Отговори
# 555
  • София
Добро утро.

Кики - запишете час при д-р Михайлов - той е изключително добър хомеопат. Тъпото е, че се чака по 2-3 месеца за час. Но според мен също трябва да се види и от специалисти - аз съм за хомеопатията, но когато става дума за профилактика и леки състояния.
Между другото като се постопли може да ходите на басейн в Белчин бани - там минералната вода е много благоприятна за кожни проблеми. Дано бързо ги израстне тези проблеми  Hug

За колело - виж в чата в скайпа, точно вчера Лулу ни разясни някакви неща и пусна линк  Simple Smile

Хайде хубав ден, че изчезвам да си взимам чисто новия ми счупен лаптоп от ремонт  Confused

# 556
Кике-имам астма от 10 години отключена от пневмония.Имах алергии които отшумяха в пубертета.Сега избягвам да съм на зелено и така.Такива състояния могат да отключат астма, но могат и да НЕ.Хубавото е че такива заболявания могат да се овладяват напълно до определена възраст.Лошото е че тя все още е малка за изследвания, след 5 год. мисля че беше ок.От друга страна драскането по ръката мисля че има около 40% вярност, а истинските иследвания се правят с кръвна проба и тя се изпраща във Франция или Австрия...
Пулмолога е вариант-мога да ти препоръчам моята първа лекарка която в момента е ДжиПи, ама що да не те приеме...Също препоръчвам и пулмоложката във Вита-сега ходя при нея-доволна съм а и първата ми лекарка я препоръча.И двете много пътуват по семинари и курсове, което е много важно защото непрекъснато се разработват нови продукти и препарати...
Освен тях мога да ти взема координати на лекар,кожен май във Александровска-моя приятелка е с псориазис, а дъщеря и е с АД-и тя е доволна.
Д-р Михайлов-аз го харесвам тоя човек много!!!Не съм ходила, но от това което чета и слушам съм му фен.Не съм на мнение обаче че това сега ти е вариант, защото хомеопатията не може да овладява такиве, очевидно сложни състояния, а и да живееш по този начин според мен е начин завинаги, а не за определено време.

Колела-във Вис Виталис докараха мноооого добри за около 130 лв.не смятам ,че ще можеш да намериш нещо добро за по-малко

# 557
Забравих и аз да се оплача-диването от няколко дена не спира да реве без причина и не мога да я успокоя по 30-40 минути...Непрекъснато иска да я гушкам, а аз не мога мамка му...пречи ми корема.Много е тъжна и си мисля че може да навлиза в неква криза на бъдещата кака...Много ми е мъчно когато не е тук и е по баби.Хем не мога вече да и угаждам защото съм трудно подвижна, хем като я няма ми е празна къщата...
Подозирам, че ще се видим в приключение след раждането и то не с бебето а с нея!

Васи-дай жокер, някой някакви иде...

Айде хубав ден Grinning

# 558
  • Пловдив Белащица
Лулу, децата си имат такива кризи от време на време, къде с причина, къде без ясна такава. Дали осъзнава какво я очаква скоро, че  ще става кака и ще има бебе, а не кукла у вас, не знам до колко го осъзнават. Истината е, че Никол ми се вижда като бебе сега, а Андрея стана кака на 2 г и 7 месеца и я мислих за "голямо" и реално разсъждаващо дете. Всичко ще го нагласите после. Спокойно, не ги мисли от сега нещата. Изобщо не знаеш как ще се развият в действителност. Истината е, че ще трябва и време докато осъзнае, че вкъщи има живо бебе. Дано по-бързо влезе в ролятата на добра кака.

# 559
  • София
Лулу напиши си моля те имената на бившата и настоящата от Вита пулмоложка. Ние сме при една уж добра, нооо малко като на конвейр са и пациентите  newsm78.
Д-р Михайлов от часа на Мама е всичко друго но не и хомеопат. Изписва много неща, които да се комбинират едновременно, и билки и хомеопатия и режим на хранене. Лично мое мнение е че помага основно Класическата хомеопатия. Давала съм разни неща на Емо, класически още не е лекуван, нямам куража да се доверя все още ... и не зная дали и някога ще имам, когато става въпрос за здравето и живота на човека който ми е най най скъп и обичан. В Сф има доста Класически хомеопати, Кики, може да пробваш ако искаш и ти стиска.
Колела, ох колела  ooooh!, и Емо много се е запалил по идеята. Няколко пъти го пробвахме в парка на различни марки, проучени предварително от мен, и съответно сме срещнали деца които ги карат. Е не може да завърти педалите и това е. Напъва се, сумти, пуфти, не става. Аз след него превита на сто, за пет минути ни гръб ни кръст .... Ако детето може да завърти педалите, може и да е добра идея. Но за нас ще остане евентуално варианта колело без педали, малко по нататък. Сега има кола за бутане с крачета, тротинетка, не е като да няма нищо, затова и не бързам.
Оборудван е иначе с каска, протектори, като робокоп. Обяснявам че така се кара, за да не те боли като паднеш. Той засега не може да развива особени скорости, целта е да създавам навик. Като гледам как хвърчат мааалко по големите от него, и той гледа и копира (не му се получава внсе още),  Joy   .  
Да добавя за колелата с педали, Емо тества едно 14 цола, беше му отлично като височина, и евентуално може малко по дълго да се кара.  То си пише че става за деца от 95 см, той да е ...97 или повече, не съм сигурна колко точно.

# 560
  • Варна
Здравейте мами  Hug
Кики аз също съм за хомеопатията.
Сестра ми е астматичка - отключила се е като е била бебе на 10месеца. Дядо ми е астматик и си имаме в гена. Та треперех постоянно за Ева. Но мисля че сега дори ако се отключи, няма да е в такава тежка форма като на сестра ми.
Сестра ми като беше дете майка ми я води на алерголог. Правиха 10 проби на едната ръка и 10 проби на другата. Всички бяха положителни. Тогава бяха казали 6години инжекции. Майка ми каза - не. От тогава не ги харесвам алерголозите.
Сега сестра ми е на 27, вече почти 10години не ползва инхалатор, има алергия към домашен прах, не тупа и пере килими и като се прави ремонт, тя не трябва да е наоколо или да спи в помещението, че почва да киха и я хваща хрема. Това е всичко. Направо е нищо на фона на проблеми до пубертета й. Сякаш всеки месец бяха в болницата с майка ми.
На нас предната година, януари, ни се отключи атопичния дерматит. До колкото съм чела астмата и атопичния дерматит са с един ген и атопичен дерматит, лекуван с кортикостероиди може да предизвика астма - подтиска се обрива, не се лекува и заболяването отива вътре в организма. Затова тогава лекувах Ева с хомеопатия и с А-Дерма мазило. Сигурна съм и че солената вода лятото помогна много. Ако имаш вана в къщи или при бабата, защо не напълниш ваната с половин пакет морска сол и да я оставиш да се жвака там поне половин час. Аз така направих предната седмица с идея да й прочистя нослето. Пъхахме главата под водата, пръскахме се  Mr. Green
Това е важно решение, верно че всички даваме тука мнения, но в никакъв случай не ги приемай за миродавни. Ти си майка на Адито и решението, което ти вземеш ще е най-добре за нея  Hug
Кло, незнам какво да ти кажа. Може би ако можеш да я убедиш да си живеят заедно, но без да се женят, поне тези отношения сега са нещо нормално и често срещано.

# 561
Лулу напиши си моля те имената на бившата и настоящата от Вита пулмоложка. Ние сме при една уж добра, нооо малко като на конвейр са и пациентите  newsm78.
,

Тази във Вита, при която ходя сега е д-р Пенка Ценкова графика може да се види във сайта
Д-р Здравкова  е старата ми, която е в 7-ма п-ка на Централна гара.Работи четни дати сутрин, нечетни следобед. Джи пи е ама ако отидеш според мен може да се влезне и да си платиш.Последно ходих при нея и си платих 20 лв.За инфо за работното време може да се обадиш на телефона на п-ката.

Нели-няма доказано как и къде се отключва астма и как и защо човек се разболява. Затова и това заболяване все още не се лекува.Това че има роднина със заболяването не значи че задължително някой трябва да се разболее.
Кортикостероида е едно от най-великите открития на човека, което има толкова широко приложение...и за съжаление странични ефекти, но при продължително приложение, както е при мен например.На Бубето също са му били инжекции със кортикостероиди за дископатия и проблеми с коленате-това не значи че всички хора ползвали такова лечение ще отключат АД или астма.Въпросната лекарка във Вита в началото на бременността ми изписа съвсем нов препарат, който е последно поколение и е възможно най-изчистен съобразно състоянието...от както го ползвам не съм посягала към вентолина и кортикостероидния инхалатор.В момента в щатите вече има препарати, които дават изключителни резултати при астма, хубавото е че накрая ще стигнат и до Европа..

Васи-дано! Praynig

# 562
Приветиии!
Кло, просто стискам палци всичко при вас да се развие по най-добрия начин. Незнам какво да ти кажа, толкова е сложно - а отстрани е много лесно да се говори, пък и аз самата не съм пример за подражание, че и на 35 акъла ми не дойде, така чее.... ooooh! Sad
Кики,  и Елвирка - дано и при вашите мацки всичко да мине бързо и възможно най-безболезнено!  Hug Hug
Лулу, и ние сме си така... едно гушкане, едно прегръщане напоследък, преди малко ме просна на леглото и се настани върху мен и само повтаря "Да те гушамм"... Освен това, въпреки че вече от 2 месеца не се кърмим, постоянно си търси, особено вечер и си мисля че няма да е забравил докато се роди бебето... и ако иска пак....нееезнам какво ще го правя. Със сигурност по-голямото дете ще е по-големия проблем и трябва много да му се обръща внимание. Една приятелка с деца със същата разлика, отсега постоянно ми говори за това, че нейния 5 годишен момък иска на ръце, иска биберон и да пие от шише... а майка им полудява.. Shocked

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ и дано сте здрави!  Hug Hug Hug

# 563
  • Варна
О, Лулу, не, в никакъв случай не казвам, че кортикостероидите отключват астма. Нямах това предвид. Четох, че атопичен дерматит, лекуван с кортикостероиди МОЖЕ да отключи астма. Внимавам много с Ева, защото имаме в рода астматици, но в никакъв случай не значи, ще със сигурност ще се разболее. Аз съм живо доказателство - нямам астма, не съм алергична към нищо. Просто съм предпазлива с Ева, защото съм се наплашила много от астмата на сестра ми.

# 564
Дубру ютруууууу мацкииии Hug

ЗА КОЛАЖА - Можете да качвате още снимки до края на другата седмица например,защото има само три..то така колаж не се прави Crazy...Хайде качавайте моля.

Кло и аз ще се включа не мога да се въздъежа,защото сестра ми имаше до себе си един такъв екземпляр.(бошкееее направо се чудя какви родители има егаси ooooh!).Не знам до колко ще ти е от полза но ще го напиша - как сестра ми се отказа сама от този момък.След като ние внимателно и не чак толкова и намеквахме че не става за нея.Знаете особенно майките понякога имат малко по изопачена представа за нещата..но ако всички виждат очеизвадните минуси няма как да не се намесиш...колкото и да се опитваш да стоишна страни.Все пак ми е сестра,обаче знаете влюбен човек ходи като 5за4 ударен с парцал.Той не чува какво му се говори,сърди се че разбираш ли как може да не виждаш колко "прекрасен" човек има до себе си,и на вижда сами я той реално нещата.Примерно спали са двамата в нас(т.е. при нашите) и сутрин стават и прреди работа се отбиваха на по кафе.Той минава купува си спортен вестник и със сядането го отваря и не го търси.Седи си сестра ми покрай него поорно,опитва се да го заговори..никаква реакция ответна.И това не съм го виждала лично,а тя ми го каза след като се освести и го заряза.Пият само двамата кафе и той изобщо една дума не обелва а забива око във тъй важния вестник.Да не пиша за другите неща че още ми призлява като се сетя.Сигурно ако бяха останали още малко заедно собственоръчно щях да го удуша. Twisted Evil Та по въпроса как тяуспя да види че например ей онази ситуация в кафето е ненормална за хора който ходят има няма година.По същото време едната ми братовчедка(ние с тях сме страшно близки) ходеше със сегашния сисъпруг -прекрасен човек,грижещ се за нея,внимателен абе изобщо другата крайност на онова нещо на сестра ми.Случи се няколко пъти да е в тяхната кмпания сестра ми да види как е нормално човек да се държи с една жена,с половинката си(поне в началото на връзката егаси) и малко по малко се осъзна.Така че Кло ако има пред нея таъв пример все би трябвало пне малко да се осъзнае.И дано се намери нещо което да я вразуми,знам колко страдаше майка ми и знам какво ти е и на теб. Hug

Оххх Кикееее милата ми Адинка Sad,и аз съм за хомеопатията по принцип.Но мисля че е  редно да отидете първо на лекар,благодарна съм на Лулуто че ти е дала координати на свестни лекари.Отивайте и дано всичко отшуми соро и по-леко. Hug Хайде че Мишко все я вика на снимките - Аде а ,а Аде(ела)Hug Hug И ей какви са тези хвалби тук,засрами ме бре..не беше нужно,важното е че малко по малко и всикчо ще се нареди и ще си имате нова къщурка. Hug

Лулуто
леле вярно при теб не остана..ей го на как ще се зитърколи.Ех че вълнуващо. Hug

Хайде оставям ви да направя по кафе да дооправя багажа и да забягваме на село малко.Прекрасни празнични дни ви желая!!!! Hug

# 565
  • София
Здравейте! Heart Eyes

Ето ме отново!  Mr. Green

Благодаря ви за мненията и подкрепата за АД на Адито! Водила съм я на различни алерголози. На пулмолог само веднъж, но нищо конкретно не казаха. За сега съм спряла всичко което давах до момента и мажа с правеното кремче от ланолин и вазелин и сироп "Ериус". Ако до седмица-две не видя подобрение, ще помисля къде да я водя. Но силно се надявам да отмине. Забравих да спомена, че към сегашното лечение, ще даваме 10 дни Витамин Ц и 10 ще почиваме.

Днес бяхме в ТЕХНОМАРКЕТ! НЕМААА..такава лудница. Повечето стоки бяха с почти 50% намаление и направо беше бой по опашките! ooooh!

Искам да ви пожелая весело посрещане на Великден! Пожелавам ви Господ да ви пази, за сте здрави и много усмихати!

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 21:11 от Kиkи

# 566
  • София
привет и от мен,

моето дете май наистина е с варицела  Rolling Eyes, първо оня ден ми вдигна висока Т, без никакви други симптоми като кашлица или секрети от носа, но пък с болки в гърлото, и лекаря отсече гнойна ангина, въпреки че му казах че е била контактна преди около 15-17 дни, но той каза че това не било 100 процента гаранция че ще се разболее. и изписа антибиотик за гнойната ангина. тази сутрин имаше 2-3 червени петънца по коремчето, а сега вече има и по гръбчето и по гърдичките. до утре ако има и мехурчета, то вече ще е абсолютно сигурно. и така. ще имаме интересен Великден, без ходене на гости и без приемане на такива  Sad

сега си разрових картона за да видя със стопроцента сигурност че съм я карала.

лошото е че оня ден ми цъфнаха едни приятели на гости , с прекрасната новина че чакат бебче, и сега трябва да им се обадя да им кажа че малката е с варицела  ooooh! ooooh!
дано моята приятелка я е карала защото е в 9-10 седмица  #2gunfire Cry

и така , вече почти изядох половин козунак, домашен, имам чувството че след празниците като се претегля ще съм дооооооста отгоре.

чудя се сега като сме под карантина, аз на 17 дали мога да отида на консултация или да я пропусна?  newsm78

# 567
Eто ме и мен  Hug Hug

Вече съм за лудница.... Вън на площадките хич не меслушат моите госпожици.Голямо бягане пада,че и на пук ми правят.По улицата тичат...Днес реших,че вече сама няма да излизам,че  нерви нямам.Не че има с кой да излизам де,т.е. ще си стоим у домаи при хубаво време.Добре,че  от 1.05 почваме цял ден да сме на градина.Най после.Излъгах,че ще почвам работа Mr. Green Mr. Green
  Поне в къщи взеха да се заиграват.

Елвирка дано леко да минава...
Кики не знам какво да ти кажа....Аз миналото лято открих,че моите имат алергия към пухените завивки.Така много ми кашляха през ноща и следобед ния сън,все мислех,че са задни сополи....После бяхме в БГ и отшумя.Като се върнахме пак почнаха да кашлят.Махнах всички пухени завивки и възглавници,т.е. купувах всичко на ново и нашите и техните,ама помогна.Сега се чудя какво да правя със старите пухени че ми е жал да ги хвърля....Може би трябва да изключваш различни храни и после други и да следиш състоянието.Последно се запознах с една майка на момченце на 1г.10м.алергично към салама.Сама го открила,че докторите не можеха да помогнат.Малкия повръщал доста дълго преди да се разбере от какво е....
Кло ужас.Дано се размине.... А другата ти дъщеря,ако и говори.Аз така мънках на брат ми за една негова приятелка и накрая я остави.Беше голяма примадона с маникюри,дето нищо не пипаше и се смяташе за много красива.....Хич не ми се нравеше за снаха  Laughing
Яни ти как се оправяш с двете диванета на вън? Дай някой съвет за овладяване на положението.Последно си мислех кучешки каишки да купувам..... #Crazy

# 568
Норче, дано да си я карала варицелата, а Пламенка леко да я изкара. Ех как "обичам" когато лекарите изписват АБ ей така. Ако знаеш как ти завидях за козунака ... умирам си макар и само за едно мъъничко парченце  Sad Мъжо ще си дойде другата седмица и ако си остане за по-дълго, ще го врънкам да отидем до БГ магазина в съседния град и дано имам късмет да има козунак.

Елист, съчувствам ти. Аз съм пред нервна криза. Емил е станал страшен инат и когато нещо не е на неговата, посяга да се бие. Яко ме изнервя. И като си помисля, че евентуално на градина ще тръгнат септември  ooooh! А за градинките, рядко ми създават проблеми, но ако тръгнат да тичат в различни посоки, този който тича в по-опасната посока, го хващам първи и го връзвам в количката и тогава хуквам след другия. Когато съм сама гледам да ги водя на места, където да е по-безопасно. Любимото ни е на плажа, връчвам кофите и лопатите и настава мир и спокойствие за има няма 10-ина мин, докато не се сдърпат за някоя играчка, въпреки, че и на двамата са еднакви  ooooh!

Днес умрях от смях с мойте диванета: тичаха из апартамента и по едно време Криси се затича срещу Емо с разперени ръце, за да го прегърне. Той също си разпери ръцете. Криси явно се беше засилила повече и направо го отнесе. Паднаха и двамата на земята прегърнати.

# 569
  • София
Христос Возкресе, мили майчета!!!!Бъдете живи и здрави, вие и цялото ви семейство!!!

Яни, не съжалявай мила, той е един пухкав, топъл, сладък и ти издува корема #Crazy

относно говоренето от друг, та дори и сестра  ooooh!  - моята сестра като беше тийнеджърка и понеже абсолютно не харесваше тогавашния ми приятел /който аз мислех че ще бъде единствения и  неповторимия Mr. Green/ и беше написала на една бележка, всичко което не харесваше в него и я беше оставила на масата в хола. естествено той я видя и аз умрях от срам. и това обаче не ме накара да се разделя с него, ами едва ли не на инат на всичко, дори и да виждах че не е най-перфектния исках да направя ама всичко за да покажа на всички че той ще бъде човека. е добре че не успях  ooooh!
иначе беше писала неща от сорта - че е вечното присъствие вкъщи, че е нетактичен, нахален, дървен философ и неща от този сорт. /сега като се замисля е била много права, ама тогава просто умрях от срам а и не ги виждах нещата така  Embarassed/. Той беше по-голям от мен с 8 години, аз на 16-17 и точно като на Кло на дъщеря й приятеля имаше едно поведение, такова едно наставническо, няма да обличаш тази дреха, не ми харесваш с нея, няма това, няма онова... #Crazy ooooh! На него не му се ходеше много по заведения и аз се примирявах да си стоим вкъщи и леле божке колко съм била тъпа #Crazy Sick #2gunfire #Cussing out
Та Кло дано се осъзнае щерката ти, ама дано не е късно, просто ако може да види на някоя друга близка какъв живот живее - на тази възраст трябва само да мислят за развлечения, да ходят на нови места, да се запознават с нови хора, въобще да живеят и трупат житейски опит. А не да стоят вкъщи и да търпят забрани, за това си има родители  Mr. Green #2gunfire #Cussing out

аз съм в нова дилема - пъпчиците, или по-точно червените петънца са почти изчезнали, а според всичко, което изчетох трябваше вече да са се напълнили с течност  newsm78
и май ще да е алергия някаква, примерно от аугментина, въпреки че и друг път го е пила
и сега се чудя да ходя ли на спешен кабинет или като така или иначе изчезват да видя и утре какво ще е положението

извинявам се за спама ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт