Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

  • 107 926
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Всичко е сатен айс ... апропо вече и в бг го имало този фондан  Laughing

# 391
  • Мнения: 202
Геновев-че,ти изпълзя накрая от дупката..Къде се беше скрила.?..Бианка,другия път снимай и разрезче да видим.Това със смаляването на правоъгълни блатове и редене ми се вижда пипкава работа.И не ме интересува,че всичко замръзва,изтървах най-големия студ от години и толкова сняг,че ми иде да хвръкна за 1 седмица да му се порадвам Praynig .Игличе,аз също се нареждам на опашка за молдове и вейнъри,нищо че не се знае кога ще ги ползвам,ама лаком г.... Mr. Green На семинара да ми направите и на мен,ще си ги платя и някой ще ми ги вземе...И аз най-вече за калдъръмен отпечатък и разни такива. Rolling Eyes.Вал,що не вземеш да полееш освен дънер и една цяла къща,че да ти е мирна главата.. Mr. Green Мечо Пух,егати експресната торта,никога нямаше да успея.И пак повтарям, а и за всички,които не разбраха,че тортата ми беше пълен провал-сухо кексче.Но съм доволна,че дизайнът -ако може да се нарече така-си е мой.И ако съм забравила да кажа,предпоследната ми торта със снежните човеци е напълно открадната от списание-както и повечето ми торти,де. Embarassed..Някой да не си е помислил,че имам толкова въображение..Марулче,сиренцето ти е страхотно...Колко дебело разточи,че да направиш тия сладки дупки? А розата е невероятна.Вал,първо подминах "Искре-то",защото мислех,че е за адашката,че после се върнах да чета,като видях и второто "Искре" в поста ти. Laughing.Така, май от всичко разбрах само ръкомахането. Mr. Green..Майтапя се бе,разбрах те,само ако обясниш и кое точно е "гърба" на тортата. Joy.И как после като покриеш и отгоре прикриваш всички тия ръбове,дето са се получили...А и цялата работа с рязане,мерене,кроене,тестото ми ще е станало на камък до тогава. ooooh!Ти с какво покриваш,че те чака толкова време или и там си фурия.А,още един въпрос,коя е Ани,да и се обадя и да си запазим класна стая,да си облечем престилките и да чакаме другарката bowuu..Шеметче, и аз огладнях.Откога се каня да направя 3 дози еклери и да ги замразя,да си имам.Тортата е много красива,на принцеската отпред по-издута ли е роклята или така изглежда на снимката?
Ако никой не ми отговори за белтъците и за подложките на тортите,ще се самоцитирам в другия си пост,да знаете..

# 392
  • Мнения: 1 122
iskrone аз съм размразявала белтъци в хладилника, но това за грамажа не знам. Ако знаеш каква бройка са премери ги и чукни едно яйце и му премери белтъка, така горе-долу ще можеш да прецениш. Не виждам въпрос за подложки? newsm78

# 393
  • София
  • Мнения: 1 078
Шеметче, мерси!  Hug

# 394
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
искроне виж тук http://gotvarstvo.georgievi.net/a/frizer-2
Размразяваш в хладилник - броят се както са оригинално. За сух белтък е друга схемата.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 01:37 от shemet_neveroiaten

# 395
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Всичко е сатен айс ... апропо вече и в бг го имало този фондан  Laughing
Ама къде го има в някой от сайтовете дето наизлезнаха или някоя от фирмите сладкарските го продава?

Искре  Mr. Green гърба на тортата е там където е и най-кривата част  Laughing
За ръбовете се изисква малко въображение, за да си измислиш подходяща декорация, която и да ги прикрива, за подложките не знам какво искаш да знаеш!
ММ, подложка, разточваш, правиш релеф, слагаш ММ на картонената подложка, изрязваш, залепваш панделка по края и си готова.

Още 1 десен кефчета, имам и торта ще кача малко по-късно обаче.


Flowers by Leapula, on Flickr


Flowers by Leapula, on Flickr

# 396
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Валерийке, тия дъстове за нищо ги нямаш, ей!  Mr. Green
Панделките ти са неповторими..... И не само де. А всичките ти кефчета са приказни!  Hug
Satin Ice има май само в АромасХаус и в Хитрини!

# 397
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Валерийке, тия дъстове за нищо ги нямаш, ей!  Mr. Green
Панделките ти са неповторими..... И не само де. А всичките ти кефчета са приказни!  Hug
Satin Ice има май само в АромасХаус и в Хитрини!
Е баш пък от тея двата никога нищо не съм купила, въздържах се до сега.
Пък за дъстовете нали съм ти казала, с пръдн* боя не става!  Mr. Green

Днес съм много на порции, но пека кексчета от 7ч сутринта и общо взето не съм много на себе си.  Crazy
Ето ви и тортата, която логично е към първата порция кексчета.


Franklin the Turtle by Leapula, on Flickr

# 398
  • София
  • Мнения: 2 130
О, Вал, на Франклин си му докарала специфичната физиономия без колебания!!

# 399
  • Мнения: 1 618
Valeria,благодаря   bouquet снимката, не съм я правила аз, инъче щях да оправя подложката, но...помолих да се снима навън, инъче си имам снимки на нощно осветление, които не искам изобщо да показвам..Тортата, беше като пожелание да се сбъдне мечтата за къщичка сред природата и п онеже обича цветя рожденика-саксиите...За съжаление ъгъла не е подходящ и не се вижда ветропоказателя- един" метален" петел.А дизайна си е моя измишльотина...не се виждат и пчелните кошери от другата страна....,че е и любител пчелар....
Влюбих се в това костенурче и всички аксесоари около него и придружаващите кексчета.А панделките са фантастични!

А страничното опаковане на тортите е супер практично за високи торти,наистина..и съм си купила едни ефектни щипки(за мен де), с  които естетично да оформям горния ръб ,  дори и рисувана тортата, никой не го вижда, освен нас тук де, всички са прехласнати по украсата, в това съм се убедила.
шемет невероятен нищо не се вижда на снимката- имам пре двид надостатйците, за които говориш- не съм виждала по-хубаво Барби-страхотна рокля си измоделирала! И тортата много вкусна си направила!
Marulka- тоя кашкавал е направо истински! Иска ми се да си взема едно тригълничеr и да си спретна един сандвич- то цвят, то ефект ,то дупчици.... и розата ти е страхотна , а за влюбените- какво да кажа- много са мили!Въобше много ти е идейна тортата и красиво изпълнена!
Мечопух-много добра торта си спретнала за отрицателно време, аз съм се уверила, че човек, с колкото по-малко време разполага толкова е по-организиран, и почне ли работата веднъж върви, номера е да се измисли какво да се прави, верно,че докрая излизат някакви нови идейки, но....-е аз говоря за мен си, сигурно има хора, които са много по-организирани...

# 400
  • Мнения: 22
Здравейте!Оцелях и този път! Mr. GreenДо голяма степен и благодарение на вас,защото всеки ден,дори и когато ми беше много лошо,си оправях настроението,влизайки и гледайки красотите ви Heart EyesПо обясними причини не мога да изкоментирам всичко видяно,но поздравявам всяка от вас за създадената красота и настроение HugПиша почти веднага след Валерия ooooh!Пусти късмет Crossing ArmsДобре,че няма да показвам нова торта Laughing,че след нейния уникален  Франклин... WhistlingОбаче нищо не ми пречи да пусна следващия епизод на "Усмивките от старите ленти" Joyщото нова торта се очертава в края на следващата седмица GrinningИ така- представям ви един октопод- диджей!Това е тортата за 16-я РД на сина ми/2004 г/Тогава той много си падаше по "стърженето по плочи"/както аз му викам Mr. Green/Не си спомням защо точно октопод,но май няма и значение LaughingПо-важното беше,че имаше плочи/два грамофона пред октопода Laughing/и слушалки/на главата му/ JoyНека не ви стряска цвета на животното!!!То,в такава дандания всеки би сменил цвета си hahahaИстината е,че се опитах да получа някакъв лилав цвят,но при смесването на червена и синя боя за яйца и особено след един ден престой на така оцветената белтъчна глазура,се получи това чудо Mr. GreenЕми,това е!Посмейте се- има на какво Laughing

/Знам,че снимката е ужасна,но е сканирана от хартиена Embarassed/

# 401
  • Мнения: 1 618
MarinaD-Много идейна е тортата ти, а октоподчето ти е супер!И металните жици над  него- с тия буквички! Пък и си е лилаво-може би не харесваш нюанса, вероятно си искала по-синьо лилаво!А тортата ти, преди да пр очета поста ти ме усмихна, не за друго, а защото очичките на октопода се смеят... И нещо друго се вижда в тази торта- колко много са израснали уменията ти- като я с равня с маската от Венеция....!

# 402
  • Мнения: 264
Вие правите торти аз силикони мажа ама кой за к`вото е учил.
Ето и вейнър за Свещичка специално пък и за останалите.

Избрах максимално нежно и финно листо, щом с него стана със всякакви листа ще стане.


Силикона е от първия който ви демонстрирах ( като тесто) и там обещах че ще ви покажа и коректурата, тук се работи и с нея.
Тестото

Активатора

Размесваме

Оформяме си едно парче приблизително с формата на листото

Притискаме листото към силикона да се отпечата

Докато силикона още не е стегнал разбъркваме коректурата. Тя е в по-голямата туба, а в малката червена е активатора който е същия като за тестото. Бъркат се две равни по дължина червейчета от двете туби.

Червейче от коректурата

Плюс червейче от активатора

Разбърквате

Мажете леко на листото, тя лесно се разнася без да капе докато го покриете цялото.

И го обръщате на още мекото и предварително отпечатано тесто.

Оставяте да стегне, почиствате ако е капнала коректура от горната страна, я като стегне много лесно се отделя и без да махате листото продължавате нататък. С нещо мазно - например олио изолирате силикона около листото, за да не залепне следващия слой който ще поставим. Колкото и хубаво да намажете пак понякога залепва така че се старайте да не припокривате много.

Приготвяте тесто и коректура с активатор пред вас

Първо разбърквате коректурата и мажете тестото от горната страна с тънък слой.



Разбърквате тестото и докато още не е стегнала коректурата го притискате върху нея

Първо на по-малко топче

И после притискате до нужната форма леко

Стяга половин час

Отваряте

И воала вейнъра готов!!!
Направих и едно листо за проба









На бързо го оцветих, сега с дъстване и т.н сигурно ще стане много по-живо това е с водка и прахови бои просто да се види релефа



Ми това е някой път ще снимам двукомпонентен отпечатък - тесто и коректура на два етапа -първо отпечатваш със тестото после отваряш, добавяш коректура и отпечатваш пак, става много прецизно но не за листа, за твърди и много релефни материи.
Колкото до това аз да ви правя молдове, щом държите ще съчиня някаква цена която да покрива материала и времето и труда. А за да е справедливо всеки който ми предостави молд да го дублирам и размножавам ще получи един безплатен, така смятам че е честно да му се отплатим за инвестицията да го купи.
Вал Не мога да остана безразлична нито към живите ти маргарити нито към Франклин, който Виктор веднага си позна и хареса, а да не говорим за мъфините с фигурките като живи са. Виждам защо си на вълна дървесна кора  Grinning Големи красоти твориш!!!





# 403
  • Мнения: 61
Здравейте мацки!Нова съм в темичката и като начало искам да изкажа възхищението си от златните ви ръце и невероятната фантазия, с които създавате истински шедьоври.Сигурна съм,че много от вас макар и самоуки могат да се мерят с доста майстори-сладкари.Много ми се иска да вляза и аз малко в тайнството на тортите.Този месец имам имен и рожден ден,свеки също е рожденничка и имам няколко идеи с които искам да експериментирам.Много ми харесват тортичките "кошнички" с цветя, но никъде не намерих точна рецепта.Техниката на правене на цветята и кошничката я видях в приложените материали, но не знам с какъв фондан(или друга смес) се изработват.Ще ви бъда безкрайно благодарна ако получа идеи и съвети.Предварително се извинявам ако някъде има информация, която не съм успяла да намеря и ви досаждам с въпросите си.Хубав и сладък ден ви желая!

# 404
  • Мнения: 148
Mомичета само прелитам на бързо,но не мога да не отбележа страхотната експресна торта на Мечо Пух която е супер,уникално сладките мишоци на Марулка ,прекрасната барби на Шеметчето и разбира се шедьоврите на извънземната Валерия.Сигурно пропускам някои но съм под пара и ако имам време по-късно пак ще вляза.
Днес  се боря със една къща/куха/пак на принципа на двореца и реших да снимам малко,може да е от полза на някои.Ето снимките са тук:
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/st-pka-po-st-pka.591719.26265101
направих и някакъв видеоклип,но тъй като нямаше кои да държи апарата го сложих да си стои сам и не е много добър но все пак ще схванете идеята надявам се.


дано да стане качването

Общи условия

Активация на акаунт