Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

  • 107 903
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 483
Благодаря ви, момичета за топлото посрещане!

Пепи, ти с героиня, признала съм те.Тортата е страшно красива, а и с внушителни размери.Да ти е жива и здрава рожденичката!
Амаретка, интересна торта, ама рибите вътре малко натръшкани ми изглеждат.Но ти и си бързала както разбирам.
Марвина, много нежна торта!А за облечените подложки не разбрах точно какво питаш, но по принцип покриваме картонена подложка с фондан, прави се релеф, боядисва се и се оставя да изсъхне.Няма от къде да им лепне фондана по ръцете на хората.
Сладураната, голяма сладурана е станала тази барби, има страхотен тоалет  Simple Smile
Лукс, ама това шанелче може да го сбърка човек за истинско, супер си го барнала!
Весето, твоята торта ми подейства супер изкушаващо, много е апетитна!

Аз тази седмица само моделирам фигурки, а другата ще имам и торти за показване  Simple Smile

Приятна вечер и хубав уйкенд на всички!   bouquet

# 436
  • Мнения: 531
 lightblue, аз уж за да не става дълъг поста...можеше поне да обясня, ама на.
Тортата съм кръстила "Мечтата на рибаря" и трябваше да прилича на кофа пълна с риба. Желето пък, което трябваше да прилича на вода 3 пъти се сгъстява, докато правих  тревичките и се наложи да го топля. Както казах, където е кърпена съм сложила тревички, все едно рибаря е още на рибарника. Децата отделно се мъчиха да "помагат", изобщо беше голям майтап в къщи.

# 437
  • Мнения: 1
Да си покажа и мойте тортички  Flutter

Тази е за бабин ден за бабата на моята кръщелница



И още две които днес отидоха по предназначение,а то е рожденият ден на кръщелницата ми  Hug става на 1 годинка  Heart Eyes






Снимките не са много добри,но апарата ми се противеше нещо и това успях да направя само  Joy

# 438
  • Мнения: 22
Добр'утро!Ето сега имам време,така че ще пиша Laughingпък вие ще четете,ако искате Mr. GreenНай-напред ми се ще да споделя своя опит по въпросите,поставени от Марвина и Амаретка Grinning
Марв,при моя първи опит да пренеса торта едва не я пренесох на пода Mr. Green.Тя,заедно с работната си подложка,се пързаляше върху украсената ми вече основа LaughingВ резултат-паркирах я върху неукрасена,с тиксо.После Валерия ми обясни къде е проблемът-работната подложка трябва да бъде с около 1,5 см по тясна от тортата.Сега вече слагам на масата пекарска хартия или фолио,отгоре работната подложка с тортата и,когато е готова за пренасяне,вдигам с едната ръка всичко това,с другата хващам внимателно само тортата с раб. подложка,махам фолиото/хартията/и с две ръце,внимателно я слагам върху приготвената,оцветена и изсъхнала подложка.С две криви шпатули ще е по-лесно,но аз нямам такива LaughingТака долната част,под която няма работна подложка,залепва за основата и тортата е стабилно поставена Grinning Опитвала съм и по начина, за който пише Рая, но явно тиксото ми е скапано и не искаше да се лепи върху захарната маса на подложката.
Амаретке, аз дъстове с вода не лепя.Използвам чист спирт от аптеката/щото не понасям миризмата на ракия,нищо че после изчезва Laughing/С него си и разтварям боичките.Ако кандуринът е това,което си мисля,то най-близо до него е Edible Silk.Това чудо аз го разтварям в спирт и получавам плътно перлено покритие.На сухо не мога да се справя с плътността на цвета.На сухо съм го смесвала с Plain & Simple ,които ги ползвам сухи,защото тях пък не съм успяла да ги разтворя без остатък.Нанасям ги с четчици за руж.Sparkles Jewel го използвам само за посипване отгоре, върху току-що оцветена/влажна/повърхност или, ако е суха- я намокрям пак със спирт.Това е моят скромен опит LaughingДано да съм била полезна Hug
Тия писаници ще ги пусна,че да не ми изчезнат случайно  с тока Mr. Green

# 439
  • Мнения: 22
И пак съм аз Mr. Green,този път да ви похваля за красотите HugБианкаД,благодаря за думите!Наистина и аз усещам разликата в нивото си BlushПрава е Вал,като казва,че винаги може и повече,стига само да имаш голямото желание за това LaughingА твоята веган-къщичка наистина е като излязла от приказка!Приказна е HugИгличе, Игличеее-фалираха молдо-производителите!!!Обаче това си е техен проблем!Да се оправят JoyМен ме е срам да се наредя на опашката за молдове,че е бая голяма,пък аз не правя чак толкова много торти с тях,ама...ако таковата.....може пък.... LaughingЛайтблу,видях тортата ти първо във Фликр/аз нямам там регистрация,но с удоволствие разглеждам произведенията ви Hug/Великолепна е!Весето,не е честно-опитвам се да отслабвам,а ти пускаш такава вкусо-красота Crossing Arms Heart EyesЛукс,чантата е супер,но тия вериги,дето ги връткате ме побъркват CrazyЩе се пробвам и аз, май към края на месеца,да видя какво е hahahaСладуранке,поиграла си си на цветенца,гледам LaughingМного сладуранска тортичка! Пепи, завръщаш се с гръм и трясък наистина!!!Това чудо за колко души е?Да ти е жива и здрава мама!!!  bouquetДарлинка,и твоята кръщелница нека бъде най-здравото и щастливо дете на света!!!Много симпатични тортички!!
Въх,стигнах до края и токът не спря JoyЧудя се дали да не ви покажа още нещо от ранното си творчество Mr. Green Mr. GreenТова тюленче е правено пак около 2003 г.То не беше за семеен повод,а за приятелка .Затова и не помня точно...Тук се предизвиках с топката,която си беше моя идея.Жената искаше просто тюлен JoyТа,топката е от целувка,обвита с тесто за скалички и нанизана на една пръчица,от играчка на моето дете./Сигурно и тогава е имало клечки за шишчета,ама кой да се сети newsm78/Оваляна е в оцветени кокосови стърготини.Тюленчето,естествено Mr. Green,също е от тесто за скалички Laughing LaughingАз не познавах друг материал,от който да си правя обемните фигурки Laughing Laughing/по-нататък ще видите и един такъв, преял мишок.../Ето-вижте ми животинката! Joy

Хайде-стига толкова,че този път прекалих с търпението ви Embarassed WhistlingОбещавам да не се показвам поне една седмица Laughing hahahaПриятни почивни дни на всички!! Hug

# 440
  • Мнения: 148
Mарина Д,много хубаво обясняваш и ми е приятно да чета.И октопода и тюленчето са много сладки.
Валерке,незнам вече какво да кажа.Всеки път седя цъкам със език и се удивлявам на прекраснитети работи.Имам си една мечта.да ме осиновиш за ден два аз ще пера,готвя,ще ви глезя само да ми разрешиш да те гледам докато работиш.
Бенджолина,ЧРД на патерица на малкият човек,тортата е супер.И калинките и цветята са много сладки.
Иглика,Тинкърбел е много сладка.Аз също ще се възползвам от предложението само си сметни хубаво нещата.Мечо пух ти е предложила половината ми неща ,ето какво още имам ако ти трябва
http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=236
http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=258
http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=109
http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=91
http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=87
http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=297
http://www.cookibooki.bg//16-%D0%A9%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8-%D0% … %D0%BB%D0%B8.html
http://www.cookibooki.bg/16-%D0%A9%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8-%D0%B … %D0%BA%D0%B8.html
http://www.cookibooki.bg/16-%D0%A9%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8-%D0%B … %D0%B7%D0%B8.html
Liqhtblue,тортата е страхотна .
Блуто,благодаря ти мила за напътствията. Hug
Весето,мнооогог апетитна тая Милка.
Лукс,чантата е прекрасна.
Сладураната,много хубаво барби.Завиждам ти на търпението за тия ситни цветлета.
Марвина,тортата е супер готина а за прекрасният надпис ти завидях.Ще го ползвам да гледам от него за надписа които трябва да правя.Със четка ли си рисувала.
Амаретка ,хубава тортичка.
Пепи,да ти е жива и здрава мама.А тортата е прекрасна.
Дарлинка,патока е много сладък.
Мале че писание ,този път.Извинете ме!

# 441
  • Мнения: 45
Здравейте, преди да покажа последната си скромна тортичка ще отбележа колко красиви неща видях само на последните страници.
lightblue, много оригинална и изпипана IT торта, евала за търпението и точната ръка с тези 0 и 1, които си я изписала. Интересно ми е логото на фирмата рисувано на ръка ли е или е отпечатано по някакъв начин?
Marvina, много си е добре тортата – никакви плохи не се виждат
Amaretka, интересни риби в кофата, трябваше с предисторията да започнеш  Simple Smile
_Пепи_, много прецизно изработена торта, въпреки че не си я правила на “твой терен” , но от теб е нормално да се очаква (а и бебето не е успяло да те спре)
Darlinka, весели момичешки тортички
МаринаД, много ми харесват твоите “усмивки от старите ленти”, най-вече съм впечатлена от ентусиазма и въображението ти, при нулево наличие на улесняващи материали за творчество.  Grinning

Това е тортичка със скромна украса за рождения ден на майка ми и баща ми (през няколко дена са, но празнуват заедно за по-лесно). Експериментирах с нова рецепта за блатовете, да видим като я разрежем дали и на вкус се е получила според очакванията ми.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 13:22 от GreenEyes

# 442
  • Мнения: 634
Весето,виждам че доста предложения имаш за годежната торта ,а аз щях да предложа две сърца но имаш доста идеи,само остава да изпълниш.А твоята торта изглежда много апетитно .
Лукс ,чантата е станала перфектно.Не се и съмнявам че ти е създало проблем подложката и аз наскоро имах подобен проблем,но както си беше тортата с подложката директно я лепнах с двойно лепещо върху по голяма и така спасих мъката.
Сладураната ,сигурно много си се забавлявала с толкова много нюнита.Барбито е станала много готина .
Марвина,тортата е прекрасна,очарована съм от почерка ти.
Амарета,не се и съмнявам ,че рибарят е останал доволен след такъв улов Laughing
Пепи,страхотна цифра.Но как няма да е страхотна нали е за мама Wink
Дарлинка ,нищо че не са готини снимките ,важното е че тортите са готини .
Марина д ,с голямо удоволствие те чета ,а за самата торта мога да изкажа възхищени .Такова нещо през време оно си е направо шедьовър.
Green Eyes,да са ти живи и здрави родителите.С какво си измазала торта ,маслен крем ли е или айсинг имам в предвид отгоре жълтото newsm78.
Хайде и от мен две торти.

# 443
  • Мнения: 148
Албенкастрахотни весели патоци,много са сладички.

# 444
  • Мнения: 0
Здравейте момичета Hug невероятни сте и творите най-прекрасните торти, прекланям се пред таланта ви, БРАВО на вас smile3501 От скоро почнах да ви чета, попрехвърлих и последните две теми, много неща научих и доста ми се изясниха, БЛАГОДАРЯ ВИ Иначе аз първо се запалих по декориране на сладки и от скоро преминах към правенето на торти направила съм само 7 до сега, но все още съм много много зелена, хич не мога да се вместя в нивото тук. Ще ви покажа последните неща:
Това е торта №4

Правила съм я с подръчни средства, буквите съм ги рязала на ръка фондана ми се нацепи та затова лепнах тази лента по ръба та да не се забелязва дефекта. Сгреших много като оцветих топката с черен фулмастер, много по чисто щеше да с черни петоъгълници от фондан
Торта №5

Това ми е първи опит в моделирането, фигурите ги правих седмица преди тортата, когато дойде време да ги сложа с видях, че съм ги направила огромни, а мечо пух излезе много, много дебел. Голям кич стана, ама фамилията я хареса. Отново фондана ми се напука по ръба и трябваше да го замаскирам с листенца
Торта №6

