Хайде да броим калории 2

• 66 231
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
да си напиша отчета за днес вечерята после ще я допълня
З: Корнфлейкс + мляко+ 5гр.мед+ капучино=280кал.
2з:ябълка 150г.Парченце кекс 40гр=260кал.
О: 2 препечени фил.+ топ.сирене 10гр+ морков20гр+фреш лимон+порт=183кал
сл.З ябълка-60кал.
до тук 783 кал.
 и да ви питам много се чудя снощи правихме печено кисело зеле със свинско,намерих на едно място че е 400 кал. ама в рецептата имаше и яйца и още неща,които не съм слагала ако някой знае колко калории е да сподели преди да съм го изяла и да се шокирам от калорийната стойност както стана с баничката Simple Smile

# 676
  • 1st floor
Ето калкулатор за рецепти. После само разделяш на порции цялото ядене.

http://zdraveya.com/kalkulatori/kalkulator-recepti?id=2&selected=1

Отчета ми за днес /продължавам с глупостите  Embarassed , но поне намалих калориите/:

З: елда със сирене
Втора З: 1 цял шоколад! Embarassed
Обяд: ориз с гъби, 1 малък домат
Сл. З. /ако може да се нарече такава/: 10 гр. фъстъци
Вечеря: чаша кисело мляко с канела...
Тотал: 1228 ккал.

За сметка на това - след обяд една половинчасова тренировка, довечера - половин час кардио.

# 677
охооо определено няма да го ям това зеле
ама то като го разделя на порции,ще видя
непокорна ти днес си много добре  Simple Smile

# 678
  • 1st floor
С тоя шоколад хич не съм добре  Confused. Съпружеското тяло знае , че ми е слабост и само ме саботира с разни шоколадови нещица ...Не желае той до себе си такова съвършено същество  hahaha...
Колко го сметна това зеле?

# 679
  • Русе
Имаме си негърче (бяла и добра, а? може би само добра  Mr. Green)
аз днес съм на странни яденета поради пътуването
з. 1яйце със сланина
обяд - 25 гр( шоколад
вечеря  пържола с масло и салата от спанак с домати.
и чаша вино - 100мл.
общо 1068,60   87,10   45,72   17,90
   %   0,73   0,17   0,07

# 680
  • 1st floor
Имаме си негърче (бяла и добра, а? може би само добра  Mr. Green)

hahaha
Мулатка поне става ли, щото можеше и по-зле да е... Mr. Green

# 681
до тук написах за 783 кал.За вечеря гъбена супа с морковчета и 50гр.сиренце.Най-много 300кал.
Тотал 1083.

вижте каква гадна статия http://www.specializingfoods.com/guppy460/articles.php?lng=bg&pg=102   накрая това което го пише е много обезкуражаващо дано не е вярно

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 19:44 от kiksi007

# 682
  • 1st floor
То затова не трябва да снижаваме прекалено много калориите. На някои места пише да не са под 1100, на други 1200. Обикновено се смятат минус 15-20/максимум/ от нужния дневен прием.За мен например, от 1500 нужни за организма съм си сложила за цел 1200-1300. И се чудя ти и Елан защо гладувате и си забавяте метаболизма излишно /не се бъркам, вие си преценявате, разбира се  Simple Smile /. Отделно се правят "мръсни" дни на 7-10 дена. Аз качвам до към 1900-2000 /за един или по-рядко два дена/. Понякога и повече, то е видно  Mr. Green . И честите порцийки храна трябва да са на лице. Гледам да се храня три пъти дневно с две малки междинни закуски. За това ме беше яд днес на шоколада, че за десет минути ми вкара много калории, и се наложи да си съкратя следобедната закуска и намаля вечерята. Което не е правилно.  Naughty

ПП: kiksi007 , почнах новата програма на Джилиън с фазите. Ако не си я дръпнала, препоръчвам ти я!!! Момичетата от другата тема я качиха в ДОКС-а .  МНоооого е добра!!!  bowuu  Ей сега правих кардиото - натовари ме повече от Тае Бо-то, да не повярваш. А още съм на първата фаза. Редуват се през седмицата два вида тренировки, после кардио, пак тренировките , кардио, почивка.

