ЮНСКИ ЮНАЧЕТА -Тема 115

• 44 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от нас  Grinning
Някои хора започват работа, други напускат... Аз вече от вчера съм си вкъщи. От утре се надявам да ме освободят официално. Вярно, че мъжо много мърмореше, но не очаквах че му е чак толкова трудно да се справя с гледането на малкия, къщата, че и да ходи на работа. Да не си се прибираш цяло лято изобщо не е работа. Миналата седмица за първи път нощувах вкъщи от втори юни насам, но бяхме на гости и по разходки и много, много не успях да се завъртя вкъщи и неразборията не ми направи особено впечатление. Направо бомба е паднала в нас, страшно е разхвърляно, хранят се предимно с пакетирани храни, малкия тотално е разглезен от бабите... Така че мъжо вчера страшно ядосан дойде и ме завърна набързо . Уж шефа се съгласи и ми обеща че няма да ме санкционират впредвид малкото дете, но все пак решението е в ръцете на по-главния шеф и ще видим утре какво ще кажат Praynig
Иначе горе-долу нещата вече се наредиха, моите и двамата са много доволни че съм си вече вкъщи. Не знаех че на малкия му е било толкова мъчно. Само да понеча да изляза от стаята се и започваше да плаче и казва да не го оставям и да не ходя на работа - вече знае че няма да ходя и горе-долу спокойно ходя из стаите. Готвим се за ремонт и почивка и много съм се вдъхновила Simple Smile
Много ми беше приятно да се запозная с Ани и нейното семейство. Много се радвам че почивката в Албена им е харесала!

# 616
Иви, и аз съм сред редиците на безработните от 1 юли, но умело използвах свободното време за дълго отлаган ремонт у дома, децата са от 10-ина дни при баба си в Добрич, а с мъжа ми спим на двуетажното легло в детската стая...голям купон е , нищо не знам къде е по кашони и чували...хубавото  е, че другата седмица приключваме. Август съм си дала почивка, септември ще имам първокласничка, а Боян ще тръгне на детска и се надявам и тогава да започна работа, имам уж нещо впредвид от септември, но ще видим... Наслаждавай се на свободното време с мъжете си сега, работата няма да избяга! Яна, на теб честит нова работа, все така доволно да звучиш !

# 617
  • USA
zdr.nie sme ok,vremenno nqmam kirilica

Slan4evo nastroenie na vsi4ki !!!

# 618
Добро утро, милички  Grinning

Възползвам се да се разпиша, докато пия второто кафенце за деня. Станала съм рано-рано днес, направих една дълга разходка с кучето и се прибрах да изпратя половинката на работа. Обожавам да ставам рано, да си пия кафето на терасата в ранната утрин и да гледам как градът се събужда.

Иви, наслаждавай се на времето с мъжете ти - работата наистина няма да избяга.

На мен ми е много гадно неправенето на нищо. Не е толкова финансовата страна, колкото усещането, че сам да си изкарваш парите. Аз нямам търпение пак да започна работа, но най-вероятно ще забавя този момент, защото Павел още не е приет на градина в Младост. Ели пък ще бъде в предучилищна група в училище и занятията са само до обяд. За следобед са предвидени извънкласни занимания до 18ч., но ми се иска в началото (или докато приемат Павката) да си я взимам на обяд, за да бъде преходът по-плавен.

Иначе сега като си стоя по цял ден вкъщи, гледам поне като добра домакиня да се представям, че поне нещо полезно и от мен да има  Simple Smile

Вчера ходихме на река Рилска. Препоръчвам мястото с две ръце. Намира се на пътя за Рилския манастир. Почти веднага след село Рила, вляво от пътя, има отбивка, на която пише Екопътека. Веднага след като тръгнеш по екопътеката, до теб минава реката. Има чудно място за пикник, с няколко огнища и вир, който на мен ми беше до гърдите. Дърветата хвърлят сянка, а точно след вирчето има и плитко място, огряна от слънцето, което е точно за деца. Изкарахме си чудесно. Децата не излязоха от реката, ние седяхме във вира... Супер беше.

# 619
Здравейте, привет и от мен!!! Явно кризата се задълбочава, защото навсякъде около мен чувам за хора, които са без работа. При нас също е малко по-притеснено от обикновено и клиентите са по-малко, но като цяло са ОК нещата. Разчитаме на резерви и чакаме по-добри времена!

В четвъртък заминаваме за Лондон. Ние всяка година изкарваме там по седмица-две при приятели. Този път уцелваме олимпиадата, което вероятно значи, че ще е голяма тарапана и по-зле от обикновено, но както и да е. В крайна сметка решихме да използваме това, че ще сме там едновременно с олимпиадата и сме си резервирали билети за волейболния мач България - Италия! Единствено остава да намерим някой да ни гледа децата по време на мача...

Иначе децата са добре, Андрей е много труден за гледане, още не е проходил и иска непрекъснато да го водим за ръка. Бобата е по-лесен, но и той си има своите тежки моменти.

