Хламидия - тема 2!

• 93 403
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте! резултата ми от изследване за хламидии е Chlamidia Trach - Ig G и Ig M   *   Профил   Виж по-долу
Chlamidia Trach-Ig G   3.46   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол
Chlamidia Trach-Ig M   0.64   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол..... Откриха ми хламидии преди 10 години и съм я лукувал поне с 7-8 курса. Сега имам ли ифекция? Правилните ig ли съм изследвал или трябвя IgG и IgA без igM Имал съм преди години и от тогава няма от къде да се заразя повторно. Правил съм много изследвания и последните 3 бяха отрицателни но в други лаборатории.

Имаш стара, неизлекувана инфекция. Или не се излекувал или си се заразил повторно.
Нещо не разбирам? Изречението: Правил съм много изследвания и последните 3 бяха отрицателни но в други лаборатории. - за сега ли се отнася или преди, след проведеното лечение.
А партньора ти? - лечение, контрола и т.н.?

По-добре е да пускаш вместо Ig M - Ig А

# 541
тази година си правих 2 изследвания и бяха отрицателни. Откриха ми я преди 10 години.и от тогава няма от къде да се заразя повторно. Лекувал съм я с азакс,азитрокс,азатрил ,вибрамицин,авелокс и др.Лекарката завеждаща лабораторията ми каза че  стойностите били ниски и нямам нищо и да не пия антибиотици...........незнам какво да правя

# 542
  • срещу двата комина :)))
mury, изчети внимателно темата назад и ще намериш отговорите.
Лечението е еднакво и за двамата. Започва се от 1-ви ден на МЦ, защото хламидиите имат фази на живот и развитие.
Положителен или отрицателен- задължително и ти се лекувай.

Защо пък лечението да се започва от 1 ден на МЦ и какво общо има цикъла на развитие на Хламидията с М.?!
Хламидията си се развива и пълзи от клетка в клетка, независимо от това какви процеси протичат в тялото. Развиитието е еднакво както при мъжете, така и при жените.
При Мъжете сперматогенезата е средно 100дни - тогава какво се случва при  тях?!

Денис,за кога да се взимат антибиотиците ,нямам идея как трябва,но какво ще кажеш за моете чудене.Дали наистина е възможно аз да нямам,както казва доктора  newsm78

# 543
  • София
тази година си правих 2 изследвания и бяха отрицателни. Откриха ми я преди 10 години.и от тогава няма от къде да се заразя повторно. Лекувал съм я с азакс,азитрокс,азатрил ,вибрамицин,авелокс и др.Лекарката завеждаща лабораторията ми каза че  стойностите били ниски и нямам нищо и да не пия антибиотици...........незнам какво да правя

Имаш 2-ве  поредни  отрицателни изследвания и правиш трето?! Защо? Не че си длъжен да ми отговаряш, просто ми е чудно. Имаш някакви симптоми ли ?

Трябва да повториш изследването и ако Иг.Г отново е висок - провеждаш лечение / консултирай се с лекар/

# 544
Имам симптоми  но не съм сигурен дали са от хламидията- Друго за сега не ми излиза на изследванията.Ако пусна ИгА  дали ще покаже нещо.

# 545
  • София
Chlamydia trach. IgM   0.21   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
Chlamydia trach. IgG   1.62   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

Има стара неизлекувана инфекция.

Когато се установи, че при едниния от партньорите има Хламидиална инфекция / нова, стара, няма значение/, задължително се лекуват и двамата и без секс докато трае лечението.

Няма значение - имаш ли или не, требва да проведеш АБ лечение.
Хламидията е много гаден патоген, има способността да се крие в  малки клетъчни сегменти и когато 'реши', тогава започва да се размножава.
За да протече Инфекциозен процес, има много фактори, които оказват влияние -  брой патогени, условия на средата, реакция на тялото и т.н. Не винаги контакта на тялото с даден патоген е  достатъчно условие за развитието на инфекция.

Има случаи, макар и много, много рядко, когато само единия развива инфекция

# 546
  • София
Имам симптоми  но не съм сигурен дали са от хламидията- Друго за сега не ми излиза на изследванията.Ако пусна ИгА  дали ще покаже нещо.

Трябва ти лекар, не е редно да се самолекуваш

Да, пусни следващия път Иг.А и Иг.Г

# 547
толкова много съм ходил при лекари че знам какво  ще ми кажат,какво да изследвам и какво ще ми изпишат.Но въпреки това ходя отново.Възможно ли е  тези антитела да се повишават от друго?Писах ви на лични  за да не пълним форума излишно ,ако може

# 548
  • София
mury, изчети внимателно темата назад и ще намериш отговорите.
Лечението е еднакво и за двамата. Започва се от 1-ви ден на МЦ, защото хламидиите имат фази на живот и развитие.
Положителен или отрицателен- задължително и ти се лекувай.

Защо пък лечението да се започва от 1 ден на МЦ и какво общо има цикъла на развитие на Хламидията с М.?!
Хламидията си се развива и пълзи от клетка в клетка, независимо от това какви процеси протичат в тялото. Развиитието е еднакво както при мъжете, така и при жените.
При Мъжете сперматогенезата е средно 100дни - тогава какво се случва при  тях?!
denis, eто тук поствам линка, където е обяснено подробно- четете т.4. В чужбина специалистите по хламидии- държат да се спазва тази схема, иначе в БГ съм ходила при Теохарова- тя не беше на това мнение. Лично аз и мъжът ми се излекувахме по тази схема на лечение, която е описана. Преди това сме пили много пъти Аб.- и то пак вибрамицин и азитрокс, само, че за много по-малко дни. И не успявахме да се излекуваме. Затова за случаи на неизлекувани хламидии от години, след няколко курса на АБ, винаги препоръчвам тази схема на пиене- 25 дни.
http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=242395.0

# 549
  • София
ivankaka

Нещо не виждам да е отбелязано, че трябва да е от 1 ден на МЦ
- посочено е, че протоколът е 25 дни и АБ-те се приемат всеки ден от МЦ (any day of your menstrual cycle)  и  е означена схемата на лечение:
1 ден
2 ден... и т.н. от лечението
Използвани са различни АБ за различните фази на развитие на бактерията

Запозната съм много добре с патогена  Хламидия трахоматис /имам и нужните познания/,но не мисля, че тази схема е най-добрия вариант за лечение, какво като се препоръчва от чужд лекар?!
Това са страшно много АБ и във високи дози.
Излекувала си се с тази схема на лечение - ОК, но познавам и страшно много момичета, които са успели да го направят и с 10 / макс. 15/ дневен курс на АБ лечение.

Както и да е - всеки си решава, как да се лекува

ПП. Въпреки много агресивното лечение този лекар препоръчва, ако 25 дневния курс на лечение не успее да унищожи Хламидията, курса на лечение да се повтори няколко пъти?! С едни и същи АБ с едни и същи дози?! Това няма да коментирам Simple Smile

# 550
  • София
Денис, аз не претендирам да съм лекар, само казвам как съм се излекувала след 8 години борба с хламидиите. Хората тук питат за съвети, има си лекари- да им назначават лечение. Peace

Относно начало на лечение 1-ви ден на МЦ- така ми беше изписано лечението, конкретно в моя случай- от доктор.

не мисля, че тази схема е най-добрия вариант за лечение, какво като се препоръчва от чужд лекар?!
при мен тази схема е довела до отриц. резултат. Всички схеми преди това, изписвани ми от разни гинекелози, не повлияха.
Д-р Теохарова също е много добре запозната с леченията, за съжаление, вече не работи в НЦЗПБ.

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 17:22 от ivankaka

# 551
Иванка кажи за тази схема ........сподели че не мога да я намеря

# 552
  • София
Иванка кажи за тази схема ........сподели че не мога да я намеря
http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=242395.0

# 553
това го отварям но  трябва да се търси от много ,много  места.  Дай по точен линк ,ако може точно където пише за схемата

# 554
Иванка ,ако може напиши я направо тук. Да е по лесно за хората

Общи условия

Активация на акаунт