Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

  • 107 823
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 1 491

  love001


Срам, не срам, това е положението ... Марульо щото се бъзиках с теб как ще си оставя детето без торти и просто нЕмам думи... Блатовете се приплъзгваха от "ганаша", който изтичаше най-най-спокойно. И в ринг я стегнах и във фризера за малко да я бухна ... Имаше идеални ръбове и точно 10 мин след като я покрих, заприлича на бомбе... Е, кво да се прави, поне за Емма беше абсолютно изненада, защото успявах да я правя само по малките часове на денонощието. Нямам качествени снимки (това за Блю-то да не ми разправя, че иска нов монитор  Mr. Green), щото който приключва торта в 3.30 и после става в 7.00 забравя дреболии като щракане  ooooh!  оФчи, благодарЪ за формичките с китита  Heart Eyes






цък за голямо

# 451
  • Мнения: 1 618
violetblue-Много сладка тортичка си направила!Много красиви цветове!
Доминиканката-единствено очите на твоята Тинкърбел са малко …както ти си ги определила…
Марвина-сладки първи торти,а джуетажната с елегантната кутиика отгоре е много сладуреста
Дивина-много изчистени торти и ако не беше споменала защо си покривала ръбчетата,нямаше да разбера-много добре си ги оформила-ненатрапчиво и прекрасно допалващо тортата и визията.Много ми хареса елхата-не сам виждала друга такава.
Албенка-много ми харесаха и двете ти торти,едната заради необичаината форма, а дргата заради атмосферата с тиа патенца и толкожа на място допълващи детаили.
Зелени очи- от какво са направени розите?
МаринаД- даи още ретро снимки !Страхотно !
Дарлинка- много сладки буики!
Пепи-чудесна торта си направила за маика си! Да ти е жива и здрава!А бебчо,явно ти е голям фен и много те обича,щом те е слушкало!надявам се да имаш повече роднини,за да се радваме на тортите,които ще им приготвиш!
Амаретка-много хубава идея е тази кофа!

# 452
  • Мнения: 45
Албенка, жълтия крем отгоре е готов - StillaDolce с вкус на ликьор от Кауфланд (решила бях да пробвам готови сухи кремове как са на вкус). По указанието за приготвяне към него се прибавя и масло, така че около 1/4 маслен, и може би затова се заглади доста добре, но пък жълтия цвят си е от крема, не от маслото. Само вкусът на готов крем не ми допадна много, а и като прочетох състава ми допадна още по-малко, но иначе аромата е интересен и е въпрос на вкус, явно. Тортите ти са както винаги на ниво, но много ми харесаха сладките патоци  Grinning.
Доминиканката, за блатовете ползвах рецептата за генуазки пандишпан от тук: http://mka900.blogspot.com/2009/05/genoise-sponge.html . Мнението на мъжът ми беше, че блата бил много "хлебен", но на мен сякаш ми хареса повече от обикновения пандишпан, който все ми идва сух, въпреки че не пропускам да сиропирам. Много нежен жълт цвят си постигнала на тортата си! Вероятно и с готовия фондан се работи по-лесно от домашния (и аз все се каня да пробвам готов).
BiankaD, розите са от шоколадово тесто по рецептата на Ванчето, но този път не добавих достатъчно пудра захар сякаш, и остана по-меко и лепкаво. Дори на следващия ден розите не бяха твърди, но пък иначе листенцата стояха без да клюмнат, и като ги хапнахме се режеха с виличка, така че ги изядохме.
violetblue, тортата ти се е получила много добре, цветовете са много нежни и комбинацията им е много сполучлива, а и никъде не забелязвам и следа от перипетиите, които си описала. Да ти е жива и здрава рожденичката! Grinning
divina, страхотни първи опити! Не е толкова важно че си имала затруднения, важното е че си превърнала "дефекта" в "ефект" и крайния резултат радва окото!  Grinning
 

# 453
  • Мнения: 1
Доминиканката,аз понеже нямям много формички и ползвам един стар комплект,който майка ми си е купувала навремето  Joy и от там е тази пеперуда.Сега си поръчах комплекта за цветя и съм мнооо щастлиффффф  Hug Скоро ще го изпробвам...наближават ми малко празници и няма да пропусна  Wink


