Отговори
# 480
  • Варна
искам да ви питам къде сгреших: пекох еклери на вентилатор, по рецепта трябваше след изключването на фурната да се оставят вътре за ок.5 мин и тогава да се извадят.

еклерите се надигнаха много добре, изключих градусите, обаче оставих вентиратора да работи - дали заради това нещо извадих сплескани подметки?  newsm78
На колко градуса ги пече?

не помня точно, май на 180. в рецептата пишеше да се загрее предварително фурната до 200 градуса

никой ли не знае? помагайте, че пак искам да ги направя - станаха вкусни, изядоха се, но ми се иска да не спадат, а да си запазят формата... Confused

# 481
  • София
 Despina , ако е била ''моята'' рецепта, заповядай

Продукти:
600 гр. телешко месо/ каквото обичате
500 мл. тъмна бира
20-30 гр. масло
3-4 с.л. олио
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус
2-3 л. дафинов лист
2 кубчета бульон
6-7 картофа

Телешкото се нарязва на равни купчета, но да не са малки около 4,5 см. или колкото кибритена кутийка. Задушаваме го в маслото и олиото на слаб огън, първите 2-3 мин. не се бърка. След това го завъртаме от всички страни. Добавяме солта, черния пипер и бульона, след това бирата и даф. листа. Изчакваме да кипне и махаме от котлона. На дъното на намаслената йена слагаме нарязаните на дебели кръгове картофи, отгоре месото и бирата и пак картофи. Завиваме с фолио и печем в загrята на 180-200 градуса фурна 2 часа и половина, след това махаме фолиото и оставяме в изключената фурна.  Рецептата е от предаването на  Иван Звездев.

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 16:37 от Ева на третия етаж

# 482
Момичета имам въпрос ще правя пилешки сърчица на шишчета,трябва ли да ги мариновам и ако да  с каква марината  newsm78
Благодаря предварително .

# 483
Киса в мойта рецепта за еклери пише ,че се пекат на слаба фурна/ аз съм пекла на 150 градуса / и после 20 мин не се отварят.
Значи ,те се изпичат отгоре и отдолу / стават на коричка/ а отстрани  си остават меки и като се отвори бързо фурната ,спадат.
Пробвай да държиш повече във фурнатата, след като изпечеш.

Belbey ,ох ами не помня.Мойте бутчета са били малки около 1,5-2. Аз слагам до средата на бутчето вода и подправките, първо пека на по висок градус 250, докато заври водата и след това на 170 за около 2 часа. По принцип можеш да отваряш и да проверяваш месото.Ако имаш було е хубаво да се увие с него.

Съжалявам ,че толкова късно отговарям, но си поспах следобед. Embarassed
Да благодаря на Рошл@ за рецептата " рогчетата на pina " - станаха невероятни.  bouquet

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 19:44 от Тя

# 484
Добър вечер, дами! Коя марка ориз ми препоръчвате за тава?  Thinking Че нещо все не уцелвам на ориз...

# 485
Здравейте, може ли рецептата за сладки с крема сирене. Спомням си, че с мама преди години сме ги правили ,но така и не намерих рецептата. Ще съм ви много благодарна.

# 486
Току що правих пиле с ориз. Аз сложих ориз Крина никак не е лош и е български.

# 487
Току що правих пиле с ориз. Аз сложих ориз Крина никак не е лош и е български.

ахаха и аз го чакам да се пече и е с Крина...но искам да съм сигурна, че ще стане ..че моя е много гладен, нищо чудно и тази вечер да е на лютеница, та затова питам...
Другите гласуват ли за крина?? Laughing

# 488
  • София
И аз купувам Крина, не е лош.

# 489
И аз купувам Крина, не е лош.

Супееер...ако нищо не съм объркала..ще се яде тази вечер! Hug

# 490
И ние сме с Крина. Peace

# 491
 Hug
страхотно изглежда във фурната, току що го изключих..
Благодаря много на всички, май ще си оставам на Крина.. Wink

# 492
  • Варна
Тя, благодаря ти!  Peace

# 493
Може би да ви станах и досадна, обаче имам 10 кофички кисело мляко и не знам какво да го правя... решение да ми предложите ?  Thinking
Ето една идея за десерт http://kulinariata.blogspot.com/2012/01/blog-post_18.html

# 494
Може би да ви станах и досадна, обаче имам 10 кофички кисело мляко и не знам какво да го правя... решение да ми предложите ?  Thinking
Ето една идея за десерт http://kulinariata.blogspot.com/2012/01/blog-post_18.html
Я си направете една снежанка и с ракийка...екстра за това студено време. Laughing
Киса стана ли нещо с еклерите?

Общи условия

Активация на акаунт