ЮНСКО бебе, дай ми знак - ритни коремчето ми с крак!

• 26 890
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • вляво от асансьора
Gabinka, имах си такава болка и преди да забременея, наистина е трудно да седиш.Сега не ми се е обаждала скоро, да чукна на дърво.За съжаление, освен да полежаваш повече, нищо друго не ми идва наум.Не зная дали може да се ползват обезболяващи мазила, защо не звъннеш да питаш лекарката.

# 706
На мен не са ми правили преглед за шийката!Във вторник ще дойде Мамбата на Абс и ще ви кажа да е хубава и удобна

# 707
На мен и на видеозона за установяване на бременността, и на първата ФМ ми оглеждаха шийката, но ако не ми бяха казали, нямаше и да знам. Ако имате читав лекар, те си знаят за какво да следят  Peace

тикве и аз имам едни болезнени ритникоподобни усещания, но при мен са високо - малко под ребрата и се чудя дали не е просто мускулен спазъм  Thinking.

Лилия от раждането си до сега (година и половина) е с такова легло - лесно се сглобява, на две нива е и като порастне детето може да му се махне едната преграда, за да стане тодлърско легло. Засега оплаквания нямам, за бебето ще вземем също такова, пък дано и то като сестра си иска да си спи в леглото  Wink.

# 708
мадам тиква Без осигуровки от септември ако си би трябвало вече да си с прекъснати здравноосигурителни права! Предполагам знаеш, че в сайта на НАП можеш да си провериш дали са ти прекъснати. Но има и още нещо, ако имаш през последните 3години не внеси здравни осигуровки за 3 месеца (независимо дали са последователни месеците или не) НЕ ти прекъсват ЗО права, но ако са ти повече от 3месеца трябва да си платиш всички месеци без ЗО за да ти възстановят правата.

Джиджи и аз не знам защо не и се обадя  Cry Хич не искам да се мажа с каквото и да е, но болката е постоянна и ужасна, хич не ми се струва че е мускулен спазъм  Sad

# 709
Мили мами,
от няколко дни в къщи висим само на компа за да разглеждаме бебешките неща.
Мисля, че много от Вас могат да са много полезни на Нас “без стаж по специалността“.
Изчетох много списъци за новородено, но повечето май бяха писани от самите продавачи на бебешки стоки, Много моля мамите, които имат ясна представа какво ни трябва за да посрешнем новия човек в къщи, да драснат някои ред.
А ако има вече такава тема  - може и препратка. Благодаря Ви.

# 710
Анди_мам, малко по-назад коментирахме списъците. Ето ти и теми от форума: Нужни и ненужни покупки за бебето, първа, втора и трета част.

# 711
  • София, св. Троица
Здравейте момичета,
аз докато напиша по някоя тема и малкия ме задърпа на някъде и после докато прочета всичките страници и забравям за какво съм щяла да пиша....абе мозъка ми се е размекнал явно. По сто пъти питам едно и също нещо и пак не съм запомнила Laughing

Freed, Techi срещи и лекции по кърмене има всеки месец, някои са и през седмицата, така че когато ви е удобно сте добре дошли.

PraynigМоми4ета,искам да ви споделя за един мой наболял проблем.Страшно много ме болят гърдите,по-то4но зърната,в допир с дрехите боли,да не говорим като вляза под душа...Постоянно е така:(не знам как ще кърмя,а страшно ми се иска...Дали няма някакви компреси,или мазила,които да помагат?Мамите -експерти по кърмене,моля да помагат!!!Искам от сега да направя нещо и да облек4а болката,защото после като засму4е малкото 4ове4е стават реки от сълзи и сополи!!!

Светле, чудесно е, че си така мотивирана да кърмиш бебчето си. Това е едно от първите условия за успешно кърмене, заедно с добрата и позитивна нагласа за това. Разбирам, че в момента чувстваш дискомфорт в зърната, дори болка, което наистина не е много приятно. Причината за това може да е, както вече някои момичета са споменали, подготовката на гърдите за кърмене.

Мастната тъкан, която до момента ги изпълва се измества и на нейно място се образува жлезиста тъкан, която в последствие ще произвежда мляко. Заедно с това кожата на зърната и ареолите също се подготвя.  Самите ареоли стават по – тъмни и върху тях започват да се забелязват малки пъпчици. Това са Жлезите на Монтгомъри. Тяхната роля е да осигуряват необходимата еластичност на кожата и да я поддържат, така че да не е суха и да не се разранява. Секрецията, която те отделят, е незабележима, но има мирис, който след раждането ще ориентира бебето за посоката на гърдата и съответно към млякото. Освен това тя има важна роля при омазнаването на кожата на ареолата и зърното, като помага тя постепенно да стане еластична и мека. Ето защо, в повечето случаи може въобще да не е необходимо допълнително да се използват мехлеми или да се прави каквато и да било подготовка(освен теретична такава, може би).

Ако обаче, усещаш кожата си твърде суха и/или болезнена, вариант е измиването на гърдите да не е твърде често и да се избягват сапун/душ гел повече от веднъж дневно, в зоната на гърдите, където има сухота. Твърде честото миене и след раждането, особено със сапуни и душ гелове, може да изсуши кожата(тъй като премахва естествената смазка) и да доведе до разранявания на зърната. Това е и една от причините, ако се ползват ланолинови кремчета за зърната и ареолите, те да бъдат БЕЗ отмиване. Има различни кремчета за зърна, във васяка аптека би трябвало да могат да те ориентират. Ако решиш да изпозлваш такова кремче, е добре да е на основата на чист ланолин, за да може да се ползва и по време на кърмене.

Би могла да излагаш гърдите на въздух, колкото можеш повече. Някои майки използват стар сутиен, на който изрязват дупки от пред, така че зърното и ареолата да излязат и да не се търкат в плата. Така, хем гърдите са придържат, хем чуствителните места не се дразнят. Други майки споделят, че слънчевите бани помагат в такава ситуация(разбира се не на силно слънце), а може да опиташ да правиш и контрастни душове, но в рамките на приятното(промяната на темепературата да не е рязка и само ако това е приятно за теб). Това би могло да подобри кръвообръщението.

Организма на всяка жена е различен. При някои е възможно да има по-голяма чувстивтелност на зърната, други въобще да не забележат, че нещо се променя. Това че сега усещаш дискомфрот, не е задължително и кърменето да е неприятно. Напротив, за много майки и бебета, кърменето е едно прекрасно преживяване и аз искрено ти пожелавам сама да се увериш в това. Hug Обикновено болката по време на кърмене се свързва с не добро засукване на бебето, употреба на биберони и залъгалки, които могат дапълнително да объркат начина на засукване.
Надявам се да някои от идеите да ти помогнат да се почувстваш по-добре.  bouquet

Калимера, надявам скоро да се почувстваш по-добре и да излизаш бързо от болницата Hug

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 21:56 от Aidin

# 712
 breastfeeding breastfeeding :breastfeeding2:Aidin,Джиджи,благодаря ви от сърце,моми4ета!!!Наистина искам да кърмя детето си и дано се полу4и!!!Сега слагам компреси от тетра,които охлаждат ,а за ефект ще говорим по-нататък...Пращам целувки на вас и бебоците!

# 713
Предполагам, че когато моя лекар ми прави гинекологичния преглед 13 седмица и ми взе и цитонамазка, ми е гледал и шийката на матката, ама като го питам само ми казва всичко е наред, а не ми казва нещо конкретно, и аз се притеснявам  Thinking

# 714
Добро утро и от мен токущо си направих едно кафенце и сядам .Май и тази темичка е на привършване Wink Звездичка 84 не се е появявала.Калимера бързо да ти мине и по скоро да те изпишат  bouquetТова е за сега няма с какво да се похваля.

# 715
и моята гинеколожка не ме прегледа като и казах че имам болки, трябваше да си платя на друго място и на друга за да ме види .каза че шийката е добре но много контрахирана матка.и от снощи започнаха някакви пробождания и болки в дясно около апендикса, и ако продължат и днес в болницата ще се ходи

# 716
добро утро на всички станали

# 717
  • Пазарджик
Добро утро мами Simple Smile
И аз се наслаждавам на огромна чаша мляко с кафе и правя планова за деня, след като си изпратих мъжете на училище и на работа Simple Smile
Към Aidin и Усмихнатото и аз имам въпроси, но не съм си изяснила съвсем и аз какво точно ме интересува Crazy Като за начало - има ли къде да разгледам възглавниците за кърмене, защото от клипчетата в нета ми се виждат много удобни за едновременно кърмене на близначета?

# 718
За кърменето преди си казвах дано,но сега казвам че няма друго просто какво да яде ако трябва ще спи на мен ако трябва там ще стой по 24часа но няма да се откажа.Говорим си с мъжът ми живот и здраве да ходим август на море и тай ми казва "ами ако нямаш кърма нали знаеш колко неща трябва да занесем",но аз му казах че такова понятие няма NaughtyВ интерес на истината мен не са ме боляли зърната никога нито съм имала рани да ме питаш как можах да я спра. Flutter

# 719
и аз съм за кърменето. с първата си бременност се цедих понеже не можеше да захване и ми беше голямо мъчение 9 мес.но сега съм решила да пробвам, защото няма по хубаво от това

Общи условия

Активация на акаунт