Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 821
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Радостче бързо да се оправяш  Hug не спирай да кърмиш, сигурно имаш запушен канал и оттам и т.
за повръщането - ние си го практикуваме на всяко хранене по няколко пъти, нищо особено, при нас е от лакомия, докато не се надъни до краен предел не мирясва, после следва ръмжене и повръщане и след това се кротва  Twisted Evil
за забелването - педи каза да забелваме вече, ама аз се дърпам още, струва ми се рано
MuJIuHka защо се притесняваш толкова за това акане, чак като не ака повече от 3-4 дни и му пречи - плаче и се гърчи, тогава ще играе термометъра и лекарство, виждала съм кърмени бебета да акат веднъж седмично  #Crazy

# 391
  • София
self_control, Дивна и Катето също са били така. Това е нормално и много чаровно, сладурско. Няма място за безпокойство. Това е цокането и навлажнято на устните на бебето. Wink Peace

Мерси, Чипче   bouquet Все някой ми вкарва някакви мисли. Като чуят, че не давам вода и веднага ме заклеймиха. Трябвало поне да измивам устичката и това сигурно било млечница  #Crazy Ама и аз съм една ... веднага се връзвам.

# 392
Ами темата я разискват именно заради вероятността да се забрани секциото по желание.

Секциото по желание е забранено според българското законодателство.Отделен въпрос е,че никъде не се спазва закона.Но навсякъде ти трябва "причина" за да те оперират.На мен примерно ми писаха диагноза миопия,за да ме оперират..въпреки ,че съм с перфектно зрение Simple Smile

Но и аз се чудя що за глупост е това..В цял свят(айде да не е цял свят,но поне в развитите държави) това е позволено и всеки има право да избира.Скоро и тук ще го разрешат,но като по-бавно развиващи се изчакваме още...

# 393
Хайде да попитам и тук. Crossing Arms Не че ще е голям наплива, както и във Фейсбук, ама... Горе-долу по колко време в денонощие спи двумесечно бебе?
Благодаря предварително на отговорилите! Peace

# 394
Хайде да попитам и тук. Crossing Arms Не че ще е голям наплива, както и във Фейсбук, ама... Горе-долу по колко време в денонощие спи двумесечно бебе?
Благодаря предварително на отговорилите! Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227298.0  ето тук има темичка

Според мен няма строго определени часове, всички бебета са различни, не знам Peace

# 395
mina_stolear тревожа се, защото е неспокоен, напъва се много и едва като пръцне се поуспокоява. Днес е много неспокоен. От 8 сутринта и до сега продължава да мрънка, да плаче, все иска да суче, не заспива. Всичко това много ме тревожи.  Sad
Така с термометъра няма ли опасност да привикне?

# 396
http://moetobebe.net/index.php?Itemid=4&id=18&option=com … ent&task=view
на 2 месеца започват доста да бодърстват, поне така помня  Peace

# 397
на 2 месеца започват доста да бодърстват, поне така помня  Peace

Много полезна статия. Peace

# 398
mina_stolear тревожа се, защото е неспокоен, напъва се много и едва като пръцне се поуспокоява. Днес е много неспокоен. От 8 сутринта и до сега продължава да мрънка, да плаче, все иска да суче, не заспива. Всичко това много ме тревожи.  Sad
Така с термометъра няма ли опасност да привикне?
може би са колики, щом акото не е твърдо,
а ако наистина се е запекъл, пробвала ли си да спреш капките против колики, от тях доста бебетата разреждат аканията или пък да хапваш разхлабващи храни  Peace
на 2 месеца започват доста да бодърстват, поне така помня  Peace

Много полезна статия. Peace
дано да съм помогнала  Hug

# 399
Не му давам нищо за коликите, защото до преди няколко дни нямаше. Имам чувството, че от както почнах да му давам капките Деавит от тогава не ака както преди. Иначе акото му винаги си е било кашесто. Свекърва ми много ме притеснява като почне да се вайка, защо не акало това дете.

# 400
Привет и от нас да се отчета от месечната консултация, сложиха ни хепатит Б втори прием, мериха ни и сме качили 1,250кг  и пораснали с  2,54см newsm44
За жълтеницата на нас нивата ни бяха в норма при раждането, единственото нещо което ми казваха е да е на гърда по-често, за да може по-бързо да изхвърли първото черно ако и да се изчисти аз също съм А-, а и двете ми момиченца са А+ и с двете не съм давала подсладена вода, сега давам чай от анасон, но не често и не слагам захар(пие не повече от 10мл за 24 часа)
За коликите имахме много силни, но мисля че май поутихнаха  Praynig единственното нещо, което най-ни помага е чаят от анасон, иначе се борим със запек сега  Rolling Eyes

# 401
Добро утро  Hug
Хайде и тук да се похваля, вчера моето момче се обърна от гръб по корем, първият път го оставих и мислех че или аз съм го подбутнала или съм го оставила настрани, та пробвах втори път и се уверих, че момчето просто е порастналоо. Скока в растежа с трите нощни смени си каза думата явно Simple Smile
Днес обаче ще търся детски офталмолог, ако някоя мама от Пловдив има идея да каже. Дясното око така и не се оправи пълни се, залепва, а сега и клепача е леко подут и зачервен, през нощта го видях:(
Желая лек и успешен ден на всички.

# 402
  • София
всъщност се опасявам,че бебето няма да може да заспива без мен

Хо-хо-хо, мисля, че това клипче ще те увери в противното: How to Wear a Baby Sling as Shown by a Hot Dad (VIDEO)

... или няма да е самостоятелно един ден  newsm78

Нашите бебета са още толкова малки, че по-скоро имат нужда от близост, топлина и увереност, че не са сами в това странно място, на което са попаднали  Hug По-скоро би могла да допринесеш именно за самостоятелност един ден, доколкото детето ще знае, че светът е едно по-хубаво и сигурно място още от началото.

А ако бебето наддаде повече? Моя бебо наддаде 1600 гр. и порасна с 3 см.  Thinking Само на кърма е, не приема вода. Днес го измерих и е пораснал само с 1 см., а като чета другите бебоци повечко порастват.  newsm78

Наддава ли прекалено моето изключително кърмено бебе?
А що се отнася до измерването на ръста... моята мома пък изкараха, че не е поникнала нито с милиметър, което е абсолютно невъзможно, съдейки по купчинката окъсели дрешки. Аз си я измерих сама у дома и резултатът беше съвсем задоволителен. В дестката консултация я мериха гола в една студена кутия, тя беше много неспокойна и недоволна, не спря да плаче и да се гърчи - как да я измерят правилно...

self_control, ето повече за млечницата:
Може ли да имаме млечница? (множественото число не е случайно!)
Кандидозна инфекция на зърната на гърдите

Radostche, ето една полезна статия Боледувам, но кърмя

Цитат
Ако кърмачката може да знае, че продължавайки да кърми бебето даже по време на заболяване, ще му обезпечи имунна защита, това ще й помогне не само да продължи кърменето, но и ще е добър стимул за нейното скорошно оздравяване.
Затова обобщавайки всичко казано досега, можем още веднъж да кажем на кърмещата майка – не прекратявайте кърменето, когато сте болна! Ако за това настояват лекарите – консултирайте се с няколко. Има много източници на информация, а не един.

# 403
Дясното око така и не се оправи пълни се, залепва, а сега и клепача е леко подут и зачервен, през нощта го видях:(
Желая лек и успешен ден на всички.

И при нас проблема е дясното око. Много сълзеше и отделяше малко количество секрет. Педиатърката ни изписа капки Тобрекс, слагах 7 дни. В началото не мислех, че се е подобрило, но от 2 дни вече не сълзи и няма секрет. Надявам се да се е оправило, ако се окаже че греша, ще го водя на очен лекар. Може би има запушен слъзен канал, който при някои бебета се оправя от самосебеси към 6-7 месец или ако не се оправи се извършва манипулация, която трае 5мин., когато детето навърши 1г. Стискам палци да се оправяте бързо.  Peace

# 404
Днес най-много бебчета празнуват, включително и моята госпожичка.

Честита месечинка!

Общи условия

Активация на акаунт