Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 828
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро и честити месечинки на сладките бебчета, които празнуват днес!  bouquet

Привет и от нас да се отчета от месечната консултация, сложиха ни хепатит Б втори прием, мериха ни и сме качили 1,250кг  и пораснали с  2,54см newsm44
За жълтеницата на нас нивата ни бяха в норма при раждането, единственото нещо което ми казваха е да е на гърда по-често, за да може по-бързо да изхвърли първото черно ако и да се изчисти аз също съм А-, а и двете ми момиченца са А+ и с двете не съм давала подсладена вода, сега давам чай от анасон, но не често и не слагам захар(пие не повече от 10мл за 24 часа)
За коликите имахме много силни, но мисля че май поутихнаха  Praynig единственното нещо, което най-ни помага е чаят от анасон, иначе се борим със запек сега  Rolling Eyes

Миме, браво на вас! Много сте пораснали! А с какво ви мерят, та успяха да хванат и милиметрите?!
И само да уточня, че проблема с жълтеницата не е от различните резус фактори, а от различните кръвни групи. В повечето случаи майката е 0, а бебето А.

И сега да се оплача. Баткото от снощи вдига доста висока темпераура, а и аз съм със сополи и болки в гърлото. Надявам се да се разминем и аз да няма Т, че трябва да кърмя...

# 406
Честита месечинка на всички празнуващи.  Hug  Ние сме в клуба също Wink
На мен обаче никак не ми е празнично. Нещо много ми се насъбра напоследък. Като начало прочутия конюктивит, който не мина за този месец въпреки капките и прочистването с преварена вода, физиологичен разтвор, лайка, че и кърма капак, но ефекта беше мн кратък. Тъпото е, че тече 2-3 дни едното око, спира и после се прехвърля на другото. Ще искам  аз направление от педиатърката на консултацията във вторник или да изследват очния секрет- може и да си носим стафилококи от болницата Sad Другият ни проблем е задната хрема- неще д амине и това е. Вече цяла седмица капки, отделно сироп за кашлица. Влажната кашлица я сборихме много бързо, но от вчера пак зачестява сухата и усещам, че се въртим в затворен кръг. Направо не знам какво да правя- като не текат сополи, не мога да почистя нослето, а чувам, че има доста!  ooooh! Сега чета да се диша пара от варен лук. Явно и това ще опитам. Че не може и секрет да изследваме- нищо не изтича. Детето на братовчедка ми беше така няколко месеца след раждането и направо настръхвам.
Ох, оплаках се. Чак не ми се пише тия дни, така ми е докривяло. Sad

# 407
Честита месечинка на всички празнуващи  Hug
Не знам скок в растежа ли има, но 2ри ден сме много неспокойни, все иска да суче, по-малко спи от обикновено  Tired

# 408
Добро утро... Моята Т май си е точно от цицата  ooooh!...Мислих ,че след нея ще се появят други симптоми на настинка ...но не .... За сметка на това си имам осезаема болка в едната гърда ... СЕга правя масажи и слагам Ема да суче първо от болната цица  Crazy...Купих и лецитин ... Дано да се подобрят нещата и да не вдигам повече Т

# 409
Честита месечинка на всички сладури, да растат живи, здрави, щастливи и късметлии
Добро утро  Hug
Хайде и тук да се похваля, вчера моето момче се обърна от гръб по корем, първият път го оставих и мислех че или аз съм го подбутнала или съм го оставила настрани, та пробвах втори път и се уверих, че момчето просто е порастналоо. Скока в растежа с трите нощни смени си каза думата явно Simple Smile
Днес обаче ще търся детски офталмолог, ако някоя мама от Пловдив има идея да каже. Дясното око така и не се оправи пълни се, залепва, а сега и клепача е леко подут и зачервен, през нощта го видях:(
Желая лек и успешен ден на всички.
Познавам много добра очна лекарка, д-р Балиян, в Тракия е, ако се интересуваш, мога да пратя координати на лични
Люби дано Лили се оправи бързичко  Hug , няма ли някаква хомеопатия за съвсем малки  newsm78

# 410
  • София
Пожелавам на всички болежките да минават Praynig.Много ми е криво като прочета,че някой не е добре.Аз се чудя дали да не се пробвам да си дремна,че снощи ми беше тегава нощ.

# 411

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКОВЦИ!
беборанка на мен каката ми беше така много ревлива,направо като се сетя и още ми настръхва косъма-та тогава най-добри приятели ми бяха станали прахосмукачката и сешуара още като ги чуеше и се укротяваше като агънце и до 2-3 минути заспиваше!
Люби слагай много на често солен разтвор да се размекват и ще започне да ги изкихва-стискам палчета да се оправи бързо милото!

Radostche оправяй се бързичко !

Lady Vi при всяко дете си е индивидуално!  Peace Каката ми спеше за цял ден 3 пъти за по 15 мин  smile3521 ,а сега малката пък спи цял преди обяд до 15-16 часа почти без да се разбуди само яде в просъница,но после пък до 22 вечерта почти не заспива (прави си 2-3 дремки от по 10-15 мин)

# 412
Радостче Опитай да цедиш на празни обороти и масажирай докато си направила вакум,колкото и да те боли.   bouquet

Момичета ,знаете ли къде мога да намеря ЛЕФАКС в София?

# 413
Добър ден!
Арма, надявам се, че Лилия е добре! Отдавна не си писала. Радвам се, че вече се включваш!  Hug
Lady Vi, всяко дете спи различно. Peace Просто майката се води по бебето...
И трите ни кукли се различават в спането. Едната заспива с мъка и по нощите, другата пък спи неспокойно, а третата спи много и едва я събуждам.
MuJIuHka, ако изпражненията не се твърди, не е запек. Може да са колики. За термометъра - не е за предпочитане който и да е вариант на принудително акане. Това трябва да е естествен процес. Ако не се изхожда детето 3-4 дни, то ЛЛ ще те посъветва точно какво да правиш. Peace

Чеситити месечинки, на всички бебета, родени на 20-то число!

Мимето*, браво - супер си расте бебката ти!  Peace
mimetopl, браво на Момо! Вече расте и трябва да бъдеш по-внимателна. Катето беше такава мецанка, че едва се обърна на 3 и отгоре месеца, а Дивна от сега се наддига на крачета и е на косъм да се обърне.  

# 414
Маринка, ще опитам ... Исках и ти да се включиш, че нали и ти вдигаше Т ... А имаше ли бучки ... Аз нямам , само леко ми е твърдо, където ме боли

# 415
Маринка, ще опитам ... Исках и ти да се включиш, че нали и ти вдигаше Т ... А имаше ли бучки ... Аз нямам , само леко ми е твърдо, където ме боли

Нямах никакви бучки,от толкова цедене оставаше и да имам Simple Smile) Незнам при теб точно какво е,но при мен бяха едни препълнелнени с кърма като сакчета,които ако не ги компресирах допълнително с ръката докато цедя с помпата,нямаше как да излезнат.

# 416
chipche, Лилия е сравнително добре, след над месец престой в педиатрията влезнахме в Иван Рилски за операция за поставяне на клапа в мозъка, тъй като нарави хидроцефалия след кръвоизлива. Операцията мина сравнително леко и вече сме си вкъщи. В началото на февруари започваме рехабилитация, която ще е всеки ден докато не проходи. Чака ни много работа, но няма да се дадем.
Радостче, за болките в гърдите, пих няколко дена лецитин по 1 таблетка и 1 ден си налагах гърдите със намачкани зелеви листа, само отстрани, не трябва да докосват зърното и всичко мина. После ми понамаля кърмата, но след 2-3 дена се възобнови

# 417
арма, взех си лецитин и аз ... Пия го вече ... И силно ви стискам палци с Лили всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

# 418
благодаря ти Радостче, и ние се надяваме да се оправи нашето нежно създанийце

# 419

Момичета ,знаете ли къде мога да намеря ЛЕФАКС в София?
В ПРОДАВАЛНИКА СЪМ ВИЖДАЛА!

Общи условия

Активация на акаунт