Голям яд брах с тази тортичка, реших да бъде тирамису от вътре, като махнах пръстена и като се разтече този крем, в чудо се видях! Позамазах я с масло, закърпих я колкото можах, за първи път фондана не ми се напука, но тортата беше толкова неравна, че пак я отрупах с разни орнаменти. Много се разминах с модела който бях си намислила, е ако ви бях прочела на време щях да знам да направя бордюрче от масло и така да избегна разтичането на крема. Иначе и плочката отгоре не е много центрирана, опитно око веднага може да забележи това
Торта №7

Първата ми двуетажна торта, правих я за рождения ден на сестра ми, доволна съм от себе си, признавам bowuu. Тази я направих с ваша помощ, в смисъл само четейки ви  bouquet. Следвах някои съвети от тук обърнах двата етажа, замазах я много добре, направих маслено бордюрче между блатовете, че ганша ми се пресече, така и не разбрах защо newsm78. Но и тук фондана ми се напука по ръба, така отново промених модела които си бях намислила и сложих малките цветенца. Иначе цифрите никак не ми харесват така рисувани, боята хич не я уцелих добре, но идеята беше на сестра ми, така че уважих желанието и.
Това е от мен за сега, бих искала да ви попитам коя е причината(те) да се напуква фондана? Или фондана не е качествен? Много съм го размесвала? Смесвала съм със друг по-стар фондан? Или тортата е била много студена? Или много тънко или дебело съм го разточила? Предварително ви благодаря  bouquet

# 445
  • Мнения: 1 491
Само ще ви поплача, защото само вие ще ме разберете ... Миналата седмица си взех две кутии сметана, една червеничка (склерозата ме гони и в момента ми бяга марката от акъла), тааа от едната се опитах да си я разбия ей така за плодова салатка ама греда. Не се сгъсти, плискаше си се в купата и фиксатор и сложих и нищо. Останалият литър и половина го обърнах на ганаш със задната мисъл, че шоколада ще ми помогне, да ама не! Това за пръв път ми се случва ганаш да си го изливам след разбиване с миксер ... уааа-уааа, и тортата ми се свлече и заприлича на ...  Cry Cry Cry  Въобще много съм разстроена

# 446
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Въобще много съм разстроена

 spoko

# 447
  • Мнения: 148
Ох,миличката ми Sad

# 448
  • София
  • Мнения: 25
ditsan, за кой надпис от тортата ми питаш? "Гери" е написано с фитилче от фондан, "33" и "ЧРД"-то са с ядлив маркер черен... с четка нищо не мога да направя... никога не съм можела да рисувам  Crossing Arms
raya_рая, lightblue, МаринаД, благодаря ви за отговорите, но явно не съм се изразила коректно във въпроса - написала съм: "...как по-точно хващате тортата да я пренасяте  newsm78" а всъщност по-коректно е да е : "как по-точно държите подложката да я пренасяте/носите"... стори ми се не добра идея да покривам цялата плоскост и да няма къде да хвана...
Иначе за етажите - долния като го сложа на подложката го ограждам отвсякъде с опаковъчно фолио и така накрая като го махна ми остава чистичко... горния етаж по същия начи, но в друга тава го правя, като отдолу под него слагам 1 вафлена кора (бях ги купувала от Брезката, но така и не ги направих на торта, но пък за основа вършат перфектна работа) ... тя е малко по-тясна от самите блатове и така остава леко навътре, като го облека горния етаж тогава го подхващам отдолу точно за вафлената кора и много лесно го пренасям върху първия  Peace
Албена, много сладуранска торта с патенцата!! много ми хареса!  Hug
divina, страхотни торти! въпреки проблемите, които си имала са станали мн хубави! двуетажната е толкова нежна...
violetblue, само мога да те кажа да не се тормозиш за несполуките... явно нещо не ти е било ден за тортоправене! а и да ти кажа у нас мсички са много щастливи, когато им сервирам торта в чаши  Mr. Green вече 2 пъти ме се е случвало с 2 различни торти като блатове и т.н. за един мой РД и за тази НГ - казвам ти, че не само домашните, ами и год.стите ми, които си бяха доста хора много харесаха идеята и вече не на майтап ме питат кога ще ги поканя на торта в чаши  Laughing Първата беше 1вия ми опит за двуетажна торта(даже дали не бях сложила и 3ти), обаче без да знам каквото и да било за правенето на такива, и направих и двата етажа едновременно, един върху друг, явно съм пресиропирала блатовете, защото като махнах ринговете направо започна да се свлича като лава от вулкан... като му ревнах едно хубаво, но грабнах един черпак и всичките тумбести чаши у нас и рева и слагам в чашите... поокрасих ги отгоре и станаха супер!!!А и беше изкл. вкусно нещо))) Тази, от последната НГ просто забравих, че бях пуснала миксера в спалнята да разбива заквасената сметана със захарта и се сетих след повече от час - ами беше станала на прясно мляко направо  Mr. Green залях си все пак тортата-цифри, украсих отгоре и накрая сервирах в чаши ))))
darlinka, много ми харесаха буйките и чаровното патенцето  Peace
МаринаД, супер е тюленчето от старите ленти!!! забавлявах се с обяснението как си го направила по онова време  Grinning познато )))
И все пак, за да има малко картинки, ще ви пускам по няколко от тортите за месечинките на бебеланата от миналата година... ето първата домашна торта след дъъълго прекъсване:

1thmonth by @marvina, on Flickr
бебето е от марципан, купен от Метро... не знаех как се работи с него и "моделирах" така както си беше  Simple Smile
втората:

2ndmonth by @marvina, on Flickr
обикновена украска с двъчките на Шварцтау  Peace
номер три:

3rdmonth by @marvina, on Flickr
 Joy ей на тази нямах изобщо с какво да я украся, замазах някакви очи и в крайна сметка ги прикрих с бисквитки  hahaha

Лека и спокойна нощ!  Peace

# 449
  • Мнения: 21
Здравейте, момичета! Изпуснах доста страници, след малко се връщам назад да чета

shemet_neveroiaten, тортата е страхотна! Такива най ги харесвам – нежни, изчистени, стилни. Аз досега не съм правила правоъгълна торта, вероятно ще е голямо предизвикателство за мен! Жалко, че понякога мислиш, че можеш да разчиташ на качество на продуктите, а се оказва, че не винаги е така...
Valeria, очите ми останаха в тези мъфини! За тортата към тях също нямам думи! Голяма красота! А Франклин наистина е същият като от филмчето!
МаринаД, цветът на октоподчо си е много хубав, тортичката също, мила! Защо не си вземеш сладкарски боички, боята за яйца не е съвсем безвредна. А това тюленче е толкова сладко! Вземам му топката
ditsan, клипът е хубав, с какво лепиш къщичката?
Бенджолина, може да има малко целулит, но прекрасните калинки и цветенца отвличат вниманието! Много сладка тортичка
иглика333, твоята Тинкърбел е приказна в сравнение с моята! Много е хубава и нежна!
lightblue, голямо изкуство е да направиш торта, която не прилича на торта! Уникална е, браво!
Veseto, тортата ти е много хубава! Обожавам Милка, сигурна съм, че е страшно вкусна! А и с тези обилни кремчета.. ммм
lux, направо си я вземам  тази чантичка да си слагам червилата вътре. С какъв крем е вътре?
sladuranata, ех, че е хубавааа! Много ми харесва и стойката на куклата – някак гордо и величествено застанала
marvina, много е кравива! Опаковката също много ми допада! Тя докосва ли самата торта и ако да – не деформира ли покритието? Тортите за Марти също са чудни!
Amaretka, дядо ми ако я види тази торта ще ахне! Голям рибар е
_Пепи_, прекрасна е! Колко е голяма?
Darlinka, много са сладки и трите тортички! Имам същата формичка за пеперудка, даже съм я използвала за последната торта.
GreenEyes, сподели рецептата  за блатовете и дали са ви харесали. Много е красива, а цветето като истинско
Албена, наистина си майсторка! Винаги съм се чудила как се правят тези наклонени торти.
~divina~, прекрасни са! Изобщо не си личи, че си начинаеща!

Това е четвъртата ми торта с фондан и първата с готов фондан. Мисля, че се справих с нея, само феичката ми е като зомби  Simple Smile Следващия път ще е красавица.. Като си взема молдове Simple Smile



Ето тук има повече снимки -http://zornitsapizza.blogspot.com/2012/02/blog-post_04.html

Общи условия

Активация на акаунт