Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 564
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Здравейте!
Най-после дочаках и аз моята помощница Grinning Казва се Бош-ка, нахраних я със солта на Фрешактив, купих и гланца на Грюн Грийн, от магазина на вносителите  в Пловдив ми казаха, че нямат таблетките в момента, заради лошото време доставките на нови партиди се бавят. Обиколих в Пикадили, но нямат, накрая взех едни Еко таблетки на ДМ 30 бр. за 9.99лв.

Купих и от дезодоранта на ДМ. Направо я обзаведох по образец Mr. Green

Гланцът настроих на 2 степен от 6 възможни, а солта на 6 степен от 8 възможни, която съответства на твърдост на водата 22-30 немски градуса. Проверих във ВиК и се оказа, че за района, в който живея твърдостта на водата е около 13 градуса и ще трябва да я намаля на 4 степен. Въпреки всичко вече два пъти машината изкарва идеални съдове, единственото, което ми се струва странно е, че много скърцат.

След дългото четене на всички теми за съдомиялни и препарати, надявам се, че съм на прав път, какво ще кажете? newsm78

# 166
  • Пловдив
ако си от Пловдив /както пише под аватара/ ---мен ме посъветваха преди време да настроя степента на омекотителя на най-високото... Simple Smile), но нека някой по-знаещ се включи

# 167
ако си от Пловдив /както пише под аватара/ ---мен ме посъветваха преди време да настроя степента на омекотителя на най-високото... Simple Smile), но нека някой по-знаещ се включи

Щом е проверила, значи така е най-правилно. Simple Smile
Честита ти бош-ка!

# 168
Бисерина, да е честита новата ти любов!
Идеално си я обзавела като за старт.

# 169
  • Варна
Да се оплача, моята машина пак взе да тече. Обадихме се в сервиза и във вторник ще я погледнат. Все ми се струва, че като и сложихме сол и нещо й се скапа  Thinking

# 170
Да споделя и аз моя проблем. Имам Електролукс, ползвам я вече 5 години. Но от есента някъде започнаха проблемите - тече и и се включва защитата. Първия път като стана това, доста време не я ползвах. Тогава нещо стана и с бойлера ни и се наложи да викнем техник. Проблема при нас е , че често има токови удари( за останалата техника уж сме взели специални разклонители със защита) и им се включва защитата. Та, майстора ни обясни какво трябва да правим, т.е. къде да натиснем и се оправяла работата. Добре, но чат пат си протича и то без да работи. Ето последно миналата вечер - подготвям си на чешмата съдовете, зареждам си машината и изведнъж краката ми бяха във вода. Пробвах да видя машината дали ще се включи, ами не - само бучеше без да започне да пълни вода. Тогава мъжът ми я повдигна и натисна отдолу за защитата и се оправи. Луда работа. И лошото е , че вече много често взе да става така - ползвам я 5-6-10 пъти и хоп - защитата. Има ли някой с подобен проблем, да сподели. Дори и да викна пак майстор, какво по-различно ще ми каже, при положение че можем да отстраним проблема и дефакто си работи  newsm78

# 171
  • Варна
И нашата е Електролукс. Сигурно започва да прави вашите номера, въпреки, че нашата е купена преди няколко месеца. Януари пък ни изгоря нещо си на сушилнята, която също е Електролукс. Явно вече така тачената марка не я бива.

Алекс 2007 къде е тази защита и как да я бутнем?  Ето сега без да работи има локва.

# 172
Отдолу, отляво се пада. То няма как да го объркате. Има едно такова квадратно(оф, ама как го обяснявам) и се натиска - до връзките с маркучите се пада. Като я обърнете ще го видите. Ние даже долния капак сме го махнали и въобще не го слагаме, след като започна да ни прави тези номера.

# 173
  • Троян
Здравейте,
Благодаря за полезната тема!Влизам при вас с въпрос предстои ми покупка на съдомиялня и съм се спряла на този модел заради бюджета може ли по запознатите да изкажат мнение?Струва ли си по евтината марка за сметка на по големия капацитет и функции!
Благодаря предварително!
http://www.technopolis.bg/b2c/details/680543/P11100501/Sadomiyalna-BEKO-DFN-6833

# 174
  • Варна
В случая абсолютно си струва, да ти е честита!
Имам точно този модел от около два месеца - никакви оплаквания до сега. Пушка е  Grinning

# 175
  • Стара Загора
Поправи ме ако греша - в Стара Загора водата е много твърда, нали?
Ако това е така, настройката на солта е суперниска. Настрой поне на 8.
А колко са скалите на течността за изплакване? Ако са 4, настрой на 3.

направих нова проба ,настроих сол на 8,гланц на 3 ....резултат  е сравнително добре измити съдове ,определено е по добре сега ,все още има някоя друга капчица петънце но определено е по добре.
Благодаря за помоща.  bouquet

# 176
Момичета, търсим съдомиялна за моя приятелка. Спряхме се на няколко модела, и искам да попитам ако някой има такова "Мими" да каже как си върши работата.
Това Канди, което е на промоция сега и излиза на добра цена - http://www.technopolis.bg/b2c/details/688709/P11110301~1/Sadomiy … ne-CANDY-CDI-9P45
Тази: http://electron.bg/teka-dw7-e479bia-p-75307.html?cPath=22_335_105
и този Уърпул - http://www.whirlpool.bg/app.php?mode=viewproduct&id=26&p … ;color=&diff=
Всякакви коментари ще са ни от полза  Simple Smile

# 177
  • Пловдив
Здрастии Simple Smile) аз съм с малък електролукс- доволна съм , но тук в форума основно се набляга на марката Беко---като гледам колко са доволни всичкииии , просто не ми се мисли да взимам друга ако ще я сменям с по-голяма хихиих , също и Бломберг---са до колкото разбрах пак тяхна марка ---> попрочетете темата има доста отзиви , които мисля че ще са от голяма полза ----> за тези за "вграждане" имаше специално 1-2 по-дълги поста с техните минуси-  прочетете и тях, защото също си е важен този момент...
Успех в избора и да се похвалите после какво сте взели  Hug

# 178
Аз темите си ги чета от много време, аз си имам една помощница . Става въпрос, ако някой има от показаните, да си каже личното мнение.
Иначе и моята Аристонка не е сред препоръчваните тук, но пък има доста момичета с такава като моята  Simple Smile

# 179
Аз да споделя, че нещо не съм доволна от тези еко таблетки от ДМ.
Също така да споделя и да попитам, каква може да е причината таблетката да не се разтвор? Паднала е в коша при съдовете и това е. Пуснах я втори път и пак същото? Също така ми прави впечатление че отвътре на тенджерите, дръжките на ножовете и пластмасовите кутийки винаги има капки, направо са си мокри? На какво се дължи това?

Общи условия

Активация на акаунт