Хламидия - тема 2!

• 93 386
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте, момичета,
с неприятни новини се записвам и аз в темата.
Направих си кръвен тест, а резултатите са:
chlamydia trachomatis IgM - 2.74 (N<1.1)
chlamydia trachomatis IgG - 1.09 (N<1.1)
chlamydia trachomatis IgA - 5.68 (N<1.1)
Четох информация и се обърквам от факта, че не сме били с други партньори в последните 4 години, а излиза че сега имам остра инфекция в момента, което хич не мога да го разбера. Лошото е че преди 4 години, преди да се съберем с половинката не съм се изследвала. Мисля да повторя изследването в Националния център по заразни и паразитни болести и да ида на гинеколог и да направя ДНК тест, след това ако се потвърдят нещата да пращам и половинката на уролог.
Възможно ли е резултатите да не са верни?

# 586
  • София
Не е задължително да си лепнала хламидията по полов път.

# 587
  • София
Sharky, вярно е това, което казваш, в понеделник отивам за ново изследване в НЦЗПБ и ще видим какво ще излезе.

# 588
здравейте !
изследванията за хламидии  в обикновенни лаборатории  можели да се правят ?

# 589
  • София
здравейте !
изследванията за хламидии  в обикновенни лаборатории  можели да се правят ?
може.

# 590
Момичета помагайте! Cry
резултати при мен:

ИгА 1/16        отрицателни <1/8, положителни >1/8
ИгГ  21 АЕ      отрицателни <9 /9 - 12 гранична/ >9 положителни

След проведен курс на лечение /за  пореден път/ - по схемата на Иванкака

ИгА  1/8               отрицателни <1/8, положителни >1/8
ИгГ  85 АЕ      отрицателни <9 /9 - 12 гранична/ >9 положителни

При мъжо първият път не сме пускала а само сега

ИгА  1/16   отрицателни <1/8, положителни >1/8
ИгГ  42 АЕ      отрицателни <9 /9 - 12 гранична/ >9 положителни

Контролата е пусната точно 30 дена от последното хапче
 П.С. Моля за съвет - предстои ми евентуално инвитро. Чух се с доки и тя каза мъжо да ходи на уролог да му кажат какво да прави и той да му назначал лечение а аз за сега да не съм пиела нищо и да изчакам още малко и пак да пусна контрола  newsm78

# 591
здравейте.

включвам се с "развитие" по моя въпрос Simple Smile

тествахме и половинката - и трите имуноглобулина са отрицателни : )))
консултирах се с док за моите - изписа ми 10 дена вибромицин, задължително ДНК тест  и така докато не свалим титрите.

Денис, благодаря за неуморното внимание : ) и неизчерпаемото търпение : ) ще се включа пак след няколко месеца

Chlamydia trachomatis Ig A 9.4      (-)отр.:под 9;гран.ст-т: 9-11;(+)пол.:над 11
Chlamydia trachomatis Ig M 9.5      (-) отр:под9;гран.ст-т:9-11;(+) пол:над11
Chlamydia trachomatis Ig G 18.1      (-) отр:под9;гран.ст-т:9-11;(+) пол:над11

Имаш ново заразяване /освен старата инфекция/ - трябва да повториш след 15-на дни в същата лаборатория Иг.А и Иг.Г

ПП
Ако старият щам на Хламидията не е лекуван правилно /АБ, дози, лечение на партньора и т.н./може да стане реинфекция -  с мутация на щама/

# 592
  • София
здравейте.

включвам се с "развитие" по моя въпрос Simple Smile

тествахме и половинката - и трите имуноглобулина са отрицателни : )))
консултирах се с док за моите - изписа ми 10 дена вибромицин, задължително ДНК тест  и така докато не свалим титрите.

Денис, благодаря за неуморното внимание : ) и неизчерпаемото търпение : ) ще се включа пак след няколко месеца

Chlamydia trachomatis Ig A 9.4      (-)отр.:под 9;гран.ст-т: 9-11;(+)пол.:над 11
Chlamydia trachomatis Ig M 9.5      (-) отр:под9;гран.ст-т:9-11;(+) пол:над11
Chlamydia trachomatis Ig G 18.1      (-) отр:под9;гран.ст-т:9-11;(+) пол:над11

Имаш ново заразяване /освен старата инфекция/ - трябва да повториш след 15-на дни в същата лаборатория Иг.А и Иг.Г

ПП
Ако старият щам на Хламидията не е лекуван правилно /АБ, дози, лечение на партньора и т.н./може да стане реинфекция -  с мутация на щама/

Ако единия от двамата има положителен резултат  за Хламидия, задължително се лекуват и двамата и никакъв секс докато трае лечението - иначе се получава реинфектиране
Консултирай се за това със специалист по репродуктивна медицина
Твоя партньор може да  е носител - без да развива инфекциозен процес - рядко се случва, но има такива случаи. Това е и една от причините трудно да се лекува този патоген - неправилното лечение

# 593
здравей Денис,

точно док от клиниката където ще правим ин витрото ми изписа това лечение, но не спомена нищо за половинката.

по скоро ми поясни че за наличие на инфекция в момента би се доверил само на днк тест.
за това плана сега е - 10 дена АБ, 30 дена действие - и после пълни кръвни и ДНК (PCR мисля че се казваше) - и с резултатите от имуноглобулините и ДНК-то ще се решават следващите действия.

мнението на док донякъде отговори на въпроса ми защо всички МБ излизат отрицателни за хламидия - за 14 месеца имам вече 3. (а последната МБ беше правена заедно с кръвния тест!! просто бях потресена)  но док каза че липсата или наличието на текуща инфекция може да се потвърди само с ДНК тест.

та исках да кажа, че със сигурност съм съгласна с теб че половинката може да е носител, но също така е възможно и моите положителни резултати от сива зона да не са верни. след 38 дена ще разберем : ))

# 594
Боже, момиче, кажи името на този гениален Док, че да знаем и ние  Cry
Хламидия не се изследва в микробиологичната ВЛАГАЛИЩНА проба, а в ЦЕРВИКАЛЕН секрет...
В микробиологиите търсят гъбички (Candida) и трихомони - Денис ще ме поправи, ако греша.
А това, че не е предписал нищо на половинката ти, не знам как да коментирам  #Crazy  #Crazy  #Crazy

А и след като 10 дни на доксициклин не е оправило проблема, значи или 10 дни са малко, или доксито не действа и трябва да се смени схемата-както като продължителност, така и използваните антибиотици.

# 595
  • София
Гена, нямам думи направо....
мислех да се въздържа от коментар, ама не можах ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
delusion, слушай какво то казва Денис и се лекувайте и двамата, иначе така може да пиеш антиобиотици до откат. Освен това изследвания от секрет показват само нова инфекция, а твоята е стара.
Също така докато се лекувате, или без секс или само с презерватив. И според мен 10 дни са малко.

# 596
Здравейте!Много съм объркана и не знам какво да правя...реших да си направя изследвания в КАБКИС за ХИВ , Хепатит,Сифилис и Хламидия и .... на хламидията срещу IgM IgA i IgG пишеше POSITIVE.Веднага записах час за гинеколог... отидох и тя реши да ми вземе цервикален секрет за ДНК тест... резултата DNA Chlamidia Trachomatis - отрицателен.
Един месец след това приятелят ми реши да си направи същите кръвни изследвания в КАБКИС и за мое очудване.... също пише , положителен срещу Хламидия.
Имаме или нямаме хламидия и към какъв специалист трябва да се обърне той,кой е най-надеждния метод за изследване при мъжете ,тъй като посетихме един уролог и той ни прати отново на кръвни изследвания в някаква безизвестна лаборатория за която той много настояваше ...но ние отказахме!

# 597
  • София
Здравейте!Много съм объркана и не знам какво да правя...реших да си направя изследвания в КАБКИС за ХИВ , Хепатит,Сифилис и Хламидия и .... на хламидията срещу IgM IgA i IgG пишеше POSITIVE.Веднага записах час за гинеколог... отидох и тя реши да ми вземе цервикален секрет за ДНК тест... резултата DNA Chlamidia Trachomatis - отрицателен.
Един месец след това приятелят ми реши да си направи същите кръвни изследвания в КАБКИС и за мое очудване.... също пише , положителен срещу Хламидия.
Имаме или нямаме хламидия и към какъв специалист трябва да се обърне той,кой е най-надеждния метод за изследване при мъжете ,тъй като посетихме един уролог и той ни прати отново на кръвни изследвания в някаква безизвестна лаборатория за която той много настояваше ...но ние отказахме!

Най-вероятно имате стара Хламидиална инфекция / и затова ДНК теста е отрацателен - той засича само свежа инфекция/ - трябва да се лекувате и двамата.
Дай да видя колко са IgM IgA и IgG

Урологът е подходил правилно Simple Smile
Може да посетиш и АГ - достатъчно е само  единият от вас да посети специалист - а той ще назначи лечение и за двамата / и без секс докато трае лечението, Контрола - 40 дни след лечението/

# 598
На тези изследвания в КАБКИС пише само положително,няма никакви други показатели...затова не знам сега моя приятел ще се изследва , но кръвни или...какви изследвания трябва да направи?

# 599
  • София
На тези изследвания в КАБКИС пише само положително,няма никакви други показатели...затова не знам сега моя приятел ще се изследва , но кръвни или...какви изследвания трябва да направи?
Ти си пусни изследвания:
IgA и IgG / взема се  кръв от вената/
и с тях посети АГ за да ти назначи лечение - на  двама ви

Спокойно, лекува се

Ще чакам да пишеш какъв е резултатът

Общи условия

Активация на акаунт