Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър!

• 147 535
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
За мен Саньката не е бавна, имам тенджера под когато ми трябва много бързо.
Моята е на 10 чаши и да кажа ако я сменям ще я сменя само със Куку.

# 61
  • Paris, France
backobg, ако параметрите и функциите на показания уред ти харесват, намерих го във френския и немски амазон с безплатна доставка. Предполагам, че доставят и до България. Предимството на уредите Саньо за континентална Европа е, че няма нужда от адаптор както за тези за Обединеното Кралство. И правят лесно хубав ориз само с натискане на копче, естествено.

http://www.amazon.fr/gp/product/B001BWYIT0/ref=s9_simh_gw_p79_d0 … mp;pf_rd_i=405320

http://www.amazon.de/preisgekr%C3%B6nter-Sanyo-ECJ-FS50-Multifun … 296019&sr=1-1

# 62
Благодаря за предложенията, аз ги бях набелязал но и двете нямат директна доставка до България. Трябва да се поръчат с посредник за доставка.

Благодаря за всички препоръки и насоки. Днес поръчах този уред:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1806738783 … ME:X:DERP:DE:1123

Прилича на повечето от описаните, работи на 220V, ето и ръководство за употреба на английски:

http://www.gastroback.de/de/downloads/doc_details/217-42525-multi-cook.html

Има го и на по-ниска цена но повечето фирми не доставят до България и трябва посредник.
Надявам се съпругата ми да се зарадва на новия уред.
Ако не върши работа или не ни хареса ще поръчам Sanyo-то.

# 63
Момичета, помощ! Спря да ми работи Морфи-то.  Cry Сутринта правих омлет - работеше, но като отидох да го изключвам забелязах, че не беше се включил автоматично на подгряване, както обикновено прави като свърши програмата FRY, и лампичката не светеше. Тръгнах да слагам вечерята и хоп - не иска да тръгне, ни звук ни стон. Пробвахме с друг кабел - не тръгва (мислех в началото да не е от бушона, който е на самия щепсел). Ама ако го занеса на сервиз все си мисля, че ще му разбъзикат програмите  Tired На някой налагало ли му се е да носи кукъра на сервиз?

# 64
Сакън, и аз понякога си мисля, ако на Морфи-то му стане нещо как ще се оправи.
На първо време аз бих пуснала едно запитване как да процедирам ето тук http://www.morphyrichards.co.uk/support/morphy-richards-support/ … ustomer-care.html

# 65
Мда, така направих засега и чакам за отговор, че нещо на пръв прочит никой от сервизите не се нае дори да я погледне. Само питаха "Какво е? Кукър ли? Че какво е това?", гледаха умно и казваха "Не", други първо питаха каква е марката и като чуеха веднага отказваха  Crossing Arms Чичко Гугъл показа, че уж Интерсервиз Узунови имат някакво вземане даване с Morphy Richards, но кратък разговор по телефона уби и тази надежда. Оказа се, че това инфо на сайта им е, защото навремето са поддържали сервизно кафеварки Morphy, които пък са били продавани в техния магазин (Интермаркет), но тъй като са прекратили всякакви взаимоотношения с Morphy Richards и нямат никакво понятие от подобни уреди (обясних им какъв е уреда) не могат да помогнат.  Sad

# 66
  • Paris, France
len4ita , изчакай отговор и не се отказвай ако машинката ти е в гаранция! Може да се наложи да я пращаш по пощата далече, но ако не могат да я поправят, поне със сигурност ще ти я сменят. Морфи и Симео имат хубаво обслужване. В сервизите думата "кукър" не говори нищо. Обясни, че е "програмируема оризоварка", уред, който готви по зададени в програми температура и времетраене, нещо като машина за хляб, програмируем уред за бавно готвене. Синоними и обяснения му е майката!

Ако уредът вече не е в гаранция не си струва да се поправя, съжалявам. По-евтино е да се купи нов. Сега цените паднаха и този на Карфур го има на промоции за по 35-40 евра. Прави същото като Морфито ти.

Ама ако го занеса на сервиз все си мисля, че ще му разбъзикат програмите  Tired На някой налагало ли му се е да носи кукъра на сервиз?

Програмите не могат да ги разбъзикат дори и да искат, споко. В сервиза не пипат главната платка. Даже май не могат да я сменят, дори и да искат, ако апаратът вече не се произвежда. Моят непрекъснато даваше (и все още дава  Sad ) грешка Е3. Обаждах се в сервиза и ми казаха да го занеса и че ще го сменят. Разбрах от един форум, че това е не добре измита, мазна или запушена валва и не съм го носила. Толкова разбират.

Успех и стискам палци

# 67
  • Балчик
Тъкмо щях да ти пиша да провериш кабела, че мен така ме стряска от време на време, излиза от там, където се слага в кукъра и като го наместя добре тръгва. Но видях,ч е си пробвала и с друг кабел, значи не е това.
Дано намериш кой да ти го поправи.

Цитат
не добре измита, мазна или запушена валва

Какво е това? newsm78

# 68
  • Paris, France
 Имах предвид клапа. Извинявам се за използуваната латинска дума (валва), която по погрешка употребих и която се използува на български в областта на науките. Клапата (soupape на френски) е мястото от което излиза парата. Моят уред има две клапи, абсолютно като на
Кукуто. Едната понякога залепва и парата няма от къде да излезе. С уредите на Куку върви един дълъг, метален шиш (игла, кука), с който клапата може механично да се бутне надолу ако случайно се залепи и не иска да слезе. Към моя уред такъв шиш няма и е препоръчано да се прави с клечка за зъби. Този проблем често се появява при варене на по-големи количества (макар и в допустима според книжката норма), варене на течни ястия с парченца магданоз и други подобни зелении. На мене ми излезе още на второто ползуване и оттогава редовно се случва, поне веднъж на 4-5 готвения. Но пък така разбрах, че уредът, веднъж направил налягане, продължава да готви дори без ток. Вече само задавам програма и максимално налягане и като го достигне направо изключвам ръчно. Ако чакам цялата програма да свърши машината автоматично изпуска налягането след края на програмата. Като изключа ръчно налягането си пада бавно само за около половин час и през това времеястието се готви. Така с 15 минути загряване успявам да сготвя 500гр боб или леща. Мъжът ми каза, че изразходваната за ястието енергия е от порядъка на 100-165 вата. Наистина впечатляващо, бях  Shocked Shocked Shocked. По същия начин готвя крем-супа от жълта леща или грах и то без да ги кисна. Сутрин ги слагам с нарязан лук, чесън, кимион, чер пипер и каквото искам и като се вдигне налягането направо изключвам (не държа на подгряване). След час имам крем супа, която само разбърквам с лопатката, защото отгоре остава течност.

Само ме е яд, че не влизат в миялна тенджерата и капака, че ръце не ми останаха от миене. Аз вече даже не я мия с препарат след всяко готвене  Embarassed Embarassed Embarassed а само плакна с гореща вода ако ще готвя веднага друго.

# 69
Чудесно просто! Ето какъв отговор получих от техния съпорт днес:

Thank you for your email

unfortunately we don't have a repair agent in the Bulgaria.
And once the product is taken out of the UK the warranty is void it could be a problem with the voltage in Bulgaria as it is only manufactured for the UK due to 240 volts

We hope this action taken is of assistance and should you have any further queries please do not hesitate to contact us again And assure you of our best attention to quality and customer support.

По принцип уреда вече не е в гаранция така или иначе, но поне се потвърди това, че в България наистина нямат оторизиран сервиз. Лошото е, че не ми дадоха никаква полезна информация, ами отгоре на това заявяват, че гаранцията им по принцип не важи след като уреда бъде изнесен от UK!  #Cussing out Еми, няма да си взема Морфи повече пък! Работеше перфектно просто, но липсата на съпорт  Sick Мислех, че този, както всички други уреди, които се купуват от Амазон си имат гаранция (на територията на UK разбира се, освен ако не е отбелязано, че уреда е с международна гаранция и страната ни фигурира в някакъв списък, тогава бих очаквала сервизно обслужване и тук)  Crossing Arms Че то както се развали след две години можеше да се развали и на 6-ия месец, и тю-тя...пари на вятъра, защото няма да му признаят гаранцията, ако се изпрати на сервиза им в Англия. И каква обосновка само...че аз имам доста уреди купени от британския Амазон и всичките до един си работят перфектно на нашия волтаж  Whistling

# 70
Да ви кажа откровено аз доста щях да се замисля ако нямахме отдел електротехники във фирмата, най вероятно не бих взела никакъв уред без гаранция.
len4ita от одеве се чудя с кво да ти помогна, ако искаш да питам дали моите момчета ще се опитат да го оправят?

# 71
len4ita от одеве се чудя с кво да ти помогна, ако искаш да питам дали моите момчета ще се опитат да го оправят?

Да, моля  Hug Ще съм ти много благодарна, че вече се чудя какво да го правя.

# 72
Дали пък няма някой потребителски форум на Морфи-то, от там да дойдат някакви идеи каква може да е повредата и как да се отстрани?? В интернет човек намира каква ли не полезна информация...

# 73
Търсих, гледах и нищо не намерих Sad Прерових и един руски форум, в който имаше тема само за Морфи-то от н-та страници и никаква информация няма.

Иначе последното е, че смених батерията, която захранва екрана, ама тц...не е от това, пак не тръгва (на екрана всичко доста бледнееше от известно време, и предположих, че има батерия, но не намирах отвън начин да се смени; а сега като спря да работи уреда накарах мъжо да го разглоби да види дали няма някакъв видимо прекъснат кабел или нещо друго, та за всеки случай сменихме и батерията - отвътре се сменя и е някаква супер нестандартна, трудничко я открихме).

Значи дотук проблема не е в батерията и не е в кабела (мислех да не е от бушона, който е на самия щепсел, ама тц..нали пробвах с друг кабел - не тръгва). Нямаше и никаква миризма на изгоряло като спря да работи, чудна работа  #Crazy

Ще видим какво ще каже г-жа Стихийно бедствие, ако и нейните хора откажат да го погледнат видяло се то, че ще се поръчва друг уред. Така свикнах с Морфито за тия две години откакто го имам Crazy  Ама сега е малко тръпка да се поръчва пак без гаранция  Laughing

# 74
моля за помощ - знае ли някой къде да намеря инструкция на език различен от корейски за Cuckoo Rice Cooker CRP-HMF1011FR (10 Persons)?

http://www.amazon.co.uk/ALL-EURO-EXPEDITED-Rice-Cooker-CRP-HMF10 … stomerDiscussions

Намерих каквото търсих - ако някой се интересува от инструкции на английски за Cuckoo  --
 http://kimchius.com

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 22:28 от vasilevavn

Общи условия

Активация на акаунт