Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър!

• 149 389
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте.От няколко дена имам Филипс,нещи ми стана сух ориза.Примерно на две чаши ориз колко вода слагате(чашата от уреда).След като я измих видях скалата вътре Rice/water.По нея ли да се водя?Благодаря,предварително!

Здравейте, а как приготвяхте ориза преди да си купите такъв уред?

# 601
Здравейте.От няколко дена имам Филипс,нещи ми стана сух ориза.Примерно на две чаши ориз колко вода слагате(чашата от уреда).След като я измих видях скалата вътре Rice/water.По нея ли да се водя?Благодаря,предварително!

Ние го обичаме по разварен и го правя една чаша ориз две вода!

# 602

най-вероятно в тава, в която няма скала вътре Rice/water и във фурна.
А сигурно има значение и на коя програма, та затова пита момичето как се приготвя в кукъра  Laughing

keisi-f, имам един файл с такива рецепти, ще видя какво пише за ориза  Peace

# 603
Имах предвид, че в зависимост от вида на ориза се предвижда и нужното количество вода. А каква програма ще избере първо трябва да си прочете инструкцията за ползване, там си е описано всичко кое как се прави. Не е толкова сложно използването на такъв уред. Нашите родители и пра родители едва ли са ползвали такъв уред, но независимо от техниката, с чиста съвест ще споделя, че техния в пъти по-вкусен от "мързеливия" в уред.
Аз лично правя ориза 1:4, ако не греша на опаковката си пише колко вода се слага. С каквото се мери ориза, със същото се мери и водата. Предпочитам го ориза да ми е като тоя в китайските ресторанти или в сушито. Затова първо го запържвам леко. Става божествен.
Поздрави

# 604
В кукъра се слага по малко вода от колкото  в тенджера. Всичко зависи какъв го обичате и какъв вид ориз готвите. Аз готвя на програма суши ориза иначе ми става прекалено мек. Не запържвам нищо.
Днес готвих пълнен чушки с ориз, ориз кайма, сок от домати, подправки разбърках (всичко сурово) напълних чушките и ги наредих прави в кукъра, добавих вода, сок от домати, олио и включих програмата са супа (50 мин) и ги оставих още топли за около 20 мин, идеални са. Знам че българите ги обичат запечени във фурна, у нас ги готвят в тенджера и така си ги обичам повече и  в къщи ги научих.

# 605
Привет, изчетох темата. Взех си Делимано мултикукър-а.
Много не ми е ясно клапана за парата напълно затворен ли трябва да бъде, защото има позиция, в която е леко отворен. Снощи правих картофена яхния и го затворих напълно, но като готвя друго и особено под налягане, не знам как да бъде. newsm78
 Виждам, че са писали момичета, имащи точно Делимано, ако може помощ малко - за клапана само не разбрах засега. Hug

# 606
Божкей, като си купувате уреди, не им ли четете ръководствата за използване? Би трябвало там да си е описано кое как е що е.

# 607
Познай от три пъти....естествено че съм изчела ръководството, ти какво си мислиш?
Или пиши, ако имаш да кажеш нещо по въпроса, или изобщо не спами темата. Mr. Green

# 608
Ехоооооооо без такъв тон в темата ми Peace

# 609
Извинявам се! Но ме подразни това изказване от мъж. Много повече чета ръководство на уреди от  мъжете, мисля...както и да е, намерих каквото питах. Simple Smile

# 610
не се сърди, може би момичета които имат делимано са на море, нали сме  в сезон.
Аз грам не ги разбирам делиманото.
А за мъжете, критични са по принцип, но ние пак си ги обичам  bouquet

# 611
Здравейте, не зная как ще ме разберете, но си има едно неписано правило: не консумирай това, което се рекламира. Имам усещането, че е вярно и за уредите, които се рекламират. Не съм специалист, но тия тефлони, измислени керамики, са си чиста химия. Едва ли става по-бързо и по-здравословно храненето, само дето се лъжем, че става бързо... Това си е мое мнение. Нашите баби и дядовци не са разполагали с такива уреди, а в същото време готвят превъзходно. На туча както се казва.
Поздрави

# 612
Наши баби и дядовци не са ползвали и компютър ама........

# 613
И не са висяли като мен по 12  часа на работа......и като се върна само да ми е до тенджери, тучове и готвене..... Simple Smile

# 614
Код:

Вие компютри ли консумирате?

И не са висяли като мен по 12  часа на работа......и като се върна само да ми е до тенджери, тучове и готвене..... Simple Smile

Напротив, тези които са работили на полето определено са стояли повече от 12 ч на работа.

Общи условия

Активация на акаунт