Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 881
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
Fraqueza тя вече не суче в 00 часа и си прави сама нощната пауза, така ли?Не знам какво да те посъветвам, аз не съм много голям критерии за кърмене  Embarassed

Бодърства, бодърства, ама по цял ден  newsm78 Сега заспа и пак се пробужда на минута, две ooooh!

за гладенето и стерилизирането ги правя, един път на ден стерилизирам, през другото време мия с препарат Бочко, а гладя май за да  Embarassedизглеждат дрешките по-добре май, отколкото за дезинфекция

# 331
ще минем или на глюкоза, или на преварена вода със захар.
Удобно ли е да попитам в каква връзка са ти препоръчали това  newsm78
Ами аз предлагам водичка. Знам, че според ЛЛЛ не е необходимо, ако бебето е изключително кърмено. И Ники е само на кърма, не сме опирали до АМ все още, но си предлагам водичка, а пък тя пие ако иска. По принцип правя по 100мл. на денонощие, обикновено ми изпива 30-40. Рядко всичките, а понякога изобщо не се сещам да дам, та си ги изливам при стерилизацията вечер.

А нова тема  Laughing доста имам да чета назад
hahaha Честито!

# 332
ще минем или на глюкоза, или на преварена вода със захар.
Удобно ли е да попитам в каква връзка са ти препоръчали това  newsm78

Теди, според няма проблем, че даваш водичка, аз и сега и с каката съм давала (не е дохранвана), е, няма такава жаба като нея, не пие други течности освен вода, сокове не понася, надявям се и сега да е така, само че аз знам, че след първия месец или когато им премине нацяло жълтеницата не се подслажда нито вода, нито чайче  Peace

Да опиша нашия случай, мнения и съвети приемам всякакви, защото вече ми идва да се гръмна.
Може и да й е скучно на Ева, ама не ми се връзва бодърстването с мрънкане и рев, т.е. не би трябвало да е неспокойна, а само да се кокори, хапва ли достатъчно, може да не й стига вече, т.нар скок в растежа, Макс беше изключително неспокоен и се оказа , че кърмата му е малко, откакто дохранвам се кротна  Blush

# 333
Добро утро!
Днес имаме малък Рожден Ден! Ето малка почерпка за здраве. Hug

# 334
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро!

Сега ще дават по БТВ едната майка от Такъв е живота, която роди със секцио, темата е "Секцио или нормално раждане".
 Вчера гледах втория епизод на предаването, че го бях изпуснала и направо паднах като видях какъв съвет дава една свекърва и как са гледали те бебетата едно време - понеже нямало биберони тогава, затова в едно тензухче слагали захар или мед  Shocked, завивали го и хоп в устата на бебето   ooooh!

# 335
 ooooh! Още ли продължава тази тема??? Всеки си избира, защо трябва някой да ти се бърка???

# 336
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами темата я разискват именно заради вероятността да се забрани секциото по желание.

# 337
Добро утро мами!

Днес трябваше да ставам рано, защото трябваше да вземем проби от кръв от малката, че да може таткото да ги изпрати по пощата преди да отиде на работа. Това трябва да го правим два пъти в седмицата. Така ми е жал за малката, но няма как.  Sad
Мислех да си легна след това и да се донаспя, но така ми се допи кафенце.
Аз все още стерилизирам и гладя, но е имало случай да  и сложа и някоя неизгладена дрешка, ако съм нямала изгладена.

# 338
Fraqueza тя вече не суче в 00 часа и си прави сама нощната пауза, така ли?Не знам какво да те посъветвам, аз не съм много голям критерии за кърмене  Embarassed

Бодърства, бодърства, ама по цял ден  newsm78 Сега заспа и пак се пробужда на минута, две ooooh!

за гладенето и стерилизирането ги правя, един път на ден стерилизирам, през другото време мия с препарат Бочко, а гладя май за да  Embarassedизглеждат дрешките по-добре май, отколкото за дезинфекция
Да в 00 часа не иска да яде...Яде последно към 22 часа и то пак с триста кандърми се събуждаме...После чак в 06 часа.Е понякога е и в 5 часа първото хранене/както беше тази сутрин/.А за бодърстването го написах това,защото на моята Натали много бързо и доскучава .Гледа 5 мин. нещо после малко рев,след това сменям занимаваката и пак така...
За гладенето и стерилизацията още ги правя и двете...Като при гладенето не съм педантична.по - скоро го правя да имат вид дрешките...
Лара дано сте по - добре....

# 339
Fraqueza, не е проблем, а напротив - екстра си спи детето. Ако усетиш гърдите си напрегнати, може да изцедиш съвсем малко до облекчаване. Иначе, едва ли ще намалее кърмата-тя се регулира според нуждите на детето.
Аз правя така - тя си спи, а аз просто слагам шишето в устата. Когато кърмех пък давам гърдата. Изцоква каквото може без дори да се събужда. Така тя не остава гладна.
Беборана, не е в теб вината. Мисля, че просто детенцето ти е по-будно и активно. Има различни деца. Едни ревливи-като брат ми, други поспаливи-като мен, трети все гладни-като Катето ми, четвърти злояди - кат Дивна.... Wink
Ако има някой, който да те отменя и да успяваш да поспиш отделно от детето, за да изчезне напрежението, което то усеща със сигурност. А има нужда от спокойна и бодра майка. Може също да излезеш някъде да се разнообразиш без бебето, за да се поотпуснеш-масаж, например.

Честити месечинки!!!!

Lara8,  Hug

# 340
Теди, според няма проблем, че даваш водичка, аз и сега и с каката съм давала (не е дохранвана), е, няма такава жаба като нея, не пие други течности освен вода, сокове не понася, надявям се и сега да е така, само че аз знам, че след първия месец или когато им премине нацяло жълтеницата не се подслажда нито вода, нито чайче  Peace
Ники още е с жълтеница, но вече не е тази началната, дето всички я карат. Продължаваме я заради различните ни кръвни групи. В този случай не е ли редно пак да подслаждам водата?

# 341
Добро утро на всички!
Ние и тази нощ се хранихме на 2 часа, а така се зарадвах миналата нощ, когато се събуди само веднъж...Но здраве да е, и това ще мине.
Лара, благодаря за закуската и кафенцето Simple Smile

Ники още е с жълтеница, но вече не е тази началната, дето всички я карат. Продължаваме я заради различните ни кръвни групи. В този случай не е ли редно пак да подслаждам водата?

Теди, това пак си е физиологичната жълтеница, която я карат всички бебета. Само дето заради кръвните групи нашите бебоци я карат по-тежко и по-продъжително време. А аз така и не успях да давам повече от 5-10 мл вода/чай на денонощие и затова ми казаха да пия аз и да кърмя по-често...Това помага за по-бързото изчистване на детето от билирубина.

# 342
Лейди Ви, честита ви месечинка, да растете здрави и щастливи  smile3525

Беборана, не е в теб вината. Мисля, че просто детенцето ти е по-будно и активно. Има различни деца.
Определено си е до детенце, преди не вярвах, че се раждат с изградени характери от ден първи, докато не се роди дъщеря ми, хиперзлоядник, едва я будех за млякото като бебе и така си и продължава - вчера яде час и половина половин парче пица  #Crazy

# 343
Теди, извинявай, не знаех, разбира се, че се продължава с глюкоза,докато не се изчисти детенце, и каката ми беше с разл кръвна група и я изкара по-дълго  Hug
чакаите да питам, докато не съм забравила, искам съвет за шезлонг за подарък на една приятелка -гледах в нета много, но опита ви ще ми е по-полезен -  вие какви ползвате, марка, модел, има ли някакви задължителни екстри, какво трябва да има и какво не, приемам съвети и картинки всякакви  Hug

# 344
Момичета някоя от вас имали превод за болнични?
На мен ми преведоха 212 лв. Много малко  Thinking Да не би това да са парите от еднократната помощ?  newsm78

На всички пожелавам спокоен и приятен ден  smile3525
Честито на всички месечинковци  newsm04

Общи условия

Активация на акаунт