Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 615
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
А водата в Добрич мека или твърда е?
И колко степени има на солта?

# 196
  • Добрич
Има 6 степени. Водата е много твърда.

# 197
При много твърда вода, настройката на 3-та степен е несериозна. Настрой на 6-та като максимална степен, зареди с едра сол, смени препарата. Вероятно при толкова твърда вода е разумно да зареждаш и течност за изплакване.

# 198
  • Добрич
Тя така си беше заредена на 3-та степен и нямаше проблем,но ще я направя на 6 вече. По препоръки от тук вземам едра сол,на медикс или на финиш. А каква течност за изплакване е за препоръчване? Но ако може някоя от па-масовите марки,че в нашия град не съм намирала феъри и грю грийн.

Всъщност използвам мулти таблетки,трябва ли и течност за изплакване все пак?

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 13:18 от Sneakers

# 199
Най-добре е някаква биоразградима течност за изплакване.
Преди да купиш обаче, пробвай с други таблети. Би трябвало с увеличената консумация на сол и сменен препарат, да разрешиш проблема.

# 200
  • Русе
Според мен си е точно от таблетките след като преди си я е ползвала с тези настройки и не е имала проблем. Смени си препарата, пробвай някой пъти, за да видиш дали е от него. Не мисля, че има смисъл постоянно да се правят промени в настройките, както преди няколко дни някой се оплака, ако си доволен. Аз за почти 7г ползване на миялна никога не съм ги бутала, както съм ги настроила в началото така, при все че сменям препаратите.

# 201
Напротив, настройките са от особено значение за работата на машината, в т.ч. и в резултата на миене.
При много твърда вода е задължително настройката на солта да е релевантна на степента на твърдост на водата. Това че известно време машината е миела добре, не означава, че се е "чувствала" добре. И при решението на такива проблеми е най-добре да се изключват причините, за да се достигне до решението. Сникърс сменя 2 препарата, добър резултат не получава. Това означава, че не само в препарата е причината, а че често тя е комплексна.

# 202
  • Русе
Така е, но първоначално уж каза, че са се поизмили, мисля, че трябва да пробва още няколко пъти и след това да търси и друго. Аз само не разбрах от колко време я има, ако е скорошна, може и да е от общите настройки, ако я има примерно от година едва ли  newsm78. Но за солта съм съгласна, ако е наистина много твърда водата (то повечето така казваме, а дали е така наистина), то 3-та степен е крайно недостатъчна.

# 203
  • Добрич
От 1 год е съдомиалната,от 2 седмици е проблема.

# 204
за солта на Апта никой нищо не каза-ок ли е Simple Smile)))) , за Медикс четох, че е едра , но не е ОК
[/quote
ivelina2   провери филтъра дали е добре почистен!

# 205
  • Добрич
Увеличих вчера солта на 5-та степен,но ползвах таблетките на сомат които имам,нямаше как да изляза за нови,нямаше кой да ме смени с детето. Днес петната по капака на съдомиялната са понамалели сигурно с 30%,но посудата е на големи бели капки. Приборите преди бяха станали на петна-дъги,сега са се изчистили но им е избила ръжда на няколко места и също са на бели капки.

# 206
  • Пловдив
за солта на Апта никой нищо не каза-ок ли е Simple Smile)))) , за Медикс четох, че е едра , но не е ОК
[/quote
ivelina2   провери филтъра дали е добре почистен!

в какъв смисъл да си проверявам филтъра  newsm78, в момента проблем с миялната ми нямам.. Simple Smile

# 207
  • Пловдив
Увеличих вчера солта на 5-та степен,но ползвах таблетките на сомат които имам,нямаше как да изляза за нови,нямаше кой да ме смени с детето. Днес петната по капака на съдомиялната са понамалели сигурно с 30%,но посудата е на големи бели капки. Приборите преди бяха станали на петна-дъги,сега са се изчистили но им е избила ръжда на няколко места и също са на бели капки.
преди време и аз имах проблем с "белите капки" ---оказа се, че солта ми беше свършила и също така настройката на омекотителя не беше подобаващо висока- като за твърда вода ...увеличих я, добавих и сол.... но капките ---при мен от варовик си седяха---е според мен нямаше как да се махнат сами иииии приложих "оцет" май беше  newsm78 дали в лека комбинация със сода ..не помня точно, ноооо прочетох от интернет и всичко блесна... Simple Smile))))) махнаха си се и сега всички съдове са ми ок...

# 208
Сникърс, започваш да разрешаваш загадката Simple Smile.
Дозареди със сол, зареди и с течност за изплакване. Докато нацелиш точната настройка на течността е възможно да има още петна. Но моето мнение е, че това ще реши проблемите с петната.

# 209
  • Добрич
А от какво стават белите петна? И дъгите по приборите? А ръждата? Дали не са вредни,отровни?

Общи условия

Активация на акаунт