Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 923
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Иглика аз правя вейнър на задната част на листото и после намазвам с мазнина ( нямам специално такова дето да не залепва силикона) и правя огледалния образ . По принцип задната част е с по-изразени вени и след това за предната се получава вейнър с добра текстура .
 За вейнъри е добре да се ползват по стари цветя и листа - при тях вените са по-изразени и правят добър отпечатък .
Шемет благодаря за пояснението . Аз имам на Сънфлауър но не могат да се намерят лесно онлай - вземах ги от Тулса преди 2 г . Определено ще пробвам КристълКлиър а Рейнбоу от Бг ще си взема ...то тука не знам има ли ги някъде

Марулка аз  затова питах дали е боя , понеже на Сънфлауър си пише съставките ( червено , синьо ....) което си е хранителна боя , а другите СК са тебешир . Разнищихме ги петъл дъстовете , ще пазарувам Рейнбоу , то е ясно  Laughing

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 17:43 от raya_рая

# 406
  • варненка от София
На мен миналата година на семинара, Патри ми подари от тези американските тебеширчета няколко цвята и сега като сравнявам тебешира и рейнбоу - тебешира си стои като тебешир като се боядисва с него не попива, не се нанася добре, не попива някак, а рейнбоу си попива и с времето придобива наситен цвят. Не зная как го обясних, но определено за мен рейнбоу са по-добри за целта.  Peace Освен това няма такъв прахоляк, абе готини са.

# 407
Ето какво се получи в крайна сметка с моята торта.
Много голям целулит, но за следващия път ще се постарая повече!

# 408
  • Vaudreuil Canada
Всичко е сатен айс ... апропо вече и в бг го имало този фондан  Laughing
Ама къде го има в някой от сайтовете дето наизлезнаха или някоя от фирмите сладкарските го продава?

Доживях да ви открехвам на бг-сайтове  Mr. Green hahaha Joy  бауууу не мога да пусна сайта - аромасхаус ком е....

Иглика благодарности и от мен за хубавите разяснения - замислям се и аз да се възползвам от този силикон.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 18:23 от shemet_neveroiaten

# 409
Момичета влизам със молба.Утре ще ходя да търся магазина за подложки и кутии на Д.Петков,Ванчето ми обясни но все пак някави данни за ориентир.Улица или номер на блок нещо такова.

# 410
  • София
Бенджолина, честит рожден ден на пашкулчето ти Simple Smile Тортата е много мила. Калинките са чудесни, както и цветята. Заглаждането става с много торти (макар че това е само задължително условие, не и достатъчно)

# 411
Димитрина, благодаря за честитката:)
Понеже правих и пробна торта,но тя беше на един етаж , смея да кажа, че там заглаждането ми се получи много добре, но пък украсата ми куцаше. За тази реших да пробвам да сложа и втори кафяв крем като редувам бял блат-кафяв крем, кафяв блат-бял крем и естествено това ми беше грешката. Кафявия крем стана много течен и въобще той ми провали цялата работа, почна да тече от тук от там и дори с масления не успях да замажа като хората. Взех си поуките и това е Simple Smile

# 412
Бенджолина Ако ти се получи пак така, натрошаваш блат на трохи в крема ис тази смес  си измазваш борда, като стегне хубаво само един прозрачен слой маслен крем е достатъчен да изглади трохите. Много ведра торта се е получила, много харесвам комбинацията калинки тревичка!!!
shemet_neveroiaten Много готина барби, не се вижда от самолет да има кусури, а днес гледах една ужасна торта без фигурки лошо измазана и покрита в холандия купена за 100 евро и ми прилоша, ти се притесняваш за дреболии хората какво продават!!!
За силикона ще се разберем щом ще си на семинара аз там ще мъкна сума ти силикон ( разбрала съм се с мацките от фирмата на консигнация да го изнеса и каквото продам, продам , другото да го върна)
raya_рая Мерси за разясненията ще пробвам на обратно. Аз знаеш че цветя не съм правила никога.Свещичката ми даде бойна задача да измисля как да стане с този силикон и не съм се замисляла даже боднах го листото от където се е случило,  а то си имало технология. Иначе пробвах нарочно с такова финно, почти прозрачно листо, защото щом с него става значи всичко става.
Ти само с тесто ли правиш вейнърите или си има  и при сладкарските силикони някаква коректура за по-фин детайл?
ditsan Мерси за къщурата, точно имам да правя  кучешка колибка, та ще ми е полезно определено.
МаринаД Какво му е на октоподчето, лилаво си е!!! Много е идейна тортата, както и цялата ти работа и е хубаво че си критична към себе си ,така винаги амбицията ще те бута напред.
marulka_s страхотно сирене и страшна колекция от дъстове, впечатлена съм като се има предвид, че аз нямам нито един Embarassed Освен че ще трябва да купувам ще трябва да ми обясните и като на идиот как точно да го ползвам!!! Laughing
И да не съм капо една Тинкърбел с маргаритки ( след тези на Вал моите са като правени от второкласник, но аз съм си горда с тях още повече че никакви цветя до сега не съм правила пък тези все пак приличат) Още си нямат торта и предназначение но мисля че ще ги ожена на 14 февруари.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 20:11 от иглика333

# 413
  • София
Игличе, страхотна си! Браво!  Hug Бая пипкаво ми се струва. Ще ти предоставя аз моите молдове - букет най-разнообразни цветя.  Mr. Green

# 414
Мила моя 333  Heart Eyes каквото имам ти го давам да си дублираш, потретваш и т.н.   Mr. Green

# 415
Иглика тука в магазина има само това http://amazingmoldputty.com/ProdDetail.cfm?Category=Silicone%20R … ng%20Mold%20Putty , което е 20 $ , но аз като го взема с купон и ми излиза 11- 12 $ . Та само него ползвам , че мога с намеление да го взема  Laughing
 Иначе имам мерак за течния  , но ме е страх че няма да мога да го обработя добре и ще стане на балончета . За вейнърите аз преди пробвах да правя на лицевата част , но не ставаха достатъчно релефни само с тази паста силикон . А и той стяга доста бързо , за около 3 мин...явно аз не съм достатъчно бърза  Laughing И затова започнах да правя огледален образ - лесно и по-релефно .  Grinning Ще показваш на живо как се обработва течния , че Рон Бен Израел какви молдове прави от него  Laughing ..

# 416
  • София
Ние с Валерката вече обсъдихме как обикаляме мазетата и магазинчета за по един лев и после се закотвяме нейде да молдваме.  Mr. Green

# 417
Здравейте, тортени феи!   bouquet

Може би вече ме забравихте, но аз пак съм тук.Докато не работех само ви четях, но сега вече и ще пиша.Този месец се завърнах на тортения фронт.Няма да правя толкова много торти, но пък няма да е без никакви  Mr. Green
Виджам, че много момичета са дръпнали здраво напред с тортите, виждам и нови ентусиасти...браво на всички!
Сега само се записвам, но тези дни ще се включа и с коментари.

И за да приложа доказателствен материал, че съм се завърнала ви пускам една торта на компютърно технологична тематика.Беше по повод 3-я рожден ден на съответната фирма.Това черното нещо отгоре се нарича сторидж(нещо като шкаф с много разделения за харддискове), а цифрите по долния етаж са някаква матрица(така изглеждаше поканата за партито, цялата във въпросните цифри) Ох, дано правилно съм го обяснила, че малко ми куца тази терминология  Embarassed

Storage cake by raddina(lightblue), on Flickr

Хубава вечер на всички!

# 418
lightblue Добре завърнала се. Пиши по-често имаш толкова хубави торти за показване. Много изпипана технологична торта.
raya_рая 100 процента и при вас има силикони на добри цени но зъболекарски и зъботехнически. Имам приятел колега който живее в Ню Йорк и внася материали тук от там. Ще го разпитам какви марки можеш да си намериш изгодно там, той е арменец голяма хиена и ще ме светне.С тестото няма как да вземеш по-прецизен отпечатък, аз даже се чудя как си успяла да вземеш отпечатък въобще - листа е много нежен и като го притискаш с тестото се огъва. А пък съм гледала демонстрации със сладкарски силикони ( или поне съм си мислела, че са сладкарски) където си имаше коректура. Ще видиш с нея колко ще ти се облекчи живота, тя е много тънколивка и прецизна и излиза всеки детайл, яд ме е че снимките са ми с такова гадно качество и не се виждат детайлите. Колкото до течния силикон съвсем лесно се работи с него, важното е предметите да са ти здраво залепени да не отплуват, да не ти пропуска съдчето , а за мехурчетата наливаш от високо на тънка струя само на едно място, ще видиш на семинара, тази гад е толкова тънколивка, тече и сама си заема обема, не иска въобще да му баеш.

# 419
  • у дома
Колкото до това аз да ви правя молдове, щом държите ще съчиня някаква цена която да покрива материала и времето и труда. А за да е справедливо всеки който ми предостави молд да го дублирам и размножавам ще получи един безплатен, така смятам че е честно да му се отплатим за инвестицията да го купи.

да, да, да!  newsm44 newsm51

lightblue, няма как да те забравим Simple Smile))  иглика, много добре си изглеждат Тинкърбел и маргаритките  Grinning съвсем малко очите ми малеят Simple Smile ditsan, ще ти пиша на лични, ако вече не си тръгнала  Mr. Green Бенджолина, мисля, че ти се е получила много добре тортата. Димитрина ти го е казала хубаво  Peace  МаринаД, много е готина тортата с октопода, аз 2004 г въобще и не знаех как се правят такива неща, камо ли да ги правя  Mr. Green ееееееее Вал, невероятна е!!! истинска! а аз съм изпуснала и не съм я видяла, нито кексчетата, отивам да гледам  Crazy  Марулче, мишките и сирената са чудни!  Hug

нямам време за повече коментари сега  Blush  вчера правих торта за РД на мама, но засега няма да ви я показвам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт