Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 246
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Имам питане, мъжът ми донесе това вчера

Къде се сипва? Там където слагам таблетките ли?

# 436
Имам питане, мъжът ми донесе това вчера
Къде се сипва? Там където слагам таблетките ли?

точно там.

# 437
Сигурни ли сте, че на Грюн грийн гланца не е химия? Какви са съставките?

# 438

Много пъти съм говорил за тез неща, но ще повторя. Всички продукти за почистване, които са в магазините са произведени от химически концерни. Разликата между стандартните и екологичните е в десетина фактора. Ако прочетете съставки като cocamidopropyl betaine или butyl-methoxy-dibenzoyl methane какво ще си помислите Laughing Неее, това са иситнски натурални съставки. Няма ги в гланца - само давам пример. Освен това в повечето случаи една и съща формула може да бъде натурална или синтетична. Зависи от суровината за получаването й и начина на синтез. В един гланц например има тенсиди. Те може да са от натурални съставки/захариди от плодове например/ както в еко-/био/ гланцове или синтетични-нефтопродукти/в стандартните гланцове на финиш, сомат и т.н. А и не само съставките определят екологичността. Има още и още. Писал съм доста в еко-темата, разровете.

# 439
Имам съдомиялна от няколко месеца. напоследък обаче не мие добре-остатъци по съдовете,бял прах newsm78 Мия с едни и същи таблетки на Лидл откак я имам,на 3 месеца слагам бутилка с препарат з апочистване на съдомиялна. На какво може да се дължи? И моля не ме пращайта да питам в сервиза-оказа се,че пише,но няма в града ни.

# 440
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви за отговорите и съветите   bouquet
Сол си сложих още от началото.
За отварянето на вратата след края на програмата пробвах и двата варианта - веднага след спирането и след 1-2 часа. Резултатът беше абсолютно еднакъв Sad
Днес минах през Карфур, но нямаше гланц на Грюн Грийн. Взех си този на Финиш, сега ще го заредя и ще видя дали ще има разлика при следващото пускане на миялната.
Взех си и таблетки на Грюн Грийн и на Финиш, да видя кои ще ми харесат повече. Сега съм с Лидълските, но мисля, че има още какво да се желае  Rolling Eyes

# 441
Имам съдомиялна от няколко месеца. напоследък обаче не мие добре-остатъци по съдовете,бял прах newsm78 Мия с едни и същи таблетки на Лидл откак я имам,на 3 месеца слагам бутилка с препарат з апочистване на съдомиялна. На какво може да се дължи? И моля не ме пращайта да питам в сервиза-оказа се,че пише,но няма в града ни.

Абе и нашата така... ама по-скоро става като я препълня. Снощи си изми идеално, но аз и съм доста предубедена към нея (защото е Мидея...).

# 442
Абе то моята не е някаква известна марка. Финлукс е,но по принцип съм доволна. Попрепълвам си я от самото начало,но досега не съм имала забележки. Twisted Evil

# 443
  • Манчестър

Със сигурност е от таблетките. Аз имах подобен проблем, ползвах Финиш и след няколко измивания с този ефект изхвърлих цялата кутия.

Другия път когато имах подобен проблем се оказа,че машината върти цикъла, но не нагрява водата...

# 444
  • Манчестър
Здравейте, момичета!
От скоро се сдобих със съдомиялна AEG 60870 http://www.euroshop.lv/images/Aeg_F_60870_trauku_b.jpg Много съм щастлива, защото с години чаках тази покупка, а сега имам проблем Sad Проблемът е, че чиниите не излизат напълно сухи, някои имат нужда от забърсване с кърпа, което за мен не е нормално. В книжката пише, че се дължи на некачествен rinse aid, което според мен е гланцът, или че е празно отделението му. Тук четох, че не всички от вас ползват гланц, че не е задължителен и реших да не слагам допълнителни химии. Ползвам таблетки 3в1.  Ще съм благодарна на всякакви съвети за решаване на проблема  bouquet

Програмата на която ги миеш има ли функция за изсушаване?
Аз ползвам винаги кратката програма на моя Индезит която  е без изсушаване.....тези със изсушаване са от порядъка на 2-2.5 часа и досега не съм ги ползвала на моята. Ще взема да пробвам и да видя колко ще са сухи.

# 445

Много пъти съм говорил за тез неща, но ще повторя. Всички продукти за почистване, които са в магазините са произведени от химически концерни. Разликата между стандартните и екологичните е в десетина фактора. Ако прочетете съставки като cocamidopropyl betaine или butyl-methoxy-dibenzoyl methane какво ще си помислите Laughing Неее, това са иситнски натурални съставки. Няма ги в гланца - само давам пример. Освен това в повечето случаи една и съща формула може да бъде натурална или синтетична. Зависи от суровината за получаването й и начина на синтез. В един гланц например има тенсиди. Те може да са от натурални съставки/захариди от плодове например/ както в еко-/био/ гланцове или синтетични-нефтопродукти/в стандартните гланцове на финиш, сомат и т.н. А и не само съставките определят екологичността. Има още и още. Писал съм доста в еко-темата, разровете.

Добре де, ама безвреден ли е този гланц за човека?

# 446

Със сигурност е от таблетките. Аз имах подобен проблем, ползвах Финиш и след няколко измивания с този ефект изхвърлих цялата кутия.

Другия път когато имах подобен проблем се оказа,че машината върти цикъла, но не нагрява водата...

И мен ми се получи така с Финиш, той Дедо ми каза "ще видиш" и видях де  Mr. Green

# 447
Ама аз не ползвам Финиш:( Лидл-ските ми харесваха досега и си миеха перфектно! Как да разбера дали нагрява миялната? Като отворя веднага след миене като отвороя е топла вътре newsm78

# 448
  • Манчестър
Ама аз не ползвам Финиш:( Лидл-ските ми харесваха досега и си миеха перфектно! Как да разбера дали нагрява миялната? Като отворя веднага след миене като отвороя е топла вътре newsm78

щом е топла,значи няма проблем с нагревателя.

# 449
  • Варна
Моля, припомнете ми на каква програма е подходящо да се пусне машината с препарата за почистване?

Общи условия

Активация на акаунт