Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър!

• 149 367
  • 776
  •   1
Отговори
# 450

Сега се моля само майка ми много да го хареса, а аз никак, че да не ходя и аз да си купувам  Crazy

За второто нямаш шанс. Аз имам мултикукър на друга фирма от 2 г. и в 80% от случаите готвя в него. Фурна ползвам само за печива. И сега се чудя дали да не тропосам моя кукър на майка ми, а аз да си взема Филипса.

И аз все се каня, ама нещо се притеснявам да не се мина като имаш предвид че Саньото си е Саньо.

Няма да се минеш. Без да е търсен ефект, един ден оглеждайки се установих, че повечето дребни електроуреди са ми Филипс - ютия, пасатор, епилатор, машинка за бръснене, четка за зъби, кухненски робот, миксер, прахосмукачка, Airfryer и т.н. Само машината за хляб е Кенууд, Морфито и имам едно Морфи за готвене на пара. Сега оглеждам да сменя кафе машината със Саеко (които са си Филипс).

# 451
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Няма да се минеш. Без да е търсен ефект, един ден оглеждайки се установих, че повечето дребни електроуреди са ми Филипс - ютия, пасатор, епилатор, машинка за бръснене, четка за зъби, кухненски робот, миксер, прахосмукачка, Airfryer и т.н. Само машината за хляб е Кенууд, Морфито и имам едно Морфи за готвене на пара. Сега оглеждам да сменя кафе машината със Саеко (които са си Филипс).

И при мен е така, само дето и машината  за хляб ми е тяхна. С нея имах много ядове, след 6 месеца ми даде дефект и спря да втасва тестото, смениха я без проблем с чисто нова, след още 6 месеца същото се случи и с втората..... е пак получих чисто нова от магазина ( с малко повече настояване и жалене на Филипс, но пак бяха безкрайно коректни). От тогава, вече три години тази работи безотказано, а я експлоатирам сериозно. За това съм твърдо за марката.

И сега да кажа лошата новина. Днес минахме да вземем мултикукъра с пасатор от Техномаркет. Имат само с чопър. Успокойх се, че пакета е наличен и в Технополис .... да ама не.  Tired
Там цената вече е 229 лв., подаръци няма. Сега звънях в Техномаркет, там до 09.март ще е наличен пакета с кукър на 199лв. Не можаха да ми кажат категорично дали няма случайно пак да пуснат с пасатор до тогава, за това аз мисля да изчакам до 08,  хем половиния да се отчете за празника( каква добра душа съм само).  Mr. Green
Още седмица ще плакна очи и ще разучавам рецепти, пък за празника да им приготвя нещо вкусничко в него. Simple Smile

# 452
  • Стара Загора
Отчет да дам какво готвих и какво се получи. От книжката с рецепти шоколадов кекс с орехи. За 45 мин на печене 180 гр. изгоря отдолу, отгоре се вдлъбна леко, вид  нямаше. Бях чела в мнения, че пекат на по - ниска Т. следващият път ще се поправя.
Мляко с грис пак от книжката,
http://www.cooker.philips.bg/recepti/deserti/mlqko-s-gris.php
 има нужда от допълнително   разбъркване, получи се  на буци. 15 мин на stew не успях да наглася за 20 мин го правих.
Общо взето нещо не са  описани както трябва рецептите в книжката.

# 453
  • София
     Аз си готвя по усет, не разчитам на рецепти и книжки.И мляко с ориз, и грис ми станаха много добре, но си разбърквах от време на време и не държа до края на програмата.Винаги доливам и чаша вода към млякото, така се сварява по-добре ориза, знам го от татко.Още не съм пробвала сладкиши, но у нас и не се ядат, но ако правя ,ще си го пека във фурната.Стига ми,че другите ястия готви добре.

# 454
  • Балчик
Отчет да дам какво готвих и какво се получи. От книжката с рецепти шоколадов кекс с орехи. За 45 мин на печене 180 гр. изгоря отдолу, отгоре се вдлъбна леко, вид  нямаше. Бях чела в мнения, че пекат на по - ниска Т. следващият път ще се поправя.
Мляко с грис пак от книжката,
http://www.cooker.philips.bg/recepti/deserti/mlqko-s-gris.php
 има нужда от допълнително   разбъркване, получи се  на буци. 15 мин на stew не успях да наглася за 20 мин го правих.
Общо взето нещо не са  описани както трябва рецептите в книжката.

За рецептите има друга тема. Peace

# 455
Здравейте. Мъж съм, но при избор на ел. уреди първо тук анонимно се консултирам. Сега ситуацията ми налага да получа малко инфо, която не открих в мненията ви.
Днес разглеждах "Гурме"-то и милтикукъри на Нео, Тефал и Филипс. Любопитното беше, че полезният обем на уредите ми се стори изключително малък. Готованските ми възгледи, че трябва да се готви по много, но от някой друг, предполагаха, че и тавичката/тенджерката в тези уреди ще е по-голяма. Изненада! Гурмето има място колкото за едно пиле "седмак", а кукърите ми изглеждаха с изключително неподходяща вместимост. Та - това стандарт ли е и няма как служителите в толкова магазини да са знаели, че точно днес ще им правя слалом и да са се наговорили да се гъбаркат с мен? Малкият обем проблем ли е или улеснение? Гурмето въобще струва ли си? Благодаря Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 12:11 от ribery

# 456
  • Балчик
Моят кукър е с обем 4 литра и са ми напълно достатъчни за приготвяне на ястие за деня за 4-ма.

# 457
ribery защо подушвам скрита реклама.
Моята Санька е 6 литра.

# 458
  • София
    Моят Филипс е 5 литра, събира повече от колкото е нужно.Но имам оризоварка, на същия принцип е, само където не се програмира, в която,въпреки,че е с вместимост само литър, готвя по 6 малки бутчета и 5 картофа за пюре заедно.Това е вечеря за трима души.А Филипса рядко го пълня дори до половината и пак остава и за другия ден.

# 459
ribery защо подушвам скрита реклама.
Моята Санька е 6 литра.
Вероятно имаш силно развито обоняние.
Ще перефразирам:"Момичета, днес свърших адски много неща и бях страхотна домакиня. Но съм жена, усъвършенстването ми протича с невероятни еволюционни темпове и вече мога да правя 1500 неща едновременно. Открих начин да спестявам време и усилия, да изглеждам като още по-добра домакиня и предизвиквам бурно възхищение дори и в тъщата. Мултикукъкърът ми е с обем 5-6 литра, няма да кажа марка за да не прозвучи като реклама, дали ползвам или не гурме, ще си остане моя тайна, и той ми е напълно достатъчен да изхраня 20 човека от различни раси и с различни вкусове с едно готвене и да им стигне за 2 седмици."
по същество - отворени, уредите имат еднакви по форма и размер метални съдове. на филипса пише "вместимост 5л", на тефалa "капацитет 1.8 литра". за това ми е питането. реалното е 1.8 литра и при двете и образно казано това е стандартът, нали? или не?

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 12:37 от ribery

# 460
Ок с обонянието ми се уточнихме, обаче разбирането ми със сигурност куца, освен сарказм друго не разбрах.
Моля някой по разбирач на умни постове да отговори.

# 461
Ок с обонянието ми се уточнихме, обаче разбирането ми със сигурност куца, освен сарказм друго не разбрах.
Моля някой по разбирач на умни постове да отговори.

яснооо. ако съм искал да попадна на място, където ще получа малко инфо, лека враждебност и следобеден неделен хумор, значи съм уцелил от първия път. значи казваш, че мъжете могат да измислят тези уреди, да ги проектират, да ги подаряват, но като стане въпрос за ползване и полезна информация, да си знаят мястото и да не си пъхат носа. оооокк. пааак по същество - можеш ли да вземеш три бутилки от по два литра и да ги излееш в този мултикукър? тези 6 литра вместимост реални ли са или реалният обем е по-малък? като ги разглеждах, ми се стори, че обемът от 5 литра не отговаря. не се сетих да попитам защо и как така и попитах тук. и хубаво съм направил, нали

# 462
  • София
  Ако не беше пълен моя със шкембе чорба, щях да отида да измеря с бутилки.

# 463
  • Стара Загора
5l  вода стигат точно до ръба на Филипса, там където започва извитото на купата.
Супа постна за обяд правих, 4 купички изядохме, има поне още толкова останало. Не беше пълен до горе  кукъра.

# 464
  • Балчик
Гарантирам за Морфи-то, 4 реални литра, от 4 заявени.  Laughing Ти май си доста зле с представите за литраж.
А 'умният" му пост не може да бъде по-глупав. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт