Хламидия - тема 2!

• 93 358
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
ние сме моногамна гей двойка от 1 година, приятелят ми има оплаквания от парене и си направи тестове - кръвен, урина и секрет, от които се оказа, че има хламидии. Респективно очаквах и аз да съм заразен. Направих си тест, но се оказа напълно отрицателен. Не разбирам как може да се получи подобно нещо.
Ще съм ви благодарен, ако споделите мнения.

# 616
  • София
Може да се получи, но трябва да се лекувате задължително и двамата, иначе може да стане реинфекция. Прочетете назад за видовете лечение. Доста са упорити хламидиите- мин 15 дни антибиотик.

# 617
  • Варна
Гинеколога който посещавам в момента, настоява лечението ми със Сумамед 500
да започне по време на цикъла ми .Дали е правилно това , Денис моляте за мнение
Моля за съвет момичета ,
След като ми зацапа , си помислих че ми е дошъл цикъла и естествено започнахме лечението със Сумамед 500 , но след първия прием зацапването изчезна . Днес си направих тест за бременност , и той е положителен
. лекаря при който ходя , каза да спра с приема на антибиотика  , но нищо не спомена за хламидията  която лекуваме
Моля някой да ми каже дали в момента имам хламидия  това са резултатите

Chlamidia Trach. IgA+ IgG   *   Профил   Виж по-долу

Хламидия Trach. - Ig A антитела ЕLISA   < 1/8   Титър   Отрицателен титър < 1/8,Положителен титър > 1/8
Хламидия Trach. - Ig G антитела ELISA   42   AE   <9.0 отицателен;(9-12 гранична); >12.0 пол.

Това са изследванията преди 2 седмици

# 618
  • София
Честито, първо.  bouquet
 И второ, за да задържиш тази бременност, задължително трябва да пиеш АБ- със сигурност знам, че Азитрокса се изписва при бременни, т.е. е безвреден за бременни. За Сумамед не съм сигурна.
Трябва да го започнеш веднага. Успех!
Надявам се да четеш английски, копирам ти текста, които описва лечението по време на стимулация, както и след положителен тест за бременност(това лечение прилагат в чужбина), ето го източника http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=242395.0 (точка 4.2.):

day 3, 6 & 9 of the IVF stimulation- 1g azithromycin

However, SERUM seem to switching to this 'in-cycle' protcol for most ladies who test positive for chlamydia, rather than trying to erradicate chlamydia before IVF (starting 12 days before your period is due - and using barrier contraception):

day 1 (12 days before period). 1g azithromycin
day 2-24 (until about day 12 of stimms/cycle). 100mg doxycycline morning and evening
day 25.  (day 11-13 of stimms/cycle) 1g azithromycin
from embryo transfer to test day 100mg doxycycline morning and evening or 500mg clarithromycin twice daily (or 500mg azithromycin once a day)
then 5 days on and 5 days off clarithromycin (or 500mg azithromycin) until about 7 weeks of pregnancy

After the positive pregnancy test, Serum seem to prefer to recommend clarithromycin, erythromycin or azithromycin rather than doxycycline, although up until then, doxycycline may be the preferred option for ladies with immune issues because it has some proven NK suppression activity.

For ladies who test positive for mycoplasma as well as chlamydia, serum seem to substitute erythromycin instead of doxycycline.

For ladies who have successfully cleared chlamydia, SERUM are strongly recommending that ladies take a further 7 day course of erythromycin 250mg twice a day as soon as a positive pregnancy test is received (or azithromycin or clarithromycin), and then to follow up with a repeat of the same 7 day course approximately 2 weeks later. SERUM's rationale for this is that early pregnancy may cause any remaining chlamydia infection in the uterus to resurge (e.g., because the uterine lining is being maintained for longer than in a non-conception cycle and/or the body may be naturally down-regulating its uterine immune defences to permit pregnancy).  Chlamydia has a very complicated lifecycle involving transmission as EBs (elementary bodies) which are like 'spores' so SERUM's view does not sound implausible to me.

Read more: http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=242395.0#ixzz2V8oMTLQF

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 11:49 от ivankaka

# 619
  • Варна
Честито, първо.  bouquet
 И второ, за да задържиш тази бременност, задължително трябва да пиеш АБ- със сигурност знам, че Азитрокса се изписва при бременни, т.е. е безвреден за бременни. За Сумамед не съм сигурна.
Трябва да го започнеш веднага. Успех!
[

Гинеколога който посещавам в момента не каза нищо за антибиотици , а само ми изписа
Дуфастон , май ще потърся второ мнение .ivankaka благодаря за бързия отговор

# 620
  • София
Дописах се, по-нагоре.
Не искам да те плаша хич, защото сега е важно да си спокойна, но стара инфекция-хламидия води до много неприятни усложнения на бременността.
Послушай ме, няма да сбъркаш Hug  bouquet

# 621
  • Варна
Знам ,имам един мисед март месец , и точно търсехме причината за него, когато излезе тази хламидия

# 622
  • София
Знам ,имам един мисед март месец , и точно търсехме причината за него, когато излезе тази хламидия
и аз имам мисед преди години от хламидиите. Затова не губи време, ами почвай лекарствата поне до 7-ма седмица. Истински късмет е, че все пак забременяваш, въпреки хламидиите. Стискам ти палци, но не оставяй нелекувани нещата. Peace

# 623
момичета,
кое е най-доброто място за днк теста за Chlam. Trach. във Варна?

доколкото разбирам има лабаротории които го правят на място, а геника ги пращат в софия.
т.е. варненските дали са достатъчно квалифицирани? защото пък, доколкото разбирам пробата от геника се носи в софия - т.е. има голямо техническо време от вземането до самото изследване.

искам да мога да вярвам на резултата ... че досега доста различни резултати ми излизаха, и ми омръзна от несигурности : (

благодаря предварително : )

# 624
  • София
момичета,
кое е най-доброто място за днк теста за Chlam. Trach. във Варна?

доколкото разбирам има лабаротории които го правят на място, а геника ги пращат в софия.
т.е. варненските дали са достатъчно квалифицирани? защото пък, доколкото разбирам пробата от геника се носи в софия - т.е. има голямо техническо време от вземането до самото изследване.

искам да мога да вярвам на резултата ... че досега доста различни резултати ми излизаха, и ми омръзна от несигурности : (

благодаря предварително : )

Само да вметна, че колкото и точен/верен да е резултатът от ДНК теста, само той не е достатъчен, защото засича само свежа инфекция
Ако имаш стара, нелекувана инфекция, ДНК теста ще е отрицателен, но Хламидията ще е още в теб

# 625
Моля Ви разчетете резултата,преди време Ви писах , че си правих ДНК тест за хламидия отрицателен, сега това са резултатите на приятеля ми,какво означават?
Хламидия IgМ   3.3U/mL    < 20.0 -Отр.;20.0 - 25.0 -Гранична стойност;>25.0
Хламидия IgG    18.9 U/mL    < 20.0 -Отр.;20.0 - 25.0 -Гранична стойност;>25.0
Хламидия Ig A    19.9 U/mL    < 20.0 -Отр.;20.0 - 25.0 -Гранична стойност;>25.0

# 626
Само да вметна, че колкото и точен/верен да е резултатът от ДНК теста, само той не е достатъчен, защото засича само свежа инфекция
Ако имаш стара, нелекувана инфекция, ДНК теста ще е отрицателен, но Хламидията ще е още в теб

Здравей Денис,
благодаря за включването. до сега съм правила само секрети и кръвни, но док ми препоръча да направя  днк-то ... притеснява ме достоверността на резултатите, защото доколкото знам зависи от реактивите, от бързината с която обработят пробата : ( ... трудна работа

# 627
  • София
Моля Ви разчетете резултата,преди време Ви писах , че си правих ДНК тест за хламидия отрицателен, сега това са резултатите на приятеля ми,какво означават?
Хламидия IgМ   3.3U/mL    < 20.0 -Отр.;20.0 - 25.0 -Гранична стойност;>25.0
Хламидия IgG    18.9 U/mL    < 20.0 -Отр.;20.0 - 25.0 -Гранична стойност;>25.0
Хламидия Ig A    19.9 U/mL    < 20.0 -Отр.;20.0 - 25.0 -Гранична стойност;>25.0

Нямаш Хламидия

# 628
  • София

Здравей Денис,
благодаря за включването. до сега съм правила само секрети и кръвни, но док ми препоръча да направя  днк-то ... притеснява ме достоверността на резултатите, защото доколкото знам зависи от реактивите, от бързината с която обработят пробата : ( ... трудна работа

На какво основание лекарят иска да правиш ДНК тест?

# 629
здравей Денис,

малко предистория -
Февр 2012 цитонамазка + МБ(или там както се се казва това с влагалищния секрет - пап1// отрицателна хламидия
Окт 2012 Имг Г - 15   ref: (-) отр:под9;гран.ст-т:9-11;(+) пол:над11 -> АБ - Азакс по схема и за двама ни.
Дек 2012 - цервикален и влаг секрет - хламидия - отрицателна
Април 2014:  -->> Ig A 9.4; Ig M 9.5 ;Ig G 18.1   
а половинката съотвено Иг А - 2, Иг М - 6 Иг Г - 2 (ref: (-)отр.:под 9;гран.ст-т: 9-11;(+)пол.:над 11) -> лечение само за мен - 10 дена вибрaмицин

та док каза - при следващо тестване освен имуноглобулините и ДНК, т.е. всичко - за да са показателни резултатите.

кръвните тестове са правени в различна лаб през Окт и Април, като нито едната не е ми е препоръчвана като добра, а само по стечение на обстоятелствата съм попадала там.

затова толкова се притеснявам за следващия тест - ще ми се да им имам доверие

Общи условия

Активация на акаунт