Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 833
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
happy_vessy,намного големи интервали ядете.На мен педиатърът ми каза дая будя аз ако не се буди сама на 3 часа и заоколо 10 дни свикна.Така коремчето и е сито цял ден и вечер ми спи между 6 и 8 часа без да се буди.Но всяка майка си познавадетето и преценя как да процедира.

# 316
Браво, *Teddy*, дано подозренията ти да са верни Simple Smile

Ние днес ще ходим за ваксина, втората доза противохепатитна и ще видим как се движат килцата, но по моите мерилки сме вече 5кг !
памперси имаме поне 5-6 напишкани и 3наакани, но не сменям през нощтта. Със заспиването през деня няма проблем, нощем става екшъна - само на цицето се успокоява малчо  Mr. Green

# 317
момичета,моята мома по цял ден е мъчи да си налапа палеца,за дан го смуче.Аз го дърпам и давам биба,но не я иска реве и я бута с ръка и пак вре палеца.Днес хпдих да вземакаучукова и ефектът е същия.Някакви идеи какво да правя????Не искам да си смуче палеца,че от това няма отучване после.

Пробвай с ръкавички няколко дни...може и да не и се услади да цока плата baby_neutral

# 318
  • София
И момата разреди акането - точно около 6-тата седмица, както е по книгите (за изключително кърмено бебе).

И да ви питам нещо. От два-три дни по време на кърмене Кари изведнъж става нервна, както е с цицка в уста започва да мята главата, така изпуска зърното и се изнервя още повече, започва да търси свирепо, пак захапва, пак нервничи и така докато не я махна. Като стисна зърното -пуска, значи има. Съобразявам се с какво се храня, не може да е от променен вкус на кърмата. На вас това прилича ли ви на колики, защото е съпроводено с ритане, блъскане и естествено яка аларма  newsm78

Ето малко идеи: Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблемът?

Имам въпрос,ама честни отговори искам-По колко ги оставяте да плачат????Мисля че се научихме на ръчички и сега не иска да заспива другаде,а като я оставя в леглото и се ококорва след 10мин.Нищо не мога да свърша,не искам да съм жестока,ама..... Twisted Evil

Обмисляла ли си ползване на слинг? Освобождава ръцете и на практика може да се върши почти всичко с него Mr. Green  Вчера дори пекох мъфини с момата в слинга   chef , простирала съм, рисуваме с бати... е, малко трудно мия чинии, ама те обикновено могат да почакат. Само за къпане не става, за ходене до тоалетна няма проблеми.

an4eto, баткото имаше пъпна херния. Слагаха му специални лепенки на пъпчето, пазехме го да не плаче и се повлия. Предполагам и на вас са предложили този метод?

Исках да ви питам - за тези слингове има ли накъде някакви инструкции как се омотват...или въобще как се борави с тях... Много сложно ми се вижда... newsm78 Обаче, според мен - веднъж хванеш ли му цаката - идеално и за мама и за бебе.....Simple Smile

Има доста информация, напр. тук, но ето това ми е любимо: How to Wear a Baby Sling as Shown by a Hot Dad (VIDEO)

ще минем или на глюкоза, или на преварена вода със захар.

Удобно ли е да попитам в каква връзка са ти препоръчали това  newsm78

# 319
Браво Теди,дано са свършили че е много досадно !
На мен не ми върви пък много ,съвсем леко колкото да цапа и да съм нон стоп с памперси Mr. Green и не е червено ами розовее или кафенее и аз нз различно при вас така ли е newsm78
А колкото до секса за който Теди загатна hahaha а и много др. мами споменаха аз нямам грам желание,сега имам оправдание пред мъжо, но по късно няма да имам,след раждането и всичко преживяно след него не ми се и помисля за секс,направо настръхвам като си помисля че там ще влиза пак нещо hahaha Crazy Дали ще ми мине ?

Въпрос към ЛЛЛ
Искам да ви питам след като ми се е регулирала кърмата,и след като накърмя Борко от едната гърда другата трябва ли да я изцеждам ?
По принцип ги редувам на едното ядене едната гърда на другото другата,но последните дни гърдата която остава пълна почва и да тече и съм мокра много често?!?!
И другия ми въпрос,ако ми се наложи да ме няма за по дълго у дома ще трябва да изцедя и оствя,а така ще разваля ли вече регулираната кърма newsm78
малко тъпи въпроси,но незнам как да постъпя,а не искам да загубя кърмата си Mr. Green

# 320
Колко е нормално кърмено бебе да не ака /като дни/?
Йоан 2 дена не беше акал. На 3тия се изака, но малко. Още 2 дни не ака и на 3тия вечерта се изака мнооогоооо обилно. Беше кашесто и жълто, без слуз и каквото и да е друго. Днес отново не е акал. Всеки памперс е напишкан, така също пръцка.
Йоан освен кърма нищо друго не приема /освен Деавит/. Нито вода, нито чайчета съм му давала /той и не иска/.
И тук е въпросът ми към ЛЛЛ:
Може ли заради това, че не му давам никакви течности да не се изхожда поне веднъж на ден  newsm78 Може ли да се дължи на нещо, което ям или не ям? Пия около 2 л. основно вода /1-2 чаши айран или чай/. Има ли период, до който трябва да се нормализират изхожданията?

И днес отново се ядосах- свекърва ми сложи свинска мас в устата на Йоан за да можел да се изака, защото бабата на моя мъж навремето така правила. Аз съответно попитах дали това е добре за детето, защото мастта е тежка храна. Е, отговора който получих, беше "клизми ли искаш да му правят?"  ooooh! Един ден не е акал и драма ... само ме притеснява излишно. И относно даването на чай и вода положението беше същото "Какво да направя като не ти дават чай, то не зависи от мен".  ooooh!

Моите лохии спрях и почнахме с ...  Blush И ние с мъжът ми като сме невежи и си мислехме, че докато кърмя няма да имам цикъл и съответно не е необходимо да се пазим. Е, така и направихме. Отидох аз на контролен преглед при АГ-то и той ми каза, че въпреки, че кърмя и може да нямам цикъл, овулация ще имам и е добре поне 1 година да се пазим. Изтръпнах ...  Tired Като се знам какъв съм си карък викам си хайде честито  hahaha Но на видео зона се видя само, че матката ми се е прибрала.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 19:52 от MuJIuHka

# 321
На мен ми искаха копие на акта и ми върнаха веднага оригинала.

Как така ти върнаха оригинала?! Сложиха ти печат веднага ли????

да

# 322
Имам и въпрос към ЛЛЛ  Понеже имам проблем с дясното зърно, на Зара още от самото начало й е трудно да суче от него. По едно време съвсем отказваше, но я приучих отново. Въпреки това обаче явно не може да суче добре от него и кърмата от тази гърда ми намалява. Вчера се изцедих да видя по колко има и успях само 30мл да източа от тази гърда, а от другата 60.
Не знам вече какво да направя за да не спре съвсем кърмата, а и да се увеличи...
Слгам я първо на тази гърда с надеждата, че в началото суче по-настървено и продължително, но засега няма ефект. Кърмя я на поискване. Пия течности и т.н., но не се увеличава засега кърмата от въпросната гърда...
Привет A_vagabоnd,
 Много майки споделят, че усещат една от гърдите си като по-продуктивна или бебето изявява предпочитания към една от двете. Въпреки това, ако бебето е поставяно честo да суче и от нея, лактацията обичайно се поддържа добре и в по-нежеланата гърда. Чудесно си се сетила да я поставяш първо на нея за да суче и стимулира. Би могла да опиташ предимно през нощта да започваш кърменето с нея, докато през деня би могла  да редуваш гърдите. Докато са сънени много бебета засукват по-спокойно дори и гърдата, която предпочитат по-малко.
 Понякога струята, с която излиза млякото би могла да е по-слаба от едната гърда и това да определя предпочитанието на бебето към другата. Ако смяташ, че това би могло също да е причина би могла да прилагаш компресия на гърдата, докато бебето суче от тази гърда, като по този начин помагаш за по-бързото слизане на млякото и по-доброто изпразване на гърдата. Ето тук може да видиш как се прави това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 .
  Количеството изцедено мляко не винаги е показателно колко мляко има в гърдите. Когато кърмата се регулира, много майки не успяват да изцедят дори и капка, но въпреки техните притеснения повечето бебета продължават да изсукват необходимото им количество и да наддават добре.
 Някои фактори като даване на допълнителни течности под формата на вода, чай, сокове или адаптирано мляко биха могли да се отразят на апетита на бебето и количеството изсукано от него мляко, а оттам и на лактацията.
 Желая ви още много прекрасни  кърмачески дни и  месеци!