Иви, сигурна съм, че малкият е полудявал без теб. На тази възраст подобни раздели им действат ужасно на малките - аз нали току пътувам за по няколко седмици нанякъде, та знам от личен опит.

Поздрави!

# 620
Ей, направо се шашнах като прочетох всичко. Иви, Славена, да се разделиш с работата определено е стрес, да обърнеш внимание на семейството и да се отдадеш на грижа или безгрижие, това е истинско щастие. Знам, че преходът ще е за по-добро и ви го желая! Важното е да знаеш какво струваш и да вярваш в себе си. А вие и двете струвате много!
Михайлова, дано да останеш доволна! Стискам палци.
Зара, Ани приятно изкарване!
Поли, ти си енергия Simple Smile
Петя, успех!

Аз пък... да не мислите, че ще пропусна да изпъча гърди.... се юрнах да се катеря на Мусала вчера. Е`баси манифестацията, и чудото, и стълпотворението, камънак, прахоляк и въздух............ ах, надишах се. Гати гадния въздух дишаме в София. Само за това си заслужава да се махнеш от тук! Обожавам ширини, небе, облаци, планини, тъмно зелена растителност, диви цветя, чиста вода и за първи път стигам толкова близо до планински езера. Фердинандовото езеро е с неповторим цвят. Смаргдът ли е така синьо-зелен?! не знам, но от дълбочината, чистотата, и обикалящите скали, цветът на водата е ярко синьо-зелен, като рисуван. Другите езерца бяха по-светли и по-мътни.

Заредих батериите и сега екшън. Много работа имам и постоянно нараства, и като че  ли трябва радикално да подредя приоритетите и да ускоря КПД-то. Добре че се намира по някоя шапка да оплета и да си върна равновесието  dancing

# 621
Привет на всички и от нас!

Да пожелая на Петя,успех.
Славена,Иви,погледнете го и от хубавата страна,както се пее:Варна,морето сините вълни....

Ние неуспешно се борим с кашлица 2 -ри месец,откачих,какво ли не пробвах,. Sadпояви се и задна хрема и имаше бактерия...и така.
Иначе си бяхме в родния край,видях се с приятели и моето братче,което не бях виждала от 3години.
Много приятно беше,там съм на почивка.Др.готви.... и гледа децата ние прекарахме приятни,топли вечери край Дунав и сладки приказки. Wink
Ходихме до Икеа и си накупих някой практични неща,но ще видим,кога майсторчето ще се накани да оправи.

# 622
  • София
Момичета, благодаря ви!

На болното момиченце на приятелката ми терапията започва да действа и се чувства по-добре. Дано да влезе в ремисия и да няма релапс на заболяването следващите години.  Praynig благодаря за съчувствието!

Ние си почиваме супер на морето! Утре и мъжът ми идва и с него още седмица. Ходихме на страхотен цирк тук във Влас. На който му е наблизо го ппрепоръчвам с две ръце.  Peace това е цирк за малки деца. Малък е и не е толкова хубав като на Балкански, но пък е ориентиран изцяло за забава на малките. Изкараха сигурно 20 вида животни на манежа. Много от тях ги подаваха на децата да ги погалят.  Simple Smile за много от номерата викаха деца от публиката, Габи и Марти излизаха на повечето. Имаше много забавен клоун и фокуси. Децата бяха във възторг.  Grinning за момент не се сетиха да мрънкат за нещо. В почивката имаше срещу заплащане езда на пони, скачане на надуваем замък, след представлението снимки с питон. Ние минахме навсякъде. Другата седмица може и да повторим.  Grinning

# 623
Здравейте от мен след дълго затишие!

Ние изкарахме една страхотна ваканция от 5 седмици, и от 2 седмици сме си вкъщи на хладно - 22-23 градуса, слънчево и приятно  Whistling. Умряхме от жега в България!

Иначе изкарахме 1 седмица в Испания - Коста Брава, където бяхме наели къща 2 семейства с малки деца, и изкарахме чудно. Децата играеха до късни нощи, денем всеки ден сме ходили на различни плажчета, повечето диви и чисти...После в България обиколихме Родопите, даже стигнахме и 1 ден до Гърция на плаж. Абе обиколихме България Simple Smile). Децата се държаха отлично! Криси, като 2ро дете, започна от много рано да яде всичко. Като се сещам как съм го мислила Стефан на тази възраст как съм го мислела, та отделно му готвех...А Криси сега директно от ресторантите се захрани и от нашите чинии. В Р$одопите менюто й беше пататник и качамак  Mr. Green. Въобще с второто нещата като че ли много бързо стават...

За съжалание така както бързо минава времето и Криси порастна, стана време и да тръгна на работа. В понеделник съм на работа, а мъжът ми поема децата и излиза 5 месеца в отпуск по бащинство...Със смесени чувства съм - хем ми се тръгва, хем ми се ще още малко да съм си вкъщи... Но това е положението - ред е на таткото да си почине и да се грижи за децата Simple Smile.

Радвам се, че макар и за малко, успяхме да се видим с Крем и Грета в София! Малчуганите много са пораснали  Hug

Сигурно още по-рядко ще се включвам от следващата седмица, но си ви чета!

П.С. Св., кога ще сте в Лондон? Има някаква вероятност да ида там на проект и да взема домочадието с мен - ще се разбере следвашата седмица.

# 624
Успешен рестарт, Снеже! След тази зареждаща ваканция ще имаш много енергия за интересните проекти.

Момичета, Петър продължава да има обрив. Краката и ръцете. От началото на месеца не ходи на ясла. Баба му го гледа вкъщи. От тогава пъпките се зачервиха и започнаха да нарастват като брой и да заемат повече площ. Обединиха се като на клъстери. Ходихме на кожен лекар. Потвърди, че е алергична реакция от нещо. Изписа му ксизал капки, спрей и приготвен крем. След първият прием на лекарствата пъпките съвсем се активизираха. Сега местата са червени, топли и го сърбят. Започнах да пера всичко без омекотител. Сега ще сменя и перилния препарат. И спирам лекарствата, страх ме е. Много ми е жал. Чували ли сте някакъв лек за облекчаване на възпалена кожа, който да е срещу такива реакции?

# 625
  • София
Грети,  може да ти прозвучи глупаво, но можеш да намажеш със зехтин. Моника като много малко бебе цялата беше се обринала, като на сгъвките на ръцете, краката и вратлето бяха сълзящи обриви. Тя има две кожни лекарки една в Сф и една в Монтана, та Монтанската ми е казвала, че със зехтин мога да мажа почти всякакви обриви. Тази пък тука е Ангелова от 29-та и всъщност тя ни избави от цялата работа. Изглежда са се били замърсили обривите, защото ни ѝ мина чак след мазането на Фуцикорт, което е антибиотично-кортикостероиен препарат, но за нас се оказа вълшебен. Преди това с Адвантан не минаваше.
Не знам къде ходите на лекар, но Ангелова е от най-добрите в София, ако искаш може да потърся координати, но имам спомен, че август почива.

# 626
  • Once there was a Hushpuppy...
Грета, много гадно това с пъпките на Пепи....
При Андреева в 22ра ли ходихте?
Питам те, защото при нея ходим отдавна и само на нея й имам доверие Peace
А, за тази на Джери само съм чувала, че била добра Peace

# 627
  • София
Грети, когато бях оставила Жорката при майка се беше обринал така - по цялото тяло. И тя не знаеше от какво е. Като го прибрах спряхме млякото / и прясно и кисело/, и го мажех с ХОМЕОПЛАЗМИН. Това е хомеопатичен препарат, доста мазен, но го мажех целият. И так цяла седмица и му мина. И сега вече няма, но внимавам колко мляко яде, и само бял шоколад....

# 628
  • Плевен
Здравейте и от мен!
Петя, много ми хареса разказа ти за цирка! Браво! Ние само на 1 цирк сме водили децата ама беше много зле -фокусникът и асистентката му възрастни, с черни дрехи и не правят дори и опит за лека усмивка, направо плачевно беше положението. Имаше само пони, гълъби и котка и като цяло не им беше много интересно. Този, който описваш ми звучи чудесно.
Приятно доизкарване на почивката!
Снеже, радвам се, че сте си починали хубаво тук и в Испания и на теб пожелавам нещата да потръгнат добре с новия график на семейството. Хубаво е, че имате и такава възможност - таткото да те замести в грижите за децата, а и че той има това желание. Успех!
Грети, аз мажа само с фенистил, за тези по-силните кремове нямам много инфо. Андреа ми е с атопичен дерматит, лекарката и изписва някакъв крем Дипросон като и се беше възпалило цялото краче от ухапване от комар, но така и не го взех, мина и и без него. При Петър явно си трява такова силно, както те съветват антибиотично-кортикостероидно, щом се е влошил толкова обрива, явно си е възпалена вече доста кожата му. Подкрепям Хриси - никакво мляко и шоколад, аз въобще не им давам шоколадови неща да ядат на моите, и давам Поумон Хистамин, то е за всякакви алергии хомеопатично и съм мнооого доволна. А това кремче и аз го забелязах и ще го взимам нататък, че съм им фенка на хомеопатичните.
Ние сега тръгваме за балкана, бе е панаира на Орешака, а утре сутрин за морето. Ама сега така заваля, не че нямаше нужда, но се чудя къде сме тръгнали въобще. Но пък дават следващите дни пак да се оправи времето, тъй че ми пожелайте приятно изкарване  Simple Smile
Поздрави на всички и весело доизкарване на лятото!

# 629
  • София
Дипрозон съшо е кортикостероиден препарат и него имам в колекцията по други поводи.
Ани приятно изкарване! И аз искам отново на морето, но надали ще ме огрее.

Общи условия

Активация на акаунт