а това е блогът на Надя Петрова - има доста рецепти и други интересни неща http://natureinsider.com/
Да допълня все пак, защото прекаленият светец и Богу не е драг
че често прегрешавам. Ето сега в офиса от месец и нещо се изредиха сума ти рожденици и колко бонбони изядох, до диабет ще стигна. Или когато в офисния стол има любимият ми десерт... Но просто това не е всеки ден и ако през деня съм яла основно салата и плодове не е фатално.
На принципа съм, когато някой черпи - да хапна. Или по изключение много като ми се прияде нещо. Но обикновено не купувам такива неща всеки ден. Важното е да има баланс.
Мацката от сайта, който пуснах по-горе пише, че ако 80% от менюто е здравословно, другите 20% са приемливи.
А относно сладкото да ви споделя любимото вече лакомство на всички в къщи- сурови бонбони. Дори и на мъжа ми, който не е много по здравословните неща за хапване и трудно го убеждавам да пробва нещо. (но напоследък все по-често ми се получава да го привлека ).
Много са вкусни и едновременно много полезни. Също стават лесно и бързо:
фурми
сурови ядки (орехи, бадеми, кашу, лешници, слънчоглед, тиквени...)
само едните или комбинация от няколко, каквото ви се намира и харесвате
тахан по желание - сусамов, орехов (лъжица-две)
2-3 лъжици мед (добавени една по една, с опитване, защото фурмите са доста сладки)
това е основната рецепта. ядките се смилат по-едро или по-ситно по желание, фурмите също (аз ги кълцам с ножа, защото имам само пасатор с купа и почти го счупих при опита да ги нарежа с него, меда на вкус, тахана, и се добавят по нещо според това дели сместа е суха или водна. трябва да става за оформяне на топчета.
Може да се добавят смлени ленени семена, кокосови стърготини, какао, канела или каквото се сетите.
Овалването на топчетата също е в какао, кокосови стърготини, сусам, смлени ядки...
Може много да се експериментира с основната рецепта, варианти колкото искаш.
Аз ги правя със слънчогледови семки (за по-евтино, защото правя често и по много) и добавям орехов тахан, стават с приятен орехов вкус.
Слагат се в хладилника да стегнат и да се смесят вкусовете и нападайте.
Нико обожава да овалва топчетата и да ги дегустира на момента
Има много за четене. Аз си падам по салатите и печеното, предимно зеленчуци. Не пържа, не панирам. Но често ми се случва да съм уморена и да не ми пука какво и дали ям. Често карам на кисело мляко или само салата. Мога да не вечерям и не ям след 19ч. Почти не ям хляб. Обаче това не помага. Ям бонбони, шоколад и десерти. Не постоянно, но всеки ден. Това, и седенето пред компютъра по цял ден, ето резултата - всяка година, по 2 кг отгоре. Наистина се налага да "изчистя" хранителния режим. 

а на теб приятна почивка.
за сега още пробно но мисля че ще се справя и ще подпиша договор
(