# 323
  • Варна
Привет от мен в темата ни вече в раздел родени   bouquet !
Само дето изобщо не ми остава време да я погледна  Tired Марти изобщо не спи през деня, приспивам го 30 мин и той спи 15мин после  ooooh! Така 2-3 пъти през деня и толкова! Не мога от стаята да мръдна цял ден, даже си нося храната там! Не иска да стои сам изобщо - постоянно иска или на ръце или да му се говори, реве като усети че е сам  #Cussing out Вечер се буди на 3ч и така вече от безсъние яко се изнервих и изморих. Майка ми ще дойде за 2-3 дни, че то у дома е кошмар- нито мога да изчистя, нито нищо! Направо се чудя като ви чета, че вашите бебчета спят по 6ч нощем. Аз ще съм доволна и на 4ч  Tired , но явно няма да е скоро. За коликите спрях всички лекарства и сега е само на копърена водичка и е търпимо положението. Че от КОлийф още повече го боля коремчето и се ядосах и спрях всичко  Crossing Arms.
Иначе малкия е супер жилав и силен - слагаме го по корем и си държи главата и даже прави движения с крачетата като за пълзене  Shocked ! Майка ми се шашна като го видя  Laughing Обръща се и от корем на страна. Още малко и съвсем няма да можем сам да го оставяме  Tired
Лохиите само ми се точат, но ще ида при доки в петък, че само тогава ще мога. От седмица не съм си показвала носа навън, смятам в събота да изляза малко сред хора, но ще видим пак.

Опаках ви се, олекна ми  Grinning

# 324
Благодаря Ви момичета за мненията и загрижеността!  Всеки споделен опит ми е полезен. 
Марлийн, ние имахме дълга одисея, която започна с диария, после с кръв в изпражненията, след това и кръв, най-вероятно отрагади заради диарията. Аз минах на строга диета, но не помогна. Всичко това плюс безброй изследвания и накрая след първото даване на Аптамил АДЦ кървенето спря, изхожданията намаляха до 2-3 на ден от 15 и нагоре. Сега не кърмя а се цедя. Започнах да кърмя по веднъж на ден, а ако започне пак с честите изхождания ще трябва да спря да кърмя въобще.
Диагнозата е или АБКМ, или ензимна недостатъчност или лактозна непоносимост.
Просто това АМ е горчиво и мирише ужасно. Детето с мъка го приема. Ама поне е по-добре. Напишканите й памперси са 3-4 на ден и 1-2 наакани. И те не са много, но дано поне беба е здрава.
*Mishela*, може да спиш по малко между храненията, а друг да се погрижи през това време за бебето.
Днес взех полагащите ни се по здравна каса АМ-12 кутии, но се оказа, че от тази година те не са безплатни, а се поема само определена сума от тях от Здравната каса. Питам се, ако някой няма възможността, която имаме ние, как ще се справя с кутия от 30 лв, която стига за 3-4 дни? Благодарна съм на лекарите, които ми помогнаха, а за държавата - тя е като една лоша мащеха....
Лека нощ!
Ще го кажа на "чист английски" - Nо КОЛИКС! -  Peace  Joy

