Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 850
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
Това с акта е голяма глупост , не знам кой го е измислил, но и моят е там Sad ... Казаха ми да чакам след 20-ти януари ... Документи съм подала миналия месец веднага щом ми дадаха акта за радане  ooooh! Crossing Arms
Абсолютно същата ситуация-даже вчера звънях в социалните и казаха след 20-ти Peace Peace

# 286
Привет дами!Не съм чела последните няколко страници...Но ми стана мъчно за вас и реших да намина.
Честита 2-ра месечинка на Ангел на мама Лили.И първа на другите сладури / поименно не мога да изредя/...
Искам да попитам за шезлонга -в какво положение е бебето като го слагате вътре?Някой снимка може ли да качи?Аз се страхувам да я поставям още в шезлонга...
Дайте линк за темата със свекървите ...Да се включа,че моята е ненадмината!!!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635074.0;topicseen

# 287
Момичета, на някоя от вас правена ли е цитонамазка? Интересуваме как протича самия преглед, боли ли, след колко време излизат резултатите?

# 288
Това с акта е голяма глупост , не знам кой го е измислил, но и моят е там Sad ... Казаха ми да чакам след 20-ти януари ... Документи съм подала миналия месец веднага щом ми дадаха акта за радане  ooooh! Crossing Arms
голяма глупост наистина, помня че преди 7 год. ми го върнаха веднага
съседката има бебче на няколко месеца и вече му е подала за ясла и градина, не е ли малко раничко  newsm78 та хората подават документи, аз още без акт ходя  hahaha

# 289
Момичета, на някоя от вас правена ли е цитонамазка? Интересуваме как протича самия преглед, боли ли, след колко време излизат резултатите?
правя си 2 пъти в годината, откакто ходя на гинеколог, май стандартно е 1 път годишно, прегледът не е  неприятен, взима се проба с дълга клечка, нищо особено, не боли, резултатите ми ги казват по телефона след 2-3 дни  Peace

# 290

Чипче - как е Дивна? Надявам се да сте по-добре.  smile3525

Denita84, Hug  Дивна е по-добре.  Praynig Вчера и днес и давам да суче от гърда към 10-11 часа след като си изяде АМ. Но ще става постепенно. Ако зачести изхожданията -сега са по 2-4 на денонощие, ще спра кърмата. Така каза докторът.
Вчера ходих да подавам документи за изписване на АМ, тъй като ни се полага по здравна каса. Успях да свърша всичко и дне трябва да взема млякото от аптеката. Иначе би ни излязло доста солено, като се има предвид, че една кутия Аптамил АДЦ е 30-32лв., а за 4 дни най-много е свършила. Дивна не яде много от него, а какво оставаше ако си цокаше в норма.
Исках да попитам в този ред на мисли Децата на АМ колко горе-долу на денонощие изцокват?

Дивна - между 480 и 580 мл. Средно по 60-80 мл на хранене 8-10 пъти на денонощие.

За пъпчето - на Катето и Дивна им паднаха късно 20-30 ден, а Ния е била с лепенка заради пъпна херния.

Честити месечинки на всички празнуващи бебоци! И на прекалявайте с млякото - консумирайте умерено!

Давам Биогая, е заради стомахчето от диарията, да усвои по-бързо млякото ензими Креон.
За плач - Дивна е плакала от раждането си до настоящия момент не повече от 1 час общо. Толкова е тиха и спокойна, че чак се притеснявам. Катето обаче беше огън - особено ако е гладна. Crazy
Дивна си върти главата от 5-ти ден, държи я изправена, активна е и гучи и се смее. Наддига са на крака като е лагнала по гръб и все едно във всеки момент ще се обърне. Жилава е, тъй да се каже!  Grinning Laughing Катето се развиваше в това отношение по-бавно и затова сега останах изненадана от случващото се.

С кг. - покрай грижите с Дивна се стопих, Вече съм 53. Онзи ден като ме видя гола мъжът ми,  #Crazy каза, че съм станала като момиченце. Диетата си казва своето. Само ориз, морков, картоф, пуешко, пиле, свинско и ябълки и жито.  Wink
Пост преди бебето, повръщане и неядене 6 месеца през бременноста и сега пак. Това дете иска да ми покаже пътя, но аз нали съм чревоугоднца и грешница и се дърпам. Laughing
chereshkata na tortata, почти не го сменям памперса нощем. Само ако се е наакала или го усетя пълен.

Да попитам - колко пълни памперса на денонощие сменяте?

# 291
Чипче, радвам се , че сте по-добре  Wink

Denita84, Hug  Дивна е по-добре.  Praynig Вчера и днес и давам да суче от гърда към 10-11 часа след като си изяде АМ. Но ще става постепенно. Ако зачести изхожданията -сега са по 2-4 на денонощие, ще спра кърмата. Така каза докторът.
Вчера ходих да подавам документи за изписване на АМ, тъй като ни се полага по здравна каса. Успях да свърша всичко и дне трябва да взема млякото от аптеката. Иначе би ни излязло доста солено, като се има предвид, че една кутия Аптамил АДЦ е 30-32лв., а за 4 дни най-много е свършила. Дивна не яде много от него, а какво оставаше ако си цокаше в норма.
Исках да попитам в този ред на мисли Децата на АМ колко горе-долу на денонощие изцокват?

Дивна - между 480 и 580 мл. Средно по 60-80 мл на хранене 8-10 пъти на денонощие

средно на хранене ядем 150-170мл., седем пъти на денонощие, памперсите - 2 наакани догоре и още 6 само мокри

# 292
При нас положението нещо се промени. До преди 4-5 дена при всяко подсушаване памперса беше наака. Но тази седмица нещо работата се запече. Снощи се изака след 3 дена. Беше нещо  #Crazy Днес пак не е акал. Надявам се да не продължава така и за напред, а да си ака по 2-3. Иначе всеки памперс е напишкан. Хапва си на 2-3 часа, но не знам по колко. Не съм се изчеждала за да видя някакво ориентировъчно количество.
Имам една помпа, която според мен е измислена от светата инквизиция. Няма такава болка  ooooh!

# 293
...

По 4-5 добре наакани и 2-3 така да се каже напръцкани (колкото монета от 1лв). Обикновено по 7-8бр за денонощие Peace

# 294
  • София
Хайде и аз да се включа Laughing

Актът за раждане ми го върнаха, когато си взех заповедта от социалните, иначе великата помощ от 200 лв за трето дете още не съм я получила, детски също не взимам, щото сме от богатите Twisted Evil

Шезлонг ползвам вече, голяма помощ ми е, особено като пусна вибрациите, млъква веднага.

Ака средно 2 пъти за 24 часа. Памперси сменям около 7 на денонощие, като инаги са опикани здраво.

За храненето пак около 6-7 пъти на денонощие, по около 90-100 мл изпива, като почти всеки път се и кърмим преди това, та и там изцоква сигурно поне 30-40 мл.

chip4e, с АБКМ ли сте? Пропуснала съм нещо newsm78

И ние вече сме в отбора на изприщените личица Crazy Минахме временно на ХА мляко, мажа два пъти дневно с Exomega на A-derma и има бърз резултат Wink

# 295
Ради- е на АМ,като вечерсе кърмим,но не мога да преценя колко изцоква Thinking Thinking-иначе 6 пъти по 120мл-прбвахме 7 хранене,но не става-в смисъл в началото педи каза да  го будя,но ефект нямаше цокваше малко  и до там........пък и аз си мисля,че е голяма голяма глупост да се буди за храна-щом спи спокойно...не налагам мнение Peace Peace
пъпчето-падна още след една седмица след раждане
за акането-един памперс,понякога и два-но си е рядко,нормална като каша Blush-в началото обаче се бе запекъл и имаше вид на дробчета,пишкаме добре,даже прекалено-особено като правим гимнастика
Иначе е активен,опитва се да гука и понякога,както казва  свеки"ръмжи" Mr. Green Mr. Green-в болницата много се дразнех като ми казваха,че е "поспалив и вял"-все едно диагноза някаква...да го видят колко е поспалив сега като не иска да спи Naughty Naughty Naughty
До скоро ,че се будим

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 15:19 от me4koni

# 296
  • Sofia
Привет и от нас!
Chip4e, много се радвам за Дивничка, че нещата вече са ок. Сега бързичко да си навакса грамчетата.
Иначе за памперсите и ние сме като Ita - 3-4 яко наакани, останалите 3-4 напишкани.
Иначе момичета....да ви се оплача. Нашият юнак има малка пъпна хернийка. Докторката ни каза да не се притеснявам, но аз все това го мисля. Не сме го оставяли да плаче, но той се напъва яко и от коликите се гърчи. Надявам се нещата да се оправят по най-безболезнения начин Praynig Praynig Praynig.  

# 297
  • Варна
Да попитам на вас преведоха ли ви вече еднократната помощ,че вчера ходих до социални да си искам акта за раждане ми трябва,но ми казаха,че докато не ми преведат тази помощ няма да ми го върнат.А аз документите за нея съм ги пуснала преди повече от месец и още нямам преведени пари.На вас след колко време ви ги преведоха?
Аз в понеделник пуснах всички документи , казаха ми че края на февруари ще ми преведат всички помощи а акта за раждане ще ми го дадат другия понеделник заедно  с решенията дали ми отпускат помощите Simple Smile
Как решение дали ще ти отпуснат-тя еднократната помощ се дава на всички!
Освен еднократна пуснах и за другите помощи

# 298
Здравейте, да се отчета и аз:

вече сме запечени и ние, или ходим по-голяма през ден два,или имаме ако веднъж на ден обилно.
А за пъпчиците имаме от 3 седмици и не минават

# 299
  • Варна
Въпрос към ЛЛЛ Синът ми се роди 4кг. изписаха ни 3.700 смъкна повече заради жълтеницата от която все още не сме се изчистили но е по малко. вчера на консултацията се оказа че сме наддали 900грама за 2 седмици и сега е 4.600  само на кърма е нещото което ме тревожи е че сам си разрежда храненията от два дена и почва да търси цица на 4 часа (кърма го на поискване) преди това ядеше на около 3 часа ..доки каза да го будя да яде и не повече от 4 часа да не е ял...иначе си суче нормално бодър е не е отпуснат от жълтеницата да се притеснявам ли от по дългите му интервали, заради това и гърдите ми стават по напрегнати да доизцеждам ли страх ме е да не почне да намаля кърмата (тамън ни потръгна).
Предварително благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт