Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 914
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Оооо, фашън торта.  Mr. Green

# 421
Бенджолина свежа торта се е получила- обичам калинки и бели цветчета,вече са ти писали как да се справиш с рядък крем, би могла да смесиш и с желатин.Да ти е здраво и усмихнато маркото рожединиче!
lightblue много ти е пипната тортата- изключително чисто и прецизно изработена!
Иглика333-Тинкърбел ти е много нежничка, особено нослето, много е деликатно,после ли го прикачи или с моделиране от основното парченце за г лава? Маргаритките също са много хубави, ако сложиш леко,  пастелно зелен прах, със суха четка, около тичинката ,в основата на листенцата биха станали като истински.
Много ми се иска да дойда на този семинар, но ми е адски далеч, а мястото е супер!За по-добра организация- Не искате ли всеки от нас да снима каквито молдове или фигурки за молдове има, за да могат всички да  си решат какво искат, а и Иглика да прецени може ли да ги направи, всъщност дали ше има възможност.Аз например искам да си поръчвам молдове-от Ксеркс , а и от други фирми , но ако някой от вас ги има, ще поръчам други и ще ги предоставя на Иглика за правене.

# 422
Здравейте момичета...... Simple Smile  .......Имам нужда от вашата помощ по-точно идея на торта за годеж,(моя брат най-после се излъга  Mr. Green .) Моля за идея имам 1седмица.....
От мен една скромна торта "Милка" (все още съм начинаеща Blush)

# 423
Иглика и аз съм се включвам в списъка на чакащите и искащите Simple Smile страхотна Тинкърбел , толкова ми се иска и аз да мога да правя тавива момиченца- ще се опитам скоро като ми остане време

Марулче, видях ти тортата в facebook, и много ми хареса имам да правя днес една детска и се чудя за мишки Simple Smile страхотна е

lightblue торта е много добра, моя мъж е компютърджия и на него ще му хареса много , довечера ще му я покажа

Валерия нямам думи отново, зашеметена съм от красотите, които правиш- Искам да ти кажа че не съм срещата друг като теб и много бих искала да се запозная с талант като теб - страхотна е тортата

аз снощи правих една торта шанел,т.е това е първата ми чанта и въобще 3  д торта - тортата е 25x 13x 6.5 см - Голяма грешка направих с подложката, но после нямаше начин да я преместя

# 424
Здравейте момичета Simple Smile
Не съм писала доста отдавна, но затова пък редовно ви следя Simple Smile
С всеки изминал ден всяка от вас ства по-добра и по-добра Simple Smile

Вчера правих една торта барби и ето сега я споделям с вас Simple Smile
Имам и други тортички, който не съм публикувала, но съвсем не ми остава време Simple Smile
Ето барбито Simple Smile

# 425
lux-много ми харесва чантата ти, а колко игра е паднало по автентичния синджир дръжка!Браво!
Весето-много вкусна торта.За брат ти - може би младеж на колене , пред момиче, поседнало на пейка, да държи малка кутийка с пръстен, или по-лесен вариант- върху тортата- кутийка с пръстен, ако можеш да направиш имитация на оригинала ще е супер...или на тортата да сложиш ръчно правена от теб кутия и вътре, различни бонбони, ръчно правени от теб... с пожелание, всеки ден от съвместния им живот е една сладка изненада....,можеш да нарисуваш момче и момиче,хванати за ръка, минаващи под дъга...Като получиш идеи и от другите момичета, тази, която най - ти легне,ще си я обмислиш и ще я направиш.

# 426
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Veseto, ето много идеи тук. А тая Милка торта я скривай, че окапах клавиатурата  Rolling Eyes

Сладураната, готина Барби! Малко и по-бухнала полата, но явно обича пищни тоалети!  Wink

Лукс, супер е чантата. Само като гледам дръжката и ме хващат лудите.  Crazy Голямо дзъцкане е било!  Mr. Green

Иглика, много си е хубава Тинкърбел.

Лайтблу и тук изказвам огромното си възхищение от тази иначе техничарска торта! Много елегантно и изискано.

# 427
Здравейтееее! Реших и аз да се включа в темата! На скоро направих първата си торта покрита с фондан и много ми хареса процеса на проучване как се прави, после и самата занимавка по направата на тортата и май правенето на торти малко по малко се превръща в хоби Simple Smile

Браво на всички тук! Правите страхотни торти! И се надявам да науча много от вас  :-*

Нещо не успявам да кача снимка на тортата, която направих за именният ден на сина ми, но продължавам да опитвам..

# 428
  • София
Иглика, включвай ме в списъка на "потребителите" - демек аз ще купувам от теб разните му там молдове и други силиконови нещица ))) така или иначе цените им предполагам ще са нормални и ще стават за хора като мен дето не правят торти за продаване, че иначе не бих си купила "оригинални" при тези цени, които никога няма да използвам само да стоят в шкафчето )))) .... много красиви маргаритки  Heart Eyes и аз правих за тортата по-долу, но не толкова изпипани като твоите  Hug и тинкърбел е много пипната  Peace
ditsan, благодаря за клипчето и снимките  Hug много полезно! Даже погледнах при другите ти снимки - при човешките фигури има едни "кройки" за дрехи - те за молдовете ли са специално? и предполагам могат да се използват като идея и за други човечковци, които не са от молд  Thinking
lux, и аз се впечатлих от синджира-дръжка! Супер!
sladuranata, много красива Барби!!! А тези всичките милиони цветя от фандан изрязвани ли са или са шприцовани? Shocked
Бенджолина, направо зяпнах като ти видях тортата Shocked, не само защото е красива, ами защото правих торта точно за 2ри февруари за една много близка приятелка и тортата е със същата визия  Shocked - зелени етажи с бели и оранжеви маргаритки и калинки!!! да нямаме някакви общи вълни или подобни али-бали???? Hug
А ето я и тортата - изненада за най-добра приятелка (имам няколко такива "най"), гооооолям проблем с това Пикко - не знам защо така го хвалите, ама на мен никак не ми допадна как покрива - хем трудно го разточих, не щя да се точи равно и лесно и това си е, после пък като го метнах върху тортата - ми то на едни плохи, дето изобщо не успях да прибера!!! за долния етаж слагах нишесте и помислих, че е от него, ама за втория нищо не сложих и още по-гадно се работеше!! За цветенцата беше супер, ама за покриване - нещо явно не мога да го направя с него!! Предишните - на Димитрана, правено от мен и другото, дето го купих от Кадемлия, като ги метна върху тортата и леко загладя с ръка - всичките плохи си се прибираха сами и мнооого лесно беше... Изобщо - добре че имах повечко цветчета, за да маскирам всички гадости по покриването и си играх 100 часа да лепя трева по борда върху плохите  ooooh!  ooooh!... В крайна сметка ето това е резултата:

Cake for Gery by @marvina, on Flickr
ето и опакована - валеше сняг и трябваше да я пренеса някак...

Packed as a present by @marvina, on Flickr

За правещите големи торти - да ви кажа моето "решение" за подложка - сетих се, че на терасата имаме неизползвани плоскости, мисля че са за баня или за кухня, от нещо като пластмаса, посредата на ребра, та хванах мъжа ми и ми ги наряза на необходимата дължина, отстрани залепих панделка опаковъчна с двойнозалепващо тиксо, за да не "ръби" и за да скрие вътрешността... мислех се, че няма да издържи тежестта на двуетажна торта, но мноооого добре стана!! перфектно!!!
За подложките от фондан - питане: като ги покриете тия подложки, аджаба как по-точно хващате тортата да я пренасяте  newsm78 ей това много се чудих и за това не я покрих моята, щото ми се стори ненормално хората да си залепя ръцете за фондан-подложката  newsm78

# 429
# 430
 Здравейте, първо искам да кажа колко съжалявам, че не бях последователна в следенето на темите. Влизам чат пат и се прехласвам по тортите и мъфините ви.
 Декември месец се сдобих с някои джаджи и боички покрай меденките, които правих, така се оказа, че имам някаква готовност най- накрая да направя някакво бледо подобие на вашите торти. (Преди 2-3 години ви показах 1 торта, но върху нея нямаше почти нищо).
 Ето тортата "Мечтата на рибаря", направена за за един много запален рибар и после питането ми:

Ясно се вижда, че не е доизкусурена, но празнувахме на заведение и нямаше как да я внеса без сертификат, та не съм се престаравала.
 Явно ще се връщам да чета, защото видях зор с опаковането, наложи се да режа от фондана, добре че се сетих да тупна т.н. кофа в "тревата" и да скрия кръпките.
 Видях, че сте писали за дъстове, имам един, на който пише кандурин и е от Змиеборец, много ми харесва, лесно полепва сърху фондана. Другия (върху златната рибка), който е на "Rainbow dust" , го лепих с вода и е с по-едри частици.

Сега разгледах праховите бои в сайта на Кукибуки и видях, че има "Перлен оцветител Edible Silk " и "Прахов оцветител Plain & Simple", а това което съм поръчала е "Перлен оцветител Sparkles Jewel". Питането ми е кой вид съотетства на кандурина .
 Валерия, тортата с Франклин е неверооятна, а пънчето е като истинско, маргаритките са като току що откъснати!

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 21:53 от Amaretka

# 431
  • ВАРНА морето сините вълни
Иглика -и аз бих се възползвала да се зареждам от теб- нямам си почти нищо и ще ми дойдат добре някои молдчета

# 432
  • Пловдив
Бум-тряс! Завръщам се, но за сега само с торти за роднини.
Днес мама навърва 60 и ме помоли за торта. Не ме питайте как я праивх. С болен батко и мъж... и с бебон, който е ангелче и много ме слушкаше докато работех. А и не си я правих в нас, което леко ме изнерви. Тортата е на 2 подложки всяка 33х43см, но я преборииииих  Mr. Green Снимката е под всякаква критика, но в това мрачно време  Sad А и си нямам любимият фотошоп да и оправя малко контраста, но и така се ядва.

# 433
BiankaD благодаря за идеите   bouquet и на мен нещо такова ми се върти в главата,но искам да сложа оргиналния пристен в/у кутийка например направена от фондан.....,ще видим почна да ми се въртят идейки Crazy

Tatitt благодаря за линка  Hug харесах няколко детайла от различни торти,в крайна сметка ще импровизирам  Peace

# 434
Иглика ето това масово се продава тук http://www.makeyourownmolds.com/mold-making-materials-products , в Кейк Сентрал от него има как се правят разни неща . Ама си е на двойна цена  Laughing
 Иначе аз преди време открих течен къде се продава , но 5 кг  Laughing ...беше на много добра цена , но доста ми се видя като количество

Кой пита за подложките . Аз след като я покрия слагам на няколко места тиксо ( завивам го на кръгче , да стане като двустранно ) и пренасям тортата с нейната си тънка работна подложка .Залепва си за тиксото и не мърда

Общи условия

Активация на акаунт