# 683
Непокорна, kiksi - Онзи ден, след добре премерени съставки, хапнах свинско със зеле 2 дена последователно иииии... много добре ми се отрази! Simple Smile Зелето не беше кисело, ама стана супер-добре само с черен пипер като екстра... А свинското специално го избирах в БИЛЛА да е хубаво месо от бут и то не-много тлъсто. Отделно отрязаната част за ястието беше с допълнително намалени тлъстини и следвателно стана супер-крехко и мн.подходящо за режимно хранене.... Тааа.... такава порция я смятах за 112 ккал за 100 гр. - вече зависи кой колко му/й е порцията като грамове Wink

kiksi - онова дето го пише накрая на статията - сигурно е верно, но обърни внимание, че пише за хора, които спортуват!!! Една здрава тренировка изгаря доооста калории, може да е като нищо 700-1000.... така че НЕ Е не-нормална цифрата по категории... Ще е НЕ-нормална цифрата, ако се приложи за НЕ-спортуващи  Sunglasses      bouquet

# 684
Ами аз не гладувам,но наистина се ограничавам,колкото и да намаля калориите винаги ще ми е драстично, защото аз обикновено ядях много сладки неща,сега съм ги ограничила.То пак казвам тази седмица ми е пробна и другата ще реша на колко калории ще се спра.
Аз от Синди и ходенето пеш и излетите в планината не се отказвам.Не мога да се престраша за друга програма,започнах да си дърпам част от упр. на Джилиан ама нещо нета ми е много скапан.
Маями а аз се чудех дали да ям зелето.Не ядох,защото днес пре деня опитах една виличка,и цял ден кисилини.

# 685
kiksi - то и "мойто" свинско със зеле беше специално подбрано....  Неслучайно го описах така подробно, за да се види, че не е какво да е месо, а с доста малко тлъстини... Ако и твоето е такова (до 4-5% тлъстини по моя преценка) - използвай директно цифрата,,, при положение, че не обогатяваш ястието с яйце, сметана и др. екстри.... Все пак, в периода, в който се стремя да смъквам КГ - гледам да съм по-настрана от кулинарното шоу  Peace Обръшай внимание на продуктите, които вкарваш в някоя рецепта, че после сама лъжеш себе си и от това не е ясно кой има полза  Laughing Аз гледам максимално да избягвам този кофти ефект!  Така да се каже, няма лошо и ако свинското НЕ ти е максимално крехко, но поне си го отчети!     bouquet

# 686
  • 1st floor
За зелето знам, че колкото и калории да вкарва, за преработката му отиват повече.  Wink Та лично него не го смятам, кафето също /за чисто кафе говорим, без захар и сметана/. На готвеното зеле смятам само добавените неща - мазнина, месо... Laughing Не знам колко е правилно, но така правя...И ме подсети за зеле - утре може това да сготвя...
Маями, има ли зеле със сметана ?  Shocked

# 687
# 688
  • 1st floor
Joy пък аз си мислех, че всичко вече съм видяла на този свят!!!  Joy

# 689
Непокорна - има всекакви кулинарни чудеса...   chef

В моя случай - се ориентирах към по-традиционна рецепта (макар че го даваха да е кисело зелето)... И се получи за 250-грамова порцийка:

в 1 порция   250 гр.         
Свински бут   190.4   11.9   16.1   0.0
Домати   3.2   0.1   0.0   0.6
Зеле   36.7   2.4   0.6   5.6
Лук, стар   3.7   0.1   0.0   0.8
Моркови   2.0   0.0   0.0   0.4
Олио   45.3   0.0   5.0   0.0
Свинско със зеле (общо - калории и Б,М,В)   281.2   14.57   21.65   7.4

Вижда се, че в тая не-голяма порция от зелето идват към 37 ккал... което не е за пренебрагване... Все пак е равно на 100 гр. моркови или 130 гр. грейпфрут, което си е равно на 1/2 голям грейпфрут, хъх  newsm78

Относно кафето - чел съм че се смята за 11 ккал без захар..... вече за чай може да вземеш чиста 0 (нула) с чиста съвест!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт