ЮНСКИ ЮНАЧЕТА -Тема 115

• 44 003
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря на всички!

Кортикостероида трябва да е Затикорт, рецептата се приготвя, и вазелин има в нея. Твърдо и мазно е.

Ще потърся и този хомеоплазмин. Но първо ще пробвам със зехтин. Като го измия само с вода и му олеква. Та нищо не пречи да пробвам зехтина, на тънък пласт.

Ради, ние бяхме при Петрова, Андреева беше в отпуск.

Джери, няма да мога да го водя при други специалисти, имам 4 работни дни до заминаването и искам бързо да действам. Може да ми изпратиш координати за всеки случай, като се върнем ако все още има обриви.

# 631
  • USA
Здравейте,
наван и топличкои май повечето дечица са на море или обикалят пломщадките.Тук е пълно затишие.

Интересни ми е някой от дацата,записалили сте го на някакъв спорт или ходи ли на нещо,като рисуване или каквото и да е.Искам да запиша Ванеса,но незнам дали не са още малки...макар,че за някои от спортвете тук,като гимнастика и балет,ги взимат още от 2 годишни.

Лек и усмихнат ден!

# 632
  • София
Linka, аз лично преди 4-5 год. възраст не бих ти препоръчала някакъв по-сериозен спорт. Габи като беше на 3 я записах на детска йога и и действаше много добре. Всичко им е под формата на игра, а научават правилно дишане и разни упражнения.  Peace Иначе, ако имате някакви други танци, които да не натоварват толкова костите като художествена и балет. Макар, че не си преставям на 2г, да правят нещо друго освен елементарни танци и игри. Тук преди 5г не ги взимат за плуване по басейните, в детските май са и от по-рано, но в нашата нямаме.

# 633
Грети как е малкият? Дано вече му е минал обрива. И ние от миналата седмица сме с обрив. Нещо м/у алергия и нахапано. Не могат да кажат точно какво е. Аз си мислих, че е варицела понеже много приличаше на такова, но не е. Почна с червени пъпки, после на пришчици, и после с коричка. Взех се в чудо. Почна се миналата неделя. Почнах да мажа с Фенистил гел. Давах му да пие капки Фенистил, разтворени в калциев глюконат. И не го миех нито със сапун, нито с шампоан, само с вода.
В понеделник, като го заведохме на лекар ми казаха, че не е варицела, да не му мл. продукти и месо, и да продължавам с тия неща. Но аз смених Фенистила с Псило балсам - понеже бях забравила за него, а знам че е много добър. И благодарение на него сега вече няма и спомен от обрива. А като си представя,че имаше пъпки чак в нослето. Та затова ти пиша това - "Псило балсама" за такива случаи е супер, а и е само около 4 лв. А за облекчаване ползвай - крем Невен на "ASAM" - Германия. Вкъщи го използваме постоянно. Също е около 4лв. и е много като количество.  Peace
  Момичета вие почнахте ли имуностимулантите? Аз смятам да почвам вече с Имунокинда, защото тук времето както е горещо, извън вали, духа вятър и искам да се подсигуря. Та нали ще почвам и училище, та отпуската ме ще отиде за университета. Не стана задочно, но не съжалявам, защото в редовната форма има много привилегии за майки с деца. А и шефката не иска да напускам, та ще и работя. Сутрин на училище. На обед на работа, после детето и вкъщи. Надявам се да се справя.  Wink А аз обичам да ми е оплътнено времето  Mr. Green

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 22:26 от rosicp

# 634
Здравей те момичета!

Роси ще се справиш Peace по добре натоварено ежедневие от колкото по цял ден в къщи.

Вчера водихме с мъжа ми децата на Ролбата,и много им хареса.С Кати се пуснах аз и при падането в басейна даже  я натопих цялата но много и хареса.А Алекс се пусна няколко пъти сам.

По въпроса за кожните проблеми на Кати и излязоха като мехурчета на възглавничките на пръстите и като се обелиха от долу кожичката много червена почти разранена.
Водих я и лекарката каза че това било недостиг на Цинк след прекаран вирус.
Сега пие Цинк и почнах да и давам сироп за апетит че пак нищо не иска да яде.

Ай де чао за сега от мен мислим да отидем малко на зелено. Mr. Green

# 635
  • Germany
Tакъв обрив, подобен на варицела имаше Брани миналото лято на морето, но придружен с Т и хрема. Беше от вирус и мина за около 4-5 дни. Дано се оправят бързо сладурите ви!

# 636
  • София
Хей, голяма затишие ни е обхванало....

Ние правим ремонт и другата седмица се пренасяме в Люлин, та затова децата са при бабите. Не мога нищо да кажа за тях, само по телефона се чуваме. Бяха 1 мес на море при едната, сега са на планина при другата - "какво му трябва повече на човек". Ще ги приберем в началото на септември. Не знам Жорката как ще се адаптира в детската градина, с нови  лелки и госпожи -  малко ми е притеснено. Praynig От сега му говоря, че ще ходи в "голямата" градина с каки и батковци, а не с бебетата в яслата и уж има желание, ама ще видим....

Пишете вашите деца искат ли на градина??

# 637
Привет и от нас  Grinning
И ние сме в разгара на ремонт. Тъкмо се скарах с тъпия майстор. Каза че ще направи банята, тоалетната и коридора, платихме му и днес обяви че ще почива два-три дни, а още дори банята и тоалетната не мога да кажа че са направени, макар че вече две седмици се мотка. Коридора дори не го е почнал Sad Направо съм бясна  #Cussing out След това ще ходи към кухнята и с това темпо на работа, изобщо не знам кога ще приключи, а на 2-3-ти ще идват да ми монтират всичките врати, а на 12-13-ти пък кухнята. За майсторските му способности да не говорим ooooh! Направо съм се видяла в чудо с него ooooh! За мръсотията в нас и за пребиваването ни при бабите изобщо не искам и да говоря Sad Да не е съвсем отрицателно написаното да кажа че с леки забележки и много перипетиии банята и тоалетната станаха много хубави. Само окачения таван остана да им се сложи.
За градината - живот и здраве тръгваме на 3-ти. Другата седмица ни е последна на ясла. Господина засега е много доволен че повече няма да ходи на ясла и тъй като не е много на ясно кога ще тръгва на градина и за какво става на въпрос засега има желание да ходи в "градината за батковци". Сигурна съм че още след първия ден ще ни се изпарят тези мераци Confused Дано не съм права, но си мисля че точно така ще се случи...

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 11:04 от ivi_81

# 638
  • София
Да кажа и аз за нашия майстор - тъй като правим основен, ама цялостен ремонт с къртене на стени и др подобни май бързо се справи - влезе на 02.07 и вече е готов. Но и мнооого пари ни взе. Вчера монтираха вратите, днес сглобяват детското. Другата седмица е ви покажа в каква стая ще се вихри Жорката с кака Мими.Малка е, но надявам се удобна ...

# 639
Хей, здравейте, и ние се прибрахме от море. На Петър обрива му изчезна преди да заминем. Продължих лекарствата, колкото и да ми беше жал, казах си, че няма за къде да става по-зле. Спряхме мляко, шоколад, колбаси. И малко захладня тогава, та не беше и на слънце се пекъл.
После на морето нищо му нямаше. Днес се прибрахме и вече е с температура, хрема и кашля. Кво да се прави. Добре че имаме баба на разположение. Засега отлагам малко старта на детската градина, заради изследванията.

Поздрави!

# 640
Опа  тука са се развихрили много ремонти. Grinning

Пожелавам ви бързо и безпроблемно да се отървете от майсторите Wink
А после ще чакаме снимчици да се похвалите.

При нас нищо ново Кати ходи на ясла но се разболя,тръшна я вирусна ангина и сега сме на антибиотик.Вече е добре но после ще трябва да давам пробиотици да и оправя коремчето.
От два месеца на сам не иска да яде и все филийки и разни др. боклуци тъпче и вече много почнах да се изнервям.
Днес и купих сироп Апетон за апетит и в него има и пчелно млечице та се надявам малко да се пооправят нещата.
Много иска да ходи на детска градина но ще видим как ще сме като дойде това време. Praynig

При мен работата върви много е изморително но поне ми е съвсем на близо до нас.Колежките са готини и времето лети.

Хубав уикенд ви пожелавам   bouquet

# 641
здравейте!

надявам се всички да сте починали хубаво през лятото и наесен с нови сили да подхващаме работа, детски градини и всякакви задължения!

Аз се върнах на работа, мъжът ми ще е бащинство 5 месеца сега. По този повод, решихме всички да заминем за Южна Африка - аз ще поработя там, а семейството ще си гледа кефа на топло Simple Smile)).

Заминавам утре, а децата и мъжът ми идват след 1 седмица. Всичко вече е почти уредено с апартамента, кола ще наемем, за да можем да обикаляме уикендите. Стефан много се вълнува, днес му купихме и куфарче, и той вече си опакова играчките Simple Smile. Въпреки че той ще тръгва след 1 седмица ... Казва, че ще види лъв и слон и жираф. Дано  Mr. Green

Приключения ни очакват, но това е хубаво! Поне ще избягаме от сивата есен тук - вече 2 дни вали непрекъснато  ooooh! Tired

Намерихме и полуднвена детска градина за Стефан - да може да си играе с децата. Монтесори е, наблизо до там, където ще живеем. Дано да му хареса. Не знам с езика как ще се оправя - ще трябва да проговори и на английски...  Whistling Важното е, да се забавлява Simple Smile.

Другото хубаво е, че няма никаква часова разлика с тук - тоест няма да има адаптация. Преди 2 години, когато ходихме в Мексико, беше бая зор да свикне с 7 часа назад.

Криската и тя е добре. Нея само я влачим като някой куфар напред назад, и тя не протестира, милата. Учи се да ходи, ама й е по-лесно да пълзи - като изстребителче е. Много си играят със Стефан (е, има отвреме навреме драми и караници) - като цяло се разбират, и се смеят заедно, могат дълго време да строят лего например заедно. Караниците стават, когато Стефан почне да играе на игра зап о-големи деца, пъзел например, и тя му ги разваля. Тогава той много се сърди и вика, и й се кара, но дотам - не й посяга, не я блъска. Тя обаче не го отразява въобще, и си продължава с нейните си. Имам подозрението, че ще му се качи на главата скоро време...Весело е вкъщи де!

Поздрави на всички и ще пиша с впечатления оттам!

Зара - как бяха вашите летни пътешествия? Разказжи за Бобата и Андрей Simple Smile

# 642
Ей, Снеже, супер? А за колко време отивате? Желая ти много успехи и да ви е весело!

# 643
  • USA
Здравейте,
snowwhite,смело ре6ение браво,касмет и успе6на адаптация,да е бързо и лесно
Ние сме добре,най-вероятно и ние ще се местим скоро,но само ще сменим щата.Досега сме го правили няколко пъти,но нямахме дете,сега ми се вижда доста по-комплексирано,но всичко ще е ок Simple Smile))
Иначе,нищо ново.Преди месец някаде станах официално Американка Simple Smile))),че само аз си бях останала с българско само гражданстбо от семейството:)))
Лека и спорна седмица ви желая Hug

# 644
Да се запиша и аз Simple Smile И аз си починах колкото мога 3 седмици отпуска и сега се готвя да почваме градината в понеделник. Нико от месец и половина не е на ясла и от два е абсолютно здрав (пу-пу).

Хей преди 3 седмици ми се виждаха много голяма почивка, а сега покрай Нико имам нужда поне от 6, но... Та така, кротко седмица на морето, открих колко е яко да ходиш на плаж към 5 (вечерта), да пиеш биричка на залязващото слънце, да не се налага да се мажеш със слънцезащитни разни и де се прибираш по сянка  Simple Smile  После при нашите в Силистра, малко и на вилата там ходихме, където си ми е идилията в края на лятото при ябълките, асмите с грозде, доматките в градината, Нико гонещ съседските котки, ходенето бос по горещата земя, огънче вечер, щурците и домашната ракия на тате Simple Smile и въобще пълен релакс.

И да се изфукам и тук, че още ми държи - спечелих от Туборг билет за RHCP и в събота бях на концерта. Беше жестоко и групата се раздаде и публиката беше невероятна! Много ми се искаше да отида, но нещо това лято ми дойде в повече и 100 лв. за билетче не ми се връзваха. А и нямаше с кого да отида. Но като спечелих си отидох сама и ми беше кофти от факта само докато почна концерта. После така се наскачах и накрещях, че ще ми държи влага още дълго. Голям кеф, откакто се роди Нико не бях разпускала така на макс. Та сега ходя нахилена, успях да ги видя, вече ще се фукам, че съм късметлийка  Wink

Общи условия

Активация на акаунт