Хламидия - тема 2!

• 93 420
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ви момичета от все сърце!  bouquet  bouquet  bouquet

Цитат
Не ти трябва да знаеш какво се случва. 
Може да се случи, може да не се случи.
Не го мисли сега. Важно е да я излекувате. После тръбите.
allaya, направо си представям че ми го казваш с някакъв супер окуражителен тон и глас и така малко се успокоявам, че по принцип съм си сериозен хипохондрик. Все си мисля, че нещо ми има, особено нали знаете като четете в нета какви неща се пишат #Crazy. Никога не съм боледувала, кръвни изследвания си правя за щяло и нещяло и все са като на новородено...ама на тази хламидия, кой знае от къде е. Да не говорим, че винаги съм си седяла на д***то (имам предвид че не съм ходила по мъже и никога не съм изневерявала, но за нещастие не мога да кажа същото за бившия ми..от там си мисля, че е , но ни се разделихме отдавна и миналата година почнаха болките по ставите...Колкото обаче да се опитвам да се окуражавам си мисля, че щом ставите ми са засегнати какво ли остава за тръбите ... #Crazy Не ми се мисли...

Целта ми е точно такава Simple Smile
Не е задължително след като са засегнати ставите ти, да са поразени и тръбите. Всяко правило си има изключения. Тъй като и аз като теб се тръшнах, че са запушени от хламидията без да е доказано, за това ти пиша да не го правиш и ти. За сега лекувай нея, а после ще мислиш и за другото. Има примери за момичета със стари инфекции които не са поразили тръбите. А дори и да е така пак си има начини за забременяване. Успех!

# 496
Колко окуражаващо звучи  Praynig. Благодаря . Гуш Hug

# 497
  • София
Колко окуражаващо звучи  Praynig. Благодаря . Гуш Hug

Само да вметна, че го мисля от няколко дни Simple Smile - нещо не ми се вярва проблема със ставите ти да е от Хламидията.
За да засегне Хламидията ставите, трябва да мине доста време /години/, а и не е задължително да увреди ставите - има голяма вероятност, но не при всеки се случва.
Все пак си на 25 год. - ако беше на 35 - 40 можеше причината да е това.
Според мен посети  ортопед и ревматолог

Спортуваш ли?
С наднормено тегло ли си?
Може да е и някакво автоимунно заболяване /не се плаши - просто предположение/

Ще чакам да пишеш какъв е проблема със ставите
Дано да не е нещо сериозно

# 498
Спортувам, храня се здравословно( не че нещо,но малко съм си маниачка на тема хубава фигура). Никога не съм боледувала. По-горе писах,че през месец/2 без причина просто ей така профилактично си пускам изследвания кръвни- всичко е в "златната среда".

А именно от болките в ставите, отидох при ревматолог и след обстоен преглед, тя ми назначи изследвания за хламидията. Тя ми пое случая.Пусна ми и даже изследване за ревматоиден фактор(мисля че така се казваше)- и там всичко си е ок. Naughty

170см/53кг- тоест не е от килограмите.Пия поне по 2л вода. Отказах цигарите преди месец. Преди това с една кутия цигари карах поне седмица.Във фитнеса се натоварвам, но в рамките на нормалното. Или иначе казано мисля, че вода добър начин на живот....

Бях споменала , че направо съм си хипохондричка и преди време си мислех, че имам проблем с желязото и се оказа, че не е так-изследвах го.  ooooh!....

Само то хламидията ще да е това.... smile3518 И все пак леки болки се усещат особено като стане студено, лятото нямам никакви проблеми. Просто са леко подути. И сутрин като се събудя леко са подути сега примерно дясна китка и десен глезен. Също така десния ми показалец е страшно подут в среда става...аз по него разбирам , че не съм се излекувала...Все си представям, че когато спадне до нормалните си размери...ще съм се оправила...

# 499
  • София
Абсолютно е възможно болките в ставите да са от хламидиите, нищо, че си на 25 год. Хламидиите може да ги имаш и от 6-7 години.
Когато посещавах Д-р Теохарова, тя ми разказа за такива случаи, дори на по-млади хора. Каза, че е имала случаи на мъж, които не е можел да ходи нормално, а е бил само на 30 год.
Разбира се, не е сигурно, че са ти увредени тръбите. Аз наскоро си правих ЦС, след 8 год. с хламидии и се оказа, че са ми отпушени тръбите. Но за съжаление вероятно ми е нанесла други щети(само се предполага, че са от хламидиите) и затова съм пациент на репродуктивните клиники ooooh! ooooh!

# 500
А как може да се разбере или въобще има ли такава възможност от колко време човек е заразен.. ??? ivankaka Hug пожелавам ти успех... ( имам предвид за това, че пациент на репродуктивните клиники)..

# 501
  • София
А как може да се разбере или въобще има ли такава възможност от колко време човек е заразен.. ??? ivankaka Hug пожелавам ти успех... ( имам предвид за това, че пациент на репродуктивните клиники)..
еми няма как, но всеки предполага от кога горе-долу....
аз се знам от кога съм с мъжа ми и кога получих възпалението, та горе-долу съм наясно....

# 502
  • София
Не съм компетентна на тема хламидия,но бих те посъветвала по отношение на този проблем със ставите и предвид възраста ти,да си направиш излседвания за лупус Peace

# 503
Момичета, пожелавам ви весело  Tada посрещане на Новата година и нека следващата година е по-здрава и щастлива за нас.!!! Нека всеки от нас успее в начинанията си... Здраве и късмет на всички ни...

# 504
Весело изкарване довечера момичета Simple Smile Бъдете здрави и усмивките да не слизат от лицата ви Simple Smile Hug

# 505
Честита нова 2013 година желая ви да сте живи и здрави винаги усмихнати и много сбъднати мечти!

# 506
Здравейте,искам да споделя пуснах си кръвни изследвания за хламидия преди около два месеца(самоназначих си ги) докато чакам първоначалния преглед при д- Стаменов който беше на 1.12.Резултатите са IgG-1.64(+) >1.32 положит.     IgM-1.46(+)>1.1положит.    IgA<1.8 отриц.     Той каза че трябва да се направим директен тест за хламидия,микоплазма и уреаплазма,днес взех резултатите и те са отрицателни,док. каза че няма нужда от лечение,аз го попитах за това че IgM IgG са положителни от кръвния тест той каза че това е стара инфекция и няма значение важното е че директния тест е отрицателен.Трябва ли се лекумав при положителни IgM IgG?Благодаря ви предварително
задължително трябва да се лекуваш, ти и мъжът ти!
Иначе при евентуална бременност, има голям риск от спонтанни аборти в ранна, и по-късна седмица. А също да забременееш с хламидии е, по-скоро изключение.
Провери си тръбите след излекуване на инфекцията.
Абсолютно съм съгласна с Иванкака,иначе при бременност е почти сигурно че ще има поражение на плода (ако изобщо се износи).В краина сметка при бременност имунитета спада ужасно и всичко би могло да се активира.Аз съм учудена че Стаменов така ти е отговорил при условие че до декември с него търсехме именно хронична хламидия-реактивирала се,като причина за последната ми загуба на бебе.

# 507
Месец април си направих изследвания ,оказа се че имам мукопуролентен цервицит, изследването за хламидия беше отрицателно.Лекуващият ме лекар ми изписа Доксициклин  "за всеки случай", след два месеца повторих изледването за хламидия, излезе положително.Този път ми изписа  Азитромицин и Фасижин, преди да започна да ги пия си направих и кръвни изследвания:

IgG 5.4 IU/ml  AE   <9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
 IgM 6.3 IU/ml  AE   <9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.

След 40 дни изследваната проба пак е положителна (всеки път пробата е от цервикален канал).Направих ново имунофлуоресцентно изследване в друга лаборатория, резултатът:

Не се наблюдаваха Clamydia trahomatis (Ag) в и извън цервикалните епителни клетки - (-)отр.р-т

Трябва ли да си направя още изследвания?

# 508
  • София
Кръвните изследвания са ти отрицателни. Ако и на партньорът ти са отрицателни- то няма нужда от повече антибиотик.

# 509
ivankaka благодаря за отговора  bouquet  и неговите са отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт