ЮНСКИ ЮНАЧЕТА -Тема 115

• 44 012
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Поли сигурна съм, че ще ти хареса книгата. Има специална глава посветена на мазнините и особено на това, колко е полезен зехтина  Wink

а това е блогът на Надя Петрова - има доста рецепти и други интересни неща http://natureinsider.com/

Да допълня все пак, защото прекаленият светец и Богу не е драг Simple Smile че често прегрешавам. Ето сега в офиса от месец и нещо се изредиха сума ти рожденици и колко бонбони изядох, до диабет ще стигна. Или когато в офисния стол има любимият ми десерт...
Но просто това не е всеки ден и ако през деня съм яла основно салата и плодове не е фатално.
На принципа съм, когато някой черпи - да хапна. Или по изключение много като ми се прияде нещо. Но обикновено не купувам такива неща всеки ден. Важното е да има баланс.
Мацката от сайта, който пуснах по-горе пише, че ако 80% от менюто е здравословно, другите 20% са приемливи.

А относно сладкото да ви споделя любимото вече лакомство на всички в къщи- сурови бонбони. Дори и на мъжа ми, който не е много по здравословните неща за хапване и трудно го убеждавам да пробва нещо. (но напоследък все по-често ми се получава да го привлека ).
Много са вкусни и едновременно много полезни. Също стават лесно и бързо:

фурми
сурови ядки (орехи, бадеми, кашу, лешници, слънчоглед, тиквени...)
само едните или комбинация от няколко, каквото ви се намира и харесвате
тахан по желание - сусамов, орехов (лъжица-две)
2-3 лъжици мед (добавени една по една, с опитване, защото фурмите са доста сладки)

това е основната рецепта. ядките се смилат по-едро или по-ситно по желание, фурмите също (аз ги кълцам с ножа, защото имам само пасатор с купа и почти го счупих при опита да ги нарежа с него, меда на вкус, тахана, и се добавят по нещо според това дели сместа е суха или водна. трябва да става за оформяне на топчета.
Може да се добавят смлени ленени семена, кокосови стърготини, какао, канела или каквото се сетите.
Овалването на топчетата също е в какао, кокосови стърготини, сусам, смлени ядки...
Може много да се експериментира с основната рецепта, варианти колкото искаш.
Аз ги правя със слънчогледови семки (за по-евтино, защото правя често и по много) и добавям орехов тахан, стават с приятен орехов вкус.
Слагат се в хладилника да стегнат и да се смесят вкусовете и нападайте.
Нико обожава да овалва топчетата и да ги дегустира на момента Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 14:44 от .Krem

# 601
Тъкмо влизах да допълня и видях мнението на Креми. Задължително, ще пробвам рецептата за бонбоните и на мен ми се хапва сладко и от време на време си имам своите прегрешения.
Наскоро четох някъде в нета, че човек огладнява най-много около 15.30 часа, стори ми се смешно , но реших да проверя и поне при мен се оказа вярно. Сега следобедите като огладнея първо поглеждам часовника, ако е около 15.30 изпивам чаша вода и после си взимам нещо, най-често плод, ако съм много гладна едно сухарче.

ПП Много здравословна дискусия се получи!

# 602
Благодаря ви, момичета.  Hug Има много за четене. Аз си падам по салатите и печеното, предимно зеленчуци. Не пържа, не панирам. Но често ми се случва да съм уморена и да не ми пука какво и дали ям. Често карам на кисело мляко или само салата. Мога да не вечерям и не ям след 19ч. Почти не ям хляб. Обаче това не помага. Ям бонбони, шоколад и десерти. Не постоянно, но всеки ден. Това, и седенето пред компютъра по цял ден, ето резултата -  всяка година, по 2 кг отгоре. Наистина се налага да "изчистя" хранителния режим.
Креми, това с олиото не е за мен. Направо ми се гади.

Поли, велоергометър имахме, обаче ми беше висок. Аз съм много ниска, 1,50м, карах не повече от 10 минути. Дори на най-ниското ниво седалката ми убиваше. Сигурно има и по-добри уреди, но не бих си взела за постоянно. Бих си купила обаче колело Simple Smile малко ме е страх от кучетата, обаче ако сме дружина, съм навита.

ей... забравих да кажа, че почти всяка вечер пия по нещо  Mr. Green

# 603
Грета, ако правилно си написала, сладкото всеки ден е голяма част от проблема. Иначе другото, което си написала е много ок.
Когато ядем сладко се вдига инсулина, после бързо се огладнява и пак ни се яде сладко или други бързи въглехидрати, които задържат инсулина висок. И така омагьосан кръг.... Инсулина се вдига от бързи въглехидрати (сладко, бяло брашно, захар, ориз, картофи) и от стоене дълго време гладен. Намали сладкото драстично, старай се да хапваш храни богати на фибри с него или след него, когато го ядеш, не стой дълго време гладна, хапвай плод, защото когато озвереем от глад вече ядем каквото и колкото попадне и високото ниво на инсулин ни кара да усвояваме калориите на макс.
Също много важно - избягвай всякакви десерти, които съдържат глюкозо-фруктозен сироп!!!
Той е в пъти по-лош от бялата захар, блокира работата на черния дроб.

Този проблем е много обширно застъпен в Ултраметаболизъм, поддържането на постоянно висок инсулин води до инсулинова резистентност и метаболитен синдром, които пък причиняват и други вреди на организма освен високо тегло.
Има разбира се и други фактори, които влияят и ни пречат да отслабваме въпреки, че се стараем да спазваме някакъв режим -  хормони, генетична предразположеност, стрес!!!! (много важен фактор). Всички тези неща са разгледани в книгата много подробно със съвети как да се преборим. И начините за борба са точно да се храним с правилните неща. Всичко е много комплексно и въпреки името си, всъщност в книгата се разглежда как да се храним за да сме здрави и в следствие на това да отслабнем. Аз която си мисля, че съм наясно с много неща, открих още толкова нови и първият път и следващите пъти, когато я препрочитах.

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 11:55 от .Krem

# 604
Грети, подкрепям Креми за сладкото всеки ден.В кауфланд продават сухари обогатени с фибри. Засищат хубаво и са диетични.
Грешка е и прекалено малкото хапване- кисело мляко и салата, може да добавиш едно две сухарчета. Ако е само салата може да добавиш и парче кашкавал/сирене. Не трябва да се храниш и прекалено ниско калорично, защото организма се чувства стресиран.
Не си писала нищо за колбасите/кренвиршите- но да си кажа, ако хапваш ги спри. Аз миналото лято ги спрях и за един месец без никакви усилия свалих почти 3 кг, хем не нахранват, хем са пълни с всичко.

ПП И аз си пийвам по малко всяка вечер, често вечеряме след 19.00...често имам хранителни прегрешения както писах, но важното е да "изчистиш" хранителния режим, да добавиш фибри и да не оставаш гладна.

# 605
  • София
Аз по темата не мога да се включа ... Пожелавам успех на всички ви в борбата с кичограмите!

Къде изчезна Полито? Някой знае ли?
Аз последната седмица съм в гадно настроение.  ConfusedНа моя близка дъщеричката е много зле, а е колкото Габи и ми е много кофти.
В неделя тръгвам с децата към морето за 2-3 седмици, колкото ни хареса. Може и да нямам нет там.

# 606
Здравейте момичета  bouquet

Аз се бях по изгубила малко но пак съм на линия Grinning

При нас всичко си е по старо му аз все още без работа,водя децата всеки ден на плаж и вече сме черни.
За сега съм спряла Кати от ясла защото при тях е много топло и ако паднат под 30 градусите пак ще я пусна.
Баткото ходи на лагер в Велико Търново и си изкара чудесно. Grinning

Здрави сме което е най важно пък другото все ще се нареди.

По темата мога да кажа че балансираната диета и най вече разделното хранене са ключа към правилната диета.
Миналата година правих "90 дневната" диета и една година по късно съм си върнала само 2кг. което е съвсем нормално след зимата.

Петя пожелавам на болното детенце бързо оздравяване  Praynig а на теб приятна почивка.

# 607
Ето меееее  Grinning

Имах големи проблеми с Интернета, но май вече са в миналото. Направо не мога да се нарадвам на факта, че отново съм с нет. Макар че липсата му си имаше и своите плюсове.

Не съм писала отдавна и не помня какво за последно съм споделяла.

Най-накрая взех решението и напуснах работа. Гледаме си се вкъщи с децата, че и те са ваканция. Почти направихме новия апартамент и сега ни остават някои последни покупки, както и местенето на целия ни багаж, което ми се струва, че ще отнеме доста време. То било голям кеф да обзавеждаш собствен дом  Simple Smile Другото ново е, че записах втора магистратура - Счетоводство и одитинг и сега, за пръв път в живота си, имам съвсем ясна цел за в бъдещето и знам с какво точно искам да се занимавам.

Пу-пу, нямам с какво да се оплача и дано и занапред да е така.

Децата са добре. Ели я записах на предучилищна в училище, а Павката е първа резерва в една от младостките градини. Ще си го гледам, докато не го приемат.

Гледам, че диети сте обсъждали. На мен ми помогна режимът, изготвен от диетолог. Свалих килограмите преди повече от години и все още ги поддържам с балансирано хранене и движение. Иначе и за 90 дневната съм чувала добри отзиви.

Ами май това е от мен засега. Като се сетя още нещо, пак ще пиша и дано вече Интернетът да се е оправил за постоянно.

# 608
Момичета тихичко мога да се похваля че почнах работа newsm44 за сега още пробно но мисля че ще се справя и ще подпиша договор Praynig

Работното време е хубаво единия ден съм от сутрин до вечер но на другия от 10ч. и в 14ч. си тръгвам.
Което идеално ме устройва да не ангажирам майка ми всеки ден да взима децата .
Много работа има и цял  ден не се сяда но пък се свиква и поне минава бързо времето.
Работата ми е близко до дома и няма да плащам за пътни.Което също е предимство Grinning

Така днеска се върнах размазана от работа и цял ден на крак но пък ми хареса да се трудя след почти 4г. стоене в къщи.

Чао за сега от мен.  bouquet

# 609
Михайлова, тихичко  smile3501

Поли, добре дошла отново. Липсваха ни позитивните ти постове Simple Smile

# 610
Янче браво. Много се радвам. И наистина приятно е да се прибираш изморен от работа.
Полито  Hug.
Момичета как сте? Загубихте се!
Ани айде пиши как изкара на Албена и защо не се обади  Crossing Arms (шегувам се)
Яни какво прави снахата? Как е след почивката?
Петя пиши и ти как сте? А детето на приятелката ти?
Тошето и Нелка и те да се отчетат!
Липсвате ми бе момичета. Фейсбука не е достатъчен!   bouquet

# 611
  • София
- море или планина- Море, море, море! Умирам да се препичам като гущер  Mr. Green
- много деца или кротка тишина- Ммм едно детенце в кротката тишина...
- бира или коктейл- Бира, определено.
- фитнес инструктор или крос на стадиона - Крос
- гора или зоопарк- и двете
- ски или спа - мм спа, ако е задължителен избора.
- плуване или каланетика- плуване
- работа в офис или работа от вкъщи- от къщи, макар, че и това омръзва понякога
- на ресторант или на кръчма- кръчма
- chill out или бяла роза- chill out
Роси, снаха ти още е в почивка, добре ѝ се отразява. Ще скитаме до градината насам - натам, да се позабавляваме преди да ни е завъртяло ежедневието. Мо е влюбена в морето, като майка си и баща си, ама нали е морско бебе, нямаше как да е иначе.
Михайлова, успех на новата работа. Поли, на теб с магистратурата!

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 15:22 от Geraldine

# 612
  • София
Михайлова, Поли, Честито!!!

Роси, благодаря ти, ние сме си много добре на морето.  Wink
Иначе за детето на моята приятелка.... Не са добре нещата. Злокачествено заболяване и безсимтомно, късно хванато. Много ми е мъчно.  Rolling Eyes

Аз преди да тръгнем насам се записах на шофьорски курс. Много се вълнувам.  Simple Smile тука нямам много време за учене, но като се върна почвам кормуването.

# 613
  • Плевен
Здравейте и от мен!
Янаааа, честито, дано, дано! Много се радвам за работата! Дано всичко се нареди при вас  Hug
Поли, радвам се, че се появи, много липсваше тук  Hug
Петя, приятно изкарване на морето!
А за болното детенце това е най-големия ми кошмар...Направо нямам думи...Дано да стане чудо! А как би могло навреме да се хване - с кръвни изследвания или нещо друго?
Креми, Поли, Грета, и аз доста се нахъсах след вашата дискусия Simple Smile)))
Роси  Hug Не се обадих защото не се мръднахме от тази Албена. Изкарахме си просто чудесно! Това ни е най-хубавото море досега - децата вече като са по-големи и по цял ден се забавлявахме, къпахме се във вълните с тях, следобед на басейна със сладоледчета, хапване, коктейлчета, децата рисуваха и оцветяваха и танцуваха с аниматорките, аз ходех на аеробика и плувах доста, мъжът ми играеше на тенис на маса и волейбол, които са му любими, а вечер посещавахме детските дискотеки и след това вечерните шоута при нас и в съседните хотели, пийвахме по някое аперитивче със новите ни познати и приятели, сприятелихме се с аниматори и други туристи Simple Smile Абе въобще богата културно-масова-развлекателна-отморяваща и релаксираща програма. Нашата Иви е управител на ресторанта и се запознахме и със сладура Стелко, както и със бобнонестата Камелия, също наше юнче, на Емито от Бургас. И майките и малките сладури са сууупер, много съм доволна, че се запознахме  Heart Eyes
След малко тръгваме за балкана за 1 седмица, и пасле, живот и здраве пак ще ходим на море и с нашите, сигурно на Обзор.
И така, добре сме, пупупу.
Каъм края на август и аз трябва да започна новата работа, та засега всичко върви по план, само да сме живи и здрави.
Много поздрави на всички ви, ще се включвам от там от време на време. Някой ако идва към Троян да се обажде, вече доста от вас ми имат телефона. Хайде, че съм жадна за нови запознанства и срещи с още юнчета и техните чудесни мами  Heart Eyes

# 614
Момичета благодаря ви за подкрепата  Hug за сега всичко е на ред при мен даже и храна и кафе са ми осигурени което е супер.

Ани много позитивно звучиш и дай боже всеки му такава почивка Peace

Петя весело изкарване на почивката а за детенцето много мъчно ми стана дано има господ и да стане чудо да се оправи.

Лека вечер от мен.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт