Отговори
# 615
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте!  Hug

Лагуна, ЧРД, много здраве, щастие и сладко, здраво бебче през Април!  Hug newsm59

Лерита, полегни малко и пак си премери кръвното, ако продължава да ти е зле звънни на доктора си!  Peace

Да кажа за слинга - аз съм невероятно доволна от него - имам дълъг слинг шал и такъв с халки. Ползвала съм и двата - дългият е много удобен и практичен за дълги разстояния и дълго седене някъде с бебето, късият е много подходящ за по-кратки разходки, например за отиване до магазина, до училище и тн. Стоян до 4-5м не е ползвал количката - носех си го в слинга и ми беше идеално, най-хубаво беше зимата - както си е в къщи облечен го меткам в слинга, отгоре един широк суитчър и яке и навън!  Mr. Green

# 616
Laguna, ЧРД! Много спокойствие, радост и късмет! А през април, едно здраво, спящо и усмихнато бебче (без колики) ! Wink

за слинга - преди не съм ползвала такова чудо, но сега мисля да си взема с халки - вижда ми се по-лесен за употреба. Иначе имам кенгуру на Чико с твърд гръб, много съм доволна. Peace

за чистенето - преди да се роди бебето виках един човек с рейбоу, дойде, чисти към 2 ч.- килим, диван и матрак. Много добре се справи и не взе много пари. Обаче от влагата механизмът на дивана се разкърца. Сега се чудя дали да го викам пак.  Thinking
Задължително ще изперем завеси, щори и пътеки. Може да го извикам за нашия матрак и дивана,  живот и здраве, това ще е след средата на март, когато се надявам да е по-топло и слънчево.

за работата и отпуските - според мен е по-добре да се оставят отпуските преди да се върнете на работа. Сега болничните вършат чудесна работа.
Аз също се пънех да работя до последно и все повтарях, че дори и 45 дневния няма да ползвам. Голяма параноя ме гонеше какво ще правя вкъщи сама...
Но така се стекоха обстоятелствата, ето 2ра седмица лежа и ми е супер. Heart Eyes Знам, че след април никога няма да имам 2 месеца само за себе си и спокойно да си мързелувам. След това, цял живот само работа ме чака (все повече ще увеличават пенсионната възраст). Wink

за сънищата - явно утрогестана ги провокира - в началото като го слагах, и сега пак, голямо сънуване пада. Лошото е, че и аз като benitabeni основно розови сънища сънувам, а това ми докарва най-лошите и разтрисащи контракции.  Embarassed

# 617
Andromeda_84 и аз така си помислих, че трябва да започна да пия магнерот.
От вчера след обяд до сега съм изпила 3 хапчета, и определено ме отпусна.
Незнам само дали е нормално, понякога когато беба ме рита да ме боли.
Май ще трябва да отида на преглед. Изобщо не ми се ходи в този студ, но какво да се прави, ако днес ме заболи - утре отивам

# 618
Добро утро момичета!  bouquet Много благодаря за пожеланията, ха дано и момъка е попрочел някои от тях и да реши да се заседи до март месец. Първи април ми е термина, така че март месец го пускам, когато иска да излиза и без това върви по-голям Laughing
Брей и да сънувам розови сънища не ми се дава, веднага ме стегна корема, още от началото, нямаше завръзка  Laughing

Исках да ви кажа впечатленията си от майчин дом, но доколкото знам това си е практика по болниците, за да си имате нагласата и да си знаете - бебето го оставят до една седмица да се преносва. Може да ви приемат в болницата, за да ви наблюдават - сутрин да проверяват за разкритие и да слушат сутрин и вечер тоновете на бебето, за да са сигурни, че се чувства вътре добре, да ви карат да се разхождате по коридори и стълби, за да си тръгне само разкритието. Най-доброто нещо е само да си тръгне бебето без системи да ви слагат.  Laughing То има време до април месец за пренасяне, но пък е важна нагласата на жената, за да бъде спокойна и затова отсега ви го пиша.
Хубав ден на всички мами и да пазите коремчетата Hug

# 619
Добро утро,
дано денят ви е ползотворен.

Като пълен лаик да попитам, понеже не съм ползвала, слинг от къде мога да си купя, сигурно в нет-а има доста инфо. за ползване и купуване, но да ви кажа не ми се чете, май ми е по-лесно Вие да помогнете - БЛАГОДАРЯ1

# 620
Добро утро,
дано денят ви е ползотворен.

Като пълен лаик да попитам, понеже не съм ползвала, слинг от къде мога да си купя, сигурно в нет-а има доста инфо. за ползване и купуване, но да ви кажа не ми се чете, май ми е по-лесно Вие да помогнете - БЛАГОДАРЯ1
Като не си ползвала и не знаеш дали ще му хванеш цаката, по-добре си вземи от Продавалника - има доста предложения.
Иначе нови са доста скъпи.. и няма смисъл, ако не ти е удобен да даваш сума пари  Peace
Клипчета също в youtube има много как се връзва.. ама практика се иска..

# 621
  • Варна
Привет и от мен..
Отдавна не съм писала и малко не съм в час кой как е...прочетох само последните страници....
С болно дете, с обръкани лекарства, висока Т и куп други "екстри", най-накрая му се вижда края ...но психически, че и физически рухнах...

Да не изпадам в подробности, но освен грижите покрай детето, така се бях вкарала във филма "преждевременно раждане и оцеляване на новородено в 27-28г.с." че на всяко ходене до ВеЦе-то имах чувството, че от краката ми ще изпадне бебе ... Tired
Сега съм по-добре...но страха си го имам още ...

По повод чистенете ...вкъщи имаме голям проблем-мравки, още от лятото...Няма препарат,който да не съм ползвала за борбата с тях, както и множество бабини рецепти, е няма оправяне...през седмица-две изваждам всички дрехи,полазени от мравки-пера, межудвременно третирам участъците, после почиствам, редя дрехи и така до след малко .... Tired

И ...исках да кажа, че такова чистене не съм чистила никога, и като гледам ще продължа и занапред, проблема не е само вкъщи, но пусти съседи...няма разбиране с тях ...

Общо взето като изключим това, ще си направя редовното си почистване,което правя всяка седмица, като прибавим че ще изпера и дамаската на дивана, която се сваля-с ципове е, но това също го правя на месец-два, че е светла и си личи когато някои ръчички много са рисували  Laughing

Но ...при всички случаи, ако осъществим освежителния ремонт,който замисляме за по-топлите февруаро-мартенски дни ще има чистене и няма да се размина само с прахосмукачка ...

Относно отпуските-с първото майчинство бях при друг работодател, ползвах си 2 месеца натрупана отпуска малко преди да изтече майчинството, детето ми тръгна на ясла и ми дойдоха екстра за адаптацията му,която пък беше доста бърза , но няма значение ...все пак-нито получаваш от държавата, нито можеш да се върнеш на работа, докато се адаптира, нито доходи ...така че-имаше полза

Но сега съм на друга работа и както се чува, обмислят промените тези месеци отпуска, натрупана през двете години майчинство да се зачита за стаж, но да е неплатена ....така че-може би сега е по-добре да се използва поне първите 20раб.дни, ако ви разрешат работодателите

Лагуна, ЧРД на патерица. Здраве и търпение   bouquet Скоро идва март, ей къде е ... Simple Smile

Hadji -за слинговете бих те посъветвала направо в Продавалника да ровиш....Мои приятелки ползваха един и същ модел-едната купи нов за 140лв, другата от продавалника за 70, като втората мама го продаде втори път за 50лв след като вече не и беше нужен ...Вещ, която не се знае дали ще ти е удобна, дали ще свикнеш с нея, дали ще можеш да наместиш бебето вътре и дали самото бебе ще се чувства добре ...

Моето бебе не обичаше нито слинг, нито кенгуру....то и шезлонга не харесваше,макар че купихме с множество екстри-вибрации, музики, люлки ...Така че за такива неща , след като вече си имам един каприз вкъщи, аз не бих купила нов..а в Продавалника има почти нови на половин цена

# 622
то и аз някои неща купих от там, примерно едната музикална въртележка. Нова струва 127лв!!! На нас ни излезе 50лв. Иначе толкова пари за нова нямаше да дадем, при положение, че сме купили 2 за двете кошари, различен тип и фирма.

# 623
Добро утро. Честит рожден ден на патерици на Нели. Всичко най-хубаво от сърце ти желая. Аз сутринта давах кръв и урина и не знам не ми нацелиха вената ли кво стана но кръв течеше толкова малко. Викам е не, спряла ми е кръвта. Много странно, едва ми източиха по съвсем малко, дано стигне и да не ходя пак, че док предпочете да не ми боде и другата ръка. Сега следобед си чакам резултатите и ще ги споделя, дано всичко е наред. Лек ден за сега

# 624
Г-ца Димитрова
По повод чистенете ...вкъщи имаме голям проблем-мравки, още от лятото...Няма препарат,който да не съм ползвала за борбата с тях, както и множество бабини рецепти, е няма оправяне...през седмица-две изваждам всички дрехи,полазени от мравки-пера, межудвременно третирам участъците, после почиствам, редя дрехи и така до след малко ....

Здравей, не знам до колко е безопасно, но защо не се обадиш на някоя фирма и да напръска на въпросните места, където има мравки?

# 625
Г-ца Димитрова - mimei ми е взела думите от устата, обади се на някоя фирма за обезпаразитяване и дератизация и ги питай - явно трябва цялостно третиране на мястото , където живеете, но им кажи че имаш дете и ти си бременна! Hug

Благодаря зя съветите за слинговете, сега като се върна назад във времето имах "супер луксозно" кенгуру на Chicco и на малчо не му харесваше. освен да разгледам, да имам идея пък после ще решавам - благодаря!

# 626
Добро утро!
Hadji както са те посъветвали.

Например в този сайт http://www.zilana.com/6instruct-shal.html са описани подробно вариантите, има и цени(за сравнение).
Племенникът ми само в началото седя в кенгуру и слинг, след това не пожела.

И въпрос към ЛЛЛ:

Точно преди да разбера, че съм бременна ми откриха фиброкистозна мастопатия и че като цяло гърдите ми са с кистозна структура. Това, което намерих в нета е, че се препоръчва кърменето при такава ситуация. Но се чудя, ако поради тази структура не слезе кърма например или по начало по някакъв начин каналите са непроходими, какво се прави.
Благодаря
  bouquet

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 11:57 от Satori

# 627
geryito то в този студ и кръвта ти замръзнала Laughing Дано да стигне и да не се налага да те бодат повече Hug
Мерси за пожеланията Hug

# 628
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
lerita добре ти е кръвното... полегни си малко, дано отмине Praynig Hug
Balonesa и аз като сънувам и после се ядосвам...
geryito дано са добри резултатите  Praynig Hug ... понякога става така при вземането на кръв  Peace
*dreamer* пускам ти и тука офертата за Jane-то  Hug
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&clk_rvr_ … item=370575106509
ако някой друг харесва марката може да се възползва, наистина е много добра офертата Simple Smile
за стийм моп - свекс. имат и не го ползват...  Rolling Eyes
Лек ден Simple Smile

# 629
*dreamer* пускам ти и тука офертата за Jane-то  Hug
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&clk_rvr_ … item=370575106509
ако някой друг харесва марката може да се възползва, наистина е много добра офертата Simple Smile
SOLD OUT!!!
BACK IN STOCK 22ndFEBRUARY
PRE-ORDER NOW TO RESERVE YOUR MATRIX ELITE

Аз нещо не се хващам на такива реклами.. Плати си я сега, па чакай да ти я докарат след месец  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт