СЕПТЕМВРИЙЧЕТА-есенно-зимна тема:-))

• 78 336
  • 613
  •   1
Отговори
# 420
Моарейн, честито помъдряване, мила! Желая ти лека бременност и здраво бебче накрая  Hug
Да ви споделя, че най-накрая махнахме нощния памперс на Елинка, 2 години и 2 месеца след като махнахме дневния  Laughing Та стана от раз, без проблеми, с желание от страна на детето и 2-3 спорадични изпускания. Сега всичко е наред. Мерси, Инче за съвета ти преди време да не насилваме нещата и да изчакаме детето да е готово  Hug

# 421
Добър дееееен   bouquet  
Мацки, идвам с питанка относно нашите първи деца и тяхното поведение при появата на вторите  Heart Eyes  Значи, удачно ли е бебето да донесе подарък на Дарето, като се роди? Чудя се дали няма да ми зададе въпроса откъде го е измъкнало този подарък?
Друго - питат ли ви как ще излезе от корема? Понеже Дара си мисли, че съм го глътнала и то, за да излезе, трябва да се изкатери от корема нагоре  Mr. Green И аз отклоних въпроса тактично, просто как да обясня?!
Ииии трети въпрос - искаха ли да стоят първородните вкъщи, или си искаха градината? Ако не искаха градината, как се убеждавахте, че мама стои вкъщи с бебето, а голямата кака/батко трябва да ходи на градината?  Rolling Eyes
Аз може би ще я спра малко от градина в началото, но не ми се иска да си губи нейната среда, тя си има ритъм вече, ежедневие, учат, играят, забавляват се, яде  Mr. Green  Та това ми е голяма чуденка, а тя каквато ми е глезана, ми се струва, че ще изревнува, че аз стоя с бебето, а тя - на градина  Rolling Eyes
Много ме е страх от този момент!  Praynig

# 422
Здравейте, любими мои  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз съм супер редовна в четенето, на "ти" съм с всички новости, старости, дертове и радости на тези от вас, които са писали и споделяли.
От мен и Сми - нищо ново. Всичко е наред, ходи на градина, добре се чувства. От което аз и татко му сме спокойни, разбира се.
Лятото изкарахме в почивки и пътувания на планина, на море, по гостита ....... Дори ходихме само двамата с него за една седмица на Каваци. Близо е до Бургас, но си е друго.... Свобода такава готина, една вила на брега на морето, лягаш - ставаш с шума на вълните......., два пъти по 4 часа на ден на плаж. На обед - супичка и почивка, после до 19ч поне на плажа пак. После баня и всяка вечер в различно заведение на вечеря. Те горе голу са и толкова на брой, колкото дни бяхме. Дори и на бар ходихме една-две вечери с Тит. Страшен пич е сина ми, мацки, не че си е мой, ама верно си е такъв  Joy Joy Joy За една седмица тон не му повиших дори, да не говорим за нещо повече. Не успях да се изморя дори, абе почивка в пълния смисъл на думата. Много съм доволна. Ама много ......

Записах го на английски в градината..... Според мен е рано за такива активности, че и финансово набутващи , но такова желание прояви детето, че сърце не ми даде да му откажа. Каза ми, че искал да знае какво пее, когато пее песните на Europe. Което е самата истина, знае две песни дума по дума и ги пее с цяло гърло, докато баща му ги свири на китарите у дома..... Еххххххх, мъжеееее  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Моарейн, аз честно да ти кажа не бих дала на каката подарък от бебето, а по-скоро бих я провокирала тя да му направи някакъв такъв за добре дошло. По подходящ начин, с прочитане на подходяща приказка със сходна ситуация, разиграване на някаква ролева игра или театър...... Това е преходен момент както за мама и татко, така и за първото дете. А ревност някаква ще има задължително. По-важно е в какво ще се прояви. Бъди подготвена за всичко, и знай, че всяко нещо, което тя направи е в рамките на нормалното, защото това е процеса на нейната адаптация. Следи да не застраши безопасността на бебето, включвай я в къпане, повиване, да ти подаде памперса, даа му изпеем песничка за лека нощ, която е научила в градината ....... Да направиш нейния живот и този на бебето ОБЩ. Та такива неща на прима виста ми идват на ум...... Но , разбира се, миналите по този път могат да бъдат в пъти по-знаещи от мен, и не само че могат, ами и със сигурност а  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Флу, не съм сигурна за какво точно ми благодариш, мила, но щом така чувстваш - приемам  Heart Eyes Нощния памперс на Стилиан го махнахме около 6-8 месеца след свалянето на дневния, като стана дума.

Стел , да се оправите трайно, мила! Сигурно си се стопила от притеснения ...... Милите вие Simple Smile

Суити , гледах ви скоро по телевизията. Косьо е един млад мъж вече, направо не можах да го позная. С фешън прическа, и погледа му един такъв ...... Пу пу пу , прекрасник! Галето на снимка я мернах тези дни - ми тя много руса взела да става бе, сякаш хич не беше такава преди ..... Или греша? А Зори се превръща в красива девойка и една такава аристократична осанка има в маниерите и..... Прекрасни сте!

Аз имам още много да пиша и да коментирам, но смятам, че е редно да си тръгна от работа, което ще рече, че съм в омразната втора смяна..... Бляк!

Льов ю, гърлс !!!

# 423
  • София
Флу-много благодаря за поздрава.Страхотна торта си подбрала точно по темата-благодаря ти-трогната съм.
Стел-след 20г. на баща ми борба с хлебарките ще ти кажа какъв Руски гел ги измори-Дохлокс/около 17 лв. е.Погледни в нета.Като се намаже къщата изчезват ,след два месеца пак малко се появяват и пак се намазва и забравяш за години.На мен преди 6г. само от Русия ми го внасяха на цена 6лв .Сега се появи и тук на  2-3 места от 2г. на тройна цена.

# 424
  • София
моарейн, не съм давала и не бих дала подарък на по-голямото дете от името на бебето. Инчето хубаво е писала. Hug

За излизането на бебето- обяснявала съм истината, както си е- " до дупчицата за пишкане има още една специална дупчица, от която излизат бебетата. Тя сега е мъничка, но когато дойде време, ще стане голяма, за да пусне бебето навън". По-нататък- за клетчиците и семенцата, и пр. и пр. Simple Smile

Относно градината- и Косьо, и Зори си ходеха без промяна на градина. Първите месеци с бебето са достатъчно монотонни, не виждах смисъл да ги оставям вкъщи. Simple Smile  Не са изразявали желание да остават с мен заради бебето, поне не си спомням. Но като ги взимахме, бяха нетърпеливи да видят малките. Wink

Инче, от слънцето й изсветляха няколко кичура отпред, ама направо бяло-руси станаха! Laughing Като я водихме на подстригване, фризьорката пита дали не сме я боядисвали. Joy Ще потъмнеят лека-полека сега през есента.

Браво на Сми-то! Heart EyesТова с виличката на плажа ми звучи страхотно! Ех, какво лято беше и как ми липсва!

# 425
Моарейн, ние дадохме на Елинка подаръци от Жорчо. не знам какъв беше ефектът - в смисъл игра си, зарадва се, че има нещо хубаво и ново. Отвлече си вниманието, но като цяло знаеш колко трудно мина при нас адаптивният период. Може би отне към 5 месеца на малката, за да свикне напълно и да обикне братчето си. Все пак Дари ще е много по-голяма, Елинка беше едва на 3 г., когато светът й се преобърна.

# 426
  • София
Флу, забравих да те поздравя за махането на нощния памперс. Wink При нас това все още е мисия невъзможна. ooooh! Вече има някои нощи, след които се буди със сух или почти памперс, но в повечето случаи си е порядъчно намокрен. Усещам, че и на нея вече й се иска да спре да се напишква нощем, защото много често се хвали " Мамо, аз почти не се напишках тази вечер" или "Мамо, аз вече не пишкам в памперса, само в тоалетната". Laughing Ще дойде и този момент, няма начин. Wink

# 427
Някоя от вас да си е водила отрочето на оперета? Видях плакат и не мога да пропусна, а няма на кой да оставя Дреби. "Царицата на чардаша" ако има значение.

# 428
Флу-много благодаря за поздрава.Страхотна торта си подбрала точно по темата-благодаря ти-трогната съм.
Стел-след 20г. на баща ми борба с хлебарките ще ти кажа какъв Руски гел ги измори-Дохлокс/около 17 лв. е.Погледни в нета.Като се намаже къщата изчезват ,след два месеца пак малко се появяват и пак се намазва и забравяш за години.На мен преди 6г. само от Русия ми го внасяха на цена 6лв .Сега се появи и тук на  2-3 места от 2г. на тройна цена.
Стеф, токсичен ли е за дребните? Че няма къде да ги изстрелям  Mr. Green

Лемонова  Hug не съм се стопила бе, не мога да си върна формата, т`ва кат догониш 40така и трудна работа.Поне при мен де. И дребната, както не ме оставя на мира, ни диета, ни фитнес ...

# 429
Някоя от вас да си е водила отрочето на оперета? Видях плакат и не мога да пропусна, а няма на кой да оставя Дреби. "Царицата на чардаша" ако има значение.

идете, идете, няма как да знаеш, ако не идете.

аз малко късно заведох Борко на театър, от градината ходи.
но не реагира адекватно Simple Smile))
дори не се развълнува.
две, три-годишни ходят с желанние, разказват.

Ина, щом има желание за английски, не го спирай.
Невероятна памет имат тия деца. На 5-6 години попиват трайни знания по езици.

Дано не прозвучи като хвалба, но Борис знае много, много думи. От бейби тв тръгна.
Стефан ходи на английски с голямо желание, късмет извадихме с учителка, която има група от 5 деца.
Вечер четат с баща си ( аз не се включвам) и онази книжка с първите 1000 думи, вече подменихме с нова, че буквално се разкъса. те знаят само думи, но паметта им е направо феноменална.

лесно учат и от тези клипове, или клиповИ, както казва Борис:)

http://www.youtube.com/watch?v=U3S3OX6HQm4
flash cards - http://www.youtube.com/results?search_query=flashcards&oq=fl … 1ac.1.QtllGed0ddc

на тема коли, камиони, влаковИ...е вманиачен. пускаме клипове от тубата с едни катастрофи, сам си разиграва сценки с коли. Стефан никога не се е заигравал с коли, той ги реди една върху друга, строи Simple Smile)) колко различни само.

Знаят наизуст Час пик с Джеки Чан. Въпреки, че вски филм бълва глупости. Оттам повтаря - тъпанар, тъпанар...Sad
говори само за Статуята на свободата, Айфеловата Акула... покрай едни 3 Д пъзели на Стефан се запали. ако го снимам, застава с поза на Статуята, събира ръце като Айфела, разперва ги като Тауър бридж. Странно, не може да изговаря по елемнтарни неща, но тези помни.

Суити, гледах ви и аз със Зори Simple Smile

Моарейн, ако я спреш, после не може да тръгне Simple Smile
Аз разказвам теорията със семето. татко го поставя и расте в корема Simple Smile)

Стел, бандит от магазин за раст. защита, ще ги изтреби.

# 430
  • София
Стел-нямам прадсатва,но го слагам от както Васко е бебе.Прочети в нета за него.

На 5.10.2012г. и моето момченце стана на 4г.Празнувахме в една пицария,беше весело парти.Децата се познаваха и се наиграха хубаво.Тортата ни беше на тема Дракони,които доста ме измъчиха,мъжа ми също ми помогна малко за единият,защото бях болна.
Ето снимка на рожденника и на тортата.

Тортата.

Ето каката и мама и снимки,на който му се гледа.
http://kazama.snimka.bg/other/chrd-vasko-4g.707562.28752925

# 431
Стефина, тортата е уникална! Браво за усилията! Заслужавало си е! Васко е толкова щастлив на снимките Simple Smile
И нашия РД мина хубаво, но някак неусетно. Докато украсим, подготвим масите, занесем играчките и трябваше да прибираме и подреждаме Simple Smile Три часа отлетяха като миг. Жорчо получи прекрасни подаръци и добре се наигра. Ето и албумчето: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3240076779678.107211.1 … 575422&type=3

# 432
  • София
Флу-радвам се,че ти е харесала тортата.Жорчо е много красиво дете-чудесен рожден ден сте му спретнали.

# 433
Здравейте момичета,

Флу, поздравления за памперса! При всеки си е различно наистина. Много хубав рожден ден  Heart Eyes
Моарейн, по въпроса за подаръка - нашият батко получи ново колело от бебето. Тино разбира се се чудеше къде е било колелото, но беше толкова щастлив от подаръка, че не се задълбочи толкова в отговора  ни. За наше огромно щастие той заобича бебетоот първия миг, в който го видя. Такава усмивка грейна на лицето му, че направо ни разтопи. Нито за миг не е имало ревност или някакви лоши чувства към бебето. Непрекъснато му се радва, прегръща го, целува го и иска да му го давам да стои в столчето за кола в неговата стая и да гледат заедно телевизия.
Напоследък даже му казвам да го занимава докато аз оправям вкъщи или се къпя.
Според мен момчетата много по-лесно възприемат второто дете. Аз не го лишавам от нищо, но все пак му се налага да се съобразява с него - да пази тишина, да си тръгне по-рано от игра. Старая се да не поставям бебето като причина за всичките му неудобства, за да не трупа негативизъм. Понякога измислям друга причина, поради която трябва да се приберем по-рано.
По отношение на градината - той си ходеше без проблем и без да го прави на въпрос, но много бактерии и вируси носи от там и затова си ги гледам заедно вкъщи двамата. Така ще ми е по-трудно, но вече ги разделяхме два пъти, за да не зарази отново бебето. Искаха да ни взимат с дребното в болница заради бронхиолит, който направи миналия месец преди да стане на 3 месеца.
И накрая да споделя разочарованието си, че след 4 месеца опити да минем изцяло на кърма вече почти никаква нямам  ooooh! Така ми се искаше да го кърмя до 6м поне, а най-добре до годинка  Tired

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 16:21 от Lucicity

# 434
  • София
Според мен момчетата много по-лесно възприемат второто дете.
А според мен не.

Какви подаръци ще купувате за наборчетата за Коледа. Аз съм в огромна чуденка. Ники иска всичко като на брат си. А брат му иска лего. Единствения проблем е, че вече започнахме да се зариваме с лего. Имаме от рождения ден още несглобени коли. А сега иска камиона, който рекламират.
Моят много си играе с колички. Имаме вече две големи кутии (кашони от фритюрник) с колички, които като ги нареди в хола заемат половината стая. И ако някой му ритне кола, рамахва пръст и казва сърдито: "внимавай, че и без това са ми малко!" При това положение, просто няма как да купя още един кашон колички, че да ги забележи...
Имаме колело и тротинетка, а за ролери или скейтборд ми се струва малък. Някой от вас има ли такива, които детето кара по предназначение?
Книжки и мозайки имаме много, също и пъзели, боички, моливи, флумастери и пастели (от брат му). Топки имаме за целия китайски народ. Цели кутии с животни... Даже и батут имаме  Twisted Evil

Ако някой има хубава семейна игра, която да става за малчовци - да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт