Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 167
  • 740
  •   1
Отговори
# 660

Самоцитирам се и казвам,че проблемът и при мен беше същият-"заминал" кондензатор при мотора.
Та може да се сложи на първа страница: Неизправност-не завърта перките,като пълни и изпомпва вода при рестартиране. Най-вероятна/почти сигурна/ причина-подменете кондензатора-motor capacitor 5 микрофарада. Струва 4 лева.
 Hug

# 661
Имам подобна на тази съдомиляна:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/687363/P11110301~1/Sadomiy … -AEG-F-78002-IM0P

но нямам на идея за какво служат всички идикатори Sad
т.е. имаш основна програма и към нея добавяш разни екстри, та тези екстри неразбирам какви са точно, някой да може да даде повече инфо?
Изтегли си от тук упътването http://www.e-manual.eu/en/download-manual-free-10/73667/aeg-elec … x-f78002im0p.html щом са близки модели ще ти е от полза  Simple Smile на същият сайт има много упътвания за други модели, може и твоят да го има.

# 662
  • на малък остров в океана
Имам проблем с миялната и търсим къде е причината. Изведнъж спря да подсушава във финалната фаза съдовете, иначе си ги мие добре. Викахме техник, отвори я отвсякъде - единствено по платката каза, че може да е причината, но не се занимава с електроника. Та мъжът ми я провери  детайл по детайл или както там се казват и каза, че всичко е ок. Та я пуснахме пробно почти празна, за да проверим каква грешка ще даде в диагностичен режим. И като я отворих да я изключа се оказа топла вътре и малкото съдове, които бях сложила, бяха сухи. След много мислене и няколко проби, установих, че когато горната кошница е на горното ниво, тогава не се включва сушенето, а когато е на долното ниво суши перфектно.
Не че ми пречи да мия без да качвам на горното ниво, и по-обемните да мия на ръка, но ми се ще да разбера причината. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

# 663
Всъщност чиниите ако ги оставиш около час при открехната вратичка сами ще ти се изсушат. Сега даже пестиш ток.  Laughing Не е чак толкова страшен този проблем. На мен ако ми се случи, не бих се тревожила.

# 664
  • Балчик
Не съм забелязала такова нещо, при местене на кошницата, еднакво суши моята. каква марка е? Не  е възможно конструктивно да са сгрешили и в едното положение кошницата да закрива вентилатора. про програма без вентилатор, би трябвало да няма разлика в сушенето, няма логика.

# 665
  • Ямбол
Здравейте, гледам за солта коментирате, моята е на последна степен и имам чуство, че и от марката сол зависи. То аз от скоро я ползвам, но първия път със сол на Сомат ми издържа 2 мес, втория път с Финиш 1мес. и сега съм на медикс, но още не ми е светнал индикатора. Само да кажа, не знам дали си внушавам, но като бях с финиша, чиниите ми бяха перфектни ако помните имах проблеми с петна по черните чинии

Не се бях замислила за марката.По-скоро не марката,а едрината на конкретната сол вероятно е от значение.Дедо навремето обясняваше защо да купуваме едра сол,ама де да търся конкретния пост? А Медикс е едра сол.От колко време си с Медикса?

Амии от около месец, но още не е светнал индикатора, но сега с нея пак имам едно мъгляво замазване и си мисля, че е от солта

# 666
Мислехме, че сме и намерили цаката, защото няколко пъти миеше със сушене на долното ниво на кошницата, но сега пак отказа.
Електролукс ESL 66060 или нещо подобно е. Грешката при диагностичен режим, която дава е, че нагревателя е изключил защото тахометъра не работи или нещо подобно, но сме сигурни, че не е в това проблема, защото го проверихме няколко пъти.
Най-странното е, че след като беше извадена на чаркове, проверена и след това събрана наново изми няколко пъти на долно ниво (оттук заключих, че проблема е, че на горно ниво предимно съм я държала напоследък) и от днес пак отказва да суши.  Rolling Eyes

# 667
  • Балчик
Ами ползвай тогава програма без вентилатор, с кондензационно сушене след около 20-30 минути след края на програмата, при открехната врата ще са сухи. Ако обаче са топли съдовете- загрява ли водата? Ти коя програма ползваш основно? Дай малко подробности, защото сушенето не е голям проблем според мен, освен ако не се касае за сериозна повреда в програматора или каквото има там в миялните, освен самия вентилатор.
Ако програмата ти не е с вентилатор, тогава ме спохожда мисълта, че проблемът ти може да е в нагряването на водата- няма гореща вода- няма конденз- няма сушене.
Но пък мъжът ти явно е технически грамотен и веднага би изключил тази възможност, явно не е това.

# 668
Нямам програма без сушене  - имам авто, една за замърсени съдове, еко  и изплакване (12)минутки.
Отвътре всичко беше извадено и всичко беше измерено дали не е изгоряло с уред - всичко  е в ред. Грешката която дава е d 0, ако нещо ти говори. Тоест мотора не спира да работи, но нагревателя се изключва. Но това, което е най-странното, защо проработи за няколко миенета и пак се скапа.

Сега се сещам, че отдавна миялната работи в режим за таблетки 3 в 1. Освен да взема да го изключа, да видим дали ще се трогне и ще вземе да проработи тая машинка кат хората, наистина вече се изчерпахме от към идеи, а техниците вдигат рамене.

# 669
  • Балчик
Не ме разбра, не без сушене. Има 2 вида сушене в миялните. Ако има вентилатор- то имаш програми с него и програми без него- кондензационно сушене. Ако изобщо нямаш вентилатор, тогава само на принципа на конденза суши. А за целта ти трябва гореща вода+ студен кондензатор (това си е вътрешен кръг в миялната)

Да, погледнах ти модела- изобщо нямаш вентилатор, твоята суши само на кондензационен принцип. След края на програмата остави отворена вратата за 30 минути и виж дали са горещи съдовете при отварянето. Ако не са или след 30 минути са мокри- търси си техник. Аз не съм такъв,разбира се, но вероятно е нещо е кондензатора или загряването на водата. няма друго специално в сушенето при твоя модел. Даже може и да няма вътрешен кръг със студена вода за кондензатор,а направо върху относително студените стени на машината да става кондензът.

Оф, сега прочетох,ч е нагревателят ти се изключвал,ами явно там търси проблема, не ти са горещи съдовете след края на програмата. Не знам защо се изключва.  Дано не се окаже скъпо. Намоя позната така пак Електролукс, писала съм преди, механична, беше заминал програматора, та струваше половин машина. Търсете читав сервиз, нещо в електрониката сигурно.

Така нареченият режим "3 в 1" няма да ти помогне, той само ти изключва лампичките да не светят, няма касателство към основната работа на машината.

Още нещо- ти сигурна ли си,ч е програмата ти е свършила, като си отворила машината? Да не би да не е приключила още, много хора така се бъркат- сушенето на този принцип няма звук и машината доста дълго време нищо не прави и който няма индикации се заблуждава,че  е свършила? Сигурно не е това, но да питам.

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 23:28 от Джемма

# 670
Ако проблемът е в това, че машината не загрява водата - това вече е сериозно, защото ти влияе на качеството на измиване. Добре ли мие като не суши?

# 671
За това дали е свършила, съм сигурна защото имам светлинен индикатор, който свети докато работи и звуков за край на миенето.

И да, струва ми се, че добре мие, само не ги суши. Като я отворя, след миене, не е топло вътре.

Всички сервизи, с които говорихме, не поправят електрониката, директно предлагат да сменим програматора - ма той е 200 паунда. Shocked Изобщо не си стрва гимнастиката. А пък и мъжът ми, понеже това му е професия, лично провери електрониката чарк по чарк, и каза, че всичко работи. Няма нищо за поправяне, нищо за смяна.

# 672
Щом си мие добре, карай си без да суши, отваряш вратичката и те сами си изсъхват, пестиш ток.

# 673
  • ...живея на последния етаж...
Имам миялна БЕКО вече седма година. Не я включвам само когато ни няма у дома. Тя е и единственият  ел. уред, който оцеля след токов удар - просто си продължи програмата. След тази случка и хладилникът, и фурната , и разни дребосъци са ми БЕКО.

# 674
  • Балчик
За това дали е свършила, съм сигурна защото имам светлинен индикатор, който свети докато работи и звуков за край на миенето.

И да, струва ми се, че добре мие, само не ги суши. Като я отворя, след миене, не е топло вътре.

Всички сервизи, с които говорихме, не поправят електрониката, директно предлагат да сменим програматора - ма той е 200 паунда. Shocked Изобщо не си стрва гимнастиката. А пък и мъжът ми, понеже това му е професия, лично провери електрониката чарк по чарк, и каза, че всичко работи. Няма нищо за поправяне, нищо за смяна.

Да, така и предполагах- имаш сериозен проблем, който не е миялната ми не суши, а миялната ми не загрява водата. Wink Търси решение. Peace
Може и да работи чарк по чарк, ама явно има проблем щом изключва нагревателя.
Точно заради проблем с нагревателя при моята позната имам недоверие към тази марка. Тя си купи нова машина направо, защото не си струва . Ако е 200 паунда пък, съвсем не си струва.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 17:49 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт