Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 852
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
Предполагам е необлагаема сумата за еднократна помощ  newsm78

Трябва да намеря време и да отида да си изкарам един код за проверка на болничните.

Помощта е необлагаема...най-добре си изкарай код от НОИ. Може да не са за цял месец...

# 361
Момичета гледам вашите бебчета доста наддават и почнах да се притеснявам дали нашата мома не изостава.За 1 месец е качила 800 гр. и 2 см.Храним се само на кърма, дали не и стига newsm78. В 15:30 имаме час за ортопед, дано нямаме проблем.
bdbaloni моят Дани днес има рожден ден - 10 год. искам да почерпя виртуално,ама и аз съм от тези дето не знаят как става Embarassed

# 362
Момичета гледам вашите бебчета доста наддават и почнах да се притеснявам дали нашата мома не изостава.За 1 месец е качила 800 гр. и 2 см.Храним се само на кърма, дали не и стига newsm78. В 15:30 имаме час за ортопед, дано нямаме проблем.
bdbaloni моят Дани днес има рожден ден - 10 год. искам да почерпя виртуално,ама и аз съм от тези дето не знаят как става Embarassed

Честит рожден ден на баткото! Да е жив и здрав и много будно дете!  bouquet

Изобщо не мисля че е малко!!! Нормално кърмените бебета наддават между 600 и 1000 грама...не се тревожи и не се вкарвай във филми Simple Smile

# 363
  • София
С риск да се повторя, за беборана..... и всички с подобни терзания - горещо ви съветвам да опитате със слинг. Направо не мога да повярвам как съм се справяла без него  Rolling Eyes

ще минем или на глюкоза, или на преварена вода със захар.
Удобно ли е да попитам в каква връзка са ти препоръчали това  newsm78
Ами аз предлагам водичка. Знам, че според ЛЛЛ не е необходимо, ако бебето е изключително кърмено. И Ники е само на кърма, не сме опирали до АМ все още, но си предлагам водичка, а пък тя пие ако иска. По принцип правя по 100мл. на денонощие, обикновено ми изпива 30-40. Рядко всичките, а понякога изобщо не се сещам да дам, та си ги изливам при стерилизацията вечер.

Впечатли ме не толкова предлагането на вода, а на глюкоза или вода със захар... Знам, че някои лекари с по-остарели разбирания все още ги "изписват" при жълтеница на кърмачета и затова се зачудих. Празни калории; зает обем в малкото бебешко стомахче, който би могъл да се "запълни" с кърма; да не говорим, че бебето зорлем свиква със сладкия вкус и може да отказва в последствие да приема чиста вода... А що се отнася до жълтеницата и водата, ето бърз цитат:
Цитат
Избягвайте даването на вода. Само 2% от булирубина се изхвърля с урината, а 98% - с изхожданията. Коластрата и млякото съдържат мазнини, кото стимулират чревната перисталтика, а водата може да напълни стомаха и желанието на бебето за сукане да намалее.
и малко повече информация: Жълтеницата

ЕДИТ: сега виждам, че си уточнила за жълтеницата и междувременно capsicum много точно е отговорила  Peace

gadamer, аз реших представянето на дамата-каракачанка и семейството й в "Такъв е животът" да се опитам да не го коментирам, защото много лошо впечатление ми направи. Показа жената що е лукс, и лаптопа си показа, а после твърдят, че подкрепа и помощ за кърмене можело да се получи само в големите градове "по паркове и градинки"  Shocked ... А сайтове, телефони, форуми - малко ли е? За свекървата си заключвам устата и това е. За сметка на това пък даваха откъси от една Ла Лече Лига среща в София и други хубавини  Mr. Green

pipi2, малко повече за повръщането: Повръщане и рефлукс при кърменото бебе
Моята мома се оказа бебе от типа “Щастливо повръщащо”, баткото не помня да е повръщал.

delphi_5, може би тук ще намериш успокоение: Средно наддаване на тегло при кърмените бебета

# 364
С риск да се повторя, за беборана..... и всички с подобни терзания - горещо ви съветвам да опитате със слинг. Направо не мога да повярвам как съм се справяла без него  Rolling Eyes

ще опитам  Grinning не знам защо го оставях като последен вариант.Всъщност се опасявам,че бебето няма да може да заспива без мен, или няма да е самостоятелно един ден  newsm78

# 365
А ако бебето наддаде повече? Моя бебо наддаде 1600 гр. и порасна с 3 см.  Thinking Само на кърма е, не приема вода. Днес го измерих и е пораснал само с 1 см., а като чета другите бебоци повечко порастват.  newsm78

# 366
  • София
Искам да попитам майките на момченца- в момента главичката на пишата оголена ли е? На моя хубостник главичката е отвън. Чета и противоречиви мнения за заголването на пишлето.

Нашата не е оголена. И аз много четох за забелването и направо не знам как да процедирам. Теориите са напълно противоположни и във всеки вариант има случаи на сраствания. Педиатърката каза, че нямало смисъл от сега да се започва. Правело се по-късно и тя щяла да го забели, а ако се наложело, щяла да ни прати при специалист. От друга страна има теория, че до 5-6 годишна възраст тя сама си се оголва. Склонна съм да го вярвам, но не познавам никой който го е изпробвал и това ме спира. Все пак, ако се наложи да се правят манипулации на 5-6 годишно дете, мисля, че ще е много голям стрес. Най-вероятно ще се доверя на педиатърката, иначе мен ме е страх да пипам.

Никоя мама ли не ползва такъв тип слинг http://www.madeformums.com/reviews/carriers-and-slings/slings/pr … ag-sling/658.html ? Чудя се Ники ли е малък още или не го слагам като хората, но много сгърчен ми се струва и е много схлупено около лицето и нищо не може да гледа.

И още да ви питам. Ники е само на кърма, предлагам вода но я отказва или плюе. Устните му са едни такива ... белички. Като протрити от сукането и понякога се обелва по някоя люспичка. Дали не е млечница това? И мамите, които не дават вода на децата си, как ги предпазват от млечница?

# 367
А ако бебето наддаде повече? Моя бебо наддаде 1600 гр. и порасна с 3 см.  Thinking Само на кърма е, не приема вода. Днес го измерих и е пораснал само с 1 см., а като чета другите бебоци повечко порастват.  newsm78

Не мисля, че по-голямото качване (като вашето) е проблем, особено след като сте само на кърма... Аз лично обаче не бих се радвала на голямо качване. 1 см за колко време е пораснал? Ако предния месец е пораснал с 3 см, защо го мериш преди следващата консултация? Аз не тегля и не меря, освен на консултациите, защото започвам да се тревожа излишно, а това има само негативен ефект.

# 368
Колко е нормално кърмено бебе да не ака /като дни/?
Йоан 2 дена не беше акал. На 3тия се изака, но малко. Още 2 дни не ака и на 3тия вечерта се изака мнооогоооо обилно. Беше кашесто и жълто, без слуз и каквото и да е друго. Днес отново не е акал. Всеки памперс е напишкан, така също пръцка.
Йоан освен кърма нищо друго не приема /освен Деавит/. Нито вода, нито чайчета съм му давала /той и не иска/.
И тук е въпросът ми към ЛЛЛ:
Може ли заради това, че не му давам никакви течности да не се изхожда поне веднъж на ден  newsm78 Може ли да се дължи на нещо, което ям или не ям? Пия около 2 л. основно вода /1-2 чаши айран или чай/. Има ли период, до който трябва да се нормализират изхожданията?
Привет MuJIuHka  Hug
 С порастването си някои бебчета започват да усвояват по пълноценно кърмата и започват да се изхождат по-рядко, по веднъж на ден или на два-три дни, а някои дори веднъж седмично. Обичайно при изхождането им тогава количеството е голямо ,а консистенцията е кашеста. За запек се считат твърдите изпражнения.Ако бебето ти е жизнено, енергично, суче често и е само на кърма, без предлагането на други течности, ако има здрав вид на кожата, влажни лигавици и поне 5-6 добре напишкани памперси най-вероятно всичко е наред .
 Обичайно при  бебетата, които са само на кърма запекът( твърди изпражнения) е рядко срещано явление. Даването на вода при изключително кърмените бебета би могло по-скоро да се отрази на апетита,  приема на кърма и темповете на наддаване. Кърмата като състав е около 80% вода и обичайно покрива напълно нуждите на кърменото бебе от вода.
 Някой майки споделят, че намират връзка между храната, която приемат и изхожданията на бебето, но това е по-скоро индивидуално.
  Желая ти спокойни и усмихнати дни!

# 369
Йоан си суче без проблем. Памперсите са напишкани добре. Но пръцка много и се събужда напъвайки се. Не знам дали е от това, че се мъчи да се изака или просто го боли коремчето от колики  newsm78 Забелязвам, че като не се изхожда, а продължава да суче, коремчето му стои по издуто. И това голямо количество, което отделя след 2-3 дни на мен ми се струва, че сякаш не е от усвоена кърма  Sad
Аз лично приемам спокойно нещата, но свекърва ми непрекъснато пита дали се е изакал и като кажа, че не е се почва едно вайкане, едно чудене на кой да звънне да пита с какво да се помогне. И на мен ми става напрегната, защото знам, че някоя баба ще и каже, някой илач и веднага ще иска да го приложим  ooooh!

# 370
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ Синът ми се роди 4кг. изписаха ни 3.700 смъкна повече заради жълтеницата от която все още не сме се изчистили но е по малко. вчера на консултацията се оказа че сме наддали 900грама за 2 седмици и сега е 4.600  само на кърма е нещото което ме тревожи е че сам си разрежда храненията от два дена и почва да търси цица на 4 часа (кърма го на поискване) преди това ядеше на около 3 часа ..доки каза да го будя да яде и не повече от 4 часа да не е ял...иначе си суче нормално бодър е не е отпуснат от жълтеницата да се притеснявам ли от по дългите му интервали, заради това и гърдите ми стават по напрегнати да доизцеждам ли страх ме е да не почне да намаля кърмата (тамън ни потръгна).
Предварително благодаря   bouquet

Nai_Nejnoto_Neshto,

разбирам притеснението ти. Чудесно е, че кърмиш Никалас напоискване - често това е най-удачния вариант.

900 гр. наддаване е повече от прекрасно за 2 седмици. Като цяло докторът ви е прав - в началото се препоръчва да няма повече от една четиричасови паузи за денонощие. Особено важно е бебе с жълтеница да се храни адекватно, за да може чрез изхожданията да изхвърли билирубина.

И все пак бебетата са много различни и имат различни нужди. Всяко има индивидуални потребности и е хубаво да се съобразяваме с тях. За това е добре също да се гледа общата бройка на храненията - 8-10 за 24 часа.

Като ориентир биха могли да се следят и пеленките. Дали може да споделиш колко напишкани пеленки има в момента Никалас и колко често се изхожда?

В случай, че количеството, което Никалас поеме в момента, му е достатъчно, най-вероятно няма нужда да се доизцеждаш, за да не се предизвика свръхлактация. Ако изпитваш дискомфорт и болезненост от препълването, е вариант да изцедиш малко, до облекчение.

Ще се радвам да споделиш информация за пеленките  Hug

...
Въпрос към ЛЛЛ
Искам да ви питам след като ми се е регулирала кърмата,и след като накърмя Борко от едната гърда другата трябва ли да я изцеждам ?
По принцип ги редувам на едното ядене едната гърда на другото другата,но последните дни гърдата която остава пълна почва и да тече и съм мокра много често?!?!
И другия ми въпрос,ако ми се наложи да ме няма за по дълго у дома ще трябва да изцедя и оствя,а така ще разваля ли вече регулираната кърма newsm78
малко тъпи въпроси,но незнам как да постъпя,а не искам да загубя кърмата си Mr. Green

stefito_8986,

най-често не е необходимо да се изцежда другата гърда, след като се е регулирала лактацията. При евентуално напрежение и болезненост, би могла да изцедиш малко, колкото да облекчиш усещането.

Спонтанното изтичане на кърма не е необичайно, особено в началото. За това много майки използват подплънки - за еднократна или многократна употреба, както и домашно направени, например от парчета хавлия. Важно е да се сменят често, за да се предотврати развитието на гъбички.

Еднокретното изцеждане не би следвало да повлияе значително регулацията на лактацията.

# 371
Благодаря MuJIuHka и mina_stolear!!!

Честит Рожден Ден на Дани! Да е жив и здрав!  Gift

# 372

Не мисля, че по-голямото качване (като вашето) е проблем, особено след като сте само на кърма... Аз лично обаче не бих се радвала на голямо качване. 1 см за колко време е пораснал? Ако предния месец е пораснал с 3 см, защо го мериш преди следващата консултация? Аз не тегля и не меря, освен на консултациите, защото започвам да се тревожа излишно, а това има само негативен ефект.
Аз не се радвам на това голямо наддаване, а се тревожа не е ли прекалено голямо, не се ли натоварва така организма на детето? А този 1 см. е за 2 седмици.

# 373
  • Варна
Въпрос към ЛЛЛ Синът ми се роди 4кг. изписаха ни 3.700 смъкна повече заради жълтеницата от която все още не сме се изчистили но е по малко. вчера на консултацията се оказа че сме наддали 900грама за 2 седмици и сега е 4.600  само на кърма е нещото което ме тревожи е че сам си разрежда храненията от два дена и почва да търси цица на 4 часа (кърма го на поискване) преди това ядеше на около 3 часа ..доки каза да го будя да яде и не повече от 4 часа да не е ял...иначе си суче нормално бодър е не е отпуснат от жълтеницата да се притеснявам ли от по дългите му интервали, заради това и гърдите ми стават по напрегнати да доизцеждам ли страх ме е да не почне да намаля кърмата (тамън ни потръгна).
Предварително благодаря   bouquet

Nai_Nejnoto_Neshto,

разбирам притеснението ти. Чудесно е, че кърмиш Никалас напоискване - често това е най-удачния вариант.

900 гр. наддаване е повече от прекрасно за 2 седмици. Като цяло докторът ви е прав - в началото се препоръчва да няма повече от една четиричасови паузи за денонощие. Особено важно е бебе с жълтеница да се храни адекватно, за да може чрез изхожданията да изхвърли билирубина.

И все пак бебетата са много различни и имат различни нужди. Всяко има индивидуални потребности и е хубаво да се съобразяваме с тях. За това е добре също да се гледа общата бройка на храненията - 8-10 за 24 часа.

Като ориентир биха могли да се следят и пеленките. Дали може да споделиш колко напишкани пеленки има в момента Никалас и колко често се изхожда?

В случай, че количеството, което Никалас поеме в момента, му е достатъчно, най-вероятно няма нужда да се доизцеждаш, за да не се предизвика свръхлактация. Ако изпитваш дискомфорт и болезненост от препълването, е вариант да изцедиш малко, до облекчение.

Ще се радвам да споделиш информация за пеленките  Hug

Почти всеки един памперс му е напишкан и наакан ...и друго да ви попитам казаха ми да му давам вече по 5% чиста глюкоза заради жълтеницата тъи като тя правела някаква връзка и така се изхвърлял билиурубина по 100мл да му давам на ден ..има ли нещо вярно страх ме е да не му пълна стомахчето с нея и да почне по малко да суче ?   
Много Ви благодаря за вниманието    bouquet

# 374

Аз не се радвам на това голямо наддаване, а се тревожа не е ли прекалено голямо, не се ли натоварва така организма на детето? А този 1 см. е за 2 седмици.
Наистина мисля, че няма причина да се тревожиш и че 1600 не е чак толкова много. И още смятам, че 1 см за 2 седмици също е нормално. В първите месеци бебетата порастват по 2-3 см. По-скоро наддаване по около 2000 г и повече, и порастване по повече от 4 см са изключение, а не правило. Ако греша някой да ме поправи.
И все пак ако наистина се тревожиш относно развитието на бебчо, питай педиатъра следващия път. Hug

Общи условия

Активация на акаунт