# 325
Привет от мен в темата ни вече в раздел родени   bouquet !
Само дето изобщо не ми остава време да я погледна  Tired Марти изобщо не спи през деня, приспивам го 30 мин и той спи 15мин после  ooooh! Така 2-3 пъти през деня и толкова! Не мога от стаята да мръдна цял ден, даже си нося храната там! . . .
Опаках ви се, олекна ми  Grinning
пробвай със слингче - аз не го  свалям. вече съм се научила да си мия дори чиниите с бебо. готвим заедно, разхождаме се, дори понякога влизаме и тоалетната заедно. спи предимно в слинга. не знам дали това е най-доброто, но имам спокойно бебе и си върша доста неща. Е понякога кръста ме заболява, но... това
и баткото съм го носила първите месеци така. Не съм го оставяла да плаче

# 326
Здравейте мами и от мене вече в Родени !
Галактик благодарности , че се грижиш за нас Simple Smile

Ние сме добре растеме, вече доста бодърстваме -общо взето по цял ден Simple Smile Вече направо се чудя какво да го забавлявам. всичко му доскучава за максимум половин час- за сега в шезлонга най се заседява и му е приятно та като се замечтае нещо в него и гледам да си свърша максимално много неща Simple Smile Също така доста започна да се заглежда вече и във въртележката над леглото, а до скоро въобще не я отразяваше Simple Smile имаме и една активна гимнастика ама за сега само гледа висулките няма никакви опити все още да пипне нещо по нея Simple Smile

За гладенето и стерилизацията аз все още продължавам и с двете, макар че с тая дезинфекция при гладенето не намирам много смисъл, защото колкото и да гладя неговите дрехи и после ако го сложа върху нашето легло...където нещата не са гладени...ама а де като казва педиатърката да гладя ще гладя още известно време, най-малкото да имат вид дрешките Simple Smile

сега в тия студево последните дни здраво сме се закотвили в къщи...дано да се постопли пак, че голяма скука така , не съм вдишвала и аз чист въздух от няколко дена ....

какво друго интересно покрай нас май това е  в общи линии Simple Smile ще гледам пак да пиша по-редовно , че доооста бях изтървала и бая време ми отне да наваксам написаното Simple Smile

поздрави от нас и целувки Simple Smile

# 327
Да опиша нашия случай, мнения и съвети приемам всякакви, защото вече ми идва да се гръмна.От 3 дена беба е ужасна.Не спи, или ако спи е за 10, 15 минути, все мрънка или ако не я люшкам или не е на ръце може да се заласне от рев.Кърмим се по час и половина, дохранвам вече, че не знам, имам чувството, че не й стига кърмата, преспиваме се по 1 час, рекорда днес чукна час и половина преспиване, спане малко, като се пробужда и мрънка и пак стане време за ядене.А аз нито мога да отида да се изпикая, нито да се изкъпя така от нея, да не говорим за домакинската работа и готвенето:((((((((((((((((((((( Всичко й е както трябва, няма колики, давам й гранулки за коликите, в стаята е 21-24 градуса, облечена нормално, гушкам, приказвам й, но трудно заспива.Приспивала съм и на гърда и пак след минутки се събужда, пак люшкам, шъшкам и ред други.КЪДЕ БЪРКАМ, ДЕТЕТО МИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕСПОКОЙНО.Има един чай на ХИП лека нощ, но е за 2 месеца+, а ние сме на месец и 1 седмица.Да почна ли да й го давам, че не издържам и аз и тя се тормози.А и така кърмата ми май намаля Sad((((((((((((((((((((((((((((((((

# 328
Дес,както и във фейса написах - скок в растежа според мене...Пробвай като бодърства да и местиш местоположението,за да гледа различни неща.И ние одеве с триста зора заспахме ,но нямаме колики просто  иска да си гледка и това е!
И аз да си напиша и тук питането - беба не яд е в 00 часа от 1 седмица.Аз обаче се цедях и в този час , до днес.Реших да не го правя ,но ме хвана страх да не ми намалее кърмата по този начин!Обаче като се замисля,ако тя сучеше от мен в този час кърмене нямаше да има,нали така? newsm78
Та какво ще ме съветвате - да се цедя в този час ,въпреки ,че тя не яде или да не го правя?

# 329
А нова тема  Laughing доста имам да чета назад

Общи условия

Активация на акаунт