Хламидия - тема 2!

• 93 445
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
Дано ни назначат адекватно лечение.
А какъв е шанса да има стара инфекция, а да не е поразила тръбите?
аз бях със стара инфекция и са ми отпушени и двете тръби. Двете ми приятелки, които по-рано споменах и те бяха със инфекции от 5-6 години поне и си имат деца по естествен път, т.е не са им поразени тръбите. Така, че има шанс.

Радвам се за вас Simple Smile
Дано и при мен е така  Praynig макар че док. се осъмни за хидросалпингс на прегледа ми.

# 466
  • София
То кел файда, като не мога да забременея нито без ин-витро, нито със ин-витро Confused Confused Confused

# 467
То кел файда, като не мога да забременея нито без ин-витро, нито със ин-витро Confused Confused Confused
Съжалявам  ivankaka, не знам какъв е случая но все пак не може да няма начин.

# 468
Моля за коментар по тези резултати -
моите:

Chlamydia trachomatis IgG         25.9 (+)        U/ml    N<20, Bord.20-25, Pos.>25    
Chlamydia trachomatis IgA         10.5 (-)        U/ml    N<20, Bord.20-25, Pos.>25    

на половинката ми:

Chlamydia trachomatis IgG         4.9 (-)        U/ml    N<20, Bord.20-25, Pos.>25    
Chlamydia trachomatis IgA         200.0 (+)    U/ml    N<20, Bord.20-25, Pos.>25

Първо, какъв за бога е този резултат 200  Shocked възможно ли е това?
И второ, ние сме от 4 години заедно, аз явно имам стара инфекция и ако съм го заразила то е било преди 4 години, как той има прясна и с такива показатели .....?
И моите стойности за IgA са 200,направо се ужасих като ги видях Sad Сега съм на 2ри вид антибиотик и после имам още 1 и ще повторя изследването,искрено се надявам да е грешка тази висока стойност.

# 469
Здравейте,искам да споделя пуснах си кръвни изследвания за хламидия преди около два месеца(самоназначих си ги) докато чакам първоначалния преглед при д- Стаменов който беше на 1.12.Резултатите са IgG-1.64(+) >1.32 положит.     IgM-1.46(+)>1.1положит.    IgA<1.8 отриц.     Той каза че трябва да се направим директен тест за хламидия,микоплазма и уреаплазма,днес взех резултатите и те са отрицателни,док. каза че няма нужда от лечение,аз го попитах за това че IgM IgG са положителни от кръвния тест той каза че това е стара инфекция и няма значение важното е че директния тест е отрицателен.Трябва ли се лекумав при положителни IgM IgG?Благодаря ви предварително

# 470
здравей сонита,
пиша ти не защото аз имам точен отговор на въпроса ти, но мога да споделя моя опит. моят тест за имуноглобулин Г също беше положителен. през ноември пих антибиотик - Азакс. док каза - най рано нов тест края на февруари, или чак март. титъра на старите инфекции спадал много бавно. но аз съм решила, колкото и да е трудно да се чака, да изчакам, и да се изследвам пак - и ако трябва да се повтори лечението (за мен и партньора, въпреки че той не е тестван)
моят съвет е да се консултираш със специалист, доколкото разбирам в софия си има специализиран център. (аз съм от варна и се консултирам с док от ин витро център, но се радвам че той сподели тревогите ми и все пак ми изписа антибиотик)

моля те пиши ако се свържеш със специалист, ще ми е полезно да знам какво са ти казали : )

# 471
Здравейте,момичета  Hug
Четох,четох...но така и не разбрах кой е най-сигурния начин за изследването на хламидия.Преди около 6-7 години по повод силно възпалени яйчници имах положителен резултат за хламидия(взеха ми само кръв).Резултата беше положителен.Изпихме куп лекарства със съпруга ми(той е на 40г.,аз на 35 г. към днешна дата).Нямам спомен след това да сме повтаряли изследването  newsm78 ,изобщо не знаех що е туй чудо хламидия  Rolling Eyes  Тогава бяхме млади,но ето,че след тези години и двамата сме с болки в ставите,кръста,гърба...абе навсякъде  ooooh! Аз съм с пролактином на хипофизата,съответно с висок пролактин,високо АСТ от години и постоянен дискомфорт отдолу и за разкош паническо разстройство.Микробиологиите са чисти-гъби не ми откриват,освен една кандида,която уж излекуваха,последна цитонамазка от преди 4 месеца с резултат ПАП 1 (не съм била с такъв резултат от години,та се чудя дали нещо не са объркали в лабораторията newsm78).Имам 4 бременности,от които един аборт,едно мъртвородено бебе и две дечица(да са ми живи и здрави).Освен ставните болки от около 2 години по средата на цикъла прокървявам за 4-5 дни(светло розово течение с червени жилки).Казват овулаторно кървене,за което се съмнявам,ама...От два месеца съм с почти постоянни болки в матката и яйчниците.Предния месец цикъла ми закъсня с 2 седмици,викам си  "бременна съм",ама пък съм със спирала  ooooh! Ами не бях-дойде ми с доста закъснение,но първите 3 дни ми тече ръждиво,тъмно-кафяво чудо на цвят  Thinking Общо взето поста ми е доста объркан,аз също.Обръщам се към вас  за съвет какъв тест за хламидия да си пусна и нужно ли е и съпругът ми да се изследва и как.
Гуш на всички  Hug

# 472
  • София
Здравейте,искам да споделя пуснах си кръвни изследвания за хламидия преди около два месеца(самоназначих си ги) докато чакам първоначалния преглед при д- Стаменов който беше на 1.12.Резултатите са IgG-1.64(+) >1.32 положит.     IgM-1.46(+)>1.1положит.    IgA<1.8 отриц.     Той каза че трябва да се направим директен тест за хламидия,микоплазма и уреаплазма,днес взех резултатите и те са отрицателни,док. каза че няма нужда от лечение,аз го попитах за това че IgM IgG са положителни от кръвния тест той каза че това е стара инфекция и няма значение важното е че директния тест е отрицателен.Трябва ли се лекумав при положителни IgM IgG?Благодаря ви предварително

Не е вярно това
Вземи мерки защото нелекувана Хламидиална инфекция, може да  нанесе големи поражения на тялото  - когато си млада, в детеродна възраст - Стерилитет, но след този етап от живота  - ТВБ, артрити и т.н. - поразява ставите  и т.н..
Хламидиалната инфекция е възходяща инфекция и е логично да се е качила нагоре по половата с-ма и да не се открива в шийката на матката - директния тест ще е отрицателен, но тя е в теб и поразява всичко по пътя си

Не мога да повярвам, че д-р Стаменов е казал подобно нещо?!!

Трябва да се лекувате /АБ/ и двамата и никакъв секс докато трае лечението - контрола 40 дни след лечението

# 473
  • София
Здравейте,момичета  Hug
Четох,четох...но така и не разбрах кой е най-сигурния начин за изследването на хламидия.Преди около 6-7 години по повод силно възпалени яйчници имах положителен резултат за хламидия(взеха ми само кръв).Резултата беше положителен.Изпихме куп лекарства със съпруга ми(той е на 40г.,аз на 35 г. към днешна дата).Нямам спомен след това да сме повтаряли изследването  newsm78 ,изобщо не знаех що е туй чудо хламидия  Rolling Eyes  Тогава бяхме млади,но ето,че след тези години и двамата сме с болки в ставите,кръста,гърба...абе навсякъде  ooooh! Аз съм с пролактином на хипофизата,съответно с висок пролактин,високо АСТ от години и постоянен дискомфорт отдолу и за разкош паническо разстройство.Микробиологиите са чисти-гъби не ми откриват,освен една кандида,която уж излекуваха,последна цитонамазка от преди 4 месеца с резултат ПАП 1 (не съм била с такъв резултат от години,та се чудя дали нещо не са объркали в лабораторията newsm78).Имам 4 бременности,от които един аборт,едно мъртвородено бебе и две дечица(да са ми живи и здрави).Освен ставните болки от около 2 години по средата на цикъла прокървявам за 4-5 дни(светло розово течение с червени жилки).Казват овулаторно кървене,за което се съмнявам,ама...От два месеца съм с почти постоянни болки в матката и яйчниците.Предния месец цикъла ми закъсня с 2 седмици,викам си  "бременна съм",ама пък съм със спирала  ooooh! Ами не бях-дойде ми с доста закъснение,но първите 3 дни ми тече ръждиво,тъмно-кафяво чудо на цвят  Thinking Общо взето поста ми е доста объркан,аз също.Обръщам се към вас  за съвет какъв тест за хламидия да си пусна и нужно ли е и съпругът ми да се изследва и как.
Гуш на всички  Hug

Кръвен тест Иг.А и Иг.Г  и двамата
Ще чакам да пишеш какъв е резултата - дано да е (-)

# 474
  • София
Здравейте,искам да споделя пуснах си кръвни изследвания за хламидия преди около два месеца(самоназначих си ги) докато чакам първоначалния преглед при д- Стаменов който беше на 1.12.Резултатите са IgG-1.64(+) >1.32 положит.     IgM-1.46(+)>1.1положит.    IgA<1.8 отриц.     Той каза че трябва да се направим директен тест за хламидия,микоплазма и уреаплазма,днес взех резултатите и те са отрицателни,док. каза че няма нужда от лечение,аз го попитах за това че IgM IgG са положителни от кръвния тест той каза че това е стара инфекция и няма значение важното е че директния тест е отрицателен.Трябва ли се лекумав при положителни IgM IgG?Благодаря ви предварително
задължително трябва да се лекуваш, ти и мъжът ти!
Иначе при евентуална бременност, има голям риск от спонтанни аборти в ранна, и по-късна седмица. А също да забременееш с хламидии е, по-скоро изключение.
Провери си тръбите след излекуване на инфекцията.

# 475
  • София
Здравейте,искам да споделя пуснах си кръвни изследвания за хламидия преди около два месеца(самоназначих си ги) докато чакам първоначалния преглед при д- Стаменов който беше на 1.12.Резултатите са IgG-1.64(+) >1.32 положит.     IgM-1.46(+)>1.1положит.    IgA<1.8 отриц.     Той каза че трябва да се направим директен тест за хламидия,микоплазма и уреаплазма,днес взех резултатите и те са отрицателни,док. каза че няма нужда от лечение,аз го попитах за това че IgM IgG са положителни от кръвния тест той каза че това е стара инфекция и няма значение важното е че директния тест е отрицателен.Трябва ли се лекумав при положителни IgM IgG?Благодаря ви предварително

Не мога да повярвам, че д-р Стаменов е казал подобно нещо?!!

Казва го за съжаление на всички, което и мен страшно много ме учудва.
Пациентка съм на клиниката, но страшно много им се ядосвам, като почнат да ми ги обясняват тези глупости. Шефкетова се опита да ми го обясни същото, ама видя, че съм доста изпатила от хламидиите, и млъкна. ooooh! ooooh! ooooh!

# 476
Здравейте,момичета  Hug
Гуш на всички  Hug

Кръвен тест Иг.А и Иг.Г  и двамата
Ще чакам да пишеш какъв е резултата - дано да е (-)

Благодаря  Hug Задължително ще пиша  Peace

# 477
Благодаря ви за отговорите,действително така ми отговори което доста ме притесни,но се чудя къде да отида за да си пусна пак кръвни изследвания и да ми назначат лечение.Може ли да насочите,ще съм ви благодарна  Hug       А тръбите са ми запушени,преди две години си направих цветна снемка,а сега д-р Стаменов останови че има хидросалпингс и ще ги махаме тръбите но догодина в новата клиника

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 21:25 от sonita75

# 478
  • София
Сонита, директно се лекувай, нали си правила изследвания, няма нужда да се повтарят, само да си харчиш парите.
Лечение могат да ти назначат в НЦЗПБ, кабинет по хламидии и рикетсии. 40 дни след лечението се прави контрола.

# 479
момичета,

аз само едно не разбрах - стара инфекция може ли да се излекува? т.е. има ли смисъл да се пие АБ за сваляне на титъра на имнгл Г?  (и други работи не съм разбрала със сигурност но това не ме оставя на мира от няколко дена) : )

Общи условия

Активация на акаунт