А с обувчиците какви премеждия  ooooh!  Бях си свалила на компа кройката за обувчиците и даже бях качила и на флашка...но все време нямаше да ида да си разпечатам(щот моя принтер го мързи да работи хахаххах) и ко стана ...доди време за обувки а нямам кройка ...тъй ли я зоом на компа на снимката и прекупирвай върху монитора  Joy Трудно беше ...нали все пак трябваше и с монитора да внимавам че лекинката ..абе ужаст работа  Laughing

# 454
  • Мнения: 634
Дивина,привет.Тортите ти са супер HugФаворит ми е двуетажната .На мен ми се пука фондана когато е по твърд но аз сама си го меся и го оправям,като си мажа ръцете с глицерин и го измесвам добре ,но ти работиш с готов така че не съм сигурна защо.
Марвена ,хубаво е да се върнем назад за да отценим напредъка ,а при теб е очевиден.
Доминиканата ,наистина си се справила с фондана ,покрила си тортата прекрасно ,само малко бедничка ми се вижда ,може би цветленца,тревичка между етажите ,но иначе е идеално гладка ,това което аз не мога да постигна.
Вайлетке,със сигурност ти е била скапана сметаната ,и аз съм имала подобен проблем и това нищо не я спасява а директно отива в канализацията.Тортата за Ема е супер и да ти кажа по нищо не личи да си имала проблем ,само ти си го знаеш.Да ти е жива и здрава принцеската ,ще се радвам да я вида отново smile3525
Ето и една торта от днес.

# 455
  • Мнения: 9
И един любител между професионалистите  Wink

                       

# 456
  • Мнения: 21
Албенка, благодаря  Simple Smile Не обичам много декорации, предпочитам по-изчистените неща, дори и да са за деца. Въпрос на вкус  Simple Smile

# 457
  • Мнения: 1 350
Здравейте, момичета!
По принцип не правя торти много често ,но днес се изложих и имам нужда от съвет.Исках да направя 3 пандишпанови блата,като за целта разделих тестото на три и ги пекох поотделно.Но не съобразих ,че нямам подходяща форма и ми се получиха мнооого тънки,сигурно 1 см е единият блат Embarassed Дайте идея какво да ги правя ,за някаква много сиропирана торта стават ли Rolling Eyes

# 458
  • Мнения: 1 618
snijinkaчудесна торта-щайгата с плодовете и тази табелка са много реалистични- много ми харесаха!
GreenEyes-благодаря ти за отговора!
Данчето с трабантчето аз не бих ги сиропирала.По-скоро сложи между тях влажен крем- например нещо с маскарпоне и сметана.Или сладкарски крем.Те ще се овлажнят от крема и пак ще имаш сочна и вкусна торта. Ако ги сиропираш може да ти се разпадат парчетата.

# 459
  • Мнения: 148
Дивина,много хубави тортички,но тази със жълтото и лилавото мнооого ми харесва.Цветовата комбинаьия много ми харесва.
Марвина,благодаря за отговора.Тортичките изглеждат много апетитно.
Доминиканката,добре си се справила.
Албенка,Мечо Пух е страхотен.А това зелено много ми харесва.
Снежинка,и според мен си се справила перфектно .Щайгата със плодовете е супер.
violetblue,много е хубава тортата не знам какво мрънкаш.Китита са супер.
Аз имам торта за показване ,но първо ще ви разкажа историята за тази торта за да разберете за какво иде реч.
Става въпрос за един господин които  след разочарование от дълга връзка от 8 години сменява гаджетата като носни кърпички.Но тъй като във момента вече има сериозно гадже е решил че прекратява старият си начин на живот и по този повод е решил да го отпразнува на рожденният си ден.Със две думи да се прости със всички гаджета/които е и поканил на РД/и да започне на чисто.
Тортата е подарък от приятелката му като изискванията бяха да има планина със надпис Филипините/вместо Филиповци/къща със провиснала табела ФЕН КЛУБ/което било символа на фен клуба му от приятелки които се разпадат/вода,пясък и пари/като символ да не ги хвърля вече по гаджета/.Проблема които се получи е че правих къщата предварително по шаблон и хич не прецених големината и.Голямичка идва за цялата картина,и водата  която трябваше да е на цялата подложка, но не ми стигна кристалината и за да не стои като отядено сложих този пясък които стана като рамка и страшно ме дразни.Но каквото такова.Ето я:

Снимката разбира се е ужасна,водата въобще не е зелена а много хубаво синьо.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 22:13 от ditsan

# 460
  • Мнения: 93
Ето и един поздрав от мен  Hug
snijinka, много обичам ето такива изчистени торти с минимум украса! Браво!

ditsan
, хубаво се получи тортичка, не се притеснявай! То не може всичко да е предвидено, БИ ТРЯБВАЛО, но....
 
Данчето с трабан тчето
, аз бих те препоръчела да спретнеш някакво парфе и да го разпределиш между тези блатове и да стегнеш в ринга.  Peace
ще ви покажа и последната ми торта:
5,5 кг. шоколадова е. Отпътува днес за Пловдив и чака утрешно празненство.

# 461
  • Мнения: 435
julianka,невероятна е,особено мечето е направено толкова добре,че ми се прииска да го гушкам!

# 462
  • София
  • Мнения: 1 624
Здравейте.
Вал-страхотна торта със Франклин-просто е като истинският-перфектно е всичко по тортата.Кексчетата са също чудни и със страхотни животинки и цветенца.
Иглика-страхотни уроци ни показваш с шоле моле/като си декорирах тортата като лудите си го повтарят и се хилех на тая терца Валерия.
Бенджамина-много синпатична торта.
Лайтблу-много красива торта си направила.
Лукс-чантата е много хубава и пипната.
Сладураната-лека бременност и добре завърнала се.Тортата е много нежна.
Марвина-тортата с калинките е много хубава.
Джулианка-много красиви торти си показала.Последната с мечето е много нежна.
Дитсан-много добре се е получила тортата.Къщата е чудна,планината също.
Марулка-тортата със сиренцата и влюбените е прекрасна.Завиждам ти на дъстовете,аз нямам и един,но веднага ще си поръчам-време е вече.
Мечопух-много хубава и цветна торта.
Леля ог-страхотни торти и сладки си показала отново.

Момичета-З-месеца не съм правила торта,дори и за в къщи,че нали отслабвах.
Тази торта я подготвям от 3 седмици-всеки един свободен миг се занимавах с нея.Направата и ми костваше 19ч.30м.-Вал не се смей ,че засичам,ама аз един смърф правя за 1ч.,пък и като съм на работа времето ми е кът.Тортата е какаови блатове,с баварски домашен  крем с парченца нат.шоколад и бишкоти.Направата на гъбата ми костваше само 5ч. и тежеше около 1кг,а уж е от оризон.Самата торта тежеше 6кг.Този път и аз се постарах и подложката покрих и фона е картон,та и панделка и сложих.На рожденният ден за който я правих обаче за малко да са само 2 деца,че всички се натръшкали от грипа,но бяха поканени още 2 в последният момент.Голяма разправия падна за кое дете коя фигурка да е,добре,че не бяха много децата Wink.Най-кофтито за мене беше,че ме накараха аз да срежа тортата,а като знам колко труд съм вложила...ми се ревеше ooooh!Бързам да я пусна,защото Вал тези дни има рожденничка и ще ни засенчи всичките Heart EyesМайтапя се, разбира се. HugГлавата на Гаргамел я прави мъжа ми както и котката,защото просто нямах време за всичко.Закрепянето на Гаргамел ми беше много трудно,защото нямаше място на подложката и съм го забола с клечки в китките ,за да не падне.Едивственно не ми остана време да сложа панти на вратата от първоначалният план и исках името на детето да е в кръгчета или звезди ,но не остана място.


Smurf cake by tedi75, on Flickr

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.26293804.big#-от тук наляво повече снимки

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 10:24 от stefina

# 463
  • Мнения: 148
julianka,благодаря!Мечето е прекрасно,многореалистично
Стефинка,много е хубава тортата.Всичко много ми харесва а за подложката нямам думи.

# 464
  • Мнения: 1
Здравейте. Много торти, много нещо и все хубави. ДОМИНИКАНКАТА много харесвам жълти торти и твойта не прави изключение. violetblue напълно ти съчуствам и те разбирам, защото и аз тогава правя тортите си. Но твоята е станала въпреки това много хубава. Албена отново страхотна торта. snijinka много, ама много ми харесва щайгата с плодовете. Направо като истински. Само дето около тях някак голо ми стои. ditsan много оригинална торта. julianka мечето е супер. stefina страхотна торта. А от мен и едно браво на мъжа ти   bouquet Справил се е много добре. Поздравления и на всички останали момичета, които не успях да коментирам.
А ето и моята торта. Тръгнало ми е на еротични торти  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт