

Не ти трябва да знаеш какво се случва.  Peace
Може да се случи, може да не се случи.
Не го мисли сега. Важно е да я излекувате. После тръбите.

# 491
Не си правих контролно изследване след 40 дни. Лекарката ми назначи изследване още последния път когато бях -т.е." Каза август отиваш на изследване".
И аз и приятелят ми се лекувахме едновременно. Правихме си секс без презерватив. Специално и изрично питах за това лекуващия лекар и тя каза, че щом се лекуваме 2мата и ако си имаме доверие ( а това е така) няма смисъл от презерватив. 
От началото на лекуването и въобще от намирането на инфекцията съм забравила за всякакви басейни.
Ходила съм на плаж и съм се къпала в морето. И за това изрично питах лекарката и тя каза, че мога да се заразя от басейн , но не и от морската вода.
Следващото изследване трябва да го направя в края на януари.

П.С. до сега чета за запушени тръби и цветни снимки...вече ми е лошо..а и аз каквато съм си паника...отиде...работата. В тази връзка, разбрах, че цветната снимка трябва да се направи при тотална липса на гъбички/бактерии/инфекции/хламидии. Така ли е, моля ако греша да ме поправите. Тоест като се излекувам (Дай си Боже Praynig) веднага да бягам на снимка.

И още нещо ( то доста неща станаха ) препоръчайте добър гинеколог във Варна, че тотално ще се побъркам вече.

Благодаря на всички ви. Hug

# 492
П.С. до сега чета за запушени тръби и цветни снимки...вече ми е лошо..а и аз каквато съм си паника...отиде...работата. В тази връзка, разбрах, че цветната снимка трябва да се направи при тотална липса на гъбички/бактерии/инфекции/хламидии. Така ли е, моля ако греша да ме поправите. Тоест като се излекувам (Дай си Боже Praynig) веднага да бягам на снимка.
Благодаря на всички ви. Hug

Правилно си разбрала за цветната снимка, задължително след излекуване на хламидията и след микробиология.  След като я излекувате, тогава снимка и действайте. Дано всичко е наред, успех.   bouquet
Нека другите момичета кажат за секса без презерватив защото аз знам, че не е редно.

# 493
  • София

И аз и приятелят ми се лекувахме едновременно. Правихме си секс без презерватив. Специално и изрично питах за това лекуващия лекар и тя каза, че щом се лекуваме 2мата и ако си имаме доверие ( а това е така) няма смисъл от презерватив. 

Eто това Ви е била грешката. Абсолютно задължително е, по време на лечението и до напълно излекуване на хламидиите- секс само с презерватив, както и орална любов.
Всеки човек реагира различно на антибиотиците и чрез секса се получава реинфекция.
Във Варна най- известен е Александров, но не мога да кажа дали е добър или не.

# 494
Благодаря ви момичета от все сърце!  bouquet  bouquet  bouquet

Цитат
Не ти трябва да знаеш какво се случва. 
Може да се случи, може да не се случи.
Не го мисли сега. Важно е да я излекувате. После тръбите.
allaya, направо си представям че ми го казваш с някакъв супер окуражителен тон и глас и така малко се успокоявам, че по принцип съм си сериозен хипохондрик. Все си мисля, че нещо ми има, особено нали знаете като четете в нета какви неща се пишат #Crazy. Никога не съм боледувала, кръвни изследвания си правя за щяло и нещяло и все са като на новородено...ама на тази хламидия, кой знае от къде е. Да не говорим, че винаги съм си седяла на д***то (имам предвид че не съм ходила по мъже и никога не съм изневерявала, но за нещастие не мога да кажа същото за бившия ми..от там си мисля, че е , но ни се разделихме отдавна и миналата година почнаха болките по ставите...Колкото обаче да се опитвам да се окуражавам си мисля, че щом ставите ми са засегнати какво ли остава за тръбите ... #Crazy Не ми се мисли...

Общи условия

Активация на акаунт